Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vraagbaak home cinema sets

LG-HX773W

Belangrijk

Reageren op deze vraagbaak is niet meer mogelijk. We hebben een nieuwe Vraag & Antwoord sectie geïntroduceerd waarin je vragen kwijt kunt, vragen van anderen kunt beantwoorden en middels een eigen account een overzicht van al je vragen en antwoorden houdt. Met de nieuwe Vraag & Antwoord bieden we ook een verbeterd overzicht van alle vragen, welke wederom per categorie ingedeeld worden.

Meer informatie

Meer informatie, verkoopadviezen en tips over home cinema systemen, LCD TV’s, plasma TV’s, receivers, luidsprekers, Smart TV’s, OLED TV’s digitale televisie en streaming technieken vind je in onze uitgebreide Home Cinema Informatie Gids

 • Delen:

Reacties

 1. Camiel Lentjes
  14 juni, 2010 om 22:10

  Ik heb sinds afgelopen zaterdag een nieuwe televisie (Sony kdl-40nx700).
  Verder heb ik een Samsung th htq22 home cinema set.

  Op m’n oude tv zat een rood/witte audio uitgang waarmee ik mijn home cinema set aan kon sluiten. Hierdoor kon ik alle randapparatuur (Playstation 3, Humax HD digital tv receiver en Apple TV) via mijn home cinema set beluisteren.

  Op m’n nieuwe tv zit deze rood/witte audio uitgang niet. Er zit wel een optical audio uitgang op echter deze is niet te vinden op mijn Samsung home cinema set.

  Kan ik middels onderstaande overzicht toch weer geluid krijgen van m’n randapparatuur?
  (ik moet dan dus wel een nieuwe home cinema set kopen met optical audio):

  Home cinema set > optical audio kabel > TV
  PlayStation > HDMI > TV
  Apple TV > HDMI > TV
  Humax > HDMI > TV

  Ik hoop dat iemand me kan helpen zodat ik met een gerust hart een nieuwe home cinema set kan kopen…

  • Martijn
   14 juni, 2010 om 22:15

   Beste Camiel,
   Begrijp ik goed dat je alles qua geluid doorlust van je TV naar je home cinema set? Ik zou aanraden om een set (of receiver beter) te kopen waar je alles direct aan kunt sluiten (PS3, Humax, etc.). Mocht je dat niet willen dan kun je zeker via de optische kabel al het geluid doorlussen. Nadeel is dat via de optische kabel geen HD audioformaten afgespeeld kunnen worden.

   • Camiel Lentjes
    14 juni, 2010 om 22:26

    Dank voor je snelle reactie! Ik zie dat op de meeste home cinema sets niet zoveel mogelijkheden zitten om veel apparaten aan te sluiten. Bovendien zijn home cinema sets vaak betaalbaarder 😉

    Het is fijn te weten dat de optical audio kabel ervoor zal zorgen dat ik geluid van m’n ps3, humax en Apple tv via m’n home cinema set kan beluisteren. Wel jammer dat ik er nu een nieuwe set voor moet kopen (maar ik moet niet klagen als ik vooruit wil gaan 😉

   • Martijn
    14 juni, 2010 om 23:14

    Dat is inderdaad lastig. Dan zou je voor een losse componenten systeem moeten gaan, maar dat is duurder ja. Wel een grotere vooruitgang 😉

   • Camiel Lentjes
    20 juni, 2010 om 10:00

    Het is me inmiddels (eindelijk) gelukt! Moest er wel een nieuwe home cinema set voor kopen. Bedankt voor jullie hulp 🙂

 2. Thomas
  19 juni, 2010 om 11:04

  Hallo

  Heb sinds deze week een nieuwe LED TV (40NX700) in combinatie met een Home Theatre system (Sony BDV-F700)

  Installatie liep min of meer probleemloos. Maar…… Als beide appareten samenwerken (HDMI enabled bij beiden) zijn er enkele zenders die geen signaal ontvangen – dus zwart beeld. Dit gebeurt o.a. by NED1, NED2 maar bij NED 3 weer wel beeld (!?). Tevens storen enkele kanalen (en de meeste anderen weer niet)

  Als ik de TV zonder BDVF700 gebruik hebben alle zenders beeld en ook geen storing.

  Enig idee wat hiervan de oorzaak kan zijn.

  • Martijn
   19 juni, 2010 om 11:48

   Beste Thomas,
   Maak je gebruik van digitale TV? Dan zou dit niet moeten kunnen. Als je de analoge signalen (via coax kabel) gebruikt en aansluit op de set kan het zijn dat het signaal te zwak is. Sluit je de kabel rechtstreeks op de TV aan of op de set? Een suggestie is om een signaal versterker te gebruiken waar de coax kabel het huis of de kamer binnen komt.

   • Thomas
    23 juni, 2010 om 17:10

    Hallo Martijn,

    Bedankt voor je reaktie. Heb bij het monteren van de TV aan de muur een andere coax kabel en HDMI kabel gebruikt en nu is het probleem opgelost. Vreemd omdat zoals gezegd slecht enkele zenders problemen vertoonden dus weet nog altijd niet wat de oorzaak was maar het belangrijkste is dat alles werkt.

 3. Albert
  16 juli, 2010 om 22:40

  Hallo,
  we hebben een probleem met de aansluiting van onze nieuwe home cinemaset. Wie kan ons helpen?
  We hebben een Sony bravia tv die we willen aansluiten op dvd recorder humax via hdmi en op home cinema set Sony blue ray disk via hdmi. Optische kabel is aangesloten van humax naar tv. Probleem: welke ingangen te gebruiken?
  Bvd Albert

  • Martijn
   17 juli, 2010 om 1:25

   Beste Albert,
   Ik snap niet precies wat je bedoelt. Welke ingangen van welk apparaat? Als ik het goed begrijp kun je alles via HDMI aansluiten naar de TV. DVD recorder naar TV is HDMI. Home cinema set naar TV is ook HDMI. Je kunt er dan voor kiezen om de optische kabel te verleggen naar de home cinema set aangezien je dat geluid hebt via de speakers in plaats van de TV. Ook de DVD recorder kun je met een optische of coaxiale kabel naar de home cinema set leggen.

 4. opa Hans
  22 juli, 2010 om 21:44

  wie kan mij vertellen waarom een optical splitter dus 3weg niet werkt en een optical switch dus met schakelaar wel de elektronica zaak wist het niet ik had nm een switch maar ik dacht met een splitter hoef ik hem niet om te schakelen 3x de splitter omgeruild dacht dat hij stuk was maar nee het werkte niet wel met switch het gaat om het koppelen van tv-home cinema-mediacenter het werkt perfect nu

  • Martijn
   23 juli, 2010 om 17:45

   Dat is een lastige. Wellicht is een optisch video audio signaal niet te splitten, maar alleen om te buigen? Ik doe maar een gooi hoor. Ik zou er ook in moeten duiken. Misschien kun je proberen je vraag op ElektronicaVragen.nl te stellen.

   • Hans
    23 juli, 2010 om 20:41

    Martijn ik heb je raad opgevoldgd en op ElektronicaVragen.nl gesteld het gaat over het audio signaal dus niet het video signaal en ze verkopen die switch tog voor dit doel maar het werkt niet tenminste bij mijn niet en met schakelaar geen probleem mee maar ik ben erg benieuwd waarom niet bedankt voor het meedenken Gr Opa Hans

   • Martijn
    23 juli, 2010 om 20:43

    Excuus. Bedoelde ook audio. Ik snap je vraag. Ik zal er eens wat navraag over doen.

 5. Harm
  05 augustus, 2010 om 23:23

  Beste Martijn,

  Ik heb vandaag een Marantz SR5004 gekocht en uiteraard gelijk aan de slag gegaan. Volgens de verkoper moest ik het volgende doen:
  HDMI kabel van interactieve tv (KPN) naar tv (werkt)
  HDMI van marantz sr5004 naar tv (output) (werkt)
  HDMI van Laptop naar Marantz sr 5004 (werkt)
  Toslink van interactieve tv naar marantz sr5004 (werkt niet), werkt wel in de vooringang van de marantz (digital).

  Ik heb de toslink aangesloten op alle drie de poorten (achterkant), welke daarvoor bestemd zijn en dit werkt bij geen van de twee (drie).

  Heeft u misschien een oplossing voor dit probleem.

  Alvast hartelijk bedankt.

  Met vriendelijke groet,
  Harm

  • Martijn
   06 augustus, 2010 om 0:39

   Beste Harm,
   Dat is lastig te zeggen. Heb je in de set-up de juiste instelling gezet voor de inputs? Wellicht staan de toslink inputs uitgeschakeld en gaat alles via HDMI. Maar, gaat de audio niet ook via de HDMI kabel van de KPN decoder?

   • Harm
    08 augustus, 2010 om 17:44

    Beste Martijn,

    Het is gelukt.

    Groeten,
    Harm

 6. moorst
  09 augustus, 2010 om 20:16

  Ik heb dit weekend een home cinema set (audio set + blu ray) van sony BDV FS350 gekocht. Ik was al in het bezit van een Sony Bravia LCD Digital Coulour TV (KDL-32S30).

  Helaas heb ik geen gebruikshandleiding gekregen (was het laatste exemplaar in de winkel en boekje was kwijt). Na het aansluiten heb ik nu echter geen beeld van de blu ray speler. Op het aangesloten kanaal krijg ik de melding “BD speler Buiten Bereik”.

  Ik heb de TV en de subwoofer aangesloten via HDMI en ook de subwoofer en de blu ray speler is via een HDMI kabel aangesloten. Tussen de TV en de subwoofer zitten ook nog audiostekkers (rood/wit).

  Ik krijg wel het geluid van de DVD die ik wil afspelen, maar dus geen beeld.

  Gewoon televisie kijken (analoog en ook via de mediabox van UPC) lukt wel.

  Wie weet een oplossing?

  • Martijn
   09 augustus, 2010 om 22:14

   Ik heb het even voor je nagekeken en nagevraagd en het kan aan de kabel liggen. Sommige HDMI kabels (vaak de goedkopere) kunnen problemen geven met 1080p (ook via upscalen) content. Probeer eens een andere HDMI kabel (goede kwaliteit), wellicht dat dit helpt. Daarnaast moet je goed kijken hoe je uitvoer van beeld ingesteld staat. Als ik de juiste informatie heb kan deze TV geen Full HD aan! Daar moet je uitvoer wel op ingesteld staan, want anders krijg je inderdaad geen beeld.

 7. Andy
  10 augustus, 2010 om 21:52

  Beste Martijn,
  Deze week krijgen wij de Panasonic SC-BT230 5.1 Blu-ray Home Cinema Systeem en de LCD Panasonic TX-L32D28S . Deze wil ik aansluiten op onze Humax 5050.
  Hoe kan ik dit als beste doen ? De tv en home.c.set hebben beiden Audio Return Channel.
  bijvoorbaat dank,

  met vriendelijke groet,
  Andy

  • Martijn
   10 augustus, 2010 om 22:20

   Beste Andy,
   Waarom zou je de audio return channel gebruiken? Je kunt ook kiezen voor twee andere opties. Of, je schakelt de Humax decoder via je home cinema set (als er een input op zit???) door naar je TV via HDMI. Dan hou je het geluid (HD) nog steeds bij de home cinema set. Of, je legt een optische kabel van je Humax decoder naar je home cinema set voor het geluid (als deze erop zit). Ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen dat de TV het geluid van de decoder als audio return uit zal zenden, maar als het werkt is het ook zeker een mogelijkheid. Dan sluit je één HDMI kabel van decoder naar de TV aan en één van home cinema set naar de TV. De AR functie zou dan audio terug moeten koppelen.

 8. Harry
  11 augustus, 2010 om 13:58

  Beste Martijn,

  Wij hebben sinds kort een Humax5050 en een Sony Home Cinema. De TV (Loewe) heeft maar EEN hdmi ingang. HDMI vanaf Sony gaat ok voor DVD en vanaf de Humax gaat het ook prima, maar ik moet wel steeds switchen.Het is dus het EEN of de ANDER… . Da’s lastig. Is er een list om toch goede kwaliteit te krijngen en niet via Scart te gaan?

  • Martijn
   11 augustus, 2010 om 16:34

   Beste Harry,
   Als de DVD van de home cinema set niet met upscaling naar 1080p gezet wordt kun je gebruik maken van RGB component (Rood/groen/blauw kabels). Dit is een goede kwaliteit, maar kan geen Full HD aan. Anders is de enige oplossing toch echt switchen tussen de signalen.

   • Harry
    13 augustus, 2010 om 15:29

    Bedankt, ik ga aan de gang,
    Harry

   • Harry
    13 augustus, 2010 om 15:32

    Martijn,

    nog even een PS: Bestaat er zoiets als een HDMI splitter die van 2 uitgangen (Sony en Humax) naar EEN hdmi tv ingang kan gaan, of raakt de zaak dan van de leg?

    Harry

   • Martijn
    13 augustus, 2010 om 17:33

    Volgens mij bestaan deze wel. Zie dit product.

   • Harry
    13 augustus, 2010 om 22:51

    Bingo! Hier kan ik mee uit de voeten.
    Bedankt voor je hulp en sluiten maar.
    Harry

 9. Liesbeth
  16 augustus, 2010 om 10:08

  Beste Martijn, Ik heb onlangs een homecinemaset gekocht Sony HTD 880SS. Alles goed aangesloten op mijn Samsung LED tv maar wanneer ik een dvd af wil spelen blijven aan weerszijden zwarte balken. Ook wanneer ik een cd af wil spelen springt automatisch de tv aan. Heb de beeldweergave van de dvd al op 16.9 gezet en van alles geprobeerd maar het wil niet lukken.Heb jij hier een oplossing voor?

  • Martijn
   16 augustus, 2010 om 21:19

   Beste Liesbeth,
   Het probleem met de TV die aanspringt als je een CD afspeelt kan gewoon in de instellingen zitten. Daar kun je de (volgens mij Bravia Link) link uitzetten zodat de DVD speler niet met de TV communiceert bij het opstarten. Nadeel is wel dat je de TV ook handmatig op het juiste kanaal moet zetten als je een DVD kijkt.
   Wat de zwarte balken (ik neem aan links en rechts) betreft is het lastig om dat vanaf hier te zien, maar heb je ook gekeken naar zowel het uitgezonden signaal van de DVD speler en het geïnterpreteerde signaal van de TV? Beiden moeten op 16:9 (of juist/automatisch) staan. Is het bij alle DVD’s zo?

   • Liesbeth
    17 augustus, 2010 om 18:21

    Hoi Martijn,
    Volledig scherm bij het afspelen dvd is gelukt. Het beeld moest bij een optie op “volledig” gezet worden ipv op “normaal”.
    Helaas nog niet de BraviaLink kunnen vinden. Op de dvd komt bij de instelling alleen Smartlink voor maar daar reageert ie niet op. Heb je nog een ander idee?

    Groetjes

   • Martijn
    17 augustus, 2010 om 18:33

    Hoi Liesbeth,
    Fijn dat je eerste probleem al verholpen is. Voor het tweede probleem zou ik eens met Sony bellen. Ik heb namelijk geen idee waar dit aan kan liggen. Als de link tussen beide producten uit staat zouden ze ook niet moeten communiceren. Heb je ook de smart link (of bravia Link) in de TV uitgezet?

   • Liesbeth
    17 augustus, 2010 om 22:06

    Martijn,

    Helemaal Top!! Alles doet het nu naar wens. Kan eindelijk optimaal genieten van zowel dvd als cd zonder gekke dingen.Lag dus idd aan de Smartlink….not that smart..:-))
    Hartelijk dank .
    Groetjes

   • Martijn
    17 augustus, 2010 om 22:22

    Graag gedaan! Veel plezier ermee!

 10. Tomas
  25 augustus, 2010 om 12:08

  Ik wil graag een home cinema set aanschaffen, maar weet dit niet goed
  aan te pakken.
  Mijn woonkamer is vrij compact (5.5×3.5m) waarbij ik 3 tot 3,2m van de
  tv af zou zitten.
  Mijn wensen zijn als volgt:
  – een mooie full led (liefst wel, anders edge led) met ambilight (32″ – 41″).
  – een losse receiver/versterker met 2.1 speakerset.
  – een losse blu-ray/dvd speler
  – een verbinding met mijn pc (lan/wifi, ik weet niet goed wat beter is).
  Ik heb hiervoor een budget van 1500-2000 euro.
  Is dit een realistische opgave om een mooie set te maken?
  Of is het beter om een complete set te kopen in plaats van losse onderdelen?
  Alvast heel erg bedankt!

  • Martijn
   26 augustus, 2010 om 18:41

   Beste Tomas,
   Het is wel lastig aangezien je al redelijk wat geld kwijt bent aan de Ambilight TV. Wil je een losse receiver en losse speakers aanschaffen van een goede kwaliteit kun je moeilijk binnen je budget blijven. Kijk eens naar een Denon 2.1 systeem oid. Hier kun je redelijk ver mee komen. Ik zou toch voor een set gaan wat het 2.1 systeem betreft, maar dan van een kwalitatief hoogstaand merk.

   • Tomas
    26 augustus, 2010 om 19:41

    Dankje wel Martijn! Nu zie ik dat Denon duur wordt inderdaad.. Wat zijn nog meer kwalitatief hoogstaande merken? Is een philips HTS7200 een goede keus?

   • Martijn
    26 augustus, 2010 om 20:34

    Kijk bijvoorbeeld eens naar Panasonic of Sony. Daarboven vind je nog Yamaha en Pioneer.

 11. Dave
  07 september, 2010 om 16:54

  Beste martijn,

  Ik heb een sony bravia LCD tv full hd en what not. nu probeer ik mijn laptop aan te sluiten op dat onding. maar hij blijft zeggen buiten bereik. ik heb de laptop al eens op andere tv’s aangesloten en er zijn al andere laptops op deze tv aangesloten. ik zie hierbij niet het probleem graag reactie

  groetjes dave

  • Martijn
   07 september, 2010 om 19:42

   Beste Dave,
   Aangezien andere laptops het wel op deze TV deden vind ik dit een lastig probleem en zou ik eerder denken aan een communicatiefout van de laptop. Ik kan je helaas niet vertellen waar dit aan zou kunnen liggen.

 12. Daniel
  10 september, 2010 om 15:16

  Beste Martijn,

  Ik wil graag een home cinema set kopen welke meteen kan dienen als een mediaspeler. Ik zat te denken aan een 2.1 set, welke een usb aansluiting heeft. Middels de USB kan ik mijn Freecom externe usb hd (640gb) gebruiken. Ik zou dus een home cinema set willen, welke zowel MKV als VOB files kan afspelen. Dus DVD’s en Blu Ray via mijn externne usb HD.

  Heb jij een tip welk setje hier aan voldoet? Ik had ongeveer tot 500 euro in gedachten voor de aanschaf.

  Ik heb reeds gekeken naar een LG (lg hb354bs en lg hb965df). Maar deze spelen alleen MKV bestanden af via USB. Waar ook het probleem voorkomt dat de bestanden niet groter dan 4GB moet zijn, anders speelt hij deze bestanden niet af….).

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Groet,
  Daniel

  • Martijn
   10 september, 2010 om 15:34

   Beste Daniel,
   Helaas beschik ik niet over zulke gedetailleerde kennis. Wat je kunt doen is op onze website zoeken naar de desbetreffende trefwoorden als MKV of 2.1. Denon heeft laatst wel een 2.1 systeem geïntroduceerd, maar of deze ook MKV bestanden van 4GB of meer kan afspelen durf ik niet te zeggen. Succes!

 13. Jaap
  15 september, 2010 om 1:03

  Hoi Martijn,

  Ik heb een paar jaar oude homecinema set van LG, bestaande uit een 5.1 set speakers en een LG-7601 hdd recorder annex receiver. Die is helaas kapot gegaan, ik heb hem helaas kapot geflashed met de verkeerde firmware. Kan ik nou die boxen ook niet meer gebruiken? Die werden immers aangestuurd door de LG7601. Of kan ik een losse receiver kopen? Er zit aan de woofer wel een S-videoa achtige kabel, met 9 pinnetjes, die in de “system” ingang van de LG7601 gaat. Die zal er bij andere recievers wel niet op zitten, of toch wel?

  • Martijn
   15 september, 2010 om 10:07

   Beste Jaap,
   Zoals veel omschreven in onze advies pagina’s is dit het grote nadeel van alles-in-een home cinema systemen. Je kunt de speakers vaak niet opnieuw in een ander systeem gebruiken. Ten eerste omdat de aansluitingen vaak anders zijn. Ten tweede omdat de aansturing (oa wattage) anders is en ten derde omdat de speakers helemaal afgestemd zijn op de desbetreffende receiver. Los kopen is dan ook geen optie. Dat wordt namelijk niet verkocht los.

 14. niels
  18 september, 2010 om 12:35

  ik heb een samsung maar ik krijg geen geluid uit de speakers al die op tv staat.??
  de radio en de dvd speler doet het wel

  mvg niels

  • Martijn
   18 september, 2010 om 13:57

   Beste Niels,
   Dat is zo lastig in te schatten wat het probleem is :). Kijk eens goed naar de ingangen op de je receiver en waar je TV dan op aangesloten is. Ook moet je in het menu van je receiver kijken of de TV input op analoog of digitaal staat en waar dan je aansluiting op zit. Kortom, even de aansluitingen checken.

  • Martijn
   18 september, 2010 om 15:01

   Hoi Niels,
   Als de TV via HDMI aangesloten hebt moet je perse HDMI 1.4 hebben om van ARC (Audio Return Channel) gebruik te maken. Dus heb je de nieuwste receivers nodig. Anders moet je de TV analoog of digitaal terugkoppelen naar de receiver met een aparte kabel.

 15. Twan
  23 oktober, 2010 om 23:12

  Hallo,

  ik heb een Harman Kardon AVR 132, een oudere Philips 100hz breedbeeld tv en een Humax IR-FOX C ontvanger via Ziggo. Als ik de Humax middels de opt. uitgang aansluit op de opt 2 van de AVR 132 (opt. 1 is voor de HK dvd/cd speler) krijg ik het geluid van de tv niet via de surroundset. Ik krijg het idee dat ik iets vergeet maar kom er niet op. Ik heb ook geprobeerd de Humax te programmeren op de afstandbediening maar dat is niet gelukt, code stond niet in de lijst en ook middels ‘zoeken’ lukt dit niet. Nu is dat niet het grootste probleem maar ik wil het tv geluid wel graag via de set krijgen. Wat doe ik verkeerd, dien ik nog iets in de AVR 132 in te stellen dat ik over het hoofd zie?

  • Martijn
   23 oktober, 2010 om 23:19

   Beste Twan,
   Heb je gekeken dat de TV functie op de receiver goed ingesteld staat? Zodat wanneer je op TV klikt hij ook de optische ingang (2) pakt? Dit kun je in het menu instellen. Wellicht staat hij nu op de analoge ingang ingesteld..

   • Twan
    23 oktober, 2010 om 23:52

    bedankt Martijn, je hebt een hoop frustratie weggenomen. Ik schreef al over ‘iets vergeten’ en over ‘instellen’, dat klopte dus inderdaad. De afstandbediening is zeker een no go, wel jammer want heb nog twee afstandbedieningen nodig…

 16. Cris
  31 oktober, 2010 om 9:41

  Beste…

  Ik heb onlangs een Medion MD40355 2e hands aangeschaft…
  Nu is het zo dat ik graag mijn playstation 3(ps3) het game geluid laat afspelen via de MD40355. Nu heb ik al eens flink gegoogled over hoe je dit het beste kan doen, je kan dit via optical kabel doen of via gewoon av. Ik kies even tijdelijk voor de AV aansluiting omdat ik al zon kabel in huis had liggen.
  Nu is het geval:

  Als ik de AV aansluit op de Medion MD40355 op de Aux-In en de playstation 3 instel op optische geluid zending en beeld via hdmi dan zou dit in theorie moeten werken toch?
  ik vrees helaas dat er iets mis is met de aux, want als ik bijv een mp3 aansluit hoor ik ook niets… Nu heb ik geprobeerd de instellingen van de medion ook te veranderen maar tervergeefs zonder resultaat.
  WAT KAN IK HIER AAN DOEN?!

  Alvast bedankt!
  Cris.

  • Martijn
   31 oktober, 2010 om 12:23

   Beste Cris,
   Met de AV aansluiting bedoel je de rood/wit kabel? Als dat zo is dan moet je niet de optische zending instellen want dit is digitaal. Heb je geprobeerd om op de PS3 de analoge audio in te stellen?

   • Cris
    31 oktober, 2010 om 14:22

    Mijn excuus en daarbij meteen de correctie, ik heb Connector voor audio-invoer/ SCART/ AV MULTI geselecteerd in het audio menu van de ps3, maar zoals ik al eerder benoemde, kan het niet zo zijn dat er iets verkeerd staat ingesteld op de home cinema? want als ik bijv. mijn mp4 aansluit met tulp dan zou die t moeten doen maar dat is dus niet zo… En als ik in het audio menu van de medion kijk dan word ik er niet veel wijzer van en staat nergens iets over aux opties.

    de home cinema speelt overigens 2.1 dolby af, zou t hier misschien aan liggen?

   • Martijn
    31 oktober, 2010 om 14:55

    Dat zou inderdaad kunnen, maar dat vind ik lastig in te schatten zo. Als de MP4 speler ook niet lukt zou het inderdaad aan de home cinema set kunnen liggen. Aan het feit dat de set 2.1 afspeelt kan het niet liggen.

   • Cris
    31 oktober, 2010 om 15:01

    En wat denk je dat het misschien zou kunnen zijn, iets in de opties of de hardware zelf?
    of zeg je van beste even naar een specialist ermee?

    mvg

   • Martijn
    31 oktober, 2010 om 16:10

    Dat vind ik echt lastig te zeggen. Zo te zien is het wellicht een instelling, maar daar ken ik het apparaat niet goed genoeg voor. Misschien kun je ze even bellen.

