Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vraagbaak thuisnetwerk

DLNA-netwerk

Belangrijk

Reageren op deze vraagbaak is niet meer mogelijk. We hebben een nieuwe Vraag & Antwoord sectie geïntroduceerd waarin je vragen kwijt kunt, vragen van anderen kunt beantwoorden en middels een eigen account een overzicht van al je vragen en antwoorden houdt. Met de nieuwe Vraag & Antwoord bieden we ook een verbeterd overzicht van alle vragen, welke wederom per categorie ingedeeld worden.

Meer informatie

Meer informatie, verkoopadviezen en tips over home cinema systemen, LCD TV’s, plasma TV’s, receivers, luidsprekers, Smart TV’s, OLED TV’s digitale televisie en streaming technieken vind je in onze uitgebreide Home Cinema Informatie Gids

 • Delen:

Reacties

 1. Andy
  12 augustus, 2010 om 21:58

  Beste Martijn,

  Bedankt voor je antwoorden over de home cinema. Ik ga er binnenkort mee aan de slag.

  Zodra ik jullie website bezoekt loopt mijn internet explorer vast, dit gebeurt zowel op mijn desktop en laptop . Ter info, dit gebeurd niet met anders sites.

  met vriendelijke groet,

  Andy

  • Martijn
   13 augustus, 2010 om 0:07

   Beste Andy,
   Dat is toch vreemd. De website wordt elke dag in verschillende browsers getest en zou perfect moeten werken. Wellicht mis je een plugin zoals flash? Maar goed.. Succes met je set!

 2. johan
  18 augustus, 2010 om 16:27

  Dag,

  Zatredag blue-rayspeler panasonic gekocht; type BD-85.
  Probleem: DLNA doet het niet: op een gegeven moment moet je op een knop drukken om te gaan zoeken in het netwerk naar aangesloten apparatuur (PC). Hij vindt niets.

  Het netwerk doet het WEL (kan bvb Youtube bekijken), en de speler geeft ook de goede naam van mijn router/modem weer (Fritzbox 7170).
  De leverancier/Panasonic/Xs4all en de leverancier hebben me niet kunnen helpen.
  Het zou erg knap zijn als het jullie wel zou lukken.

  Bij voorbaat dank!

  • Martijn
   18 augustus, 2010 om 16:53

   Beste Johan,
   Misschien een voor de hand liggende vraag, maar is je PC DLNA gecertificeerd? Dan pas kunnen beide apparaten communiceren namelijk.

 3. Danja Nietveld
  05 september, 2010 om 15:18

  Ik heb een Sony BVD-870 home cinema set DLNA gecert. en kan streamen. Alleen krijg ik bepaalde bestand types zoals mkv en m2ts niet aan de praat. Volgens de spec. van sony kan ie deze types wel afspelen. Hoe kan ik dit streamen? sommige software om te streamen worden niet zichtbaar op Sony en WM center vraagt om een 8 cijferige code die ik niet in beeld krijg. HELP, ik wordt gek!

  • Martijn
   05 september, 2010 om 16:08

   Beste Danja,
   Is het niet zo dat je deze bestanden alleen via USB kunt afspelen en via streaming niet? Kijk even goed naar het onderscheid tussen streaming en weergave vanaf CD of USB.

   • Danja Nietveld
    05 september, 2010 om 19:47

    In de gebruiksaanwijzing staat alleen “afspeelbare bestandstypes” en daar staat bij mkv en m4v m2ts. Er staat wel iets van systeem kan geen bestanden afspelen die gecodeerd zijn me lossless en er staat bestanden die op een pc kunnen mogelijk niet worden afgespeeld.
    Het prg. vlc media speler kan de Sony niet vinden, weet ook niet waarom.

 4. ton duin
  22 september, 2010 om 11:43

  Ik heb een samsung home cinema set HT-BD1220 gekocht en wil deze via de ethernetpoort van de samsung via een utp-kabel verbinden met mijn sitecom 150N X1 341. Maar wanneer ik nu een netwerktest uitvoer met de samsung dan geeft deze een netwerkfout aan. IP-adres is dynamisch, proxy aan e.d. Wat doe ik verkeerd.

  • Martijn
   22 september, 2010 om 20:20

   Dat is een lastige, maar ik denk dat je naar de router moet kijken. De Samsung zou elk signaal moeten accepteren.

 5. Maaike
  17 oktober, 2010 om 10:42

  Ik heb gisteren een Home Theather Set van Philips gekocht (HTS7200)

  Er zit een lan-verbinding op en heb de set aangesloten op mijn router (Linksys compact wireless g broadband router) Er zit een MAC beveiliging op dus heb ook het MAC adres van de set toegevoegd.

  Ik kan wel updates downloaden, maar wil graag al mijn muziek en films van mijn laptop ook via de HTS afspelen.

  Ik zou alleen echt niet weten hoe, heb al een netwerk gemaakt en bestanden in de deel map gezet, maar wat is de vervolg stap?

  Alvast bedankt!

  • Martijn
   17 oktober, 2010 om 12:14

   Beste Maaike,
   Naar mijn info kan dit helemaal niet met de HTS7200. De LAN verbinding is puur voor de interne functies, maar niet voor media streaming vanaf PC.

 6. Jarno
  04 januari, 2011 om 12:46

  Ik wil graag MP3’s, die op mijn pc staan, afspelen met mijn DLNA pioneer apparatuur. Helaas heb ik nog geen detaillist gevonden die me hier een goed advies in kan geven. Hopelijk kunnen jullie mij helpen. Ik heb de volgende Pioneer apparatuur (allemaal DLNA):
  SC-LX71 Versterker
  KRP-500 TV
  BDP-LX71 Blue Ray
  DVR-LX61
  Daarnaast heb ik een Linksys Router in mijn meterkast (dit is ongeveer 6 meter vanaf de pioneer apparatuur) en een HP Pavilion Laptop. De laptop heeft een draadloze WIFI verbinding met de router.
  Nu wil ik graag de muziek die op mijn laptop staat, draadloos via mijn pioneer apparatuur afspelen (pioneer apparatuur kan alleen via LAN). Kan dit en als dit kan hoe moet ik dit dan aansluiten? Of hebben jullie andere tips om dit te kunnen doen.