 17. Gabi
  31 oktober, 2010 om 14:52

  Beste Martijn,
  Recentelijk heb ik een Samsung LCD TV model LE40C550J1WXXN gekocht, inclusief een CI+ module van Ziggo voor digitale TV.
  Ik heb ook een 5.1 Home Cinema set met DVD en hard-disk recorder van Pioneer model DVR550H.
  Op dit moment is de TV rechtsreeks verbonden met een coax kabel aan het kastje van Ziggo, en kan ik probleemloos alle kanalen digitaal bekijken. De DVD recorder krijgt echter alleen maar een analoog signaal, waardoor ik geen TV-programma’s uit de digitale signaal kan opnemen. DVD en TV zijn nu met een Scar-kabel verbonden, met als gevolg dat ik DVD-films prima via de 5.1 speakers kan horen en zien, maar als ik de TV probeer te beluisteren via de 5.1 is er een vertraging van bijna 1,5 seconde!
  Eigenlijk is heel simpel wat ik wil bereiken:
  – Digitaal TV signaal opnemen met de DVD/hard disk.
  – Digitaal TV signaal via de 5.1 beluisteren (voor de compleetheid, de DVD-recorder heeft geen optisch ingang, dat zit in de subwoofer, die het geluid regelt)
  Ik heb de boekjes van zowel de HCS als de TV uitvoerig gelezen, en sites en forums bekeken, maar ik weet nog niet 100% zeker hoe ik het moet doen, en voordat ik aan de aanschaf van dure kabels en splitters begin, wil ik je vragen hoe ik de boel met elkaar moet verbinden, en welke kabels moet ik gebruken. Alvast bedankt voor je hulp!!

  • Martijn
   31 oktober, 2010 om 14:59

   Beste Gabi,
   Het opnemen van het digitale TV signaal wordt lastig wanneer de TV het digitale signaal decodeert. Komt het digitale signaal nu uit het Ziggo kastje of zit de kaart van Ziggo in de TV? Als het laatste het geval is kun je naar mijn mening niet digitaal opnemen. Digitaal opnemen kan wel als je de scart kabel van het Ziggo kastje doorlust via de DVD recorder. Dan gaat daar vanuit weer een scart naar TV. Om eht digitale TV signaal in 5.1 te kunnen beluisteren is het ook handig om te weten of je Ziggo kastje of je TV het signaal decodeert. Als je TV het doet moet je kijken of deze een digitale (coax of optische) uitgang heeft en deze sluit je aan op je home cinema set. Hetzelfde geldt voor het Ziggo kastje.

   • Gabi
    31 oktober, 2010 om 15:49

    Het kastje van Ziggo waar ik het over heb is gewoon om het signaal voor de telefoon, internet en TV te splitsen. Het TV signaal wordt idd door de TV zelf met een eigen CI+ module en Ziggo kaartje erin gedecodeerd.
    TV heeft wel een optische uitgang, en de subwoofer van de 5.1 systeem en optisch ingang, dus dat zou moeten voldoen, toch?
    Blijft de vraag of ik digitaal kan opnemen. zonder een extra kaartje+kastje hoeven aan te schaffen voor de DVD. Weet je of dat anders kan.
    Bedankt sowieso voor de supersnelle reactie!

   • Martijn
    31 oktober, 2010 om 16:10

    Ik denk dat je niet digitaal kunt opnemen aangezien het direct in de TV omgezet wordt. Qua audio moet het zo voldoende zijn ja.

 18. Toon
  10 december, 2010 om 14:28

  Hallo,

  We hebben onlangs een Philips LED TV (40PFL8605) gekocht met een Harman Kardon BDS 300/230 home cinema systeem. Als we een dvd afspelen is het beeld en geluid heel goed, echter als we een film op de tv kijken, krijgen we alleen geluid over de tv speakers, maar niet via het home cinema systeem. Alles is aangesloten met een HDMI kabel, maar de tv is analoog. Hoe krijgen we het geluid ook via het home cinema systeem??
  Andere vraag: we hebben nu 2 afstandsbedieningen, 1 voor de tv en 1 voor het home cinema systeem, maar het moet mogelijk zijn om slechts met 1 afstandsbediening alles te kunnen bedienen (de afstandsbediening van de home cinema set). Hoe moeten we dit realiseren? Ik hoop dat iemand ons kan helpen met deze 2 vragen. Alvast bedankt!!!

  • Martijn
   10 december, 2010 om 15:45

   Beste,
   Op de eerste vraag; Geluid loopt nooit terug via HDMI naar de set (receiver). Dit is alleen het geval bij de nieuwste TV’s en receivers. Kortom, je zult een losse audio kabel (analoog waarschijnlijk) vanaf de TV naar de set (receiver) moeten laten lopen.
   Over de tweede vraag: Dat ligt helemaal aan de functies van de afstandsbedieningen. Sommigen (van duurdere merken) bevatten ook alle functies voor TV’s.. Als de H/K afstandsbediening dit niet heeft kun je dit niet realiseren. Een andere oplossing is een universele afstandsbediening van bijvoorbeeld Logitech.

 19. Stefan
  15 december, 2010 om 14:06

  Hallo,

  Ik heb sinds kort een sony 3d tv met playstation 3 om 3d films af te spelen. En natuurlijk spellen af te spelen. Nu ben ik op zoek naar goede home cinema set voor goed geluid met 3d films en natuurlijk ook voor games. En waar ik straks ook mij ziggo hd recorder op aaan kan sluiten. Het moeten draadloze achter speakers zijn omdat er achter de plinten een kabels passen. had ergens ook iets gelezen over s air ontvanger ofzo. De voorkeur gaat uit naar een sony systeem. wat zou u daar voor aanbevel koste mogen zijn rond de 1000 euro? Ik hoor graag van u en alvast bedankt voor de moeite.

  Grt

  • Martijn
   15 december, 2010 om 14:51

   Beste,
   Zo te zien weet je al exact wat je wilt. Ik zou gewoon de Sony website eens bezoeken en daar al je eisen invoeren. Dan blijft er vanzelf iets over. Wees wel gewaarschuwd dat draadloze systemen niet altijd de beste kwaliteit bieden. Er zijn ook merken als Teufel die draadloze voorzieningen aanbieden voor elk home cinema systeem.

 20. Marcel
  29 december, 2010 om 12:17

  Waaraan dient een home cinema set te voldoen om een digitale ontvanger en een wii aan te sluiten en het geluid ook via de set te laten lopen?

  • Martijn
   29 december, 2010 om 13:12

   Ligt eraan of dit allemaal digitaal moet. Video signalen kunnen via scart of HDMI lopen. Audio signalen via tulp kabels, digitale audio kabels of ook HDMI. Nadeel is dat veel home cinema sets niet meer dan één input (als het er al een is) hebben. Meest voor de hand liggend is dat de video signalen rechtstreeks naar de TV gaan en dat je de audio aansluit op de set via tulp, optische of digitaal coaxiale aansluiting. Nadeel is dat via de optische kabel geen HD audioformaten afgespeeld kunnen worden.

 21. Kyara
  01 januari, 2011 om 11:51

  Beste Martijn,

  Ik heb van de week een home cinema system gekocht van Samsung, de HT-C5500. Ik had al een Sony Bravia t.v. van ongeveer 2 jaar oud (KDL-40U25xx). De home cinema set is met een HDMI-kabel verbonden aan de t.v. Als ik een dvd/cd/radio vanaf de home cinema set afspeel doet ie het prima, echter ik krijg het niet voor elkaar om het geluid van de t.v. via de home cinema set af te laten spelen. Ligt dit aan de instellingen van de t.v. (moet ik b.v. een andere hdmi ingang selecteren bij instellingen?) of moet ik toch een audiokabel tussen de home cinema set en de t.v. laten lopen?
  Gaarne jouw reactie.

  • Martijn
   01 januari, 2011 om 20:42

   Beste Kyara,
   ARC (Audio Return Channel) werkt alleen wanneer beide apparaten een HDMI 1.4 aansluiting (High Speed HDMI) hebben. Dit zit eigenlijk alleen op modellen vanaf 2010. Voor nu zul je dus een aparte audio kabel moeten leggen tussen de TV en de home cinema set.

 22. Kyara
  02 januari, 2011 om 13:19

  Ok, toch een audiokabel leggen dus. Hartelijk dank voor je snelle reactie!

  Groetjes!

 23. noam
  14 januari, 2011 om 16:53

  Ik heb een panasonic televisie TXP46VT20e. De TV staat op een voet. Ik overweeg nu om een reciever met home cinema speakers (5.1)aan te schaffen. Nu het probleem: de middenspeaker moet op tv voet staan. hierdoor wordt de infrarood t.b.v. afstandbediening geblokkeerd; nog los van dat de voet enigszins afgerond en het geen gezicht is dat centre speaker zo plompverloren op voet staat. Heeft iemand een suggestie hoe dit netje is op te lossen? Wellicht zijn er andere tv-voet die wat hoger is en speaker netjes onder tv kan?

  • Martijn
   14 januari, 2011 om 18:10

   Beste Noam,
   Toevallig had ik zelf hetzelfde probleem. Ik heb een klein ikea tafeltje gekocht (poten half afgezaagd) waar de center speaker (B&W) net onder paste. Op deze tafel (welke op het lage dressoir met AV apparatuur staat) heb ik dan de receiver gezet. In jouw geval zou de TV erop kunnen staan. Maar, je kunt de TV natuurlijk ook ophangen 🙂

 24. Klaver
  31 januari, 2011 om 13:01

  Ik heb de LG HB650SA aangeschaft. De verkoper van de Media Markt vertelde ons dat je een film op een USB stock kunt zetten en deze vervolgens af kunt spelen met de home cinema set. Dit is een zogenaamd VOB bestand.
  Gisteren alles aangesloten maar er verschijnt een melding in beeld: “Video wordt niet herkend”. Waar kan dit aan liggen?

  • Martijn
   01 februari, 2011 om 21:11

   Volgens mij kan de set geen VOB bestanden weergeven. Kijk hier maar eens.

   • Klaver
    02 februari, 2011 om 8:22

    Martijn,

    Dank voor je reactie maar met “volgens mij” kunnen wij niet zoveel! Ik wil het zeker weten omdat de set anders weer retour naar de Media Markt gaat. Is er een andere manier om films af te kunnen spelen vanaf de USB stick? Moet het een speciaal bestandje zijn of zoiets? Hoor graag weer van je.

   • Martijn
    02 februari, 2011 om 11:52

    Bekijk de link die ik ja gaf even goed. Hier staat alle info. Zeker weten is lastig, dan zul je contact moeten opnemen met LG. Het komt vaker voor dat bepaalde bestanden toch geaccepteerd worden. Maar, zoals in de link die ik je gaf omschreven staat (officieel van LG), is het afspelen van VOB bestanden niet mogelijk. Ga hier dus vanuit. In de link vind je ook de bestanden die zeker af te spelen zijn.

 25. San
  25 februari, 2011 om 12:26

  Beste,

  Ik heb een ‘oude’ dolby receiver van Denon uit ’98 2x Mission boxen centerspeaker en 2 achter speakers.
  Mijn vriendin wil graag een soundbar.
  Kan iemand(en) haar uitleggen waarom we dit niet moeten doen?
  (wel ben ik van mening dat de receiver aan vervanging toe is.)

  Gr,

  San

  • Martijn
   25 februari, 2011 om 12:40

   Hoi San,
   1. Het surround effect is vele maken minder (surround wordt ‘nep’ weergegeven en komt niet echt achter je vandaan)
   2. Minder surround instellingen mogelijk
   3. Een receiver heeft vele malen meer aansluitmogelijkheden, extra luidsprekers zijn mogelijk en een receiver is beter voorbereid op de toekomst door de vele aansluitmogelijkheden. Een soundbar is vaak gevonden aan 1 of 2 aansluitingen en mist extra opties
   4. Mindere audiokwaliteit (kleine cones en vaak van mindere kwaliteit)
   5. Een goede soundbar is net zo duur als een redelijk goede surround opstelling
   6. De ruimte (akoestiek) is zeer belangrijk voor de werking van de soundbar. Deze werken vaak op weerkaatsing in de kamer. Elke vorm of hoek kan dus de audio kwaliteit beïnvloeden.

 26. noam
  27 februari, 2011 om 16:39

  ik heb gister aangeschaft een onkyo 708 met HKTS60 speakerset. Echter de middenspeaker heeft een ruis en is zacht (het is alsof qua geluid de zender net naast de juiste frequentie blijft hangen). Is geen gehoor. Ik heb met een andere snoer ook geprobeerd maar probleem blijft. Probleem blijft ook na een ronde audessy. Kan iemand mij helpen of gewoon maar terug gaan naar winkel? Ik heb vermoeden dat ms wellicht stuk is.

  • Martijn
   28 februari, 2011 om 23:27

   Ik denk dat je ermee terug moet naar de winkel. Ik zou zo geen andere oplossing weten. Zeker niet wanneer je andere bekabeling gebruikt hebt. Heb je overigens de center speaker eens op een ander kanaal geprobeerd (links of rechts)? anders zou het ook nog eens aan de receiver kunnen liggen.

 27. Ditte
  04 maart, 2011 om 14:14

  Hallo iedereen,
  Ik ben opzoek naar een goede blu ray home cinema set voor niet meer dan 500 euro. Heeft iemand misschien tips? Het moet mogelijk kunnen zijn om via een USB stick films af te spelen. Alle tips zijn welkom, want ik weet hier namelijk eigenlijk niets vanaf..
  Bedankt! 🙂

  • Martijn
   05 maart, 2011 om 11:41

   Kijk voor een goede audio en beeld kwaliteit eens naar een alles-in-een systeem van Onkyo bijvoorbeeld. Daar zit een receiver bij met alle aansluit en afspeel mogelijkheden. Maar, dan zul je in de meeste gevallen nog wel een losse Blu-ray speler aan moeten schaffen. Met Blu-ray speler kun je ook nog kijken naar Harman/Kardon of Denon (2.1 systeem).

 28. Freddy
  10 maart, 2011 om 19:33

  Hallo Martijn,

  Ik ben van plan om deze home cinema set te gaan kopen.
  Wat vind je van deze set.en de kwaliteit
  En wat zou jij mij aanraden .
  Graag je reactie

  Harman Kardon AVR-360 zwart 1
  Harman Kardon BDP-10 eol zwart 1
  Harman Kardon HK-TS60B

  • Martijn
   11 maart, 2011 om 19:59

   Dat ligt er helemaal aan waarvoor en hoe je de set wilt gebruiken. Wat is de soort ruimte? Muziek of film vooral? Welke stijl muziek/films? Is er een budget reden (voor meer geld is er meer kwaliteit te koop)?
   Maar Harman/Kardon heeft zijn waarde zeker bewezen. Het merk wordt veel gekozen door mensen die de wat ruigere muziek/film stijl begeren. De lage klanken overheersen vaak dan ook. Qua beeldkwaliteit durf ik nog weinig te zeggen.

   • Freddy
    12 maart, 2011 om 9:50

    Onze kamer is 8x 4.50 M.

    Deze set waren normaal de HK-TS 20 boxen bij .
    Maar toen heb ik met de zelfde set,maar dan met de HK-TS 60 Boxen
    er op aangesloten gehoord en vergelijken.
    En dat was een heel verschil alles kwam veel meer tot zijn recht.
    De geluiden waren veel voller .
    Maar ja deze boxen zijn ongeveer ook € 300- duurder dan mag er ook wel verschil in zitten.

 29. Jose
  13 maart, 2011 om 17:31

  Zou een home cinema set willen aanschaffen en twijfel tussen de Pioneer htp-200 en de Denon dht-1311xp. Prijsverschil is slechts 50€, dus daar komt het niet op aan, en ik denk dat de kwaliteit van de denon toch iets beter is. Vraag is, kan ik naast een dvd recorder (pioneer) met hdmi aansluiting ook een gewone cd-speler aansluiten. Deze is nu aangesloten op een kenwood audio receiver met een kabeltje met rood-wit tulpstekkertjes. Voor de pioneer zal dat waarschijnlijk geen probleem zijn, maar ik ben niet zeker of dit ook mogelijk is op de denon. Dank voor uw reactie.

  • Martijn
   13 maart, 2011 om 23:09

   Op de Denon is de CD speler ook gemakkelijk aan te sluiten, digitaal of analoog.

   • Jose
    14 maart, 2011 om 17:47

    Dag Martijn, dank voor de snelle respons. Mag in u ook nog vragen welk van de beide systemen volgens u de beste prijs / kwaliteitsverhouding heeft? Systeem wordt opgesteld in een gewone huiskamer van 8 x 4 meter. Dank.

   • Martijn
    17 maart, 2011 om 1:45

    Ik denk dat het elkaar weinig ontloopt qua kwaliteit. Denon heeft wat betere audio ervaringen.. en verder zou ik vooral naar het design kijken.

 30. Bas
  22 maart, 2011 om 15:18

  Beste Martijn,

  Ik ben opzoek naar een soundbar. Ik had mijn zinnen gezet op het (top)model van Philips (HTS 9140) maar nu lees ik er toch wel mindere dingen over (dvd’s die vastzitten, “slome” software, sierstrips die loslaten, vastlopen soundbar).

  Zijn er nog andere soundbars van rond de 1000 – 1100 euro die kwalitatief niet onderdoen of beter zijn (ben van huis uit een Philips man, dus weet ik niet goed wat andere merken doen).

  Het voornaamste gebruik is om films met DTS HD geluid te bekijken. Prettig zou zijn als de soundbar ook in het netwerk gehangen kan worden zodat internetradio en streaming video mogelijk is. Woonkamer is een L vorm waar wij 3 mtr van de TV afzitten.

  Ik dacht dat ik het wist, maar het is best prijzig en ik ben een wat bang voor een miskoop met Philips.

  Alvast bedankt voor je reactie!

  Bas

  • Martijn
   22 maart, 2011 om 15:25

   Beste Bas,
   Wellicht is de Yamaha soundbar iets voor je? Goede kwaliteit en volledige ondersteuning.

   • Bas
    22 maart, 2011 om 16:13

    Hoi Martijn,

    Bedankt voor je snelle reactie. Ik mis met name het internet gedeelte op de soundbar, zijn er nog andere opties?

    Wat is jouw mening over de soundbars van Philips? Gezien je posts heb je er nogal verstand van..

    Alvast bedankt.

    Mvg,
    Bas

   • Martijn
    22 maart, 2011 om 16:29

    Beste Bas,
    Met de Philips heb ik weinig ervaring en over de problemen die je noemt heb ik nog niks gehoord, maar ik moet wel zeggen dat Philips niet het beste merk is wat audio/home cinema/soundbars betreft. Je kunt beter kijken naar een Canton, Yamaha en Harman Kardon. het nadeel is alleen dat hier nergens internet mogelijkheden op zitten. Dan kom je al snel weer op een LG, Samsung of Panasonic terecht. Maar, dan zit je qua kwaliteit weer bij de Philips. Kortom, je zult de internet functie misschien opgeven om een hogere audio (en algemene) kwaliteit te krijgen.

 31. Paul
  24 maart, 2011 om 20:31

  Beste Martijn,
  Ik ben van plan een Epson TW5500 HD Beamer te kopen met een projectiescherm met een diameter van 3.00 meter. Ik zou mijn bestaande B&W 200 series boxen met een B&W center speaker kunnen gebruiken. (Klonk geweldig in mijn vorige huis met beamer). Het liefst heb ik echter een complete set, kleiner, maar wel met geluid dat niet of weinig onderdoet voor de B&W’s. Bose V 35 lijkt me te ‘iel’ of heb ik dat mis?. Enig idee, mag best een duurdere set zijn. Ik vind BOSE ‘gemakkelijk’ogen, maar duur en kwalitatief lees ik veel mwah…
  Heb je een idee voor mij??

  • Martijn
   24 maart, 2011 om 20:57

   Beste Paul,
   Bose is dan geen slimme optie. Absoluut een compact systeem en mooi, maar niet op de toekomst voorbereid en de geluidskwaliteit zal dan tegenvallen. Een echt compleet systeem heb je van die geluidskwaliteit niet en je komt dan al snel weer op een lo speaker systeem, waar je oude speakers deel van uitmaken. Wil je echt een compact systeem? Dan zit Bose al snel aan de bovenkant. Daarnaast kun je ook eens kijken naar de 2.1 of 5.1 systemen van Denon, Harman/Kardon of Onkyo. Maar nogmaals, de geluidskwaliteit haalt het dan niet.

   • Paul
    25 maart, 2011 om 15:33

    Dankjewel, helder antwoord! Ik zal moeten kiezen tussen kleine boxjes/compact systeem of beter (concert)geluid.
    Wordt nog moeilijk, want ik heb eigenlijk geen plaats meer voor die grote boxen… Zitten Bose, Harman Kardon, Denon of Onkyo qua geluid op hetzelfde level? Of is Bose het best van de betere leveranciers van compactsystemen? (Want anders speelt prijs ook nog mee natuurlijk).

   • Martijn
    25 maart, 2011 om 15:48

    Nou, als je de compacte systemen van deze merken bekijkt dat zitten ze ongeveer op hetzelfde niveau, maar dan zou ik alsnog eerder voor een Denon/Harman Kardon kiezen dan een Bose. Tenzij je natuurlijk het gemak van de Bose wilt. De andere systemen zijn sowieso beter voorbereid voor de toekomst. Als je de losse (grotere) speakers en versterkers van een Denon of Onkyo neemt dan heb je nog beter, maar dan wordt alles ook weer groter en duurder.

   • Paul
    25 maart, 2011 om 16:32

    Martijn, bedankt voor je input. Ik denk dat ik dan toch kies voor mijn B&W 200’s en daar een goede versterker bijzoeken die bij de Epson TW 5500 HD past.(Ik heb de Pioneer VSX 915 maar die heeft geen HDMI dus dat lijkt me geen optie). Is ook erg groot (35 cm diep). Heb jij daar nog een goede suggestie voor, dus versterker die de 5.1 en de HD Beamer’aankan’?)

   • Martijn
    27 maart, 2011 om 9:24

    Ik zou kijken naar een Marantz (mooi icm B&W), Denon, Onkyo of Pioneer. Dat zijn dan wel de betere receivers, welke ook flink uitgebreid zijn. Maar, het is natuurlijk aan te raden zelf te gaan luisteren in de hifi winkel voor het beste geluid.

 32. Oli
  26 maart, 2011 om 22:02

  Hello,
  Ik wil een versterker en surround boxen kopen voor 5.1 opstelling..
  Ik zou niet meer dan 1000euro geven…design is niet van belang voor mij als het maar deftig speelt!
  Had graag eens een voorstel van jullie gehoord…mvg

  • Martijn
   27 maart, 2011 om 9:24

   Kijk eens naar de systemen van Onkyo. Zeer goed geluid, design niet altijd alles, en niet heel duur.

   • Oli
    27 maart, 2011 om 10:24

    Mijn oog was gevallen op deze set van HARMAN:
    Luidsprekerset bestaande uit de A/V versterker AVR 360 + set luidsprekers HKTS 16 BQ.
    € 999.00

    Dan wist mij andere maat te vertellen dat pioneer ook zekers aan te raden was!

   • Martijn
    28 maart, 2011 om 20:46

    Ik zou set 1 kiezen. Betrouwbaardere receiver en naar mijn idee betere speakers. Maar, zoals ik altijd zeg; geluid is subjectief. Ga dus luisteren.

   • Oli
    28 maart, 2011 om 21:02

    Wat bedoel je met betrouwbare receiver, is miss een stomme vraag, maar ken er niet zoveel van…,alvast thx voor de info!

   • Martijn
    28 maart, 2011 om 21:04

    De Pioneer is naar mijn mening stabieler en verwerkt audio signalen op een nettere manier. Ik zou mijn geld eerder op dat model zetten. Maar, kijk ook vooral naar de verschillende features die de receivers hebben.

   • Oli
    28 maart, 2011 om 22:04

    Er moeten niet zoveel gekker dingen opzitten, ik wil gewoon hem
    gewoon gebruiken om een mooi geluid te verkrijgen als ik naar
    films kijk…
    Miss moet ik zelf kijken voor een stapje lager (VSX-820 k) en een 5.1 opstelling, daar een 7.1 opstelling ik niet zal kan doen lukken.
    Of zou die 920K of zich beter spelen als die 820K?

 33. Cris
  28 maart, 2011 om 20:25

  Hallo,

  Ik heb een JVC 5.1 TH-A9R systeem met actieve sub.
  Ben benieuwd of ik hier ook een tweede medion sub op kan aansluiten (is met zwart/rood draad).
  Kan iemand me hier bij helpen?

  Bedankt;)

  • Martijn
   28 maart, 2011 om 20:29

   Nou, dat lijkt me zeer sterk. Kan zo 1,2,3 niet heel veel over de set vinden, maar ik heb maar weinig (lees: nooit) alles-in-een home cinema sets gezien met een 2e subwoofer uitgang.

   • Cris
    28 maart, 2011 om 20:32

    hoeft ook niet toch, dacht daar zijn wel andere manieren voor =p
    maar niet dus…

    als je nog ideeën hebt hoor ik het wel
    In ieder geval bedankt!

   • Martijn
    28 maart, 2011 om 20:44

    Nee, dat wordt lastig denk ik, tenzij je gaat solderen enzo, maar daar heb ik dan weer weinig verstand van 😉

 34. M.Boon
  31 maart, 2011 om 7:37

  ik wil een home cinemaset kopen maar zit er altijd een receiver in ( tuner)

  • Martijn
   02 april, 2011 om 13:46

   99% van de gevallen wel.

 35. Jasper
  08 april, 2011 om 21:01

  Hallo!

  Ik heb een Sony BDV-E970W gekocht. Mijn tv en de set gekoppeld met een HDMI kabel. Als ik de set op TV functie zet krijg ik geen beeld. Weet iemand hoe dit zou kunnen komen? Ik heb volgens mij alle instellingen goed gezet.

  Mijn TV is een Panasonic TX-P37C10E. Weet niet of de HDMI poorten van de TV 1.3 of 1.4 zijn.

  Kan iemand mij helpen?

  • Jasper
   10 april, 2011 om 17:33

   Het probleem is opgelost. Joepie!