  Alvast bedankt voor jullie reacties.

  • Martijn
   04 januari, 2011 om 13:11

   Beste Jarno,
   Er zijn TV’s die PC’s gewoon herkennen via LAN of Wifi en daar de gedeelde mappen of de documenten scannen voor afbeeldingen, muziek en video bestanden. Zo weet ik dat de nieuwste Panasonic TV’s dit zonder moeite doen, mits je computer daar toestemming voor geeft. Als je TV (of andere apparatuur) echt afhankelijk is van een DLNA verbinding is het van belang dat je computer en de software die je hiervoor gebruikt DLNA gecertificeerd is. Is dit bij jou het geval?
   Kijk ook naar de instellingen van je PC of deze toegang verleent voor andere apparaten tot bestanden op de harde schijf.
   Wat ook nog een mogelijkheid is is een draadloze wifi ontvanger (station) bij je apparatuur zetten en vanuit dit station een audio kabel leggen naar je receiver. Kijk bijvoorbeeld naar de Airport Express van Apple. Hiervoor zullen vast ook PC producten te vinden zijn.

 7. vaidya
  06 augustus, 2011 om 9:21

  Hi, hoe komt het dat de marantz 803 geen internet radio heeft, maar de goedkopere marantz 603 wel?

  • Martijn
   09 augustus, 2011 om 15:25

   Dat moet je aan Marantz vragen..

 8. Allard
  19 december, 2011 om 18:59

  Hallo,
  Weet iemand welke media speler ook 3D vol HD films kan streamen?
  Ik kan nu we Side by Side afspelen via mijn ac Ryan, maar ik wil natuurlijk vol HD 3D kunnen afspelen op mijn Panasonic 3D Beamer
  Ik ben benieuwd wie mij kan helpen
  Bedankt alvast
  Gr. Allard

 9. Ad Rijnen
  26 december, 2011 om 10:45

  Een vraag over mijn h.c.s.van LG en wel de HX751 .
  Het tuisnetwerk werkt n.l. maar half ik kan wel op mijn laptop van dell met windows xp alle bestanden aan maar op mijn max computer met o.s. lion ziet hij wel de mac maar kan de mappen niet openen als ik dit wel probeer stuurt mij heel de tijd terug naar mijn beginscherm (kan ook op de laptop de betanden op mijn mac niet zien sinds ik op mij mac lion heb geinstalleerd) raar,raar

  • Martijn
   26 december, 2011 om 19:17

   Heb je geprobeerd op de Mac een programma als Twonky te installeren als DLNA server?

 10. Ron
  08 januari, 2012 om 13:08

  het lukt mij niet om een thuisnetwerk werkend te krijgen tussen mijn TV (Sharp LC-40LE630E) en mijn computer. De LAN kabel werkt want het Aquos Net+ op de TV werkt en ook het IP adress staat op de TV. Ik heb Media Player 11 geinstalleerd en de optie “media delen” aangezet. Toch herkend mijn TV de computer niet en omgekeerd. Wie heeft er DE oplossing?

  • Henk
   06 mei, 2012 om 1:00

   Hi, Ik zie dat het al een oude vraag is maar ik zit met het zelfde probleem, is er al een oplossing voor gevonden?

 11. Astrid
  09 januari, 2012 om 23:43

  Ik heb van het weekend een Home Cinema Set aangeschaft van pioneer (bcsfs515). Het is me gelukt de mediabestanden die op mijn pc staan , af te spelen hierop. Het lukt me ook om de bestanden op mijn Android tablet af te spelen (via de app Imediashare).
  Nu zou ik echter graag alles willen regelen via mijn tablet. Dus ook de bestanden vanaf de pc afspelen op de home cinema set. Mijn tablet heeft wel een connectie met de pc, maar als ik wil kiezen voor de Home cinema als output dan zie ik deze niet staan. Ik zie deze ook niet staan als ik probeer connectie te maken via mijn pc. De home cinema ziet zelf dus wel die 2 apparaten. Hoe kan ik mijn home cinema zichtbaar laten zijn op tablet en/of pc???

  Alvast bedankt voor het antwoord.

  • Martijn
   10 januari, 2012 om 3:09

   Dat is een lastige vraag.. Wil je jouw home cinema set met je tablet bedienen? Want dat wordt lastig namelijk. De home cinema set ziet de bestanden op de PC en kiest welke er afgespeeld worden. Het doorkoppelen lijkt me niet mogelijk.

   • Astrid
    10 januari, 2012 om 11:19

    Bedankt voor je snelle antwoord.

    Ik zou inderdaad graag de bestanden op de pc, waar al mijn mediabestanden staan, af willen laten spelen via de tablet (voordeel: hoef ik geen tv aan te zetten om bestanden te selecteren)op de home cinemaset. Maar wat je zegt, de bestanden kan ik wel zelf selecteren op de home cinema, via de tv. Maar op de tablet, als ik de pc bestanden selecteer en naar de home cinema wil sturen, dan krijg ik die niet als output mogelijkheid te zien. Ik kan bijvoorbeeld wel de mediaspeler aansturen van de pc, dus die krijg ik als output te zien.
    De home cinema ziet wél de pc en de tablet maar andersom dus niet.

   • Martijn
    10 januari, 2012 om 21:53

    Je wilt de home cinema set via de PC zien en dat is niet mogelijk. Ook andersom niet.