 36. peter
  19 april, 2011 om 23:07

  Hoi Martijn,

  Ik ben een pc freak en wil graag het volgende, kan jij een advies geven?

  – home cinema 5.1
  – internet radio
  – bediening ook via pc enof ipad
  – internet radio
  – mijn nas kunnen koppelen met muziek (en films)
  -budget 1000 – 1500 euro

  ik heb al een sony kdl w5500, sonos componenten en een qnap nas

  • Martijn
   20 april, 2011 om 18:17

   Kijk eens naar de Yamaha, Pioneer of Onkyo receivers die recentelijk gelanceerd zijn. Deze bieden netwerk streaming, internet radio, etc. voor een goede prijs. Daar zul je dan nog een goede surround set bij moeten zoeken en daarvoor zou je kunnen kijken naar JBL of Infinity. Wellicht is een alles-in-een systeem van Onkyo iets voor je? Ik denk dat dit het dichtst in de buurt komt bij je wensen.

   • peter
    25 juni, 2011 om 16:08

    Hoi, Martijn
    Ben op pad geweest en de leverancier adviseerde mij de onkyo 809.
    De 1009 had hij niet staan, en wist hij niets over te vertellen. Is dit nog een optie of is de 809 beter?

    Verder adviseerde hij mij een klipsch speaker xf48. Klonk heel goed maar ging uit het assortiment, die hoef ik dus niet (499 per stuk). Welke JBL of infinity heeft soortgelijke kwaliteit (of beter)?

    Alvast dank

   • Martijn
    25 juni, 2011 om 16:29

    Hoi Peter,
    De 1009 heeft zeker wat leuke dingen en is net een stapje hoger (lees hier). Het is dus de vraag of je het extra geld wilt uitgeven voor de extra kwaliteit en functies.
    Klipsch is geen verkeerd merk en heeft aardige speakers. De JBL CS(T) serie zijn aantrekkelijke speakers met een mooi geluid bijvoorbeeld.

 37. Sil
  06 mei, 2011 om 13:02

  Goedendag

  Ik ga binnenkort een 3dTv aanschaffen en die wil ik aansluiten op mijn oude Denon receiver. Echter ik zie steed meer receivers die 3D ondersteunen. Ik neem aan met een HDMI kabel. Mij vraag is, is het geluid nu zoveel betre met een HDMI kabel dan met een optische kabel. En is het beter om tzt toch een nieuwer model receiver aan te schaffen?

  Ik hoor het graag
  Gr Sil

  • Martijn
   06 mei, 2011 om 18:46

   3D wordt inderdaad ondersteund dmv een HDMI kabel, maar elke oude receiver kan vaak ook op een 3D Blu-ray speler aangesloten worden dmv een extra HDMI aansluiting op de speler (1 voor de TV, 1 voor de receiver; voor audio) of via de optische/coaxiale aansluiting. Audio op zich is niet beter via HDMI dan via een andere digitale kabel. Het signaal blijft hetzelfde. Nadeel is dat via de optische/coaxiale kabel geen HD audioformaten afgespeeld kunnen worden. Een nieuwe receiver is makkelijker qua aansluitingen en heeft wellicht nieuwere functies.

 38. paul
  13 mei, 2011 om 13:34

  ik heb een dvd receiver van kenwood type dvr6100 ik kan alleen dvd afspelen en muziek , heb wel beeld op tv maar kan de tv niet over de receiver laten afspelen , waar kan dat aan liggen, graag een reactie

  • Martijn
   13 mei, 2011 om 13:39

   Beste Paul,
   Hoe heb je het aangesloten dan om geluid terug te krijgen van je TV/decoder?

 39. Darcy
  15 mei, 2011 om 5:06

  Hey Martijn! Ik een aantal vragen,(hoop dat dit de goede vraagbaak genre is..)

  ik heb een nieuwe lg 47lx9500 3d led tv gekocht
  en een Samsung HT-C6930W Blu-ray 3D Home Cinema Set..

  Nou kwam ik er gister achter dat mijn blu-ray speler geen NTFS externe harde schijf ondersteunt! Na wat zoeken ben ik er zoieso achter gekomen dat er weinig zijn die dat doen (zover ik weet) En ik heb nog een terugbrengtermijn van 11 dagen dus kan dat doen mocht het nodig zijn.. Dan verder ben ik heel erg tevreden met de boxen die bij de home cinema set zitten maar wil dus de blu-ray niet meer omdat die het bovengenoemde niet ondersteunt.. Nou is de vraag kan k die boxen nog ergens los krijgen /of dat er boxen die hetzelfde kunnen, ergens anders te vinden zijn, zo ja welke raad je aan?! (ik zit trouwens in me slaapkamer op een matras dus weet niet of dat uitmaakt met hoogte van de speakers?) Moet ik een Receiver kopen, zo ja welke? of een nieuw blu-ray speler en dan de oude wel bewaren? (geef ik wel aan mijn moeder ofzo..) + moet daar dan wel een receiver bij, zo ja welke raad je aan. Of Kan k dan bijv. de LG BX580 <– weet jij trouwens of ik daar 7.1 boxen op kan zetten? en of ik die kan aansluiten op de samsung boxen? en zo ja hoe? (Ik ben in het bezit van 1 hdmi en 1 high-end optische kabel) Sorry voor de vele vragen maar twijfel veel en heb er niet egt heel veel verstand van nog (helemaal receivers..) en wil niet onnodig geld uitgeven.

  Alvast bedankt !

  Groetjes Darcy

  • Martijn
   15 mei, 2011 om 14:23

   Beste Darcy,
   Dat doen inderdaad niet veel systemen, helaas.
   De alles-in-een home cinema sets van tegenwoordig kun je ook helaas niet uit elkaar halen. De luidsprekers horen/passen bij deze receiver/speler en kun je ook niet op een losse andere receiver aansluiten. Dit kan qua aansluitingen niet, maar ook niet qua specs van de luidsprekers en wat de receiver uitstuurt. Kortom, dan zul je echt voor een nieuw systeem moeten gaan. Wat je wel kunt doen is een andere Blu-ray speler kopen en deze aansluiten op de set via de digitale optische ingang. Dan dient de ‘oude’ speler puur als receiver. Speakers als deze los kopen is ook niet mogelijk. Dan kom je gelijk in een heel ander segment met andere speakers. Dan zul je moeten kijken naar de goedkopere Hifi sets van een Onkyo of Harman Kardon.
   Verder kun je op een losse Blu-ray speler nooit speakers aansluiten. Hier moet altijd een receiver tussen. Het 7.1 verhaal gaat dan dus op voor de receiver die je ertussen zet.

   • Darcy
    15 mei, 2011 om 16:59

    Hey martijn bedankt voor je snelle reactie,

    Ja hoop dat ze dat in de toekomst veranderen want een USB is toch voornamelijk voor een harde schijf denk ik (usb stickje oke maar daar past maar maximaal 4gb op in een keer..) Oke ik zat dan toch te denken om die LG BX580 te nemen zover ik zie kan ie ongeveer hetzelfde maar ondersteunt het dus wel.. En als ik het verder dus goed begrijp kan ik die dan op de andere blu-ray speler aansluiten met een optische kabel. Is het dan ook gewoon een optische uitgang die in de BX580 moet zitten? En dan houd ik als het goed is alles nu zoals het is ook qua geluid omdat dat via de oude word gedaan (die is dan de receiver) en dan speel ik de films/externe HDD-3D films/en muziek en alles af via de nieuwe speler? En ik heb dan trouwens ook geen verlies van kwaliteit via de optische kabel? (omdat ie toch via via nu gaat sturen..) Ow en welke moet ik dan op de tv aansluiten via hdmi 1.4 de oude bluray speler, de nieuwe of allebei? Alvast bedankt voor alle hulp

    Groetjes Darcy

   • Martijn
    15 mei, 2011 om 17:06

    Tja, dat is het nadeel van alles-in-een sets. Daar vind je niet zoveel mogelijkheden. Je sluit de nieuwe Blu-ray speler voor het beeld met HDMI aan op de TV. De audio gaat alleen via de optische kabel naar de oude speler. Daarmee verlies je geen kwaliteit want digitaal is digitaal. Nadeel is dat via de optische kabel geen HD audioformaten afgespeeld kunnen worden. Verder kun je dan inderdaad alles afspelen via de nieuwe speler. De optische uitgang zit inderdaad op de BX580.
    Mocht je het online aanschaffen.. via een linkje bij ons wordt gewaardeerd 😉

   • Darcy
    15 mei, 2011 om 17:34

    Uhhh Welk linkje? 😛 ik heb de site nog nie helemaal bestudeerd alleen de tips gelezen en hier..
    Nou hartstikke bedankt voor de tips ga um inderdaad wel kopen!! Zoieso de goedkoopste oplossing denk ik 😉 Haha hartstikke blij, dan ben ik eindelijk van dat getwijfel en gedoe af.. moet wel helaas meer geld uitgeven want moet nog een kastje voor de apparatuur en evt. wat wandsteunen voor de boxen (heb je daar trouwens nog tips voor voor bij de kleine boxjes? (dan bedoel ik ook prijs/kwaliteit verhouding) En uhh als je bedoelt via een winkel via jullie site kopen geen idee waar dat te vinden is dan doe ik het wel als dank voor jou hulp.
    Gr.D

   • Martijn
    15 mei, 2011 om 17:40

    Nagenoeg alle (goede) webshops vind je hier. Daar staan alle links, dus een kwestie van even klikken en dan bestellen 🙂
    Voor wandsteunen zou ik kijken naar Vogel’s. Dit is goede kwaliteit met een redelijke prijs. Succes! en bij vragen hoor ik het wel.

   • Darcy
    15 mei, 2011 om 17:57

    okey ik heb de webwinkel via jullie gelinkt als bedankje 😉
    ik zal nog ff zoeken voor die steunen.
    Nou bedankt voor de snelle en adequate hulp..
    mocht ik ooit vragen hebben kom ik hier terug 🙂

    De Vriendelijkste Groetjes D 😀

   • Martijn
    15 mei, 2011 om 19:14

    Jij ook bedankt Darcy! Succes.

 40. Darcy
  18 mei, 2011 om 2:42

  Jaja daar ben ik weer.. 😛
  ik had nog een vraagje,, je raadde Vogels wandsteunen aan heb ff gekeken en heb de VLB500 al besteld maar terug moeten sturen omdat ik um onmogelijk opgehangen kreeg.. *1 boxje is er zelfs wat plastic afgebroken tijdens het proberen op te hangen en die kan ik ook niet meer via schroeven ophangen, verder wil ik niet in de kuntstof! boxejes gaan boren maar ik kan geen goede wandsteunen vinden (moeten er 4 zijn die klemmen en die dus klein formaat ondersteunen..) voor de Vogels VLB 200 zijn ze volgens mij te klein (*90 breede 65 mm van voor naar achter, hoogte maakt niet uit..) dus weet jij nog wat ?! Ow en heb alles binnen enzo maar heb de Audio nog niet via de optische kabel door me nieuwe blu-rayspeler kunnen krijgen hij blijft steeds via de TV gaan..? Misschien ergens in de settings of wat en ook maar kan ut nie vinden. Alvast WEER bedankt 🙂
  Groetjes D

  • Martijn
   18 mei, 2011 om 10:09

   En toch is iets als de VLB200 de beste oplossing. Ik heb gezocht maar kan geen muurbeugels vinden die voor dit systeem gemaakt zijn of hier echt op passen. Vivanco heeft ook muurbeugels al is dit iets mindere kwaliteit. Wat bedoel je met het laatste? Wat gaat via de TV? De optische kabel moet naar de andere speler gaan, HDMI naar de TV. In de instellingen moet je dan inderdaad aangeven dat de audio apart, via de digitale output, uitgestuurd wordt.

   • Darcy
    18 mei, 2011 om 12:29

    lol.. ik kwam erachter gisteren dat de samsung wel NTFS ondersteunt ? :S Wel beetje raar maargoed (misschien een nieuwere firmware ofzo?) nouja heb k een extra bluray spelertje.. 😛 Enne jah het leek me ook het meest logisch maar t werkte egt niet 🙁 Enne vivanco vind ik ook alleen maar die dingen waar je in de boxen moet gaan schroeven *(geen goed idee)* En jah sinds de NTFS nu wel ondersteund word, hoef ik ook geen optische kabel meer naar de andere speler te doen.. maar ik had idd HDMI in de tv naar de nieuwe blurayspeler,, en optische kabel van de nieuwe naar de oude blurayspeler en het geluid bleef over de tv gaan.. en die instellingen heb ik in beide blurayspelers gezocht (zelfs de tv zelf) maar kon het nergens vinden.. Nou nog die speakers zien op te hangen dan ben ik ook weer blij 😛

 41. Werner
  22 mei, 2011 om 16:50

  Beste mensen,

  Ik heb sinds gisteren de Denon AVR 3311 in huis.
  het is een mooi aparaat maar, ik heb hier een paar vragen over.
  Als ik internet radio kies kreeg ik in het begin het menu internetradio op mijn tv, maar nu krijg ik hem alleen nog maar via het schermpje van de Denon. Ik zal wel iets verkeerds gedaan hebben maar wat?
  Bass en treble kan ik ook niet vinden.Wel voor zone 2 en 3, of zit dat er niet meer op?
  Owja nog 1 vraag, de subwoofer werkt wel als ik naar de tuner luister, maar werkt niet als ik naar internetradio luisterd.
  Zal ook wel een instelling zijn, maar die kan ik ook niet vinden.

  Ik hoop dat iemand mijn kan helpen.
  Bij voobaat dank

  Groet,
  Werner.

  • Martijn
   25 mei, 2011 om 16:38

   Beste Werner,
   Ik ben bang dat je bij een specifiek form of de dealer moet zijn. ik durf het zo ook niet te zeggen en kan niet meekijken in de instellingen.

   • werner
    25 mei, 2011 om 18:51

    Ik denk dat ik dat maar ga doen.
    het had zomaar mogelijk geweest dat er iemand ook een avr3311 had.

    Bedankt voor de reatie.

  • Eric
   08 december, 2011 om 20:15

   Werner,

   Ik heb dit ook. Ik heb het nooit op het scherm gehad. Heb jij een oplossing gevonden?
   Ik heb ook enkel internetradio op mijn denon en niet op mijn tv-scherm.

   Wil je alsjeblieft reageren. Ik zoek het internet af maar vind niets.

   Eric
   Alkmaar

 42. Desiree
  15 juni, 2011 om 17:45

  Wij hebben een lg homecinema set (LG HT953TV)en sinds enkele dagen geeft hij op het schermpje ‘protection’ aan. Hierdoor wil hij geen enkele functie uitvoeren… Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?? groeten

  • Martijn
   16 juni, 2011 om 18:13

   heb je het bij LG nagevraagd? Durf het zo ook niet te zeggen..

 43. Mister
  18 juni, 2011 om 11:54

  Ben van plan een Samsung HT-d 6750wxn te kopen. Ondersteunt deze via smarthub webbrowser?
  Wat zijn de ervaringen met deze HTC?

 44. Arie
  30 juli, 2011 om 19:05

  Hallo, Ik ben helemaal weg van de Onkyo TX-NR609 of 709. Ik ben daarbij op zoek naar een mooi surround speaker set. Alleen mijn vrouw vindt dat de frontspeakers gauw te groot worden. Kan iemand mij vertellen of het raadzaa, is dit te combineren met een Bose Acoustimass 10 of 15 set.

  Alvast bedankt,

  Arie

  • Martijn
   30 juli, 2011 om 21:52

   Het ligt er maar net aan wat je ermee wilt. Wat is belangrijker; surround sound voor films of muziek? De Bose speakers presteren goed met surround effecten, maar zijn geen volwaardige Hifi speakers voor muziek. Dan kun je beter kijken naar een set van JBL, Harman Kardon, Infinity of Canton.

 45. peter
  31 juli, 2011 om 11:47

  Hi Martijn,

  Op goed advies van jou ben ik me wat gaan verdiepen in receivers van de door jou aangegeven merken.
  Wil binnen een maandje een nieuwe receiver kopen incl boxen. Belangrijk is kwal van audio en netwerk mogelijkheden.
  Belangrijk is dat internetradio beschikbaar is en audio en video bestanden van mijn NAS gevonden kunnen worden.
  Verder vind ik (ict er ) het wel erg leuk als de receiver via een app of internet(de pc) aangestuurd kan worden.
  Ik heb de volgende receivers op het oog:

  1) denon avr 1912 / 3312
  2) yamaha rx a101
  3) onkyo 809 / 1009

  Qua prijs lijkt de onkyo 809 (799,-) interessant en de denon avr 1912. Heb jij een advies, gelet op mijn wensen en prijs/prestatie welke ik verder moet bekijken?
  Begrijp dat de kwal. van de receiver belangrijk is, maar niet zaligmakend. Wil er 5.1 speakerset bij kopen die qua audio en surround een goed geluid geven. Budget 1000,- Front speakers het liefst langwerpig en surround als het kan draadloos.
  Graag een klein duwtje om de knoop door te hakken, anders staat er over een jaar nog niets 🙂

  Peter

  • Martijn
   31 juli, 2011 om 13:27

   Hoi Peter,
   Ik zou dan zeker de Onkyo’s eens goed bekijken. Onkyo is de laatste tijd zeer goed bezig en biedt goede kwaliteit. Daarnaast zijn de netwerkmogelijkheden zeer groot en krijg je ook Spotify. Ik denk dat Onkyo de beste keuze voor je zou zijn. 1009/809 ligt een beetje aan je behoeften. 809 voldoet bij menig persoon.
   Qua speakers kun je misschien kijken naar JBL, Jamo of Canton. Draadloos zou ik niet gaan. Dat is nog niet goed ontwikkeld en kan meer problemen dan voordelen geven. Als je dit perse wilt hebben KEF en JBL oplossingen. Ook Gefen heeft draadloze systemen.

 46. Olivier
  28 november, 2011 om 21:00

  Er is bij ons thuis een home cinema van sony aangekocht geweest( BDV-F700) het heeft wel de digitale s-force technologie dat het surround effect zogezegd nabootst maar het blijft wel een 2.1 systeem. Nu het is aangekocht geweest met de gedachte een echt surround systeem, dus minstens een 5.1 systeem te hebben aangekocht. Nu is mij vraag. Is Het mogelijk van dit 2.1 systeem toch een 5.1 systeem te maken door middel van extra luidsprekers en een versterker of andere toebehoren? Of is dit niet mogelijk?

  Alvast Bedankt

 47. Werner
  08 december, 2011 om 22:42

  Hallo Eric,

  Ik heb mijn Denon onder garantie terug mogen sturen.
  Ze hebben nieuwe software geinstaleerd en nu is het probleem
  opgelost.

  Succes..

  Groeten Werner..

 48. Werner
  08 december, 2011 om 22:45

  Hallo Eric,

  Ik heb mijn Denon onder garantie terug mogen sturen. Ze hebben nieuwe software geinstaleerd en nu is het probleem opgelost.

  Succes..

  Groeten Werner..

 49. jose
  15 december, 2011 om 22:44

  Hoi,

  Ik heb een dolby surround gekocht van Harman Kardon star 200. Ik heb alles aangesloten en ik kan films kijken met dolby surround. Het lukt me echter niet om surround geluid over m’n tv te krijgen?? Ik heb een tv zonder optische aansluiting.
  Het Hdmi van dvd naar receiver, en hdmi van receiver naar tv. Ik mis denk ik nog een kabel of zo. Nou ik hoop dat je kan helpen
  mvg jose

  • Martijn
   15 december, 2011 om 23:11

   Wat bedoel je met surround over je TV? Dat is sowieso niet mogelijk aangezien je TV stereo is. Je kunt wel het geluid van je TV naar je receiver sturen. Dat kan via analoge tulp kabels als je geen digitale aansluiting hebt. Alleen surround is het dan niet.

 50. Christiaan
  03 januari, 2012 om 15:03

  Hallo,

  Ik ben op zoek naar een Home cinema set. Omdat ik een leek ben op dit gebied probeer ik heir en daar wat informatie in te winnen. Vandaar dat ik ook hier de vraag wil stellen wat voor mij een leuke set zou zijn. Kan iemand iets aanraden? Hoeft niet het beste van het beste te zijn, moet natuurlijk ook geen rommel zijn. Ik zie vaak 7.2 receivers. Kan hier worden volstaan met het aansluiten van 5 boxen? Ik hoop dat iemand me kan informeren.

  Gr. Christiaan

  • Martijn
   03 januari, 2012 om 15:07

   Beste Christiaan,
   Het is lastig je zo out of the blue een set aan te raden. Je zult echt zelf op zoek moeten naar iets wat qua features, functies en design bij je past. Daarna ga je qua prestaties vergelijken. Zoek dus op het internet naar receivers die aan jouw wensen voldoen, vergelijk de specificaties en ga daarna vooral luisteren. Een 7.2 kanaals receiver kan gemakkelijk met 5 speakers uitgerust worden.

   • Christiaan
    03 januari, 2012 om 16:51

    Hoi,

    Heb een setje van Harman en Kardon gezien. Gaat hier om de AVR 156 receiver en HKTS boxen. Zou dat wat zijn?

   • Christiaan
    03 januari, 2012 om 17:47

    Zou dit wat zijn?
    Onkyo TX-NR609 + Harman Kardon HKTS16

   • Martijn
    03 januari, 2012 om 19:03

    Ik zou inderdaad Onkyo prefereren boven Harman Kardon. Lijkt me een goede set. Onkyo levert sowieso hoge kwaliteit en een hoop features.

   • Christiaan
    03 januari, 2012 om 21:47

    Hallo Martijn,

    Heel erg bedankt voor je reactie. Naast de receiver zoek ik ook een Blu-ray 3D speler. Uit de test van de consumentenbond ban december 2011 kwam de Philips BDP5200 als beste naar voren. Deze kan toch gewoon op de Onkyo worden aangesloten?

    Gr. Christiaan

   • Martijn
    04 januari, 2012 om 0:25

    Ja hoor, zonder problemen.

   • Christiaan
    04 januari, 2012 om 14:37

    Waar moet ik een beetje op letten qua watt? Moet de versteker bijvoorbeeld meer, of juist minder power hebben?

   • Martijn
    04 januari, 2012 om 14:42
   • Christiaan
    04 januari, 2012 om 15:00

    Kijk, weer wat wijzer geworden. Althans, dat denk ik.
    Wat me wel opvalt is dat Harman en Kardon toch veelal sets verkoopt met versterkers die ten opzichte van de meegeleverde speakers een aardig laag wattage hebben. Bijvoorbeeld hun paradepaardje, de BDS870, heeft een vesrsterken van 5×65 watt en de bijgeleverde speakers hebben een wattage van 150 watt. Hoe zit dit dan?

   • Martijn
    04 januari, 2012 om 15:02

    Dat komt dus door het feit dat elke fabrikant een andere methode gebruikt om het te meten. Kijk er niet teveel naar. Het wattage is voldoende voor de luidsprekers die je wilt.

   • Christiaan
    04 januari, 2012 om 16:47

    Toch nog een vraagje. Ben er nog niet helemaal uit. Ook het budget speelt mee natuurlijk. Het kleine broertje van de Onkyo TX-NR609 is de Onkyo TX-NR509. Is ook deze receiver goed geschikt voor de boxen van Harman en Kardon? Deze versterker is weer een stukje gunstiger geprijsd..

   • Martijn
    04 januari, 2012 om 17:33

    Qua speakers zal het verschil niet te merken zijn. Je levert wel in qua features.

 51. Frans
  11 januari, 2012 om 9:36

  ik heb een Samsung home cinemaset HT-C5200 en wil hierop aansluiten een mediaplayer ( WD)
  er zitten aan de achterzijde van de set 2 HDMI ingangen maar deze herkennen blijkbaar de mediaplayer niet-wat doe ik fout?

 52. Christiaan
  12 januari, 2012 om 19:35

  Hallo,

  Ik ga dit weekend een home cinema set halen. Het aansluiten moet dan toch als volgt?

  HDMI van receiver naar TV
  HDMI van mediabox naar TV
  Optisch/ coaxiaal van mediabox naar receiver
  HDMI van blurayspeler naar receiver

  Is dit zo goed? Ik hoop dat iemand me verder kan helpen.

  Gr. Christiaan

  • Martijn
   12 januari, 2012 om 19:56

   Kun je de mediabox niet doorkoppelen via de receiver? HDMI naar receiver en van receiver naar TV. Zo gebruik je voor alles maar één HDMI kabel.

   • Christiaan
    12 januari, 2012 om 22:46

    Moet ik in dat geval niet altijd de home cinema aanzetten om tv te kunnen kijken?

   • Martijn
    12 januari, 2012 om 23:14

    Ja, maar is dat niet de bedoeling 🙂 Mooi geluid bij films!

   • Christiaan
    12 januari, 2012 om 23:35

    Tja, wil misschien ook weleens tv kijken zonder de home cinema aan te zetten. Datgaat dus niet als ik eea op deze manier aansluit…

 53. jan
  24 januari, 2012 om 9:47

  heb een harman/kardon hs280/hs 210 onder het kijken van tv of dvd gaat hij uit druk op enter heb ik weer geluid wie kan mij helpen ene moment heb ik 2 uur geluid andere keer om de 10 a 12 of 14 enz valt hij weer uit wie heeft een idee waaron

  • Robert
   01 februari, 2012 om 17:31

   Heb hetzelfe, alleen bij mij krijg ik de foutmelding “unsupported audio format” in beeld van de HK. Ik moet dan de functie “tv” weer selecteren om weer geluid te krijgen. Ben er bijna klaar mee, daar de set al 3 keer terug is geweest voor allerlei problemen. Iemand een laatste tip, behalve een andere set kopen? Alvast bedankt.

 54. jan
  24 januari, 2012 om 21:31

  heb een harman/kardon hs280/hs 210 onder het kijken van tv of dvd gaat hij uit druk op enter heb ik weer geluid wie kan mij helpen ene moment heb ik 2 uur geluid andere keer om de 10 a 12 of 14 min enz valt hij weer uit wie heeft een idee waarom

 55. Benoit
  03 februari, 2012 om 22:25

  Beste , ik ben al enkele dagen op zoek naar ‘ het ‘ 2.1 home cinema systeem van het ogenblik.
  Mijn ogen waren gevallen op harman kardon bds 400, maar blijkbaar is de soundhub hts 9221 ook niet mis. Kan er mij iemand raad geven ?
  Zijn er nog betere opties ?

 56. Jan Willem
  06 februari, 2012 om 15:49

  Hallo

  Ik heb een Onkyo TX-NR709 versterker, en sta op het punt om Bose boxen daarop aan te sluiten. Het gaat om de 901 6 serie van Bose, maar dit is met een Equalizer van Bose. Kan iemand mij misschien vertellen of dat ik de Equalizer eigelijk van Bose wel op mijn Onkyo versterker kan aansluiten. En kan ik mijn andere boxen dan nog wel gebruiken?

  Alvast bedankt,

  M.V.G Jan Willem.

 57. petra
  26 februari, 2012 om 23:25

  wij heben een samsung home cinema set gekocht maar nu heben we geen dolby suround geluid zit wel een hdmi kabel van tv naar set
  wie kan mij vertellen of dit aan de aansluiting zit of aan de geluid instellingen en wie kan me hier bij helpen

  gr petra

  • Martijn
   26 februari, 2012 om 23:27

   Je wilt geluid van de TV als Dolby surround? Moet je dan niet de home cinema set aansluiten op de digitale decoder van een UPC of Ziggo? Uit je TV komt namelijk geen surround geluid.

 58. Christa de Rooij
  04 maart, 2012 om 1:27

  Ik heb sinds een paar dagen een Home Cinemaset van Harman Kardon BDS 700.
  Alles werkte perfect, maar bij het kijken naar een blu-ray disk stopte het systeem er plotseling mee. De ledverlichting rond de volumeknop is uit. De aan-uit schakelaar licht rood op (knipperd)en de ejectknop voor de disk werkt niet. Heeft iemand hier ervaring mee?

  • Leo
   04 maart, 2012 om 8:56

   Ik zou eens proberen de nieuwste firmware van de site te instaleren..

  • Leo
   04 maart, 2012 om 8:57

   Alles downen, op een usb stick zetten en deze dan in de set, en via het menu vd set updaten.

 59. Christa de Rooij
  04 maart, 2012 om 10:35

  Ik heb gekeken op de site van Harman Kardon, maar waar vind ik firmware. Ok en als ik dat op een usb stick zet en vervolgens die stick in de receiver stop. Hoe kan ik dan door het menu schakelen. Immers de receiver reageert niet op de afstandsbediening. Met de afstandbediening is niets mis, want de tv reageert daar wel op.

  • Leo
   04 maart, 2012 om 11:22

   Hm, beetje vreemd:
   kijk ik hier:
   http://www.harmankardon.nl/harman-kardon-product-support-detail-nl/bds-700.html
   staat er dat er een software update beschikbaar is, maar als ik dan vervolgens op de link klik wordt je verwezen naar de BDS 5.
   Hoe zou kunnen dat beide dezelfde firmware hebben, maar dat is slechts een gok van mijn kant.

   Ik zou toch ff met de supportafdeling bellen of mailen, want je wilt met het updaten van de firmware zeker niets verkeerd doen.

   Sorry, voor mij houdt het dan hier op, ben ik bang.

 60. Christa de Rooij
  04 maart, 2012 om 12:36

  Dank voor je support Leo. Maandag inderdaad maar verder kijken. Ik kan niet tot een andere concusie komen, dan dat de disc is vastgelopen of zo iets en daar kom je dus met geen mogelijkheid bij…..

 61. EvD
  11 maart, 2012 om 22:28

  Ik ben diverse instellingen aan het veranderen na mijn aanschaf van mijn Pioneer BSC-FS515.
  Nu heb ik Audio Return Channel(ARC)aangezet en heb als tv een Sony Bravia KLD-32-500EX van nog geen 2 jaar oud.
  Na precies 5 minuten valt het geluid weg en het beeld blijft wel?
  Ik zie geen screensaver of iets dergelijks die hem automatisch eruit gooit.
  Wie kent dit probleem wat volgens mij een kleine instelling is?

  Alvast bedankt

  • EvD
   22 maart, 2012 om 19:37

   Ook al weer opgelost.

  • EvD
   10 juni, 2012 om 20:21

   Niks op gelost ………..
   Bij sommige films die ik afspeel valt het geluid nog steeds weg na 5 minuten.
   Ik snap er geen zak meer van 🙁
   Het zit hem in de home Cinema.
   Deze heb ik aangesloten middels een HDMI kabel maar ook via een optische kabel.
   Mijn Mediaspeler zit weer met een HDMI op de Home Cinema.

   Als ik de HC toets optical indruk en daarna weer op HDMI zet dan komt het geluid weer.
   Het geluid komt ook weer al ik de mediaspeler op pauze zet en de HC uit en weer aan zet.
   Allemaal trucjes maar dit wil je niet elke 5 minuten doen…
   Wie heeft ervaring en de gouden tip?

   • Martijn Chel
    10 juni, 2012 om 20:28

    Klinkt voor mij als een software probleem. Het spontaan veranderen (stoppen) van een kanaal kan bijna niet aan een instelling of functie liggen namelijk.

 62. gd
  03 april, 2012 om 1:11

  beste mensen,

  ik heb een probleem en die luid als volgt.
  ik heb net een sony bdv-e380 home cinema gekocht en daar wil ik graag me samsung hd receiven en ps3 op aansluiten. dat is ook gelukt via de hdmi ingangen achter op de home cinema, maar nu loopt me geluid 0.5 sec achter en dat is toch best iritand.
  ik heb deze set aangesloten op een philips smart led 6000 serie tv
  weet iemand hoe ik er voor kan zorgen dat me geluid 0.5 sec sneller is en dus gelijk loopt met het beeld. het is zo stom kijken als je iemand iets ziet zeggen en dan er na pas hoort wat die gene zegt.

  alvast bedankt

  • EvD
   03 april, 2012 om 20:51

   Bij mijn Pioneer set kan ik bij de algemene instellingen een tijd vertraging of tijdversnelling instellen. En dat werkt prima. Kijk of jij dit bij de Sony set ook kan.

 63. jody
  03 april, 2012 om 13:54

  ik heb een blu-ray disc home theatre system bdv-f700
  maar ik wil deze via optical naar me sory 5.1 versterker laten draaien maar er komt geen verbinding naar de versterker hoe kan ik deze optical aan zetten of wat moet ik doen om het te laten werken mvg jody

  • Martijn
   03 april, 2012 om 14:15

   Heb je bij je versterker gekozen voor optisch in als input voor een bepaalde bron?

   • jody
    02 mei, 2012 om 18:27

    hoi martijn
    ik heb me set via hdmi aan gesloten en het heeft een tijd ge werkt zelf via me versterker ging het goed het klonkt als 5.1 om dat hij via opticol aan gesloten is naar de versterker maar nou kom er een probleem bij ik heb de set ingesteld op fabriek instelingen en nou krijg ik zo dra ik hem aan zet even sony in beeld en dan geef me tv aan dat er geen stroom is of aan sluiting van hdmi is
    nou is mij verteld in een winkel dat ik een andere hdmi kabel nodig heb om dat er 3d optie op zit dus de kabel zou sneler moeten zijn maar al zou dat zo zijn moet ik toch beeld hebben via hdmi wat ik nou heb ik denk dat het aan de insteling ligt kan je me aub even inlichten wat ik zou moeten doen

   • Martijn Chel
    02 mei, 2012 om 18:35

    Als je er gewoon een 2D Blu-ray film in stopt krijg je geen beeld? Dan kan het niet aan de 3D compatibiliteit liggen in ieder geval. Je zou een andere HDMI kabel kunnen proberen, wellicht is hier iets mis mee. Verder is het goed je instellingen even te checken. Hoe staat de video-uitvoer ingesteld? Ik kan dat zo niet zien maar dan moet op iets als ‘HDMI video’ staan.

   • jody
    02 mei, 2012 om 23:55

    dat is nou juist het gekken hij staat op hdmi ingesteld en de kabel heb ik ook pas nieuw ik heb er zelfs nou twee en geen van de twee komen voor bij het sony beeld
    gr jody

   • jody
    03 mei, 2012 om 1:33

    en ik kan alleen dvd of blu ray kijken via tulp aan sluiting hdmi dan ik niks zien alleen het begin van sony blu ray veder dan dat gaat hij niet op hdmi
    de hdmi kabels heb ik gekocht voor 2 euro bij de exion
    zou het kunnen zijn dat de kabels echt zo slecht moeten zijn om dat ze goedkoop zijn of zou dat verschil niet uitmaken het gekken is dan wel dat ik met deze kabels heb gekeken en in eens geen beeld meer heb buiten het begin sony blu ray wat ik wel raar zou vinden mvg jody

   • jody
    03 mei, 2012 om 12:57

    hoi martijn
    ik heb het voor elkaar maar snap het niet meer
    ik heb de optie
    uitgevoerd video formaat ingesteld op video
    er staat bij stel de tv aansluitmethode en uitgevoerde videoresolutie in 2d maar je kan twee dingen kiezen video of hdmi en hij is nu aan gesloten op hdmi en ingesteld op video op de video afbellding zie je ook de plug afgebeeld en hdmi hdmi kabel dus je gaat er van uit dat het de hdmi kabel is maar dat is dus blijkbaar niet zo
    dus van daar ik het niet meer snep kan je me uitleg hier over geven het syteen dat ik heb is sony blu ray home theater system bdv-f700 vmg jody

   • Martijn Chel
    04 mei, 2012 om 10:46

    Hoi Jody,
    Vind je het heel erg om punten en komma’s te gebruiken? Ik kom heel lastig uit je verhaal.. eigenlijk snap ik er niks van 🙂

   • jody
    05 mei, 2012 om 7:46

    hoi martijn
    ik heb een sony blu ray home theater system bdv-f700.
    dit systeem is aan gesloten op hdmi.
    ik heb de optie
    uitgevoerd video formaat ingesteld op video
    maar ik heb twee optie in het menu zitten.
    optie 1 hdmi en optie 2 vedeo
    op dit moment staat hij op video ingesteld
    maar ik had hem op hdmi ingesteld.maar? blijkbaare wijze
    om beeld te krijgen. moet hij op video ingesteld staan .
    tewijl ik het op hdmi aan gesloten heb en dat begrijp ik niet . mvg jody

   • Martijn Chel
    05 mei, 2012 om 11:57

    Staat er alleen HDMI? En wat is de titel van deze instelling/menu? Het kan zijn dat hij bij HDMI zowel audio als video doorstuurt en bij video alleen video.

 64. Peter
  16 april, 2012 om 18:17

  Dag Mensen,

  Kan ik mijn klasse-A versterker uitbreiden met een apparaat dat surround mogelijk maakt?

  Groet,

  Peter

 65. Robin van eyk
  22 april, 2012 om 18:58

  ik heb onlangs een HTS7200 van philips gekocht het 2.1 syssteem klinkt erg goed alleen twijfel ik waar ik hem op moet zetten bij geluid settings .

  ik heb de optie : HDMI audio. automatisch , bitstream en uit .

  ook heb ik zoiets als nachtmodus aan en uit …ik kom er niet 100 % uit ik hoor nauwelijks verschil.

  ook heb ik nog op mijn TV de optie stereo of surround …geld dat dan alleen voor mijn tv of ook voor mijn blue ray .

  • Martijn
   22 april, 2012 om 19:52

   Hoi Robin,
   Heb je de handleiding gecheckt voor de uitleg van deze termen? Daar staat alles als het goed is gewoon in.
   Even snel; HDMI Audio kun je op uit zetten als je geen audio naar je TV stuurt, nachtmodus uitzetten (maakt het totale frequentiebereik kleiner, dus minder laag en minder hoog) en optie op TV geldt alleen voor de TV speakers.

   • Robin van eyk
    22 april, 2012 om 22:50

    ok bedankt voor je reactie …nachtmodus aan zorgt dus voor beter geluid thanks .

   • Martijn
    22 april, 2012 om 22:55

    Nee, je begrijpt me verkeerd. Aanzetten zorgt voor een minder bereik. Dat is voor als je de buren niet wilt storen. Dus niet aanzetten als dat niet het geval is.

   • Robin van eyk
    22 april, 2012 om 23:08

    niet aanzetten dus want ik heb geen buren haha Martijn …bedankt .

 66. Robin van eyk
  22 april, 2012 om 19:14

  dan is er ook nog een optie om tijdens het film aan te passen met de mogelijk heden stereo , automatisch en virtual surround wat dan dan ook moge betekenen .

  bij voorbaat dank voor uw reactie .

  • Martijn
   22 april, 2012 om 19:53

   Waar kun je dit aanpassen. Bij de TV of de set? Als het op de set is lijkt automatisch me de beste keuze aangezien er dan voor de optimale audio gekozen wordt.

 67. Sandra
  23 april, 2012 om 9:12

  Hallo,
  wij hebben sinds kort een HTS9520, mooi systeem, mooi geluid. We willen graag spotify op de Iphone of Ipod via de HTS laten lopen, dit lukt ons echter niet. Er zit een optie op de HTS: IPhone/Ipod, maar, hij doet dit niet. We hebben het ook met een 3,5mm audio kabel geprobeerd, tevergeefs. We kunnen ook op internet met de HTS en onze TV. Kan iemand ons helpen?

 68. Robin van eyk
  24 april, 2012 om 18:55

  Hey Martijn nog 1 vraagje over mijn HTS7200 2.1 set …ik vind het surround effect een beetje tegenvallen…natuurlijk het is geen 5.1 maar ik had toch de hoop dat ik wat meer werd onderdompeld in dat surround gebeuren .

  Bij hdmi-audio heb ik de optie automatisch of bitstream .

  zou dat misschien nog wat verschil geven ???

  ook in het geluidsmenu tijdens een film hoor ik weinig verschil als ik hem op stereo zet virual sound film , muziek , spraak enz .

  ik merk gewoon weinig verandering het zal wel aan mij liggen .

  of ik moet deze gewoon inruilen voor een 5.1

  niet dat het geluid slecht is maar toch .

  • Martijn
   24 april, 2012 om 19:02

   Tja, ik denk dat je inderdaad dan beter een 5.1 set kunt kopen. Goedkope 2.1 systemen (onder de 500 euro) geven een minimaal surround effect, wat overigens veel mensen tegenvalt. Die bitstream optie heeft naar mijn idee weinig nut aangezien je set ook gelijk de Blu-ray speler is. Daarbij zorgt dit niet voor extra surround geluid. Het is echt het geluid van de set.

 69. peter
  24 mei, 2012 om 23:48

  hallo, ik heb een samsung home cinema set aangesloten op een sony bravia tv. Hoe krijg ik het geluid over de boxen als ik gewoon naar de tv wil kijken?

  groeten Peter

  • Martijn Chel
   25 mei, 2012 om 0:26

   Als het analoge tv is zul je een audiokabel vanaf de tv naar de set moeten leggen. Als het digitale tv via een decoder is dan moet de audiokabel vanaf de decoder naar de set gaan. Op de set moet je dan de juiste bron selecteren zodra je tv kijkt.

 70. Fat
  25 mei, 2012 om 10:12

  Hoi,

  Ik heb een blueray BDV E360 aangeschaft en aangesloten aan mijn nieuwe 3d tv lg lw5500 maar krijg geen goeie 3d beeld als ik een blueray 3d film bekijk. Het is geen 3d efect… HDMI is ook aan verbonden dus ik weet niet hoe ik het verder moet regelen.

  • Martijn Chel
   25 mei, 2012 om 14:02

   Zie je helemaal geen 3D effect om een slecht 3D effect? Bij de eerste mogelijkheid moet je waarschijnlijk 3D uitvoer nog aanvinken op je set, bij de tweede mogelijkheid is het helaas zoals het is. Wellicht dat je het 3D effect qua diepte nog handmatig aan kan passen op de TV zelf.

 71. Marc
  31 mei, 2012 om 11:44

  Ik heb een philips tv led 46pfl8686 en een lg hx806sg HC.
  Beide ondersteunen het hdmi 1.4 arc protocol.
  De hdmi kabel die ik heb ondersteunt ook 1.4 HEC
  Echter krijg ik geen geluid van de tv over de LG.
  Een dvd kijken lukt prima met super geluid.

  Nu kijken wij tv via de schotel.
  Moet ik het daarin zoeken of heb je een andere tip om dit probleem op te lossen.

  Alvast bedankt

  • Martijn Chel
   31 mei, 2012 om 20:02

   Het beste wat je kunt doen als het niet werkt (durf niet te zeggen waarom) is een optische kabel tussen de decoder van de schotel en de home cinema set leggen.
   Ik ga er vanuit dat je op de TV en de home cinema set de audio terugkoppeling ingeschakeld hebt?

   • marc
    01 juni, 2012 om 9:50

    Bedankt,
    Heb een optiche kabel besteld. Het werkt iig al met een analoge tulp kabel. Hdmi arc op de tv staat idd aan. Maar ik weet niet waar ik dat op de lg kan vinden. Staat die niet standaard aan? Marc

 72. MHE
  06 juni, 2012 om 8:21

  Ik heb een HTE-6500 gekocht nu na een paar dagen vraagt hij om een update uit te voeren? Blijft op installeren draaien? Wat kan hier aan de hand zijn.
  Daarnaast als ik bijvoorbeel de Apps van Samsung aanklikt zegt hij dat er onvoldoende geheugen is. Maar waar regel ik dat je meer ruimte krijgt?

  • Martijn Chel
   06 juni, 2012 om 10:09

   Dat klinkt niet goed en is iets waar ik zou geen oplossing voor kan bedenken. Ik neem aan dat je er de stroom al eens van afgehaald hebt? als hij vast blijft lopen hierop is er maar een optie; contact opnemen met Samsung.

 73. FRV
  18 juni, 2012 om 11:17

  Hallo, ik heb een harman/kardon hs210 aangesloten op mijn tv (philips6606h). De home cinema set heeft alleen een hdmi-uit, dus om het geluid van de tv over de set te laten lopen heb ik een coaxkabel van de digital-out van de tv naar de coax-in van de set lopen. Het geluid blijft alleen haperen, vooral als de set wat langer aanstaat. Na een tijdje loopt het geluid niet meer synchroon met het beeld. Als ik het geluid alleen over de tv heb lopen heb ik geen last van haperingen. Ik heb al van alles geprobeerd (tv-updates, etc), maar waar kan dit aan liggen? Ligt het aan de home-cinema-set? Of is het een compatibiliteitsprobleem? Hopelijk weten jullie meer! Alvast bedankt.

  • Martijn Chel
   18 juni, 2012 om 17:05

   Het klinkt alsof het ligt aan de verwerking van de set. Probeer alle filters e.d. die over het geluid liggen eens uit te zetten, dus een soort van pure direct modus waar niks met het geluid gebeurt. Het moet overigens niet kunnen hoor dus als dat het niet is lijkt het me een software probleem bij de set.

   • FRV
    20 juni, 2012 om 21:59

    Bedankt voor de hulp! Ik heb de filters uitgezet, maar de haperingen blijven. Ik heb de set nu al twee keer ter reparatie aangeboden. De fabrikant heeft de eerste keer de ‘mechaniek’ en ‘AV print’ vervangen en de tweede keer de ‘main print’. Is het logisch om deze onderdelen te vervangen wanneer het geluid van het systeem hapert? ik vrees dat ik hem toch voor een derde keer moet gaan wegbrengen..

   • Martijn Chel
    21 juni, 2012 om 16:58

    Dat is een lastige hoor. Van de componenten zelf heb ik weinig verstand. Maar, als hij al twee keer voor hetzelfde probleem weg is geweest zou ik mijn geld terug of een compleet nieuw model vragen.

   • Lgustavo
    23 juli, 2012 om 23:44

    Ha die Martijn ik heb een vraagje waar jij me mischien bij kan helpen. Ik heb een sony laptop met bluray speler heb net van de week een nieuwe led tv gekocht van samsung. Wou deze verbinden met elkaar door middel van een hdmi kabel. Maar mijn komputer zegt de hele tijd dat er geen extern beeldscherm is gevonden. Wat doe ik verkeerd

   • Martijn Chel
    24 juli, 2012 om 1:08

    Tja, dat is een lastige. Ik denk dat je niet eens zoveel verkeerd doet maar dat het een communicatie probleem is. Werkt het middels VGA of DVI wel? Wellicht kun je even kijken of de juiste instellingen voor het uitsturen van beeld op de laptop ingesteld staan. Denk aan resolutie e.d.

 74. Mike
  06 juli, 2012 om 7:50

  Beste lezer,

  Ik heb gister na lang wikken en wegen een blu ray cinemaset van LG gekocht. De HX352.

  Ik moet zeggen een prima geluid en beeld. Erg blij mee.

  Echter had ik vooraf op verschillende sites ook gelezen over LG Smart Tv. Leek me een leuke optie zeker daar men aangaf dat RTLGemist een onderdeel zou zijn.

  Na installatie zie ik helaas RTLgemist niet als onderdeel.

  Hebben jullie een idee? Buiten dat ik natuurlijk met LG kan gan bellen.

  Alvast bedankt.

  • Martijn Chel
   06 juli, 2012 om 10:22

   Beste Mike,
   Deze app zou inderdaad beschikbaar moeten zijn. Misschien een stomme vraag, maar heb je er al naar gezocht in de app store van LG? Daar kun je hem wellicht downloaden als hij niet standaard op je TV staat.

   • Mike
    06 juli, 2012 om 10:29

    Hoi Martijn,

    Bedankt voor je antwoord. Ik ben bang dat hij er toch niet is. De helpdeks van LG geeft als antwoord dat LG geen verantwoordelijkheid neemt voor de inhoud van Smart tv daar ze de diensten extern als het ware inkopen.

    Erg raag allemaal

    Maar toch bedankt.

   • Ronald
    13 juli, 2012 om 14:36

    Ik dezelfde opmerking, een mooie set met SmartTv erop (dus uitzendinggemist en rtl-gemist), maar deze is alleen beschikbaar op LG televisies, de support van LG geeft aan dan silverlight niet ondersteund wordt. Maar het gaat om een applicatie dus dat slaat nergens op! een tv ondersteund ook geen silverlight, een ipad ook niet…..

 75. Mark
  07 juli, 2012 om 18:43

  Hallo Martijn,

  Ik heb een JBL CS3 home cinema set en een Sony Bravia KDL-32EX600.
  Nu heb ik vandaag een HDMI kabel gekocht omdat er de aansluiting zit op beide.
  Maar ik krijg geen beeld engeen geluid via de HDMI kabel.
  Hoe kan ik dit oplossen, of is die aansluiting niet bedoeld om tv te kijken en luisteren/dvd te kijken luisteren via deze hdmi aansluiting?
  Ik hoop dat je mij hiermee kunt helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Mark

  • Martijn Chel
   07 juli, 2012 om 19:59

   Hoi Mark,
   Je zou inderdaad gewoon beeld en geluid moeten hebben. Het lijkt mij dat de instellingen nog staan op een eerder gebruikte andere output? Ik zou daar even kijken wanneer alles middels bijvoorbeeld een SCART aangesloten is. De beeld- en audio uitvoer moet je dan op HDMI zetten.

   • Mark
    07 juli, 2012 om 20:03

    Ik heb alles nagekeken en de scart eruit gehaald en de audio kabel, maar nog steeds niets.
    Bij instellingen van de tv zegt hij dat hij geen hdmi kan vinden als ik hem op hdmi 1`zet bv.
    Ik snap er nu helemaal niets meer van:-(

   • Martijn Chel
    07 juli, 2012 om 20:35

    Maar, heb je ook naar de instellingen van de CS3 gekeken? Dat deze dus op HDMI uitvoer staan.
    Als het apparaat automatisch uitvoer kiest zou je inderdaad de SCART moeten verwijderen en de audio van de TV via een audiokabel laten lopen.

   • Mark
    07 juli, 2012 om 20:07

    Maar ik moet de scart er helaas in laten zitten omdat ik anders geen geluid krijg via mijn cs3, alhoewel dat wel zou moeten kunnen via het audiokabeltje.
    Ik begrijp dat de hdmi alleen gebruikt word voor dvd afspelen en niet voor tv, omdat de cs3 geen tv in of uitgang heeft

   • Mark
    07 juli, 2012 om 20:40

    Ik heb daar ook naar gekeken en ik kan alleen kiezen tussen scart, component en s-video, er staat nergens een hdmi keuze in.
    Daarbij ben ik eigenlijk verplicht om de scart erin te laten daar ik anders geen geluid krijg van de tv via de cs3.
    Beetje vreemd allemaal, zit wel 4x hdmi op, maar kan nergens kiezen voor hdmi in keuze menu op cs3

   • Martijn Chel
    07 juli, 2012 om 20:45

    Dat is vreemd. Wat bedoel je met 4x HDMI? Er zitten geen vier HDMI aansluitingen op de set. Heb je al een andere ingang geprobeerd op de TV?

 76. Sander
  12 juli, 2012 om 19:43

  Hallo, ik heb een homecinema system van lg gekocht, HX722, alleen nu is mijn subwoofer kabel kapot gegaan, (2pins in de sub) die overgaat naar 3 pins in de bluerayspeler, hebben jullie enig idee waar ik die kabel kan halen ?

  • Martijn Chel
   12 juli, 2012 om 19:46

   Aangezien het een alles-in-een set is kun je waarschijnlijk alleen bij LG zelf terecht.

 77. hans
  17 juli, 2012 om 14:24

  Goedemiddag Martijn,
  Kan jij mij advies geven op welke manier ik de onderstaande producten het best kan aansluiten om tv te kijken, bv geluid via de tv of HomeCinema of via ARC of via etc:
  Home Cinema Set : Pioneer BCS-323
  TV : Samsung UE40ES6340
  UPC Mediabox HD DVR : Cisco

  Bvd,
  Hans

  • Martijn Chel
   17 juli, 2012 om 15:34

   Dag Hans,
   Het beste kun je alles met HDMI verbinden. Dus een HDMI kabel van mediabox naar de Pioneer en een HDMI kabel van de pioneer naar de TV. Dan heb je alles goed aangesloten, krijg je audio van TV over de speakers (via mediabox) en kun je DVD/Blu-ray films op TV kijken.