   • Erik
    15 januari, 2012 om 20:26

    Vanmiddag lukte het wel om bijvoorbeeld een album op de pc af te spelen via de Blu-Ray speler. Dus dat hij naar de blu-ray speler toe streamt. ALleen nu krijg ik de melding: Media-informatie ophalen van mediaserver mislukt

   • Martijn
    15 januari, 2012 om 20:32

    Waarschijnlijk is dat de verbinding die niet stabiel is. Als het soms wel en soms niet werk zal het daar aan liggen. Via een Macbook kun je de bestanden selecteren en worden ze door je Blu-ray spelers afgespeeld (gestreamd).

 12. Erik
  15 januari, 2012 om 11:06

  Hallo,

  Wij hebben sinds kort een samsune bluray speler/home cinema set.
  Nu ben ik erachter dat ik via de windows7 pc media kan streamen naar de speler.
  Maar ik wil dit nu ook via mijn macbook pro. Alleen ik heb geen idee hoe ik dit moet doen! Heeft iemand enig idee?

  Groeten,
  Erik

  • Martijn
   15 januari, 2012 om 13:52

   Een DLNA client als Twonky e.d. installeren en dan wordt je Macbook meteen herkend. Maar, volgens mij wordt deze sowieso herkend wat betreft de gedeelte mappen.

   • Erik
    15 januari, 2012 om 15:59

    Net twonky gedownload, en geinstalleerd, wordt ook herkend door blu-rayspeler, maar meer gebeurt er niet… Is er overigens ook een gratis variant van twonky? Mijn macbook wordt trouwens niet vanzelf herkend. Meteen een andere vraag, ik kom vanaf de speler wel in de windows pc, maar als ik vanaf de pc een mp3 wil afspelen via de blu-rayspeler stopt bijv de radio en vercolgens speelt de pc niet af, krijg de melding dat het ophalen van de media-informatie is mislukt.

   • Martijn
    15 januari, 2012 om 16:40

    Ik heb zelf TVMobili. Wellicht dat dit beter werkt. Daar moet je mappen in aangeven die vervolgens door de speler gelezen kunnen worden. Wat bedoel je met stopt de radio? Er kunnen niet twee bronnen tegelijkertijd afgespeeld worden.

   • erik
    15 januari, 2012 om 16:59

    Ik zal eens kijken naar TVMobili.
    Wat ik bedoel met stop de radio, is dat ik bijvoorbeeld de FM radio aan heb op de blu-rayspeler. Als ik dan vervolgens op de windows7 pc iets af wil spelen via de blu-rayspeler stop dus de radio omdat ik dus een signaal afgeef om bijv. de mp3 af te spelen. (Wat vanmiddag dus wel lukte) Maar nu speelt de mp3 niet af en krijg ik op de pc de foutmelding dat het ophalen van de media-informatie is mislukt.

    Is het overigens ook mogelijk om vanaf de macbook net zo af te spelen als de windows computer?

  • noel
   23 februari, 2012 om 18:07

   hoe moet ik via mijn windows 7 pc media streamen naar mijn sony bluray speler/home cinema set
   grts noel

   • Martijn
    23 februari, 2012 om 22:46

    Als het goed is moet de Blu-ray spelers je PC zien en vervolgens kun je de computer selecteren, media kiezen en afspelen. Beiden moeten op hetzelfde Wifi netwerk zitten en je computer moet toestemming geven aan externe apparaten om toegang te krijgen tot bestanden.

   • noel
    24 februari, 2012 om 11:59

    het rare is het is al een paar keer gelukt en ik weet niet hoe

 13. bjurran
  16 januari, 2012 om 14:30

  Beste Martijn,
  leek vraagje:
  Ik heb een macbook pro en een samsung blu ray speler type: ht-d5500 en wil graag mijn fotos, videos en muziek op de smasung willen afspelen vanaf mijn mac. Kan je mij stap voor stap uitleggen wat ik moet instaleren of instellen vanaf den beginne? ik heb namelijk tig dingen ginstalleerd nu en niks werkt.
  dank bij voorbaat!

  • Martijn
   16 januari, 2012 om 15:09

   Download TVMobili en dan wijst het zich vanzelf. Wanneer je het programma opent kun je mappen kiezen die je via het netwerk wil delen. Zodra je met je Blu-ray speler het netwerk opzoekt kun je deze mappen zien.

 14. Rinio
  16 januari, 2012 om 17:13

  Beste Martijn,

  Ik heb aangeschaft: een Samsung Smart TV uit de 8000 serie, een Onkyo receiver TX-SR608 en een Blu-ray speler van Samsung. Het tv-signaal komt binnen via internet, via een Motorola-ontvanger.
  De vraag die ik heb is of alle componenten (Motorola-ontvanger en blu-ray speler) op de receiver aangesloten moeten worden via hdmi zodat er uiteindelijk maar één hdmi-kabel van de receiver naar de tv gaat. Is dit correct? Of is het beter om de Motorola-ontvanger rechtstreeks te verbinden met de tv? In het laatste geval is de vraag hoe het geluid dat via de Motorola komt binnen te krijgen in de receiver.

  Groet,
  Rinio

  • Martijn
   16 januari, 2012 om 17:22

   Beste Rinio,

   Dat heb je goed. Alles via HDMI verbinding en dan met één kabel naar de TV. Wil je de Motorola ontvanger los aan de TV koppelen (omdat je soms niet de receiver aan wilt zetten) dan kan dat. Sluit de ontvanger middels HDMI aan naar de TV en voor de audio gebruik je een digitale audiokabel (ligt eraan wat de Motorola heeft) van de Motorola naar de receiver. Maar, toch is het makkelijker alles via HDMI te doen.

 15. Sander
  18 januari, 2012 om 20:43

  Hallo, ik heb een vraagje ik heb een Samsung ue40c7700 tv en een Samsung ht-c6930w 7.1 blueray speler. Nu heb ik van Samsung een wireless Dock gekocht om op het internet te kunnen. als ik die in mijn tv doe heb ik geen geluid met bv filmpjes van YouTube of dergelijke, en als ik hem in mijn bleurayspeler doe dan kan ik mijn telefoon niet meer gebruiken om te sharen of als afstandsbediening is er een andere optie om het aan te sluiten zodat ik wel geluid heb? Bedankt en Mvg Sander

  • Martijn
   18 januari, 2012 om 21:10

   Zit er geen audio-uitgang op het dock die je aan je home cinema systeem of TV kunt verbinden?

   • Sander
    18 januari, 2012 om 21:29

    Nouja Dock zo noemde ze het het is gewoon een USB aansluiting eigenlijk grtjes

   • Martijn
    18 januari, 2012 om 21:31

    Als daar geen geluid mee door komt (zou wel moeten kunnen, check instellingen) dan is de enige oplossing de koptelefoon jack uitgang van je telefoon te gebruiken.

   • Sander
    18 januari, 2012 om 22:25

    Ok ik ga het proberen dankje

 16. Henk
  10 maart, 2012 om 12:22

  Hallo ,
  ik heb een samsung tv en homecinemaset .
  Het gaat om de ht-d6750w.
  Deze heeft een draadloze wifi.
  Wanneer ik de boel aanzet ziet hij mijn pc wel maar hoe kom ik in de mappen waar mijn films staan?
  Hij speelt wel het voorbeeld filmpje (wildlive hd) af in hd maar de filmbestanden ziet hij niet.
  Moet ik die verplaatsen of het bestand omzetten?
  Alvast bedankt

  • Martijn
   10 maart, 2012 om 13:52

   Je moet op je PC bepaalde mappen instellen die andere apparatuur via DLNA/Wifi kan bekijken. Hiervoor gebruik je een programma als Twonky, maar ook kan het via Windows 7 zelf geloof ik.

   • Henk
    11 maart, 2012 om 18:55

    hoe doe je dat dan met windows 7?

   • Martijn
    12 maart, 2012 om 0:49

    Ik heb zelf geen Windows 7 hier maar er zou bij je gedeelde mappen (thuisgroep/thuis mappen) gewoon een optie moeten hebben om toegang aan andere apparaten te verlenen. Kijk anders ook bij de algemene instellingen en een kopje als ‘delen’.

 17. EvD
  11 maart, 2012 om 13:51

  Ik heb een Pioneer Home Cinema set gekocht van het type BSC-FS515.
  Nu zoek ik verbinding met mijn draadloze router Sitecom WL-351.
  Ik kom een heel eind, hij vindt de router, wil daarna een Dynamisch IP zoeken maar kan deze niet vinden en tot stand brengen.
  Draadloos Dyn. IP niet gevonden.

  Ik heb al een thuisgroep waar een notebook prima op werkt.
  Moet ik op de centrale computer onder de thuisgroep, media met apparaten delen, nog selecteren?
  Of moet ik nog andere actie nemen in bv mijn router instellingen?

  Statisch heb ik ook geprobeerd maar ook hier kom ik niet uit.
  Wie heeft de gouden tip?

  • Martijn
   11 maart, 2012 om 16:27

   Als je media wilt delen moet deze optie inderdaad aanstaan.

  • ad
   14 maart, 2012 om 15:52

   ik denk dat je het kanaal van de router moet veranderen in 11 bijv.
   hij moet het aut. ontvangen en gaan zien!
   eerst even in router inloggen via de statusbalk.

  • EvD
   20 maart, 2012 om 21:07

   Reeds opgelost.

 18. Alex
  23 maart, 2012 om 13:24

  tijdens het software update van een LG HX751 is de internet verbinding verbroken, nu staat op de screen “Boot”. het aparat komt niet verder van de melding “please wait”. weet jij een truc om dit op te lossen?

  Gr Alex

  • Martijn
   23 maart, 2012 om 16:09

   Gevalletje klantenservice ben ik bang. Dat zijn meldingen waar je vaak niet verder mee komt.

  • Rob
   24 maart, 2012 om 21:10

   Alex, ik heb het zelfde probleem, kennelijk een fout update???.
   Ben je al achter gekomen wat het probleem zou kunnen zijn.

   Gr Rob

   • alex
    08 mei, 2012 om 19:17

    oh nee, nu heb ik het ook… iemand een idee wat om te doen?,

    groeten,
    alex

 19. Ernst
  28 maart, 2012 om 22:02

  Beste Martijn,
  Ik heb een Samsung smart tv (UE46D6510)met allshare en ook geinstalleerd op de pc en laptop. Films streamen lukt, ook 3d etc.
  De Marantz receiver (SR5400) geen wifi, DLNA etc is via een optisch kabel aangesloten op de tv. Alleen het geluid wordt niet als Dolby, DTS weergegeven en ook de subwoofer wordt niet aangestuurd. Is dit op te lossen door alles te streamen via een mediaplayer of playstation 3?

  • Martijn
   28 maart, 2012 om 23:22

   Beste Ernst,
   Dolby en DTS gaat helaas niet door een optische kabel. Daar zul je HDMI of streaming voor moeten gebruiken.
   Het beste kun je inderdaad films met surround sound afspelen via een PS3 of mediaspeler, het liefst via HDMI.

 20. Ton
  06 april, 2012 om 18:38

  Hallo,
  bij mijn marantz receiver gaat het geluid over de boxen uit als ik de tv aanzet , het is een marantz 5004 , waar kan dit aanliggen.