  • patje
   19 juli, 2012 om 10:55

   Beste Martijn,

   Zou je mij kunnen adviseren met het volgende probleem.
   Ik heb een samsung ht e5200 gekocht. Ik heb 2 hdmi ingangen erop zitten en 1 hdmi out. Apple tv op hdmi in 1 en xbox op hdmi in 2, een 1.4 hdmi kable in out naar de tv. Alles werkt naar behoren. Ik wil nu me upc box aansluiten deze heeft geen hdmi, hoe doe ik dat?

   groetjes,

   Patrick

   • Martijn Chel
    21 juli, 2012 om 17:44

    Als er geen scart ingang op zit dan wordt het lastig. Je zou de UPC box direct naar de TV kunnen leggen (middels SCART) en vervolgens een audiokabel van de UPC box naar de home cinema set. Dan heb je in ieder geval geluid over je speakers.

 78. Menno
  21 juli, 2012 om 16:31

  Ik heb een Home entertainment system gekocht van Samsung, type HT-E5200. Volgens de handleiding moet na aansluiting het scherm verschijnen waarbij de instellingen procedure automatisch gestart wordt.Dit gebeurt bij mij niet. In de handleiding vind ik niets om de procedure handmatig op te starten. Wie kan mij helpen?

  • Martijn Chel
   21 juli, 2012 om 17:41

   Staat er in de handleiding geen informatie over het terugzetten naar fabrieksinstellingen?

  • Menno
   22 juli, 2012 om 16:13

   Het is opgelost, ik had de HMI in de verkeerde port. Hartelijk bedankt voor jullie inspanning.

  • Jack Willen
   10 augustus, 2012 om 21:35

   Hallo menno.
   Ik heb dezelfde HT-E 5200 gekocht hoe moet ik de kabels aansluiten, ik heb eeb decoder van Ziggo ertussen
   Alvast bedankt
   Jack

 79. Juan
  24 juli, 2012 om 13:56

  Beste meneer/mevrouw,
  Na de tips gelezen te hebben op deze website heb ik er toch maar voor gekozen om een home cinema set uit losse componenten samen te stellen. ik heb nu een receiver op het oog van Denon, de AVR 1513, een blue ray speler van panasonic, de DMP BD77 en twijfel nog tussen twee luidsprekersetjes van Harman Kardon, de HKTS 30 of HKTS 16. Ik heb een paar vragen:
  – Is de combinatie van de Denon AVR 1513 met de HKTS 16 of HKTS 30 luidsprekers een goede combinatie?
  – ik kijk nu naar 5.1 luidsprekersets, maar ik ben van plan om in de opstelling twee sattelietluidsprekers weg te laten en er (tijdelijk) een 3.1 opstelling van te maken. Is dat mogelijk, of zijn de onderdelen van de bovengenoemde luidsprekersetjes zo op elkaar afgestemd dat dit niet kan?
  – Ik ben van plan om een vrij simpele blue ray speler van panasonic te kopen, de DMP BD77, weten jullie of deze speler van goede kwaliteit is of geldt hier ook dat ik beter voor een Denon blue ray speler kan gaan? Ik wil de blue ray speler overigens ook gebruiken voor het afspelen van cd’s. Is de kwaliteit voor het afspelen van cd’s te vergelijken met de kwaliteit die een cd-speler biedt?
  Alvast bedankt voor de hulp!

  • Martijn Chel
   27 juli, 2012 om 17:49

   Beste Juan,
   Beide systemen bieden een redelijke tot goede kwaliteit. Als je budget het toe laat zou ik voor de HKTS 30 kiezen. In combinatie met de Denon AVR 1513 moet dat zeker goed werken. Maar, ik kan niet voor jou horen of iets goed klinkt. Het is dus verstandig naar de Hifi dealer te gaan en te luisteren. Vanuit daar kun je dingen gaan samenstellen.
   Je kunt twee luidsprekers wegnemen maar dan verlies je vanzelfsprekend wel het surround effect. Wellicht is het dan nog beter om losse speakers te gaan zoeken zodat je niet onnodig voor twee speakers betaalt.
   De Blu-ray speler van Panasonic biedt een goede kwaliteit, maar hou er wel rekening mee dat je met deze speler geen 3D materiaal kunt afspelen. Qua audiokwaliteit zou ik de voorkeur geven aan het Denon model (ligt er een beetje aan welke).

 80. Joey
  25 juli, 2012 om 9:17

  Hallo,

  Ik wil een home cinema set gaan aanschaffen, maar zie door de bomen het bos niet meer, zoveel mogelijkheden zijn er.

  Nu is mijn oog gevallen op de volgende setjes:
  Pioneer BCS-717
  Onkyo HT-S6505

  Is dit wat? Of kan ik voor het geld beter een andere set nemen?

  • Martijn Chel
   27 juli, 2012 om 17:44

   Persoonlijk zou ik voor de Onkyo set gaan. Onkyo biedt doorgaans net wat meer kwaliteit (audio) dan alles-in-een setjes van Pioneer, Panasonic e.d.
   Aan de andere kant is het natuurlijk ook afhankelijk van de features en functies die je wilt hebben.

 81. Ernst
  29 juli, 2012 om 14:59

  Wie kan mij helpen?
  Ik heb onlangs een Harman Kardon AVR 156 Home Cinema set gekocht, maar als ik muziek luister gaat bij sommige nummers het geluid van mijn achterspeakers om de paar seconden zachter. Een 1/2 sec. Dus het gaat hard, zacht, hard, zacht. Het is ook bij muziek die ik heb gekocht bij de iTunes store. Dus van goede kwaliteit. Het is erg irritant om zo muziek te luisteren.
  Weet iemand waar dit aan kan liggen?
  Ernst

 82. Menzo Secreve
  01 augustus, 2012 om 19:01

  Hoi,

  Ik heb een LG 3D sound home cinema HX722 maar nu slaat het geluid steeds op pauze. Mijn pauze knop blijft dan knipperen en ik kan verder niks doen. Trek in me versterker/blu-ray speler een stukje uit de kast gaat dat ineens over. Is er dan iets met de kabels aan de hand of iets anders ?

  Mvg,
  Menzo

  • Martijn Chel
   01 augustus, 2012 om 19:03

   Klinkt als een kabel die losraakt of de hitte die niet weg kan. Zodra je het apparaat uit de kast trekt lijkt er lucht bij te komen.

 83. Gus
  03 augustus, 2012 om 22:10

  Hoi,

  Heb home cinema set van Panasonic Sc- BTT270, maar een HDMI out aansluiting er op, geen ingang ???
  Pc heb ik op tv aangesloten en schotel met HDMI (kanaal digitaal).
  Nu ook home cinema set met HDMI kabel.

  Op TV moet ik juiste ingang kiezen om ieder apparaat afzonderlijk te bedienen, maar zonder TV ingang in HDMI op home cinema kreeg ik geen beeld van tv zenders of PC???

  hoe kan ik home cinema wel juist aansluiten? Heeft ook geen scart.
  Bvd.

  • Martijn Chel
   03 augustus, 2012 om 23:31

   Bedoel je de apparaten via de Home cinema set naar de tv leggen? Dat is dan helaas niet mogelijk als er geen beeld ingangen op de set zitten.
   Dan kun je alleen de audio (als deze ingangen er wel opzitten) aansluiten op de Home cinema set en het beeld direct naar de tv.

   • Gus
    04 augustus, 2012 om 11:49

    Ja dat bedoel ik.
    Audio alleen voldoet niet omdat om beeld te krijgen juiste source op tv gekozen moet worden. En zodra ik bv. computer als source kies valt audio van home cinema weg.

    Bedankt voor de reactie

 84. john
  05 augustus, 2012 om 2:36

  Beste Martijn,

  Het betreft de Samsung HT-C6930W 7.1 set.

  Ik heb deze set nu meer dan een jaar tot volle tevredenheid in gebruik , nu loop ik echter tegen een vervelend probleem aan , ik heb pas 5 nieuwe 3D blu-rays gekocht die geen van alle meer willen afdraaien in deze set , terwijl de wat oudere 3D Blu-rays wel prima afdraaien.

  De speler geeft aan dat deze disk niet compatible is , ik niet voor een gaatje te vangen dacht , oke dan ga ik toch even de firmware upgraden via internet , maar helaas gaat dit feest niet door want dan komt de melding dat de firmware up to date is en wordt er niets geupdate.

  Wat op zich wel vreemd is want in de 16 maanden dat ik dit systeem heb heb ik hem nog nooit geupdate en staat er nog steeds de oude firmware met nr: 1013.2 op.

  Ook via google en de samsungsite zoeken biedt geen oplossing voor nieuwe firmware.

  Alvast bedankt,

  John

  • Martijn Chel
   05 augustus, 2012 om 12:37

   Hoi John,
   Het beste is even contact opnemen met Samsung. Als er geen firmware is dan moet Samsung natuurlijk gewoon zorgen dat ook de nieuwste Blu-ray films werken.

   • john
    05 augustus, 2012 om 13:24

    Helaas Martijn , ook dit biedt geen oplossing want op e-mails naar samsung krijg je geen respons en bij de helpdesk wordt er gezegd dat ik de set maar ter reparatie moet opsturen ,maar de set is niet kapot en doet het wel gewoon met wat oudere 3D disks
    van ongeveer 7 maanden geleden.

    Bedankt trouwens voor je snelle reactie…

    John

   • Martijn Chel
    05 augustus, 2012 om 22:41

    Een heel vervelend probleem. Maar ik vind het vreemd dat Samsung niks doet. Zij zijn namelijk de enigen die iets kunnen doen.

 85. Marcel Assink
  05 augustus, 2012 om 21:04

  Van de ene op de andere dag krijg ik geen geluid meer op mijn Dolby surround systeem van Samsung.

  Normaliter bekijk ik films via de Apple TV die via een tosslink kabel aangesloten zit op de receiver van Samsung. Als ik nu een film afspeel hoor ik echter alleen geluid via de ingebouwde speakers van de tv (hdmi).

  Ook als ik een dvd wil bekijken krjjg ik geen geluid, hetzelfde geldt voor het afspelen van muziek via usb, iphone (aux) en radio.

  De 5 aangesloten boxen inclusief bijbehorende subwoofer geven allen een lichte ruis (teken dat alles aan staat en werkt).

  Zoals gezegd alles heeft een jaar lang prima gefunctioneerd. Via de site van Samsung kan ik geen bruikbare informatie vinden, ook de bijgeleverde handleiding biedt geen uitkomst.

  Heeft iemand een idee hoe ik dit euvel kan verhelpen?

  • Martijn Chel
   05 augustus, 2012 om 22:42

   Ik snap het niet helemaal. Van alle bronnen krijg je dus alleen het geluid via de TV?
   Hoe zit alles aangesloten dan?

   • Marcel Assink
    06 augustus, 2012 om 15:14

    @ Martijn Chel

    Alleen het geluid van de Apple tv verloopt nu via de speakers van de tv, de Apple tv zit aangesloten op de tv via hdmi (kanaal 1), daarnaast is de Atv via tosslink verbonden aan de receiver. Waar ik dus normaal gesproken mijn geluid uit hoor.

    Bij alle andere bronnen hoor ik niets. Niet uit de tv en niet uit de reciever. Uit de tv hoeft van mij ook niet, is nooit zo geweest.

    Het probleem is dus dat ik geen enkel geluid meer krijg uit mijn reciever. Enkel en alleen ruis is wat ik hoor.

   • Martijn Chel
    06 augustus, 2012 om 15:20

    Aha, ik begrijp het.
    Als het één bron was geweest dan had het nog aan een instelling of kabel kunnen liggen maar dit klinkt meer als een hardware probleem van de versterker helaas. Zelfs als je gewoon via de aux een MP3 speler of iPhone aansluit komt er geen geluid uit?

   • Marcel Assink
    06 augustus, 2012 om 15:24

    Nee, zelfs dan komt er geen geluid uit.
    Daar was ik al bang voor, overleden dus.

    Reparen is het ding niet waard. Dan maar opzoek naar een losse reciever.

   • Martijn Chel
    06 augustus, 2012 om 15:27

    Ik ben er inderdaad bang voor. Je zou het nog kunnen laten checken door iemand die puur iets in rekening brengt nadat het probleem gevonden is en te repareren is maar de kans is groot dat dit meer kost (relatief gezien) dan een nieuwe receiver.

 86. John
  12 augustus, 2012 om 20:04

  Wie kan mij helpen.
  Ik heb een Harman Kardon bds300, een dvd erin en het geluid gaat prima via de boxen, maar het tv geluid krijg ik niet over de boxen, wat doe ik fout.

 87. Johan
  14 augustus, 2012 om 11:43

  Beste lezer,

  Ik heb een nieuwe Sony Bravia XH750 en een Home Cinema Set van Sony BDV-N890W geïnstalleerd en nu heb ik een probleem. Als ik het geluid van de TV via de set laat gaan (wat ik dus altijd wil) hapert het geluid. Dus na een paar seconden is er een onderbreking. Heel irritant dus. Ik hoop dat iemand weet hoe dit op te lossen is. Ik zou er heel blij mee zijn want verder werkt alles perfect.

  Alvast bedankt!
  Johan

 88. igor
  14 augustus, 2012 om 23:29

  hallo
  ik heb een vraag ik heb een panasonic sc-BTT270OEGK home cinema
  ik zou er graag een ipad aansluiten maar hij heeft allen zn klein uitschuifbaar iets voor iphone en ipad
  is er wel een mogelijk om dan hoe dan ook mijn ipad aan te sluiten

  • Martijn Chel
   14 augustus, 2012 om 23:47

   Wat bedoel je met een uitschuifbaar iets?
   Ik denk dat je aangewezen bent op de analoge audio ingang, als die erop zit.

 89. hans
  21 augustus, 2012 om 20:13

  Ik heb al een wat oudere JVC home cinemaset RX-dv3rsl. Tot grote tevredenheid. Echter sinds enkele dagen slaat hij automatisch uit na enkele minuten. Vervolgens gaat hij na een tijd weer aan om even later weer uit te gaan.
  Waar kan dit aan liggen. Wie heeft deze ervaring of weet er iets meer over.
  GRAAG SPOEDIG BERICHT. IK MOET HEM ZATERDAG AS WEER IN GEBRUIK KUNNEN NEMEN IVM EEN FEESTJE.

  • Martijn Chel
   22 augustus, 2012 om 10:33

   Helaas kan ik je hierbij niet helpen. Dat kan aan 101 dingen liggen. Het beste is het apparaat ter onderzoek op te sturen maar dan ben je vaak meer kwijt dan dat je een nieuwe koopt.

 90. RIk
  24 augustus, 2012 om 14:36

  Beste Martijn,

  Als we een dvd kijken hebben we geluid via 5.1, maar bij tv-kijken geluid via 3.1.
  Kun je ook geluid via 5.1 krijgen bij het tv kijken? Zo ja, hoe moet ik het aansluiten? Heb al wat geprobeerd, maar het wil niet lukken.

  Er gaat nu een:
  hdmi kabel van de hcs(incl. dvd) naar de tv.
  hdmi van samsung SMT C7140 decorder naar de tv.
  Een digitale optische kabel van hcs naar de tv.

  Tv – Samsung UE40D5700
  Decorder (waar het ziggo kaartje in gaat) – Samsung SMT C7140
  hcs – Samsung HT-D550.

  Alvast bedankt,
  Rik

  • Martijn Chel
   24 augustus, 2012 om 15:32

   Beste Rik,
   Dat kan alleen wanneer de content die op TV verschijnt dat ondersteunt. Wat je kan doen om het in ieder geval mogelijk te maken is de digitale audiokabel niet tussen de TV en de homecinema set leggen maar tussen de decoder en de home cinema set. Zo komt het geluid van digitale TV uitzendingen direct bij de set terecht.

 91. SnelleD
  25 augustus, 2012 om 14:36

  Hallo Martin,

  Zou een Harman Kardon AVR 158 willen aanschaffen, maar zie dat hier vooraan een USB poort aanwezig is kan ik hier een USB met mp3 of andere bestanden mee afspelen of is deze enkel voor hun Firmware?

  • Martijn Chel
   25 augustus, 2012 om 14:46

   Hoi Danny,
   Ik haal uit de handleiding dat dit inderdaad alleen voor software updates is, helaas.

 92. jarno
  28 augustus, 2012 om 18:44

  hallo ik heb eeb harman kardon set avr132
  nu wil ik daar een ps3 op aansluiten dmv een optische kabel maakt het wat uit welke ingang ik gebruik aan de voorkant of aan de achterkant?
  moet ik daarna als ik geluid wil horen nog iets verzetten op de afstandsbediening en instellen op de ps3?

  alvast bedankt

  • Martijn Chel
   29 augustus, 2012 om 1:42

   Nee, dat maakt niet uit.
   In de instellingen moet je wel even de juiste audio input kiezen.

 93. SnelleD
  31 augustus, 2012 om 0:03

  Ben op zoek achter een 5.1 homecinema set. Deze moet ook twee aparte boxen kunnen aansturen die in de keuken hier staat opgesteld. Zijn er zo systemen 5 boxen voor in de living en dan nog twee voor de keuken. Mijn huidige toch 12 jaar oud heeft zulke aansluiting en hier kan ik kiezen om deze apart te laten spelen of alle 7 boxen samen.
  Bij de huidige systemen zie ik enkel maar aansluitingen voor 5 boxen.

  • Martijn Chel
   31 augustus, 2012 om 0:11

   Alles-in-een ome cinema systemen hebben deze optie niet, maar de gemiddelde losse receiver kan dat zeker aan.

   • SnelleD
    01 september, 2012 om 0:27

    Heb je zo een paar voorbeelden welke merken?

   • Martijn Chel
    01 september, 2012 om 18:57

    Denon, Onkyo, Marantz, Pioneer, Yamaha, etc.

 94. SnelleD
  01 september, 2012 om 12:09

  Als de uitgang van de versterker voor de boxen 6 ohm is kan het dan kwaad als men hier boxen van 8 ohm aansluit.

  • Martijn Chel
   01 september, 2012 om 18:59

   Ja hoor dat kan, maar dan moet je de versterker gewoon wat verder opendraaien voor maximaal volume.

 95. SnelleD
  03 september, 2012 om 15:24

  4k2upscaling heeft dat veel verbetering op het beeld? Mijn tv is een panasonic plasma van vijf jaar oud met een analoog signaal. Vraag mij af of deze tv daar geschikt voor is.

  • Martijn Chel
   03 september, 2012 om 15:48

   Hoe bedoel je precies? Hoe zou je die upscaling dan willen doen?
   Dan moet je wel een TV hebben die 4K resolutie weer kan geven en dan zijn alleen hele nieuwe en hele dure modellen.

 96. Angela
  11 september, 2012 om 15:14

  Goedemiddag,
  Ik heb sinds kort een Harman/cardon HS280/HS210 system.
  Hij doet het prima, en t geluid is ook lekker,
  Maar na een uur valt het geluid weg en moet ik m weer aan zetten..
  Waar zou dat aan kunnen liggen? Of zit hier ook een energie spaarstand op, net als de meeste apparaten tegenwoordig?
  En kan ik dat dan ook uit zetten?

  Ik heb er geen verstand van..

  Angela

  • Martijn Chel
   11 september, 2012 om 18:58

   Dat is lastig in te schatten, want het kan aan veel dingen liggen. De energie spaarstand lijkt me sterk aangezien de set hierdoor niet uitgezet wordt wanneer je iets aan het kijken bent.
   Als je alle instellingen hebt doorgepluist en niks hebt kunnen vinden kun je proberen contact op te nemen met Harman zelf.

 97. B. Tjepkema
  14 september, 2012 om 16:19

  Mijne Heren,

  Wat kan ik het beste kopen voor home cinemaset als ik tot ongeveer 750 euro wil uitgeven wat is dan het beste wat ik kan kopen.

  B.Tjepkema

  • Martijn Chel
   16 september, 2012 om 19:28

   Tja, dat is natuurlijk een heel algemene vraag en lastig te beantwoorden. Is van zoveel dingen afhankelijk. Alles-in-een of losse componenten? Blu-ray of DVD? Hoeveel speakers? Hoe groot? Welke aansluitingen? Welke rand apparatuur?

 98. Lex Hendrikse
  16 september, 2012 om 18:09

  beste Vraagbaakredactie,

  Ik heb sinds enige tijd een Harmon Kardon Home Cinema Set, type BDS470.
  Nu begon ik al met het probleem dat hier geen handleiding/gebruiks-aanwijzing op de markt is waardoor ik hem ook niet kon afstellen. Zelfs de importeur geeft mij iedere keer de verkeerde.

  Mijn tweede probleem is ernstiger: op de een of andere manier lukt het mij niet om het beeld van de Blu Ray op de TV te krijgen.
  Ondanks dat ik een goede HMI-kabel heb, een alternatieve heb gebruikt en de diverse HDMI-uitgangen heb gebruikt.
  Ik weet het nu niet meer en waarschijnlijk is het iets heel kleins/stoms.

  Kunt u mij misschien helpen.

  Alvast bedankt

  Lex Hendrikse

  • Martijn Chel
   16 september, 2012 om 19:28

   Beste Lex,
   Dat is altijd een lastige aangezien ik niet mee kan kijken. Het lijkt erop dat je in de instellingen aan moet geven welk signaal naar welke uitgang gaat. Misschien staat het Blu-ray signaal op SCART of een andere uitgang ingesteld.

 99. Wesley
  18 september, 2012 om 22:59

  Ik ben op zoek naar advies voor een 2.1 blu ray 3D Home cinema set om 3D films te kunnen afspelen op mijn Panasonic plasma 3D tv.
  Mijn budget is max 400 euro waarbij ik op zoek ben naar de bijna bioscoop ervaring maar ook gewoon radio moet kunnen luisteren, kunt u mij iets aanbevelen ?

  • Martijn Chel
   18 september, 2012 om 23:26

   Kijk eens op de site van Panasonic of zoek hier even op de site naar Panasonic. Zij hebben interessante 2.1 sets die mooi bij je tv passen, binnen het budget passen en een tuner hebben.

 100. Herbert
  23 september, 2012 om 12:55

  Harman kardon BDS 470 aangesloten via HDMI op onze Samsung tv.
  Probleem is als we luisteren naar radio/muziek cd gaat de tv ook aan.
  Dit vinden we een beetje onzinnig, is dit te veranderen?

  • Martijn Chel
   23 september, 2012 om 14:27

   Check de instellingen als HDMI Audio-only en HDMI Through eens. De set stuurt namelijk ook een beeld signaal door naar de TV wat niet nodig is. Dat moet je even opzoeken.

   • herbert
    23 september, 2012 om 15:11

    Ben even op zoek gewesst maar kan deze instellingen niet vinden
    Wie helpt mij verder??

 101. Rink
  24 september, 2012 om 20:28

  Net een Samsung Cinema set 2.1 op mijn Panasonic 3D smart TV aangesloten, alles (DVD, CD) werkt goed qua geluid behalve als ik terug schakel naar TV dan krijg ik geen geluid. Doe ik iets verkeerd?

  • Martijn Chel
   24 september, 2012 om 22:41

   Wat bedoel je met terugschakelen naar de TV?
   Je wilt het geluid van de TV over te speakers via de HDMI kabel? Dan moeten beide systemen over Audio Return Channel beschikken en moet je dit ook activeren in de menu’s. Als je dat niet wilt zul je een aparte kabel voor het geluid van de TV moeten aansluiten.

 102. Goallie
  06 oktober, 2012 om 7:57

  Hallo. Allemaal,

  Ik heb sinds kort een nieuwe home cinema set van Samsung. Met mijn oude analoge set (via scart en mini-jack aangesloten) kon ik geluid over 5 boxen krijgen. Nu loop ik ontzettend te rommelen met hoe aan te sluiten om dat ook voor elkaar te krijgen

  Ik heb de volgende set-up
  Samsung LCD TV le32b650
  – 4x HDMI
  – 2x Scart
  – 1x analoog audio in (rood wit tulp) (mini jack)
  – 1 x digital optical out

  Home Cinema Set
  Samsung HT E 5500
  – 1x HDMI out
  – 2x HDMI in
  – 1x digital optical in
  – 1x aux in (analoog in rood wit tulp / mini jack)

  PS3
  – 1x HDMI
  – 1x Digital optical out

  Digitale TV ontvanger
  Cisco 8485 DVB
  – 1x digital optical out
  – 1x HDMI
  – 1x analoog audio out (rood-wit tulp)

  Apple TV
  – 1x HDMI
  – 1x optical audio

  Nu heb ik de digitale ontvanger en de PS3 via HDMI naar de HCS lopen, de HCS via HDMI en ook met toslink naar de TV (apple TV even buiten beschouwing gelaten). Audioinstellingen op PS3 aangepast naar hdmi. Maar nu krijg ik alleen geluid uit voorste 3 speakers. Verder heb ik HSC en TV ook via audio out (aux, minijack,, tulp rood-wit) aangesloten.

  Moet ik mijn set-up zo veranderen dat, alles via HDMI naar TV loopt, en dan met toslink 2 kabels (via splitter) van PS3 en digitale ontvanger naar de HCS loopt en/of kan de analoge aansluiting het probleem veroorzaken.
  Ik had tijdens het testen van de PS3 wel even 5.1 geluid, maar als ik nu de HSC een testgeluid laat geven krijg ik ook geen geluid uit de achterse speakers.

  Graag wat advoes, want ik zie door de kabels het bos niet meer.

  Alvast bedankt,

  Goallie

  • Martijn Chel
   06 oktober, 2012 om 12:11

   Hoi Goallie,

   Eerst even voor de duidelijkheid? Je had geluid over 5 boxen terwijl alles analoog aangesloten was? Dan was dat neem ik aan Dolby Digital wat door de set zelf omgezet werd?
   Maar, over je nieuwe set; als je alles digitaal aansluit dan zou er, wanneer het tv programma, de game of de film het ondersteunt, 5-kanaals geluid weergegeven moeten worden.