  • Martijn
   06 april, 2012 om 19:29

   Hoe heb je het aangesloten? Waarschijnlijk staat het Audio Return Channel over HDMI aan, of heb je een audiokabel van de TV naar de receiver gelegd, of is de digitale decoder met de receiver verbonden.

 21. Maurice
  15 mei, 2012 om 12:13

  Hoi,

  Ik ben me aan het orienteren op een reciever (Denon, Onkyo. Pioneer en Marantz). Ik heb thuis hoofdzakelijk Apple spullen, gebruik Airplay maar ook Spotify. Zijn er merken die beter te combineren zijn met Apple dan andere?

  Grt, Maurice

  • Martijn Chel
   15 mei, 2012 om 14:56

   Nee, de compatibiliteit met Apple is hetzelfde, kijkend naar apparaten die met AirPlay uitgerust zijn. Zoek dus vooral naar functies voor Spotify en AirPlay. Als dit erop zit kun je kijken naar andere features, kwaliteit, etc.

 22. Gerard
  18 mei, 2012 om 23:11

  Hallo, Ik heb een Onkyo TX-NR 414 aangeschaft, nu kan ik alleen geen muziek streamen vanaf mijn laptop.
  Versterker is wel verbonden via onkyo dongel met de router, ik kan hem alleen niet in mijn netwerk terug vinden. Heeft iemand daar ervaring mee!! Alvast bedankt

  • Martijn Chel
   19 mei, 2012 om 10:49

   Kun je de Onkyo niet terugvinden of kan de Onkyo je laptop niet zien? Je moet de laptop correct instellen voor streaming media en ‘delen’ opties. Daarbij heb je een media manager nodig om de media af te kunnen spelen.
   Als de Onkyo niet in het netwerk zichtbaar is dan zou je daar even in de instellingen moeten kijken, naar mijn mening moet de receivers, mits verbonden, meteen zichtbaar zijn.

   • Gerard
    20 mei, 2012 om 11:51

    Ik heb ondertussen de onkyo toegevoegd in het netwerk v/d laptop en kan daar ook gaan streamen via windows mediaspeler 12, ik kan alleen in de onkyo de server niet terugvinden.

   • Martijn Chel
    20 mei, 2012 om 14:36

    Ik snap het even niet. Dan werkt het toch? Als je naar de Onkyo kunt streamen werkt het lijkt mij. Andersom gaat niet aangezien het een ontvanger is.

   • Gerard
    20 mei, 2012 om 15:40

    Ik zie de onkyo in mijn netwerk, ik kan hem via Ip adres benaderen (draadloos). Als ik wil gaan streamen via de Windows media speler, geeft hij de onkyo weer en geeft verbinding maken met media server, ik kan dan wel het geluid bedienen vanaf de laptop, maar geeft naar enige tijd een fout aan dat deze niet kan verbinden met de media server. En in het menu van DLNA zou hier de server zichtbaar moeten zijn, maar ook dit is niet het geval!!

  • Ronald
   27 oktober, 2012 om 19:01

   Ik heb exact zelfde probleem: laptop met Windows Mediaplayer 11 ingesteld op Media sharing met Onkyo NR414. Laptop ziet Onkyo. Alleen Onkyo ziet deze laptop niet ( melding: DLNA ).

   Een andere laptop werkt probleemloos als ‘NAS’ over exact het zelfde draadloze netwerk.

   Wie heeft oplossing? Het lijkt toch in Onkyo te zitten.

   Gr, Ronald

 23. erik
  18 augustus, 2012 om 15:26

  Ik heb een sony (brava) home cinema met receiver str kt 1100. Hoe kan ik spotify en muziek vanaf mijn tablet samsung tab 2 beluisteren via receiver? Gewoon met kabel, welke kabel heb ik nodig? Welke ingang, audio of hdmi kan ik beste gebruiken? Heb al wel adapter voor tablet naar usb.

  • Martijn Chel
   19 augustus, 2012 om 18:49

   Hoi Erik,
   Ik kan deze set nergens terugvinden maar ik ga er vanuit dat er geen Spotify opzit. Je zou draadloos muziek kunnen streamen maar dan moet de set dit wel ondersteunen middels DLNA. Bedraad moet je een audiokabel aansluiten, dat zou de enige oplossing zijn voor Spotify. Wellicht dat je de tablet via USB aan kunt sluiten maar dan werkt Spotify niet over je speakers.

 24. henk
  11 november, 2012 om 2:27

  Hallo, ik heb een samsung LE40C550J1W staat in verbinding met draadloos internet mijn media player zit ook op de verbinding maar via de LAN, de tv vind de mediaplayer ook gewoon werkt prima, alleen ik heb nu een samsung tab 2 die zit ook op het wifi net en internet werkt goed alleen de tv vind de tablet niet

  Iemand een idee waar het aan kan liggen

 25. Tom
  14 november, 2012 om 13:23

  Hallo,
  Even een vraag mbt het afspelen van films.
  Ik heb een thuis netwerk, met als vaste schijf, een wd mybook live 2 TB, nu wil ik van deze schijf films afspelen op mijn home cinema, een Samsung hts e 5200, muziek foto`s alles word afgespeeld behalve films, .mkv word niet gevonden terwijl dit wel zou moeten.
  Iemand een idee?

  Groet tom

  • Martijn Chel
   14 november, 2012 om 14:31

   Als in de handleiding staat dat de set met MKV bestanden om kan gaan zou het moeten kunnen. Maar, is het niet zo dat MKV ook weer in verschillende formaten kan komen? Ik heb er niet heel veel verstand van.

 26. wilma
  07 december, 2012 om 19:29

  hallo, wij hebben sinds kort een Sony Internet Player NSZ-GS7, deze is aangesloten via een hdmikabel naar de tv.
  Alles lijkt goed aangesloten…We kunnen op internet (via wifi), maar nu krijgen we geen verbinding met onze computer.
  Want daar gaat het om, we willen graag foto’s en muziek afspelen op tv.
  Via mediaplayer de mappen gedeeld…alleen het app. komt niet in beeld….
  Wat doen wij verkeerd!!!

 27. Piet59
  20 december, 2012 om 0:05

  Beste Martijn,

  Ik heb een Philips 37PFL9606 smarttv. Bij het afspelen van youtube filmpjes wil het wel eens gebeuren dat er, na een paar minuten, weer gebufferd moet worden, ondanks het feit fat er een wifi-n zit ingebouwd. De downloadsnelheid van mijn kabelaansluiting is 20 Mbps. Nu overweeg ik de nieuwste en snellere linksys EA6500 wifi ac router en bijbehorende ontvanger (de WUMC710)te kopen. Die kan tot maximaal 1300 Mbps aan. Ik vrees echter dat de ethernet RJ-45 poort, die maximaal 100 Mbps aan kan, een flessehals is en die de snelheidswinst teniet doet. Is die vrees gegrond of niet. Is 100 mbps voor een ethernet aansluiting normaal bij smarttv`s en andere apparaten met een internetaansluiting?

  Met vriendelijke groet,

  Piet

  • Martijn Chel
   20 december, 2012 om 0:32

   Beste Piet,
   Hoewel ik niet veel kennis heb over de beperkingen van poorten, routers etc. lijkt me jouw theorie wel logisch. De beperkende factor is vaak het apparaat zelf. Ik heb er zelf ook last van met Smart TV’s waar bufferen en lag de normaalste zaak van de wereld is, ondanks een snelle verbinding.

 28. Frank
  24 december, 2012 om 22:26

  Ik ben me aan orienteren voor een mediaspeler. Heb panasonic 3D tv, onkyo708 en wil muziek en (3D) films digitaal afspelen. Mediaspeler zou ik graag via ipad willen bedienen. Heb een xstreamer sidewinder3 op het oog. Is dit een combinatie die gaat werken? Lees watvtegenstrijdige berichten over gebrukers interface. Of heb je tip voor site met dudelijke onafhankelijke adviezen ?

  • Martijn Chel
   25 december, 2012 om 2:08

   Helaas eb ik qua mediaspelers vrij weinign ervaring. Als je met de iPad wilt werken zijn er meer eisen aan verbonden. Ik zal het eens bijhouden maar durf je nog geen sluitend advies te geven.

 29. Mahieu Yvan
  26 december, 2012 om 17:58

  beste
  ik zou mij een homecinema systeem met losse componenten aanschaffen ,maar mijn vraag is hoe ik op de beste manier mijn muziek die ik op playlisten van windows mediaplayer heb staan (750gb)
  het beste kan doorsturen naar mijn recriever ,met kabel of kan dat ook zonder de recriever zou de pioneer vsx922 zijn
  mvg yvan mahieu

  • Martijn Chel
   26 december, 2012 om 18:10

   De receiver beschikt over DLNA dus kan deze communiceren met DLNA gecertificeerde apparatuur. Ik weet niet zeker of het direct vanuit mediaplayer werkt, maar anders is een DLNA client zo te downloaden, bijvoorbeeld Twonky. Dan kun je dus draadloos streamen.

   • Mahieu Yvan
    26 december, 2012 om 20:08

    van harte bedankt voor de tips en de oplossing , welk toestel zou ik best gebruiken om te streamen? sorry ik ben een leek in dit soort toestellen
    groeten yvan mahieu

   • Martijn Chel
    26 december, 2012 om 20:54

    Dat is gewoon je PC. Of natuurlijk je NAS, laptop of tablet. Wat je wilt eigenlijk. 🙂
    Alleen even een mediaserver installeren als je deze nog niet hebt.

 30. Jef
  04 januari, 2013 om 9:20

  Beste,

  Ik heb een sony home cinema met WIFI, een draadloos netwerk en een ipad.
  Op welke manier kan ik vanaf men ipad muziek streamen naar mijn homecinema systeem?

  Alvast bedankt

  • Martijn Chel
   04 januari, 2013 om 10:23

   Door bijvoorbeeld een Apple AirPort Express accessoire aan te schaffen. Dan kun je muziek streamen naar je home cinema systeem.

   • Jef
    04 januari, 2013 om 16:44

    Bedankt voor de snelle reactie.
    Nog ff een vraagje, moet dan de airport express aangesloten zijn op de home cinema of kan dit via WIFI?

    Ik heb aan mijn homecinema maar 1 UTP kabel en deze heb ik nodig voor mijn digitale TV.

   • Martijn Chel
    04 januari, 2013 om 16:53

    De AirPort Express koppel je aan je Wifi netwerk maar moet wel middels een audiokabel verbonden worden met je home cinema set.

 31. Mila
  07 januari, 2013 om 22:10

  Hi, ik heb en lg hx522 home cinema. Bekabeld en draadloos netwerk. Hoe speel ik muziek en filmpjes van youtube via ipad2 af. Of via iphine 3 of iphone 4?

  • Martijn Chel
   07 januari, 2013 om 22:19

   Door bijvoorbeeld een Apple AirPort Express accessoire aan te schaffen. Dan kun je muziek streamen naar je home cinema systeem.

 32. Limme
  17 januari, 2013 om 21:04

  Hallo, Ik zou graag een nieuw thuisnetwerk opbouwen,uiteraard liefst snelle toegang tot muziek en zeer hoge geluidskwaliteit.Liefst flexibel zodat ik niet steeds de tv moet opzetten.

  Ik heb de informatie-gids doorlopen maar zit toch met vragen.

  Wat heb je nodig?
  -TV
  -Speakers TV
  -DVD-player
  -Speakers voor gewoon gebruik (squeezebox/..)
  -NAS (opslag muziek&films)
  -Reciever om alles op te ontvangen
  -Remote (ipad/smartphone..)