   Je opstelling klinkt logisch, maar waarom heb je een toslink tussen de set en de TV gelegd? En waarom is de TV ook analoog op de set aangesloten?
   Wanneer je digitale TV ontvanger en de PS3 met HDMI aangesloten zijn en de instellingen goed staan zou je 5 kanaals geluid moeten kunnen ontvangen, mits deze goed ingesteld staan.

   Mijn idee;
   – HDMI (digitale TV ontvanger – set)
   – HDMI (PS3 – set)
   – Toslink (Apple TV – set)
   – HDMI (Apple TV – TV)
   – HDMI (set – TV)

   Als je dan geen 5-kanaals geluid krijgt moet je even in de instellingen van de set kijken.

   • Goallie
    06 oktober, 2012 om 13:28

    Hoi Martijn,

    Reden dat ik steeds een melding van mijn set krijg dat ik een optische kabel tussen mijn set en een extern apparaat moet leggen (all-share+ heet dat bij samsung volgens mij). Vandaar, maar ik vond het al raar dat dat gevraagd werd omdat geluid toch ook digitaal via hdmi loopt? Kan het nog uitmaken dat mijn TV (denk ik) geen hdmi 1.4 heeft, maar een eerdere variant?

    Wel blij dat je mij een opgie geeft op de apple tv ook aan de set te krijgen.

    Nu is het een kwestie alleen de analoog kabel eruit te halen en de toslink om te zetten. (Heb ik het goed dat dat gewoon hetzelfde is als optisch digitaal en s/pdif?

    Hopelijk lukt het, ik ga aan de slag.
    Bedankt voor je snelle reactie.

    Goallie

   • Martijn Chel
    06 oktober, 2012 om 13:32

    Het kan zijn dat die dat vraagt wanneer All-share+ aanstaat. Dat ziet ie dan wellicht als HDMI ARC maar dat zit dus niet op de TV. Probeer die optie eens uit te zetten.
    Toslink is inderdaad hetzelfde als spdif en optisch 🙂

    Succes!

   • Goallie
    06 oktober, 2012 om 21:23

    Hoi Martijn,

    Ontzettend bedankt voor je hulp. De set heb ik zo aangesloten al je hebt aangegeven.
    Na veel gepuzzel en wat instellingen op TV en ook op de set te hebben aangepast, nu loopt het soepel. Hoepelijk krijg ik mijn Logitec Harmoni One ook aan de praat met de vernieuwde instellingen.
    Probleem met speaker bleek achteraf aan de speakerdraad te liggen.

    Goallie

   • Martijn Chel
    07 oktober, 2012 om 1:13

    Hoi Goallie.

    Goed dat het allemaal opgelost is! Veel plezier ermee!

   • Carla
    14 oktober, 2012 om 16:35

    Wat als je set (in ons geval bose) geen hdmi aansluiting heeft.

    Wij hebben tussen sony tv en bose een composietaansluiting.

    Geluid apple tv werkt. Maar als we tv willen kijken krijgen we het geluid van de apple.

   • Martijn Chel
    14 oktober, 2012 om 16:52

    Dan zul je de TV en de set qua audio apart moeten verbinden. Beschikt de Bose over een analoge of digitale audio-ingang? Dan kun je een kabel tussen de TV en de set leggen.

 103. Tom
  08 oktober, 2012 om 16:31

  Hello,
  Afgelopen weekend heb ik een Apple tv gekocht. Alles werkt verder prima, alleen het geluid wil ik graag via m’n Home cinema set af laten spelen. Dit is een Sony DAV-dz230. Heb van alles geprobeerd maar niks werkt. Het geluid van de tv zenders gaat wel via de dvd Home cinema, maar hiervoor heb ik een scart kabel tussen mijn Samsung HDTV kastje, en de Home cinema set. Verder is alles wel via hdmi kabel aangesloten aan mijn Sony bravia tv. Hoop dat iemand een oplossing heeft.
  Groet, Tom.

  • Martijn Chel
   08 oktober, 2012 om 16:36

   Hoi Tom,
   Hoe heb je de Apple TV nu aangesloten op je home cinema set?
   Ik zie dat jouw set alleen een mini audioingang heeft op de voorzijde dus dat is de enige aansluiting die je kunt gebruiken.

   • Tom
    08 oktober, 2012 om 17:21

    Hoi Martijn,
    Thnx voor je snelle reactie!
    Op dit moment is m’n Apple tv alleen via hdmi aangesloten op de tv, dus het geluid komt loopt ook via de tv. Ook m’n Home cinema en het Samsung HDTV kastje zijn via hdmi op de tv zijn aangesloten. Om toch het geluid van de tv zenders via de surround set te horen heb ik een scart kabel dus lopen tussen m’n Home cinema en Samsung kastje, want op een andere manier lukte het niet. Waarschijnlijk een ouder model dvd speler, gok ik. Is er dan een mogelijkheid dat ik via de audio ingang het geluid van de Apple tv af kan spelen?
    Gr. Tom

   • Martijn Chel
    08 oktober, 2012 om 17:27

    Ik zie dat de Apple TV geen analoge uitgang heeft. Dat zou je een analoge audiokabel tussen de TV en de set kunnen leggen. Dat is niet optimaal en je TV moet aanstaan wanneer je de Apple TV gebruikt, maar dan zou moeten werken.

 104. jeffrey
  08 oktober, 2012 om 19:52

  beste ik heb een samsung home cinema type ht-d350 met dvd speler gekocht nu gaat de home cinema alleen als ik een dvd afspeel
  mijn vraag is het mogelijk dat mij home cinema ook werkt als naar tv kijk of als ik op mij wii speel mvg

 105. melanie
  09 oktober, 2012 om 16:44

  goedendag,

  ik heb een vraag en hoop dat jullie me echt kunnen helpen…
  wij hebben sinds kort zn kpn experia box.(digitaal)
  maar nu wilde ik mijn geluid over mijn boxe laten gaan en dat lukt ook wel…maar als ik het geluid harder en zachter wil moet ik naar mijn versterker lopen om hem zo harder en zachter te zetten…terwijl ik dat bij mijn samsung kastje digitaal gewoon met de afstandsbediening van het samsung kastje kon doen.
  ik hoop echt dat jullie mij kunnen helpen ben er echt al dage mee bezig maar snap het niet.

  groetjes Melanie

  • Martijn Chel
   09 oktober, 2012 om 16:51

   Ik kan het zo snel niet terugvinden maar zit er geen afstandsbediening bij de experia box dan?

   • melanie
    11 oktober, 2012 om 22:18

    Ja heb een afstandsbediening maar ik kan daarmee niet het geluid van myn
    Versterker regelen. En dat kon ik toen ik het ziggo kastje had wel…

   • Martijn Chel
    12 oktober, 2012 om 0:20

    Ah, dan begrijp ik het. En die vorige afstandsbediening kon je instellen zodat deze werkte?
    Wat is het type/merk van de huidige afstandsbediening?

   • melanie
    12 oktober, 2012 om 14:26

    Het is een witte afstandsbediening die bij de Xperiabox zit staat verder geen
    Merk of type op…

   • Martijn Chel
    12 oktober, 2012 om 14:30

    Ok, vreemd. En het volume regelen via die afstandsbediening lukt alleen als het kastje op de TV aangesloten is?
    Dan zou ik ook niet weten wat je kunt doen. Je zou kunnen kijken of je de afstandsbediening van de versterker in kunt stellen voor de xperia box.

   • melanie
    12 oktober, 2012 om 14:27

    Oh k bedoel de afstandsbediening reageert op het moterola kastje zeg maar

   • melanie
    12 oktober, 2012 om 14:34

    Nou ik heb dus geen afstandsbediening van de versterker ik heb 1
    Afstandsbediening en die zat by de experiabox en tv ontvanger kastje van Motorola.
    Maar by het vorige kastje van ziggo..had k een andere afstandsbediening en daar kon k het geluid van de versterker ook mee regelen….maar met deze dus afstandsbediening dus niet

 106. Arjan
  14 oktober, 2012 om 9:52

  Hallo,

  Ik heb een NAS (Seagate BlackArmor 220) welke via het netwerk (bekabeld) is aangesloten op mijn TV (LG 42LE5500).
  Ik wil graag het geluid via mijn oude homecinema-set (Philips HTS3154) laten gaan.
  Hoe kan ik dit realiseren?

  • Martijn Chel
   14 oktober, 2012 om 11:52

   Door te kijken welke audio uitgangen er op je NAS zitten en welke audio ingangen er op je home cinema systeem zitten. Liefst digitaal, maar als dat niet kan is analoog ook mogelijk. Komt geen enkele aansluiting overeen dan wordt het vaak lastig.

   • Arjan
    14 oktober, 2012 om 13:00

    Helaas! De NAS heeft geen audio uitgangen. Enkel alleen 2 USB poorten tbv externe opslag. Gaat dus niet, jammer.
    Bedankt voor de reactie.

  • Karym
   14 oktober, 2012 om 18:08

   Hallo.
   Ik heb een lg home theater ht306 en een lg plasma 50inch.
   Heb t aangesloten via hd en alles in orde.
   Maar probleem is nu om geluid van tv(zenders) via de luidsprekers te laten gaan.
   Lukt me maar niet.
   Zit ook geen audio output in de tv en me ontvanger heeft geen hd.
   Hoop dat jullie me kunnen helpen.
   Alvast bedankt.

   • Martijn Chel
    14 oktober, 2012 om 19:10

    Hoi Karym,
    Als je home cinema set geen HDMI ARC heeft dan moet je het met audiokabels regelen.
    http://www.homecinemamagazine.nl/2012/07/wat-is-hdmi-arc-audio-return-channel-en-hoe-werkt-het/
    Dan check je even wat de uitgangen (audio) van de TV en ontvanger zijn en probeer je deze te combineren met ingangen van het home cinema systeem. Als je altijd via de ontvanger kijkt hoef je alleen maar een audiokabel tussen de ontvanger en de home cinema set te leggen.

 107. Jeroen
  17 oktober, 2012 om 23:07

  Beste,….

  Ik heb vandaag een nieuwe set aangeschaft,
  Namelijk een:
  Lg tv de 42LS5600-ZC
  Een pioneer reciever VSX-322-k
  Met een boxen set van Yamaha NS-F210
  Een ps3 die moet gaan fungeren als dvd speler en
  Cd speler.
  En een Upc media box.

  Nu ben ik aan het stoeien geweest ermee maar
  Ik krijg het niet werkend! Heeft er iemand mischien
  Een bekabelings schema die kinderlijk eenvoudig is?
  Of wie kan het me duidelijk uitleggen?

  Alvast bedankt!

  Groet jeroen

  • Martijn Chel
   17 oktober, 2012 om 23:40

   Beste Jeroen,
   Mijn advies is alles zoveel mogelijk digitaal aan te sluiten, dus:
   PS3 – receiver = HDMI
   UPC box – receiver = HDMI
   Receiver – TV = HDMI
   Receiver – speakers = speakerkabel
   Op deze manier zou alles snel en makkelijk moeten werken.

   • Jeroen
    18 oktober, 2012 om 6:41

    Beste Martijn,

    Bedankt voor je hele snelle reactie!
    Weet je mischien een link voor schema’s?
    Het is wel de bedoeling dat ik ook tv
    Kan kijken zonder het geluid over de boxen,
    Dit ivm kids.
    Maar als ik het dus goed begrijp is de optical kabel
    Overbodig?

    Groet jeroen

   • Martijn Chel
    18 oktober, 2012 om 9:54

    Dag Jeroen,
    Maar wil je TV kijken via de UPC box of analoog?
    Via de UPC box kun je dat gewoon via de bestaande HDMI doen. Wil je ook analoog geluid over de speakers moet je een audiokabel leggen tussen de TV en de receiver.
    Heb helaas geen schema aangezien dit voor iedereen anders is.

   • Jeroen
    18 oktober, 2012 om 16:51

    Beste Martijn,

    Bedankt voor je ondersteuning ik heb het eindelijk voor elkaar!
    Fijn dat er een vraagbaak is!

    Groeten jeroen

   • Martijn Chel
    18 oktober, 2012 om 19:43

    Graag gedaan!

   • Marco
    19 oktober, 2012 om 21:13

    Ff hierop inhakend, wat nu als je op dit moment geen tv hebt die een HDMI aansluiting heeft. (Ja dat kan nog steeds)

    Hoe krijg je dan de set netjes aangesloten?

    Iemand suggesties?

   • Martijn Chel
    19 oktober, 2012 om 23:05

    Dan wordt het analoog aansluiten qua video (SCART, Component of composiet) op je receiver of rechtstreeks op TV. Audio zou je dan alsnog digitaal kunnen aansluiten.

 108. kelvin
  18 oktober, 2012 om 18:22

  goedendag,

  kan ik mijn dolby surround instellen op mijn upc afstandsbediening, dat ik gewoon met 1 afstandsbediening alles regel?! want heb wel mijn tv op die upc afstandsbediening! hoor het graag.

  • Martijn Chel
   18 oktober, 2012 om 19:48

   Je zou even in de handleiding moeten kijken of je de UPC afstandsbediening kan programmeren voor de receiver. Dit gaat via een van de instel codes. Maar, volgens mij worden er alleen TV’s ondersteund.

 109. Harry
  19 oktober, 2012 om 0:14

  Beste,

  Momenteel heb ik een Samsung Home Cinema Set met 1 optische ingang.
  Ik sta op het punt om een nieuwe TV en Apple TV aan te schaffen. Ik heb al een KPN experia box (interactieve TV).

  Graag wil ik muziek van Spotify via mn iPhone streamen naar AppleTV die vervolgens het geluid af moet spelen over mijn home cinema set.

  Uiteraard wil ik het geluid van KPN ook over mijn home cinema set spelen.

  Het komt er dus op neer dat ik twee geluidsbronnen (AppleTV en KPN via mijn TV) op mn home cinema set moet aansluiten, terwijl er maar 1 optische ingang is.

  Voor welke verbinding kan ik het beste een optische verbinding kiezen en welke apparaten kan ik het beste met HDMI verbinden? Welke apparaten worden dan aan elkaar gekoppeld?

  Groeten,
  Harry

  • Martijn Chel
   19 oktober, 2012 om 0:53

   Heeft de Samsung set maar één HDMI ingang?
   Dan moet je inderdaad kiezen en dan zou ik kiezen voor het apparaat dat je het meeste gebruikt.
   Maar, wat bedoel je met apparaten koppelen?
   Je kunt één apparaat via HDMI en één apparaat via optisch aansluiten. Voor beeld gaat er dan één kabel van de Samsung set en één kabel van de Apple TV of Experia box naar de TV.

 110. Harry
  19 oktober, 2012 om 10:02

  Hoi Martijn,

  Bedankt voor je snelle reactie.
  Ik denk dat ik een betere oplossing heb, want mijn home cinema set heeft 2 HDMI ingangen.

  Volgens mij kan het beste het volgende doen:
  Zowel de Experia box als AppleTV sluit ik via HDMI aan op de twee ingangen van de home cinema set. De HDMI uitgang van de home cinema set sluit ik aan op de tv.

  Raad je dan aan om de Experiabox OF AppleTV ook via een optische kabel aan te sluiten op mijn home cinema set (voor geluid), naast de al aangelegede HDMI verbinding (voor beeld)?

  • Martijn Chel
   19 oktober, 2012 om 10:40

   Tja, dat is inderdaad stukken beter, dat wist ik niet 🙂
   Maar, via HDMI gaat zowel beeld als geluid dus heb je geen enkele andere kabel meer nodig.

   • Harry
    19 oktober, 2012 om 11:11

    Maar is audio over een optische verbinding niet beter dan audio over HDMI? Of maakt dat niet uit?

   • Martijn Chel
    19 oktober, 2012 om 11:14

    Nee, audio over HDMI is altijd beter.

 111. Fred
  19 oktober, 2012 om 18:30

  Hi Martijn,

  Ik een Denon AVR 3300 zonder HDMI, wel 3x optische ingang
  Panasonic DMP-BDT500 en een Panasonic 42″ plasma.

  Ik heb de Bluray met HDMI naar de TV aangesloten, en hoopte op de optical cable het geluid naar de receiver te krijgen.
  Voor standaard tv kijken loopt er een tulpverbinding van de tv naar de receiver.
  De aanluiting voor de bluray middels HDMI naar de tv lijkt me het beste (wat beeld en geluid transporteert)
  Maar hoe krijg ik het geluid het beste naar mijn receiver wanneer ik de bluray speler gebruik?
  Doe ik hier iets verkeerd of is er een aansluit/instellingsfout.
  * het bluray geluid wordt mijn inziens nu via de tulp vanuit de tv naar de receiever gezet om mijn 5.1 HT aan te sturen.

  Kan iemand me uit de brand helpen, please..

  • Martijn Chel
   19 oktober, 2012 om 18:37

   Hoi Fred,
   Je geeft het eigenlijk zelf al aan. Zoals ik het begrijp hoef je alleen maar een optische kabel tussen de Blu-ray speler en de receiver te leggen. Dan heb je in jouw opstelling de best mogelijke kwaliteit.
   Je kunt er echter ook voor de 5.1 analoge audio uitgang van de Blu-ray speler kiezen en deze op de receiver aansluiten.

   • Fred
    19 oktober, 2012 om 19:00

    Hoi Martijn,
    Bedankt voor je snelle reactie.

    De optical cable staat nu aangesloten van de bluray naar de receiver.
    Maar hoe selecteerd mijn Denon dan het signaal als deze op de TV modus van de reciever staat.
    Zou hij dan het optische signaal automatisch herkennen boven de mindere tulp verbinding?
    Ik zie niet dat de Denon van analoog naar optical input omschakeld.
    Ik hoopte dat je me hieruit kan helpen, want het is een zonde om middels dure Monster HDMI het beeld wel optimaal te hebben terwijl het geluid zwaar moet inleveren.

   • Martijn Chel
    19 oktober, 2012 om 19:04

    Als het goed is kun je op de receiver gewoon de input selecteren. Het ligt er een beetje aan hoe de receiver deze inputs noemt, maar als je TV kijkt selecteer je de analoge tulp input (wellicht TV genoemd) en wanneer je een Blu-ray film kijkt selecteer je de optical input (wellicht DVD genoemd).
    Automatisch omschakelen zal ie niet aangezien dat signaal via optisch niet meegezonden wordt.

   • Fred
    19 oktober, 2012 om 19:13

    Bedankt, ik ga nogmaals stoeien met de receiver input mogelijkheden.

 112. Harry Fiegen
  23 oktober, 2012 om 17:38

  Hoi,

  Heb een vraag…..wil graag een Samsung HT-E5530 aanschaffen. Als ik deze zet koop staan er vaak de letters ZF achter de schuine streep. Een site in Amerika gevonden maar dan staat er XU achter.
  Gaat dit problemen geven of is er niks aan de hand.
  Heb totaal geen idee wat die letters betekenen.
  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Mvg,

  • Martijn Chel
   23 oktober, 2012 om 18:12

   Dat heeft te maken met regio’s waar het apparaat verkocht wordt en kleine aanpassingen wat betreft user interface, beschikbare software, etc. Geen zorgen over maken dus.

   • Harry Fiegen
    23 oktober, 2012 om 19:00

    Dank je Martijn voor jee snelle reactie.

    Ga hem dus snel via een Amerikaanse site bestellen.
    Scheelt een hoop euro,s.
    Prettige avond nog.

    Mvg, Harry

   • Martijn Chel
    23 oktober, 2012 om 19:03

    Ho, wacht. Zo bedoelde ik het niet. Ik bedoelde dat je niks mist als je de NL versie koopt.
    Als je de Amerikaanse versie koopt kunnen sommige functies hier dus niet werken, krijg je een andere stekker, en kunnen er nog wat kleine dingen anders zijn.
    De algemene featurelijst is hetzelfde.

   • Harry Fiegen
    23 oktober, 2012 om 20:15

    Ok, zal morgen even bellen met Samsung. Zij kunnen mij wellicht vertellen of een USA apparaat het hier gewoon doet of juist niet.
    Mvg, Harry

 113. Loes
  23 oktober, 2012 om 20:06

  Hallo!

  Ik heb een samsung televisie waarop ik een sony home cinema set heb aangesloten via een scart kabel. Als ik nu een laptop wil aansluiten op de televisie met een hdmi kabel en vervolgens het geluid via de home cinema set wil laten lopen hoor ik het geluid van bijvoorbeeld nederland 1. Zit de home cinema set er niet tussen en wil ik het geluid enkel via de tv laten lopen doet hij het wel. Hoe krijg ik dit toch voor elkaar?

  • Martijn Chel
   23 oktober, 2012 om 23:37

   Ik snap niet zo goed wat je bedoelt. Als je de laptop op TV aansluit via HDMI moet je een audiokabel van de laptop naar de home cinema set laten lopen voor het geluid.

 114. MartijnvdB
  23 oktober, 2012 om 23:13

  Hallo,
  Ik ben van plan om de home cinema set Harman Kardon BDS 300 te kopen.
  Deze heeft 1 hdmi uitgang, en 2x optisch in en 1 keer coax spdif in.
  Deze set ondersteund geen audio return channel, het geluid van de tv moet ik dus optisch naar de H&K brengen.
  Geen probleem lijkt me.

  Nou heb ik ook apple TV en een mediaspeler.
  Aangezien de H&K geen hdmi input heeft, ben ik dus genoodzaakt het beeld vanaf deze beide apparaten via hdmi meteen naar de tv te brengen. (Tv heeft 4x hdmi in).
  Nou las ik in de handleiding van mijn tv dat de tv het geluid, binnenkomend van externe apparaten via hdmi, alleen maar als 2.0 doorgeeft. Voor dolby en DTS ondersteuning, zal ik het geluid vanaf beide apparaten via optisch/coax moeten aanbieden op de H&K.

  Nou ben ik nieuwsgierig of dit gaat werken? Ik neem overigens aan van wel…
  Hoofdvragen zijn eigenlijk:
  – hoef ik geen problemen te verwachten met het sync lopen van beeld en geluid? Aangezien beeld via hdmi naar tv gaat, en geluid via optisch naar de H&K.
  – ik neem aan dat apparaten als Apple TV en de mediaspeler, automatisch detecteren dat hun optische uitgangen benut zijn? Dus dat ze niet enkel het geluid met de HDMI meesturen richting de TV, en ik dus alleen 2.0 geluid heb.

  Mocht iemand mij hierover meer kunnen vertellen dan hoor ik dat heel graag.
  Groeten,
  Martijn van den Berg

  • Martijn Chel
   23 oktober, 2012 om 23:39

   Hoi Martijn,
   Dat zou zeker moeten werken en je zegt het helemaal correct. Ik zie daar zo snel geen problemen mee ontstaan. Wel moet je wellicht bij de mediaspeler en Apple TV aangeven dat de audio via de optische uitgang moet verlopen, maar dat is een kwestie van een keer instellen.

 115. Kelly
  28 oktober, 2012 om 16:06

  Hallo,

  Ik heb een Denon avr 1602(versterker)
  Deze werkte perfect maar nu krijg ik via de mediaplayer geen geluid meer.Via de tv nog wel.
  Of mijn dochtertje heeft met met het aan de knoppen zitten de instellingen veranderd of hij is ergens defect?
  Tot nu toe heb ik geprobeerd om de optische kabel rechtstreeks(niet via splitter) aan te sluiten en een ander optische kabel,
  tevens ben ik in de instellingen met de gebruiksaanwijzing in de hand gaan proberen om de instellingen te evranderenm maar ik krijg niks voor elkaar….:( Heb hem ook al op de fabrieksinstellingen teruggezet.
  Iemand een idee???

  • Martijn Chel
   28 oktober, 2012 om 16:29

   Tja, dat kan aan veel dingen liggen. Je dochter kan met de afstandsbediening maar ook met het apparaat zelf gespeeld hebben 🙂
   Als alle instellingen kloppen je verschillende kabels gebruikt hebt durf ik het ook niet te zeggen.
   Staat de input van de receiver (voor de mediaspeler) nog steeds op digitaal (optisch)?

 116. Ton
  30 oktober, 2012 om 18:37

  Ik heb recent een nieuwe philips tv gekocht van het type 55pfl6007H/12 die via een optische digitale verbinding wil aansluiting op mijn wat oudere AVR 7500 van Harman Kardon.
  Helaas lukt dit mij maar niet.
  Ik heb de handleiding doorgenomen en het lijkt mij dat daar nogal wat fouten in staan. [verwijzingen naar foutieve aansluitingen.]
  Wie kan mij hierbij adviseren zodat ik het geluid via mijn HK kan beluisteren.

  mvg ton

  • Martijn Chel
   30 oktober, 2012 om 19:36

   Als beiden over een optische kabel beschikken zou je alleen de instellingen nog moeten wijzigen. Ik kan zo de instellingen van de receiver niet zien, maar ik neem aan dat je het inputsignaal op digitaal optisch moet zetten en wellicht de juiste ingang moet aangeven.

 117. Gerco Stuij
  01 november, 2012 om 11:03

  Hallo,

  Ik heb een vraag, want ik kom er niet meer uit.

  Ik heb net een nieuwe tv gekocht: LG 47LM660S. Nu wil ik graag mijn receiver hierop aansluiten, maar die heeft alleen tulp uitgangen. Mijn tv die heef een digital optical out, wat voor stekker heb ik nodig om die met elkaar te laten verbinden?

  Alvast bedankt

  • Fred
   01 november, 2012 om 13:18

   Klinkt als, tijd voor een nieuwe receiver.
   Eentje met Optical & HDMI inputs.

   • Gerco Stuij
    01 november, 2012 om 13:24

    nieuwe receiver?? Het moet toch wel mogelijk zijn om een analoge receiver aan te sluiten op een nieuwe tv (digitaal)

  • Martijn Chel
   01 november, 2012 om 13:43

   Wat wil je precies bereiken dan? Geluid/beeld van receiver naar TV of geluid van TV naar receiver?
   Voor de laatste optie is het puur de analoge audio-output van de TV gebruiken. Digitaal gaat niet lukken dan.

   • Gerco Stuij
    01 november, 2012 om 13:49

    Alleen geluid van de tv naar receiver. Het klinkt misschien gek maar ik heb wel geluid over de dolby als ik mijn interactieve tv gebruik. Want daar gaat gewoon een tulpstekkertje in en ook ook in mijn receiver. Maar als ik mijn ext.harde schijf er op aansluit dan heb ik geen dolby, en dat wil ik eigenlijk wel bereiken.

    Maar moet ik dan de optical digital out op de tv gebruiken?
    En is daar ook een stekker voor?

   • Martijn Chel
    01 november, 2012 om 13:52

    ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt.
    Heb je het over een tulp stekker in de vorm van coaxiaal digitaal? Of een analoge tulpstekker?
    Bij een analoge stekker krijg je geen Dolby signaal, maar kan de receiver er zelf Dolby Digital van maken.
    De optische out op de TV is nutteloos aangezien je deze niet op je receiver kwijt kan. Dus moet je kiezen voor analoge (rood/wit) tulpstekkers.

   • Gerco Stuij
    01 november, 2012 om 13:59

    Analoog tulpstekkertjes inderdaad rood/wit. Maar ik waar kan ik die kwijt op mijn tv dan?

    Ik heb deze tv: http://www.youtube.com/watch?v=2L0uNbSaIEc
    en bij minuut 2:53 ziet u welke aansluitingen erop zitten..

   • Martijn Chel
    01 november, 2012 om 14:14

    Als je TV die niet heeft dan wordt het lastig. Ik zou zeggen; check de handleiding even, lijkt me sterk dat ze er niet op zitten. Maar, nogmaals, als dat het geval is zou ik kijken naar een nieuwe versterker.

   • Gerco Stuij
    01 november, 2012 om 14:59

    oke deze aansluitingen zitten op mijn tv

    AANSLUITINGEN ZIJKANTCI Slot1HDMI 1.44USB 2.0 3Headphone out0.AANSLUITINGEN ACHTERKANTRF In2 (T/C, S2) or 1 (T2/C)AV In1Scart (Full)1Component In (Y,Pb,Pr) + Audio1Digital Audio Out (Optical)1HDMI 1.40RGB In (D-sub 15pin) – PC1PC Audio Input1LAN (Internet Access & DLNA)1Headphone out1WiFi B/G/N 802.11 (Built-in)1.

   • Martijn Chel
    01 november, 2012 om 15:11

    Wat ik zie op de LG site:
    Component In (Y,Pb,Pr) + Audio. Dit laatste ‘audio’ staat voor rood/witte tulpstekkers volgens mij.

  • Kees Schouten
   01 november, 2012 om 15:29

   hallo Gerco: dan moet je een D/A converter(van optisch/toslink naar RCA)+optische kabel aanschaffen..Heb zelf ook “n LG-SmartTV en een stereoversterker met enkelt rood/witte tulpingangen.

   • Martijn Chel
    01 november, 2012 om 15:34

    Waarom zou je dat doet als je ook direct analoog kunt gaan? Tweede optie is zelfs de koptelefoon uitgang.

  • Fred
   01 november, 2012 om 15:33

   Zover ik het kan beoordelen is het niet via de rood witte tulpstekkers mogelijk, zie ook: https://www.plasmavisie.nl/product/LG+47LM660S/LED/LG/1440
   Beste is misschien om bij je verkoper de informeren wat de juiste mogelijkheden zijn.
   Zoals ik het nu zie is dat niet mogelijk en moet je uitwijken naar een andere receiver.

   • Martijn Chel
    01 november, 2012 om 15:43

    Sorry, dat was natuurlijk een ingang die ik aangaf, dat gaat inderdaad niet. Heb de handleiding gevonden en het lijkt erop dat het inderdaad niet kan.
    Dan zo je nog een digitaal/analoog converter kunnen gebruiken, of ervoor kunnen kiezen om de koptelefoon uitgang te gebruiken (met adapter).

  • Fred
   01 november, 2012 om 15:46

   Ik zou er niet voor kiezen, maar als je vraagt of het technisch gezien kan dan ja het kan zoals Kees al vermeld.
   Middels de D/A converter
   http://www.allekabels.nl/optische-kabels/5/1097210/omvormer-van-optisch-of-coaxiaal-naar-tulp.html

   Ik zou dan rustig naar een nieuwe receiver kijken, jij bepaalt het budget en kan het zo gek maken als je zelf wil.
   Je wilt (denk ik) niet inleveren op je geluid met zo`n mooie TV.

   • Gerco
    01 november, 2012 om 18:20

    Oke. Nou iig heel erg bedankt voor reacties/tips. Ik denk dat t inderdaad toch een nieuwe receiver wordt, ik neem aan dat het analoge geluid ook niet echt mooi overkomt. Nogmaals heel erg bedankt.

   • Martijn Chel
    01 november, 2012 om 23:32

    Met digitaal heb je geen kwaliteitsverlies en kun je ook Dolby Digital doorsturen.

   • Gerco Stuij
    02 november, 2012 om 8:29

    Dus als ik zo’n converter koop, heb ik geen kwaliteitsverlies??

   • Martijn Chel
    02 november, 2012 om 8:51

    Nee, juist wel want je gaat dan toch van digitaal naar analoog..

   • Gerco Stuij
    02 november, 2012 om 8:54

    O ja natuurlijk.

    Maar mijn ps3 loopt bijvoorbeeld ook met een tulpstekkertje naar mijn receiver, maar daar komt bijhoorlijk geluid uit. Is dat dan ook analoog geluid? Want nogmaals dat geluid vind ik niet tegenvallen..

  • Fred
   02 november, 2012 om 17:16

   Weet wel wat je wil Gerco.
   Als je dat (analoog) gewend bent (dmv je PS3 met tulp aansluiting) dan moet je rustig de D/A converter aanschaffen.
   Dan mis je het ook niet en hoeven we niet over de verschillen te praten.
   Herken je duidelijk wel het verschil, dan ga je gezien je limitaties op aansluitings niveau over tot een nieuwe receiver, want jou huidige ondersteunt de nieuwe aansluiting en nieuwe technische bekabelingsopties en dus ook de geluidsweergaves niet.
   Het is mijn inziens nodeloos om hierover ver te gaan, voordat je zelf weet en begrijpt wat je nu eigenlijk wil.

   • Gerco Stuij
    07 november, 2012 om 9:08

    Ik ben er uit ik ga zo’n converter aanschaffen.

    Klein vraagje met wat voor kabel kan ik zo’n converter aansluiten op mijn tv??

    Is dat deze ?

    http://www.allekabels.nl/optische-kabels/5/1520/optische-kabel.html

    of deze?

    http://www.allekabels.nl/digital-coaxiaal-kabels/3/1077531/tulp-kabel.html

   • gerco
    20 april, 2013 om 14:06

    Na lang wikken en wegen toch zo’n converter aangeschafd..

    Dus nu gelijk geprobeerd. Harde schijf aan tv geplugd, muziek afspelen gaat prima via dolby,maar dan films. Heb wat mkv-films op mijn harde schijf staan. Het enige wat ik hoor is een hoop gepiep… het zijn mkv films met een dts en dolby digital spoor..

    Kan iemand mij helpen hoe ik nu wel geluid over de receiver kan krijgen?

 118. Alex
  03 november, 2012 om 14:40

  Hallo kenners,

  Ik heb een Humax receiver en een Home Cinema Set van Harman Kardon (BDS 870). Ik wil het geluid van de TV via de HK laten lopen. Ik heb een optische kabel van de Humax naar de HK aangesloten. Het geluid werkt ook, maar om de 5 seconden valt het geluid telkens ongeveer 1 seconde lang weg. Kan dat aan de kabel liggen? Of aan een andere instelling?

  • Fred
   03 november, 2012 om 18:21

   Is dat altijd zo geweest of zomaar ineens?
   Wat voor aanlsuiting voor het geluid had je hiervoor eventueel?

   • Alex
    04 november, 2012 om 14:11

    Het is de eerste keer dat ik een dergelijke aansluiting gebruik. Voorheen had ik het geluid van de TV niet gekoppeld aan een installatie maar luisterde ik gewoon via de ingebouwde boxen van de TV.

  • Fred
   04 november, 2012 om 16:40

   Het lijkt erop dat je versterker niet dit signaal kan verwerken en daarom een timeout optreedt.
   Staat deze ingang op de HK op optisch/digitaal als je de installatie aanstaat?
   Is dat ook vanuit de Humax het geval?
   Hoe is de verbinding tussen de Humax en de tv geinstalleerd?

   Je zou het eens kunnen proberen om een andere optical kabel te proberen.
   Ik kan niet zien wat voor merk het is en of dit kwalitatief een goed produkt is.
   Mogelijk is de huidige anders defect.

  • Harry
   30 november, 2012 om 10:28

   Alex ben je er achter gekomen wat het probleem was? Ik heb exact hetzelfde probleem, maar dan met een xbox360 en een Horizon box van UPC. Alles geprobeerd. Kabels vervangen. Optische kabels gebruikt. S/PDIF gebruikt en telkens valt na 5 seconden het geluid 1 seconde uit. Gek word je er van.

   Ik heb een HK 470 (BDS 270 receiver) met de laatste firmware geinstalleerd.

 119. Massi
  05 november, 2012 om 1:27

  Hallo,

  Wij hebben onlangs een Harman Kardon 270s (2.1) Bluray i.c.m. de LG55LM640S gekocht. Nou heb ik de volgende problemen:
  -Het geluid via ARC krijg ik niet aan de praat. Beide apparaten ondersteunen ARC en ik heb een highspeed 1.4 vivanco HDMI kabel gekocht. Zodra ik de TV op externe luidsprekers plaats, dan zie ik op de HK wel connected to TV, maar het geluid blijft achterwege.

  Opvallend is wel dat de woofer (wanneer op ARC input) om de 3/4 seconden een zachte tik geeft.

  -De LM55640 werkt met simplink, daar zie ik de ene keer dat de HK270 wel is herkend, dan staat er SIMPLINK-HD270 en vaak staat daar SIMPLINK-ONBEKEND. Ongeacht of deze wel of niet is ondersteund, zie ik dat de Harman Kardon 270 wel gewoon ‘connected to TV’ is.

  -Dit probleem heb ik proberen te verhelpen door de TV aan te sluiten via een optische kabel. Dit werkt in de eerste instantie, maar ook niet helemaal zoals t hoort. Telkens wanneer ik een programma op pauze doe gedurende 20-30 sec, valt het geluid weg. Dus dan moet ik de home cinema opnieuw opstarten en naar AUX-Optical 1 gaan.

  Hoop echt dat jullie mij hier iets meer over kunnen vertellen. Mijn voorkeur gaat toch echt uit naar de aansluiting via ARC.

  Vriendelijke groet,

  Mas

  • Esther
   29 januari, 2013 om 22:42

   Hallo Mas,

   Heb je al een oplossing voor je probleem? Wij zitten nu met hetzelfde dus wie weet heb je advies voor ons?

   Groeten Esther

 120. Sander
  05 november, 2012 om 22:31

  Wij hebben een Samsung TV en een Panasonic Home Cinema set. Op de panasonic zit ook een radio. De apparaten zijn gekoppeld door een HDMI kabel.

  Nu lukt het ons niet om alleen via de Panasonic geluid te krijgen. Wat wij ook proberen, de TV gaat automatisch aan.. Waarschijnlijk iets eenvoudigs maar hoe kunnen wij alleen de Home Cinema Set aan zetten zonder dat de TV automatisch aangaat? Gaat om radio of een muziek CD’tje.

  Het is een Panasonic SC-BTT190 en een Samsung LED TV. Bij voorbaat dank voor de reactie(s).

  m.vr.gr.

  Sander

  • Martijn Chel
   05 november, 2012 om 22:35

   Hoi Sander,
   Zoek even in de instellingen naar de HDMI opties. Staat daar iets als HDMI-CEC of Viera Link tussen? Probeer deze opties eens uit te zetten. Dan zou de home cinema set niet met de TV moeten communiceren. Nadeel is dat de TV dan dus ook niet aangaat wanneer je dat wel wilt 🙂

   • Sander
    05 november, 2012 om 22:51

    Hoi Martijn,

    Bedankt voor je supersnelle reactie. Er is inderdaad een instelling Viera Link aan / uit. Deze stond inderdaad aan, nu uitgeschakeld en probleem opgelost. Dank u.

    M.vr.gr.

    Sander

 121. Peter
  06 november, 2012 om 19:38

  Ik ben in het bezit van een cinemaset van Samsung HT-E5500 en een Panasonic tv LZD85F. De TV is voorzien van een digital (optical) out en de cinemaset van digital in. Zodra ik hier een optische kabel tussen set gebeurt er niets. (Cinema set staat op optische ingang)

  Zoadra ik de bekende tulp verbinding leg werkt alles perfect..

  Heeft iemand een idee? Ik kan op de tv geen instellingen vinden zodat het geheel gaat werken.

  Wie helpt mij op weg?

 122. Lucinda
  07 november, 2012 om 14:48

  Ik heb een cinemaset van JVC. En een JVC tv.
  Daarnaast heb ik tv en radio via een decoder. Nu wil ik de radio aan kunnen zetten, zonder dat ik de tv aan moet zetten. De cinema heeft slechts 1 scart en de tv scarts en tulp aansluiting. Dat is het! Dus wanneer ik de decoder aansluit op de tv, en dan via een scart naar de cinema doe, heb ik prima geluid. Maar…andersom schijnt het niet te kunnen. De decoder aansluiten op de cinema en dan door linken naar de tv.Maar dat gaat ie niet doen. Dan heb ik alleen geluid van de tv of radio maar geen beeld!
  De decoder heeft wel hdmi en optical aansluiting, maar daar kan ik dus niks mee. Ik heb nu zo veel geprobeerd, dat ik het niet meer weet. Een andere cinema en tv is nu geen optie. Heeft iemand een tip, of is het gewoon onmogelijk?

  • Martijn Chel
   07 november, 2012 om 19:44

   Beeld doorsturen via SCART-set-SCART lukt volgens mij inderdaad niet, maar het probleem is dat je een verouderd systeem hebt. Als de decoder geen analoge audio uitgang heeft (en de set een ingang) dan wordt het lastig om dit voor elkaar te krijgen.
   Wat zitten er voor ingangen op de set?

   • lucinda
    08 november, 2012 om 9:55

    Op de set zit dus alleen maar 1 scart aansluiting.
    Maar hoe kan het, dat ik als eerst vanaf de decoder de tv aan sluit en dan via een scart naar de set, dat het dan wel werkt en andersom niet? Welke functie heeft dan de tv wel, die de set niet heeft? Kan de set geen signaal doorsturen omdat het dan alleen een input is en geen out?

   • Martijn Chel
    08 november, 2012 om 10:20

    Dat komt omdat TV’s de functie soms hebben om audio over SCART terug te sturen. Je set heeft deze functie niet voor beeld/audio.

   • lucinda
    08 november, 2012 om 10:51

    Hoi Martijn,
    Dan is het duidelijk. Dan hoef ik me daar niet meer mee bezig te houden! t.z.t. moet er dus iets nieuwers komen. Bedankt voor je reactie!

 123. klaas
  08 november, 2012 om 9:21

  mijn display van mijn dvd home set doet het niet meer het is de philips hts 6515 wat kan dat zijn

  • Martijn Chel
   08 november, 2012 om 10:20

   Klinkt alsof ie kapot is (tenzij er een energiebesparing modus op zit die aanstaat).

   • klaas
    08 november, 2012 om 15:21

    energie besparing is uit kan ik zelf het display maken??

   • Martijn Chel
    08 november, 2012 om 15:23

    Nou, dat weet ik niet. Kun je altijd proberen maar kans is dat je meer kapot maakt dan verhelpt.

  • Fred
   08 november, 2012 om 15:34

   Gewoon even langs een audio reparateur langs die bekwaam is, anders gewoon via Philips laten lopen.
   Het kan iets heel simpels zijn, maar ook “simpelweg” een defect display.

 124. M. Seekles
  09 november, 2012 om 15:21

  Ik heb eergisteren een Pioneer BCS-FS525 gekocht. Tevens kijk ik interactive tv van KPN via een tv-ontvanger.
  Het geluid/beeld van de TV loopt nu via de home cinema set via een hdmi kabel waarbij de functie moet staan op HDMI1. Werkt perfect. Maar nadat ik een cd heb afgespeeld start hij steeds op met NO DISC en moet ik via de knop allerlei dingen langs voor ik weer op HDMI1 uitkom. Hoe kan ik het zo instellen dat als ik de pioneer aanzet hij automatisch staat op HDMI1.

  • Martijn Chel
   09 november, 2012 om 15:28

   Als die mogelijkheid er is zou je die in de instellingen moeten kunnen vinden, maar er is een kans dat dit niet mogelijk is.

  • Frans
   14 november, 2012 om 20:35

   Dat gaat bij mij ook niet

 125. kristof v v
  10 november, 2012 om 18:29

  beste,

  ik heb een systeem gekocht met 4 hdmi ingangen, maar mijn tv ondersteund geen ARC, hoe sluit ik dit dan aan?

  belgacom tv,xbox360 en blue ray met HDMI naar receiver en met 1 hdmi naar tv+ een digitale optische kabel van tv naar receiver….zou dit zo moeten?

  • Martijn Chel
   10 november, 2012 om 21:16

   Hoi Kristof,
   Je zegt het helemaal goed. Dat is precies wat je kunt doen.

   • kristof v v
    11 november, 2012 om 10:13

    beste,

    heb alles zo aangesloten maar bij blue ray zegt hij dat hij niet ondersteund, al de rest wel….aan wat kan dit liggen? op wat moet ik letten?

   • Martijn Chel
    11 november, 2012 om 12:00

    Wat ondersteunt hij niet? Je kunt niet gewoon een Blu-ray aansluiten middels HDMI die dan ineens zegt dat hij het niet ondersteunt.

   • kristof v v
    11 november, 2012 om 12:10

    beste,

    ja in het begin zei hij dat…nu zegt hij gwn geen signaal…hij is gwn met hdmi aangesloten op receiver en van receiver met hdmi naar tv. (van tv ook optische kabel naar receiver) dan zou alles toch normaal moeten werken?

    receiver is onkyo ht-r548
    dvd is samsung blue ray bd-c6600

   • Martijn Chel
    11 november, 2012 om 12:15

    Zegt de Blu-ray speler dat hij geen signaal heeft? Wat zegt hij precies? Stop er voor de zekerheid ook een filmpje in en check of de kabels goed vast zitten.

   • kristof v v
    11 november, 2012 om 12:43

    kabel zitten goed vast….geen signaal check bron…dvd steekt erin geen effect….

   • kristof v v
    11 november, 2012 om 12:57

    ok even een update:

    ik heb dus de blue ray via hdmi aangesloten op receiver en via receiver met hdmi naar tv.

    ik start de blue ray speler en hij geeft even het startscherm van mijn blue ray speler weer: samsung blue ray met de gekozen achtergrond weer.

    dan wordt het scherm even blauw,flikkert het scherm even, zegt mijn tv opneuw hdmi 2 (daar is mijn receiver op aangesloten) en krijg ik dan de melding (van mijn tv) geen signaal: controleer de kabelaansluitingen en instellingen van uw bronapparaat en druk op source om de gewenste bron te selecteren.

    wat doe ik dan fout?

   • Martijn Chel
    11 november, 2012 om 13:00

    Aha, maar dat zegt je Blu-ray dus niet, dat zegt je receiver. Daar zit het dus fout. Je moet bij de receiver in de instellingen aangeven welke bron waarop aangesloten zit. Daarnaast moet je kijken of er correct ingesteld staat wat de uitvoer resolutie is (1080p). Staat dat allemaal goed?

   • Frans
    14 november, 2012 om 20:33

    Thx voor de link ik heb dus gewoon mijn digi coder gelijk op mijn harmon kardon aangesloten en dan hdmi naar tv en klaar geluid over mijn systeen bedankt

  • kristof
   12 november, 2012 om 7:57

   de ingangen staan juist geprogrammeerd, van 1080p, dat weet ik niet, dat ben ik blijkbaar ook nog nergens tegengekomen waar ik dat zou moeten instellen….ik zal daar eens achter zoeken

 126. Lindsay
  11 november, 2012 om 18:31

  Hallo
  Wij hebben net een nieuwe smart tv van Philips en een homecinema +bluray speler.
  Als we een bluray film aanzetten, doet het geluid het goed. Maar hoe koppel ik de bluray speler met home cinema aan de tv, zodat we van een film van de tv of muziekvideo’s dan ook goed geluid van de home cinema hebben?

  • Martijn Chel
   11 november, 2012 om 19:51

   Leg een audiokabel tussen de tv en de Home cinema set. Dit kan zowel digitaal als analoog, ligt eraan welke aansluitingen beide apparaten hebben.
   Dan krijg je dus geluid van de tv over je speakers.

 127. Ruud
  12 november, 2012 om 20:27

  Hallo,
  Ik heb een probleem met mijn home cinema set van Panasonic . Heb er al een tijd een mediaplayer op aangesloten en die speelde op de functie tv
  Dit gaat via mijn afstands bediening .als ik naar mijn tv wil kijken moet ik heb op aux zetten ,altijd goed gedaan dus dit gaat ook via hdmi
  Gisteren mijn mediaplayer stuk gegaan ,vandaag een andere gekocht nu krijg ik alleen maar ruis wel beeld maar geen geluid via mijn surround sound.
  Mijn vorige deed het perfect
  Iemand een idee wat er mis kan zijn.
  Groeten Ruud

  • Martijn Chel
   12 november, 2012 om 20:43

   Hoe staat de audio output ingesteld op de mediaspeler? Lijkt dat die niet via de betreffende uitgang gaat.

 128. David
  13 november, 2012 om 13:13

  Ik ben van plan een nieuwe homecinema (5.1) aan te schaffen. Belangrijk voor mij is dat deze draadloos is. Nu ja draadloos, er is altijd een voedingskabel voor de achterspeakers.
  Bestaat er echter een systeem waarbij er geen draad nodig is tussen de beide achterspeakers ???

  Wie kan helpen ?

  • Martijn Chel
   13 november, 2012 om 18:02

   Ik heb ze nog niet gezien, maar heb me nog niet verdiept in de nieuwste home cinema systemen (alles-in-een). Dat wat ik gezien heb heeft altijd een kabel tussen beide achterspeakers, maar kijk even bij Panasonic, Sony en Philips op de site.

 129. Keuvelaar
  14 november, 2012 om 11:10

  Ik ben van plan de Boxee box aan te schaffen. Dit om videobestanden van hoger format te kunnen streamen (ik kijk nu alles via xbox).
  Tevens wil ik graag van de spotify functie gebruik maken.

  Wat adviseren jullie om de Boxee Box op aan te sluiten?
  Voor muziek wil je natuurlijk het liefst boxen, voor films een home cinema set.
  Is er een redelijke 2.1 set waarvan de audio ook afdoende is om muziek via spotify of dvd’s af te spelen?

 130. GJ
  17 november, 2012 om 16:41

  Hallo,

  Ik heb een vraag betreffende de samsung ht-e6500 home cinema systeem. Kan je als je dit setje aansluit op een samsung led tv (één van de eerste modellen dus geen smart tv oid) op internet browsen? Dus bijv rtl gemist via je tv terugkijken?

  Is het ook mogelijk om radio of een muziek cd te luisteren zonder dat daarbij de tv inschakelt?

  Alvast bedankt voor uw antwoord!

  • Martijn Chel
   18 november, 2012 om 19:56

   Als de home cinema set deze functies heeft dan is dit inderdaad mogelijk.
   De TV hoeft niet aan te staan, als deze wel aangaat is er een instelling (Anynet geloof ik) om dit uit te zetten.

 131. Erwin Verwijlen
  19 november, 2012 om 10:21

  Hoi,

  ik ben van plan een home cinema set van harman kardon aan te schaffen, twijfels liggen nu tussen de bds 370 en bds 470,
  heb iets gevonden over betere sat’s tov elkaar, is dit het geld waard, hoor je dit vershil duidelijk of waar zit het hem in? eventuele voor/nadelen?

  mvg Erwin

  • Martijn Chel
   20 november, 2012 om 0:38

   Heb helaas nog geen ervaring met deze sets, maar het verschil zit hem inderdaad in de speakerset. Ze zijn wat groter en produceren daardoor een iets breder en dynamischer geluid.

  • Frans
   21 november, 2012 om 9:51

   Ik heb sinds kort de 370 echt super geluid kost iets maar dan heb je ook iets is het geld zeker waard

 132. Jol
  20 november, 2012 om 11:22

  Hallo ik heb de homecinemaset aangesloten heb alle beeld en goed geluid, maar als ik Tv kijk en de homecinema set staat aan ( voor geluid van TV) krijgt ik om de minuut storing in het beeld.
  Doe ik de home cinema set uit dan heb ik dat neit. Heb al vanalles probeert niks helpt. Wie heeft een idee waar dit aan ligt. Help

  • Martijn Chel
   21 november, 2012 om 0:08

   Hoe is het geluid van TV aangesloten op de set?

 133. mehmet
  24 november, 2012 om 20:28

  hallo ik heb een samsung hte-5500 home cinema set aangesschaft.
  maar het probleem is dat suround (de kleine speakers het niet doen.)dat ook zo als film kijk en liedjes afspelen wie kan me helpen.

  M.V.G

  • Martijn Chel
   24 november, 2012 om 21:36

   Muziek, TV series, e.d. hebben niet altijd surround geluid. DVD’s en Blu-rays hebben dit wel. Om toch geluid uit meerdere speakers te krijgen moet je de home cinema set op een Dolby Digital instelling of een andere surround modus zetten. Dit kun je in de handleiding terugvinden. Hou er wel rekening mee dat dit softwarematig surround is en dus niet echt zo indrukwekkend als wanneer je een film met surround track kijkt.