  Kom ik er met deze componenten?

  -Hoe sluit je alles aan elkaar aan?
  TV/DVD/Nas>HDMI>reciever
  remote>draadloos>reciever (is dit mogelijk?)
  squeezebox>draadloos>reciever

  -wat is het verschil tussen versterker/reciever/mediaplayer? wat beste in mijn systeem?

  De essentie is het afspelen van:
  -eigen muziekbib (90GB)
  -online radio
  -spotify

  +als het kan TV in het systeem plaatsen zodat ik ook films kan streamen.

  Alvast bedankt.

  • Martijn Chel
   18 januari, 2013 om 13:38

   Ik zou als eerste op zoek gaan naar een zeer uitgebreide netwerk AV receiver met alles erop en eraan. Er zijn receivers met Spotify een remote applicaties, AirPlay, DLNA, Wifi etc. Daar moet je eerst iets goeds in vinden.
   Daarna kun je de andere componenten aanschaffen en die passen daar prima bij.
   Je vraagt wat het verschil is tussen een receiver en mediaspeler, maar dat zijn echt twee hele andere dingen. Een mediaspeler is gewoon een speler, een receiver is een ontvanger waarop je alle componenten aansluit en die de audio doorstuurt naar de speakers en video richting de TV.
   Kortom, ga eerst op zoek naar een goede receiver die alles heeft wat je wilt.

   • Limme
    22 januari, 2013 om 21:33

    Om een geschikte receiver voor mijn ‘wensen’ te zoeken heb ik eens opgelijst waaraan hij moet voldoen…

    Receiver IN:
    -HDMI (DVD-player)
    -HDMI (telenet Digibox)
    -Digitaal coaxiale audio (telenet Digibox) Nodig?
    -Netwerkkabelaansluiting
    -Kabelaansluiting

    Receiver OUT:
    -HDMI (TV)
    -Audiokabel (speakers)

    -Airplay/spotify compatibel
    -Internet radio

    -Alle componenten DVD/digibox via HDMI naar reciever en van receiever één HDMI naar TV, moet er ook een HDMI van TV naar reciever gelegd worden of gebeurd dit via dezelfde aansluiting?

    -Verstandig om alle componenten (TV,DVDplayer..) DNLA compatibel te kopen?

    -Verstandig om NAS met itunes server aan te schaffen?

    -NAS&Printer aan PC,Receiver of netwerk koppelen?

    -Naast de speakers voor tv, wss 2 standwoofers wil ik ook speakers voor gewoon gebruik in de aanliggen keuken, SONOS heb ik beluisterd maar vind ik van geluidskwaliteit te min. Zijn er nog andere draadloze speakers? Of toch genoodzaakt kabel te leggen voor speakers?

    -Als de receiver airport onderdsteunt heb je dan apple tv, of airport express nodig? Ik las in de manual van Maratz SR5007 en Denon AVR-2113 dat je via ipad,iphone muziek kunt streamen die op de ipad zelf staat, maar ik wil net muziek streamen die op de NAS staat. Krijg ik dit voor mekaar?

   • Martijn Chel
    22 januari, 2013 om 23:59

    Als alle apparaten (waartussen de HDMI kabel ligt) over HDMI Audio Return Channel beschikken hoef je geen kabel terug te leggen.
    DLNA compatibel is altijd handig, maar er zijn tegenwoordig meerdere draadloze technieken waaronder NFC en Widi. Het is dus goed kijken welke standaarden jouw huidige apparaten al gebruikt of wat de standaarden zijn die producten die je op et oog hebt gebruiken.
    NAS server met iTunes is persoonlijk. Daar heb ik weinig ervaring mee.
    Je kunt een NAS server koppelen aan wat je zelf wilt, maar koppelen aan een netwerk lijkt me sowieso het handigst. Dan kan elk apparaat toegang krijgen.
    Draadloze speakers is een lastig verhaal en ik zou je nog geen echte speakers aan kunnen raden. Als kabel leggen mogelijk is zou ik dat zeker voor kiezen.
    Je laatste vraag snap ik niet. Je bedoelt dat de receiver AirPllay ondersteunt? Dan kun je inderdaad direct vanaf een iOS apparaat muziek afspelen. Als je muziek vanaf je NAS wilt afspelen heb je een NAS met bijvoorbeeld DLNA nodig die kan communiceren met je TV of receiver. Ook hebben sommige NAS servers een applicatie voor je smartphone waarmee je alles kunt bedienen.

 33. jeroen
  19 februari, 2013 om 18:26

  ik heb een tijdje geleden de Pioneer VSX-922 gekocht in het begin kon ik er alles mee alleen kan ik niet meer op het netwerk met me iphone via de icontrol app. ik heb hem ook al gereset en daar ligt het niet aan. voor de duidelijkheid alles doet het nog alleen kan ik niet meer streamen via airplay. weet iemand waar dat misschien aan kan liggen. hij is aangesloten via een lan kabel. ik heb geen flauw idee meer en ik kon het ook niet meer in de AVNavigator vinden.
  bij voorbaad dank.

  • Willems
   03 juni, 2013 om 19:32

   Beste,

   Ik heb het zelfde probleem
   Internetradio en airplay werkte perfect
   maar onlangs valt de verbinding uit en kan ik niet meer luisteren naar de internet radio
   heb ij al een oplossing ??
   dank bij voorbaat

   Willems

 34. Lars
  30 juni, 2013 om 12:27

  Hallo,

  Ik heb een Onkyo NR-414 Receiver maar kan het netwerk niet vinden op mijn laptop. Het lijkt alsof de receiver helemaal geen verbinding heeft met de wifi. DHCP staat ingesteld maar kan dus met geen mogelijkheid de receiver vinden op het netwerk. Wat doe ik verkeerd?

  Alvast bedankt!

  • Martijn Chel
   30 juni, 2013 om 13:31

   Hoi Lars,
   Dat is lastig te zeggen ze. Heb je de stappen in de handleiding gevolgd om je receiver met het wifi-netwerk te koppelen. Zodra deze juist gekoppeld is zou ie zichtbaar moeten zijn.

 35. Thijs
  05 juli, 2013 om 20:32

  Hey,

  Ik heb een LG HX522, netjes verbonden met het netwerk via WiFi enzo, maar nu wil ik vragen of ik het geluid van mijn PC draadloos kan afspelen op mijn cinema set.

  • Martijn Chel
   06 juli, 2013 om 20:25

   Welk geluid?
   Je kunt als het goed is in de mediaspeler van je pc een externe afspeelbron kiezen. Ook kun je middels de set toegang krijgen tot de gedeelte media op je pc en deze afspelen.

   • Thijs
    11 juli, 2013 om 20:45

    Gewoon het gehele geluid van de pc wat normaal over de luidsprekers gaat die op de geluidskaart aangesloten zitten. Moet toch mogenlijk zijn

 36. marcel
  16 juli, 2013 om 22:05

  Ik heb een vraag.
  Ik heb een:
  Sony Bravia LCD tv
  Philips 5.1 DVD surround set (verouderd)
  Xtremer Sidewinder 3
  Sony Playstation 3

  Nu wil ik het beeld van mijn mediaserver(xtremer) op mijn tv krijgen. Dit is simpelweg gelukt vanuit mijn HDMI.
  Echter lukt het me niet om het geluid van mijn mediaserver via mijn Surround set te krijgen. Om dit bij mijn ps3 te doen plug ik de rode en witte tulp stekker in de surround set en de andere in mijn ps3. Echter werkt dit niet zo bij mijn mediaserver lijkt wel. Ik heb wel een optische ingang in mijn mediaserver maar niet in mijn surround set.

  Als ik de optische kabel tussen mijn mediaserver en tv doe en het geluid van mijn surround op optie TV zet pakt hij nog steeds het geluid van mijn tv aangezien die verbonden is met scart.

  • Martijn Chel
   16 juli, 2013 om 22:12

   Hoi Marcel,
   Dat gaat helaas niet wanneer de home cinema set niet over dezelfde aansluiting beschikt. Komen er geen aansluitingen overeen tussen set en streamer? Anders moet je gaan kijken naar een converter van optisch naar coaxiaal (als je set daar wel over beschikt).

   • marcel
    16 juli, 2013 om 22:25

    de overeenkomende zijn de tulp (wit en rood) stekkers. Maar blijkbaar als ik diezelfde aansluiting ipv mijn ps3 aansluit op de mediasever werkt die niet op dezelfde manier.
    mijn surround set is overigens een Philips LX 3900SA

   • Martijn Chel
    16 juli, 2013 om 23:00

    Die begrijp ik niet helemaal. Als je de tulpkabels tussen streamer en set werkt zou het exact hetzelfde moeten werken. Je zou de audio instellingen van de streamer nog kunnen checken of ze op de analoge uitgangen staan.

 37. rutger
  30 juli, 2013 om 9:41

  netwerk homecinemaset / netwerkspeakers.
  hallo ik wil graag van af mijn computers muziek kunnen afspelen op een home cinema set of een netwerkspeaker. ik heb nog niks gekocht simpelweg omdat ik geen idee heb wat ik moet kopen. dus bij deze de vraag weten jullie wat ik moet aan schaffen zodat ik muziek via mijn netwerk op een speaker kan afspelen? ik heb iets gelezen over dlna maar ik heb daar geen ervaring mee. ik heb een budget van 300 euro heb nog niks gekocht simpelweg omdat ik er geen verstand van heb. in de winkel gooien ze me dood met onmogelijke kreten, helaas voor mij on na volg baar.

  mvg Rutger

  • Martijn Chel
   30 juli, 2013 om 12:07

   Kijkend naar je budget is een alles-in-een home cinema systeem de enige oplossing. Voor het streamen van content zijn er verschillende technieken (lees http://www.homecinemamagazine.nl/netwerk-en-streaming-advies-en-tips/).
   Middels DLNA is streaming het meest eenvoudig en is ook de ondersteuning breed. Daar kun je dus op letten, maar de meeste sets beschikken hierover. Check ook goed welke bestanden je wilt afspelen en of deze door de betreffende set ondersteund worden.

 38. timon van drunen
  24 september, 2013 om 21:30

  Hallo Martijn,

  Ik wil graag een thuisnetwerk aan gaan leggen en wil hierbij een NAS gaan gebruiken en ben na wat zoeken en informeren bij de Synology DS213+ terecht gekomen.(nog niet gekocht) Nu wil ik daar graag mijn films en muziek opzetten en die afspelen via mijn surround set. Nu heeft de NAS alleen geen HDMI uitgang zodat ik hem aan kan sluiten op de receiver. Ik speel nu nog alles af via een AC RYAN HD2.

  M.v.g.

  Timon van Drunen

  • Martijn Chel
   25 september, 2013 om 12:02

   NAS is ook meer bedoeld voor streaming van media, dus draadloos. Met een mediaspeler krijg je die optie wel.

   • timon
    25 september, 2013 om 17:28

    Hallo Martijn,

    Dus als ik je goed begrijp moet ik de ac ryan koppelen aan de nas. Dit zal dan via usb gaan. Gaat dat werken? En is er dan geen kwaliteitsverlies?

    m.v.g.

    timon van drunen

 39. Martijn Chel
  19 oktober, 2013 om 21:44

  Let op: Deze vraagbaak is gesloten. Stel je vragen in de nieuwe Vraag & Antwoord sectie.