 134. Hidde
  27 november, 2012 om 11:37

  Hallo,

  Het leek me mooi om bij mijn nieuwe televisie en Playstation hierbij ook een home cinemaset aan te schaffen.
  Op welke uit- en ingangen moet ik letten bij een home cinemaset? Het geluid van de Playstation wil ik graag over de set en ook die van de tv, plus dat ik er uiteraard ook gewoon een CD mee af wil spelen. Welke optische uitgangen zijn nodig (in en out of beide) en hoeveel HDMI poorten zijn er vereist? Daarnaast vroeg ik me af welke set mij aan te bevelen is voor een prijs van rond de 300 euro van het merk Sony.

  Gr, Hidde

 135. GJ
  27 november, 2012 om 13:43

  Hallo,
  Ik ben inmiddels in het bezit van een Samsung Home cinema set. Deze set heb ik via HDMI en Optische kabel op de tv aangesloten. Als ik nu tv kijk krijg ik netjes het geluid uit de speakers van de home cinema set. Echter wanneer ik de tv aanzet of naar een ander tv kanaal zap, dan moet ik zeker een minuut wachten voordat ik geluid heb (soort van vertraging) dit lijkt mij niet normaal. Heeft iemand hier een oplossing voor?

  Alvast bedankt!

 136. Roel
  01 december, 2012 om 18:42

  Hoi,

  Ik heb nu 2 maanden de LG HX522, en heb net een software update gedaan, en sindsdien loopt ie vast en moet de stekker eruit om m te resetten en weer functioneel te maken.
  Wat te doen.

  Mvg,
  Roel

  • Martijn Chel
   01 december, 2012 om 19:13

   He enige wat je kunt doen is contact opnemen met LG en ze vragen om een nieuwe software update of de mogelijkheid de oude software te installeren.

   • Roel
    02 december, 2012 om 9:48

    Ja ik ga maandag ook meteen bellen, en vragen da hie meer mensen last van hebben.

 137. jannie
  03 december, 2012 om 12:50

  Hallo ik heb een sony home cinema set HT SF 1100.
  En nu geeft hij protect aan heb alle kabels eruit gehaald en opnieuw erin gedaan.
  Maar geeft nog steeds protect aan.
  Weet iemand wat het probleem kan zijn.
  heeft altijd goed gedaan.

  Alvast bedankt.

  jannie

  • Martijn Chel
   03 december, 2012 om 13:34

   Kijk even bij Sony op de website (of bel ze) of er een firmware update beschikbaar is. Misschien wordt het daarmee oplost.
   Protect kan verschillende dingen betekenen; kabels die verkeerd aangesloten zijn, een fout met het lezen van een disc of een hardware probleem.
   Check in ieder geval of alle kabels correct aangesloten zijn.

 138. M. Seekles
  05 december, 2012 om 10:29

  Ik heb de pioneer BCS -FS525 gekocht. Hij zit aangesloten met een hdmi kabel op de tv en ook met een hdmi kabel naar de tv ontvanger van KPN.
  Nu heb ik 2 vragen.
  Ten eerste, na zes uur stopt de tv met uitzenden, hij wordt uitgeschakeld door de pioneer. In de instellingen heb ik dat op UIT staan. Hoe kan ik dat verhelpen?

  Ten tweede, steeds als ik tv wil kijken moet ik verschillende handelingen uitvoeren . Daar is nu bijgekomen: de pioneer moet steeds op hdmi 1 gezet worden. Hij start automatisch op met
  : no disc. Dan moet ik de functie knop gebruiken om hdmi te selecteren.
  Al met al geen makkelijk apparaat.

  • rob
   05 december, 2012 om 10:36

   hallo
   ik heb eeb samsung ht e 5530 homecinemaset gekocht
   hij speelt prima dvd eb cd af maar ik krijg het geluid van de tv niet over de boxen
   ik heb geen hdmi kabel overigens
   is die kabel de enige manier om ook het tv geluid over de installatie te krijgen of zijn er meer mogelijkheden?

  • Martijn Chel
   05 december, 2012 om 10:44

   Probeer HDMI-CEC uit te zetten als dat in de instellingen staat.
   Het schakelen tussen bronnen iets inherent aan een hub, maar wellicht kun je macro’s instellen op de afstandsbediening, daarvoor moet je de handleiding even lezen. Hiermee worden bepaalde functie tegelijkertijd uitgevoerd.

 139. hartman
  05 december, 2012 om 17:41

  Hoi Hoi,
  Ik ben een vraagje en hulp nodig.
  Sinds twee weken doet mijn afstandbediening helemaal niets meer voor mijn home cinema setje van Philips HTS 5520.
  Alles geprobeerd nieuwe batterijen maar nergens meer op. Geen lampje knippert van de afstandbediening en ik snap het niet.
  Nieuwe afstandbediening gekocht voor hetzelfde setje maar ook deze doet het niets. Brand ook geen lampje met nieuwe batterijen.
  Kan het aan het home cinema setje liggen? Kan ik een opnieuw instellen zodat de afstandbediening wel werkt?
  Ik kom er niet uit merk ik.
  Hoop graag op een oplossing.
  Vriendelijk dank.
  Mevr. Hartman

  • Martijn Chel
   05 december, 2012 om 17:51

   Het kan zijn dat het oogje van de set zelf niet meer werkt om een of andere reden maar ik zie zo snel geen manier om dat zelf even op te lossen. Je zou er naar kunnen laten kijken.

   • hartman
    05 december, 2012 om 18:21

    Bedankt voor u snelle reactie,
    Daar had ik niet aangedacht, mooiste is dat ik het zelf kan oplossen maar zo te lezen moet ik er toch naar laten kijken.
    groetjes

 140. Irene
  05 december, 2012 om 22:35

  Als ik een cd draai gaat ook de tv automatisch aan, als ik dan de tv uitzet dan gaat ook de home cinema set uit. Als de cd draait dan zie je op de tv een blauw scherm met daarop track 1 track 2 enz enz..
  Mis ik een kabel of zo, ik zou graag muziek luisteren zonder dat de tv aan moet!! Vast bedankt groetjes Irene

  • Martijn Chel
   05 december, 2012 om 22:50

   Kijk in de Home cinema set voor de juiste instelling die hiervoor zorgt. Het kan HDMI-CEC zijn maar check het even in de handleiding. Dat is dus met een instelling uit te zetten.

   • Irene
    08 december, 2012 om 20:32

    Het is helaas nog niet gelukt..
    Het is een sony home theatre system HT-SF 1300/ HT-SS 1300 en
    een sony dvd recorder HX-980
    Het heeft wel te maken met die HDMI-cec denk ik, maar kan niet hoe en wat..
    Fijn als u me nog een keer kan helpen, bedankt..
    Gr Irene

   • Martijn Chel
    09 december, 2012 om 20:01

    Heb je de handleiding doorgenomen? Daar moet ergens een dergelijke functie omschreven staan. Ik kan zo ook niet zien wat precies helaas.

 141. Harmen
  07 december, 2012 om 20:17

  Ik heb een nieuwe samsung smart tv en wil deze aansluiten op mijn versterker. Dit om de gehuurde films via de boxen af te spelen. Nu heb ik nog een oude maar zeer goede Harman Kardon versterker met enkel rood/ witte input kabels. Hoe sluit ik deze fastoenlijk aan? Kan namelijk enkel maar een digital audio out vinden op de tv

  • Martijn Chel
   07 december, 2012 om 20:21

   Bijna elke TV heeft ook een rood/wit audio uitgang. Check dat even goed. Anders kun je de koptelefoon uitgang gebruiken, hiervoor heb je een minijack naar tulp (rood/wit) kabel nodig.

 142. Stein
  08 december, 2012 om 16:28

  Hoi heb net een Samsung HT-E5530 gekocht maar hij blijft op geen een source staan hij verspringt constant soms na 5 min soms na 3u en soms na 2sec. Ik zet hem op HDMI1 (tv) en dan verspringt hij (terwijl er duidelijk signaal is op HDM1 naar HDMI2-FM-BT-BD/DVD-D.IN-AUX-R.IPOD en dan weer naar naar HDMI1. dacht eerst dat het te maken had met licht op het touchscreen, daarna aan een toestel dat op de zelfde frequentie zit maar zelfs als ik heb volledig afdek dat de afstandbediening niet meer werkt verspringt hij nog. Hopelijk kan er iemand mij helpen bij dit vrij irritant probleem.

  • Martijn Chel
   08 december, 2012 om 16:32

   Dat klinkt als een softwarebug. Ik heb het nog niet eerder gehoord. Wellicht even contact opnemen met Samsung en checken of er een firmware update is.

   • Stein
    08 december, 2012 om 17:05

    Alvast bedankt voor de reactie heb online ook nog niks gevonden behalve op 1 franse site daar zeggen ze dat je anynet+ moet uitschakelen dat het daar aan ligt maar bij mij werkt da dus niet. ga eens proberen met een firmware update te doen. grtz Stein

   • stein
    08 december, 2012 om 17:13

    update gedaan probleem blijft hetzelfde ;( dan maar naar samsung zelf :,(

 143. WBA
  09 december, 2012 om 17:56

  Hallo,

  Ik ben een redelijke leek en ben van de week op het idee gekomen om mijn stereo/home cinema set te vervangen door iets serieus.

  Ik wil graag een echt goed stereo geluid met een behoorlijk volumecapaciteit om muziek af te spelen en ik wil graag films kijken en een redelijke surround ervaring hebben.

  woonkamer is ca 5 bij 6

  Na twee dagen allerlei sites (waaronder deze, echt heel veel bruikbare informatie hier) doorgeploegd te hebben heb ik het volgende idee en ben benieuwd wat jullie beeld is.

  ik wil gaan voor losse componenten:

  receiver: Harman Kardon 170 of een 165 maar de online versie van de 170 spreekt me wel aan

  Blu ray: Harman Kardon BDT30

  speakers: Wharfedale diamond 10.2

  TV (had ik al) = Samsung UE37D6500

  vragen die ik heb:

  1 Is twee kwalitatief goede speakers voldoende om toch enigszins een surroundervaring te krijgen en dus geen subwoofer te nemen?
  als ik toch een subwoofer moet nemen, wie heeft er ervaringen met soundcast subcast system? ik wil hem namelijk uit het zicht hebben

  2 Wat zijn de voor en nadelen van Harman Kardon

  3 Wat zijn verschillen tussen 165 en 170?

  4 Doe ik er goed aan om wharfedales te nemen of is de all in set van Harman Kardon bijv BDS 477 qua geluidsbeleving ook prima?

  5 Hebben jullie nog andere tips

  dank voor jullie adviezen!!

  • Martijn Chel
   09 december, 2012 om 19:59

   Hoi,
   Dat is ergheid te zeggen zo. Zo kan de ene speaker voor de ene persoon perfect zijn en voor de andere niet. Dat is echt een kwestie van gaan luisteren, veel luisteren.
   Ook of je geen subwoofer nodig hebt is aan jezelf. Dat kan ik niet zeggen. Ik heb zelf twee zuil luidsprekers en heb geen subwoofer nodig. Is ook afhankelijk van de akoestiek in de kamer.
   Harman Kardon is een prima merk maar met zijn eigen klankkleur waar je van moet houden. Het wordt vaak geassocieerd met veel nadruk op de lage tonen.
   Eigenlijk het enige advies is; ga echt luisteren bij hifi winkels.

   • WBA
    09 december, 2012 om 22:43

    Ok top.

    Wat is jouw beeld bij de gebruiksvriendelijkheid van de dlna en de airport op de avr-170 van HK? I dat echt gebruiksvriendelijk?

    Ik heb nl. Een airport express en die werkt nu super. Is het vergelijkbaar?

   • Martijn Chel
    10 december, 2012 om 0:11

    Airport Express (AirPlay) is gebruiksvriendelijker dan DLNA maar natuurlijk verbonden aan Apple producten.
    De techniek is vergelijkbaar, maar met DLNA kun je ook video’s streamen. Het werkt in principe hetzelfde hoor.

  • JR
   26 februari, 2013 om 9:45

   Hoi,
   Ik had hetzelfde ‘probleem’ en het is hetvolgende geworden:
   TV = SAMSUNG
   Home Cinema = Harman Kardon BDS577
   En gestart met 2 luidsprekers (L/R) van Totem Acoustics … manmanman … !
   Moet je gaan beluistern en kopen die dingen 😉

 144. Inca
  09 december, 2012 om 19:23

  Ik heb net een Samsung Home Cinema HT-E6500 set gekocht.
  Moet ik nu en de HDMI kabel en de Optische kabel aansluiten?
  Dit heb ik dus nu wel zo gedaan.
  Als ik een DVD wil afspelen vliegt het beeld op groen en dan op zwart en dan is er weer beeld. Het geluid loopt wel gewoon door.

  • Martijn Chel
   09 december, 2012 om 19:55

   Ligt er helemaal aan wat je wilt bereiken. Het is daarbij niet alleen een kwestie van aansluiten, de apparaten moeten ook ingesteld worden op de juiste signalen naar de juiste bronnen.

   • Inca
    09 december, 2012 om 20:54

    Het gaat mij erom dat ik nu een groen/zwart beeld krijg als ik een dvd afspeel. Haal ik de optische kabel los dan valt het geluid weg.(tijdens TV kijken).

   • Martijn Chel
    09 december, 2012 om 20:58

    Ja, dat wil ik wel geloven maar dan zul je toch echt even duidelijker moeten zijn wat je wilt bereiken. Waarom heb je zowel een HDMI als een optische kabel aangesloten? En wanneer komt het probleem voor? Ook tijdens het kijken van een dvd/blu-ray film.

  • WBA
   09 december, 2012 om 19:56

   Hallo Inca, een hdmi kabel van je dvd naar je tv is voldoende, dan zou hij het moeten doen

   • Martijn Chel
    09 december, 2012 om 20:02

    Ligt eraan wat ze wil bereiken natuurlijk.

 145. Inca
  09 december, 2012 om 22:13

  Wat ik wil bereiken dat ik geen groene beeld meer krijg als ik een dvd ga bekijken. De optische kabel moet ertussen blijven want anders ontvang ik via gewoon tv kijken (digitaal) geen surround sound. De HDMI zit ertussen voor het dvd kijken. Maar nu krijg ik redelijk vaak een groen beeld en dan zwart beeld en dan weer een stukje van de film. Waarbij het geluid wel continue blijft doorgaan. Ik wil graag van het groene beeld af. (voor als het nog niet duidelijk was :P)

  • Martijn Chel
   09 december, 2012 om 22:27

   Ik denk dat je me niet begrijpt. Maar, om een dvd te kijken heb je die optische kabel niet nodig. Die is alleen nodig wanneer je tv kijkt en de audio over de speakers wilt. Verder moet je Home cinema zo ingesteld zijn dat deze geen audio via optisch uitstuurt, alles via HDMI.

 146. Stefan
  09 december, 2012 om 22:35

  Ik heb net een samsung HT-E5500 home cinema gekocht.
  Er zit echter ruis op de center speaker.
  Dit hoor je goed als er gesproken wordt,
  de stemmen klinken ook enorm in de achtergrond tegenover andere
  geluiden. Hoe kan ik dit oplossen?

  • Martijn Chel
   09 december, 2012 om 22:38

   Alle aansluitingen goed checken, zowel op de set als de speakers. Ook even meerdere bronnen (tv, dvd, etc.) proberen. Dat is een start 🙂

 147. Stefan
  14 december, 2012 om 10:57

  Hallo,

  Ik heb een pioneer BCS-424 home cinemaset. Aangesloten via hdmi en optische geluidskabel. Als ik tv kijk en het geluid via de home cinema laat gaan gaat dat prima, maar als ik dan overschakel naar radio, gaat het geluid veel te hard. Kan ik dit volumeverschil ergens bijstellen?

  • Martijn Chel
   14 december, 2012 om 11:45

   Ik denk dat dit bij alles-in-een sets niet mogelijk is helaas. Dat is afhankelijk van wat de bron uitstuurt. Wellicht kun je de bron van het TV signaal wat lager zetten op bijvoorbeeld de decoder.

 148. sarah
  15 december, 2012 om 12:24

  Wij hebben een homecinemaset van samsung (HTS C51 C4E) en hebben een samsung tablet. Op de tablet hebben we spotify premium. Beide apparaten zijn verbonden via bluetooth. In het begin werkte dit perfect. Opeens merken we dat het geluid van spotify na elk nummer stopt. Als je via tablet in spotify op pauze en weer play drukt krijg je wee 1 nummer te horen. De bluetoothverbinding blijft in stand. Je hoort bijv. Het typen op de tablet nog wel door de speakers. Enig idee hoe we dit probleem kunnen verhelpen. Ik wil mijn muziek op de home cinemasset bedien via mijn tablet ipv via afstandsbediening van homecinema en tv.

  • Martijn Chel
   17 december, 2012 om 18:04

   Als de muziek stopt blijft het typen dus wel hoorbaar? Dan lijkt het niet aan TV, set of tablet te liggen maar aan de Spotify app.

 149. davy
  17 december, 2012 om 17:41

  Ik heb een samsung led tv en een samsung surround systeem HT-E5500 en daarbij nog een ps3, digicorder en een mediacenter. Hoe kan ik het geluid van al deze apparaten over het surround systeem laten gaan vermits er maar twee HDMI IN ingangen zijn. is een hdmi splitter daar een goede oplossing voor?

  • Martijn Chel
   17 december, 2012 om 18:05

   Dat zou kunnen maar je kunt een van de drie apparaten ook middels een digitale audiokabel koppelen, mits er een digitale ingang op de set zit.

   • davy
    17 december, 2012 om 18:54

    is dit even goed van kwaliteit?

   • Martijn Chel
    17 december, 2012 om 18:58

    Kwaliteit wel, maar deze kabels beschikken over een kleinere bandbreedte waardoor DTS-HD en Dolby TrueHD niet doorgestuurd kunnen worden.

 150. stokvis
  17 december, 2012 om 18:31

  Ik heb een Panasonic LCD-tv en ee Teufel Impaq 300 home cinema set. Er gaat een HDMI kabel van de Teufel naar de Panasonic, alsmede een audiokabel. Verder heeft de Panasonic beeld via een coax kabel, DVB-C.

  Als ik nu tv kijk, en ik besluit de Teufel aan te zetten omdat ik even geluid over de Home Cinema Set wil, gaat de tv standaard uit. Eerst naar het Teufel menu, daarna voor een paar seconde heb ik weer tv beeld, en daarna valt hij weer terug naar HDMI1, wat een zwart beeld geeft. Ik moet dan handmatig weer de tv op DVB-C signaal zien te krijgen. Hoe kan ik dit voorkomen? Ik wil dat de TV niet beinvloedt wordt als ik de Teufel aanzet.

  • Martijn Chel
   17 december, 2012 om 18:59

   Als het goed is zit er een HDMI-CEC optie op de TV en de set. Deze even opzoeken en uitzetten. De TV en set communiceren nu namelijk via HDMI waardoor je dit krijgt.

 151. Chris
  19 december, 2012 om 15:39

  Hoi Martijn,

  Ik heb nu al een tijd lopen zoeken of één van mijn vragen ertussen staat maar kan hem niet vinden.
  Mijn vraag is niet zo ingewikkeld.
  Ik wil een Apple TV kopen. Ik heb een TV waarvan er nog één HDMI over is en een cinema set met één HDMI en één optische ingang. De optische kabel gaat nu naar mijn TV. Deze moet (denk ik) nu naar de Apple TV.
  Dan kan ik geen geluid van mijn TV naar mijn cinema set krijgen ? Of gaat dit dan via de HDMI. (Als dit kan waarom zit er dan een optische uitgang op mijn TV?) Of kan ik het optische signaal komend vanaf mijn Apple TV splitsen en zowel naar de TV als naar de cinema set laten lopen. Of moet ik een optische switch kopen en deze elke keer omzetten als ik een film kijk op mijn TV met het geluid over mijn cinema set????
  Bvd Chris

  • Martijn Chel
   19 december, 2012 om 16:04

   Hoi Chris,
   Ik snap niet precies wat je bedoelt. Hoe gaat het geluid nu van je TV naar de speakers?
   Als je het geluid van je Apple TV naar je speakers wilt sturen kun je de Apple TV het beste direct via HDMI op je set aansluiten.
   Kijk ook hier; http://www.homecinemamagazine.nl/2012/12/het-geluid-van-je-tv-via-de-speakers-van-je-home-cinema-set-weergeven/

   • Chris
    19 december, 2012 om 17:33

    Mijn cinema set heeft één HDMI (aansluiting) en één optische (ingang.) Mijn TV heeft vier HDMI (aansluitingen) en één optische (uitgang).
    De HDMI van mijn cinema set gaat naar de TV (voor het bekijken van DVD’s) en de optische gaat van mijn TV naar mijn cinema set.(voor audio van TV naar cinema)
    De Apple TV gaat met HDMI naar de TV (voor HD afspelen van films) en gaat met één optische naar cinema. Voor de optische kant (van Apple TV naar cinema) heb ik dus het probleem dat mijn cinema set geen tweede optische aansluiting heeft.

   • Martijn Chel
    19 december, 2012 om 18:05

    Dat is inderdaad lastig maar daar ontkom je helaas niet aan. Alleen als je TV en set HDMI ARC hebben (zie artikel) kun je de audio via HDMI laten terugsturen.
    Het enige wat je kunt proberen is kijken of je de TV de audio die van de Apple TV komt kunt laten doorsturen via de optische kabel naar je set. Dat is even in de instellingen kijken. Anders zou je nog kunnen kijken of je de TV analoog kunt aansluiten op de set (tulp kabels) en dan de Apple TV digitaal.

   • Chris
    20 december, 2012 om 9:04

    Het wordt steeds moeilijker voor mij (denk ik..)
    Mijn TV heeft inderdaad een HDMI met de volgende spec. (HDMI Versie 1,4 met Content Type, Audio Return Channel en 1,3a met Deep Colour x.v. Colour)
    Het lijkt dus te kunnen om het geluid van mijn TV dan via deze HDMI poort naar mijn cinema te krijgen terwijl ik via dezelfde HDMI kabel een DVD kijk (toch ???)
    De optische kabel van mijn Apple TV kan dan in mijn Cinema om zo mijn muziek (op mijn Iphone)op mijn cinema te kunnen beluisteren (toch ???)

   • Martijn Chel
    20 december, 2012 om 15:26

    Maar, heeft de home cinema set ook HDMI ARC? Dan kun je die functie pas gebruiken.

 152. Anthony
  21 december, 2012 om 5:21

  Dag Martijn,

  “De eerste oplossing is vrij simpel en ideaal voor mensen die gebruikmaken van een externe bron voor de weergave van het beeld dat op de TV verschijnt, bijvoorbeeld een digitale decoder. Deze kun je direct qua beeld en audio met je receiver of home cinema set verbinden waardoor het beeld richting de TV gaat en de audio over de speakers van je home cinema systeem gaat.”

  Maar hoe verbind ik mijn receiver (in mijn geval een dvd speler welke bijgevoegd was in de philips 5.1 set) met mijn tv (samsung 3d 50inch). De dvd speler heeft namelijk maar 1 hdmi poort en die zou ik dan moeten gebruiken om de dvd speler met de digitale ontvanger te verbinden. Het enige wat dan rest is het gebruik van een component kabel??

  Groeten,

  Anthony

 153. Marc
  23 december, 2012 om 18:34

  Hallo, ik heb een home theater system merk Sony, model no: str-ksl60,
  en een flat tv merk philips model no: 32 pfl 3312/10. Maar krijg het geluid van tv niet over de surroud, wel van dvd over surround. Zit met paraplu pluggen en scart aansluiting.
  En kan het geluid van de wii ook over surround?
  Kan iemand mij hier bij helpen hoe de aan sluitingen tot stand moeten komen?, alvast bedankt.

 154. Athenatius
  24 december, 2012 om 10:34

  Hallo,

  Dit is mijn Setup:

  Philips Matchline TV 42PF9967D-10
  UPC Mediabox SD/HD Pace DCR7111
  Sony receiver STR DE-695(+ 5 Sony speakers)
  WD TV Live Mediaplayer
  Goobay HDMI-schakelaar 43-2

  Mijn TV heeft alleen een DVI-I aansluiting, verbonden met
  de input van de HDMI-schakelaar. in de outputs zit de WD Mediaplayer en de UPC Mediabox. Deze laatste is via een digital coaxial kabel verbonden met de Sony receiver. Evenals de WD Mediaplayer.

  Door deze setup is het niet meer mogelijk om geluid direct van de TV te horen. Kan dus alleen via de speakers.
  Wat moet ik doen om ook deze mogelijkheid te hebben?

  • Martijn Chel
   24 december, 2012 om 12:19

   Kijken of de TV een analoge audio-uitgang heeft die je op de receiver kwijt kunt. Anders ben ik bang dat het tijd voor vernieuwing wordt.

   • Athenatius
    24 december, 2012 om 12:29

    Mmm.. ik zit net te denken,zou ik de TV dan niet moeten verbinden met de UPC Mediabox?

   • Martijn Chel
    25 december, 2012 om 2:07

    Nee, want daar zit volgens mij geen input op.

 155. richard
  30 december, 2012 om 19:49

  kan ik de playstation aansluiten op LG HX522?

  • Martijn Chel
   31 december, 2012 om 15:48

   Ja, via HDMI

 156. Mark
  02 januari, 2013 om 18:02

  Hallo,

  Ik heb een poosje geleden een home cinemaset van Akai. Alleen diegene waar we hem van gekocht hadden is ”vergeten” de afstandsbediening erbij te geven. We hebben hem al zovaak gebeld of gesmst maar hij reageerd gewoon niet.

  Maar nu het volgende, ik heb de speler aangesloten via een aux-kabel naar de pc toe, alleen ik kan hem niet op de aux-stand zetten. Er zit niet eens een aux function knop ofzo op. Ik heb al een universele afstandsbediening geprobeerd maar dat lukte ook al niet.

  Weet er iemand een oplossing?

  Alvast bedankt!

  • Martijn Chel
   04 januari, 2013 om 10:21

   Contact opnemen met Akai of de distributeur ervan, dat lijkt me het beste.

 157. Erik
  04 januari, 2013 om 21:09

  Beste Lezer,

  Ik heb onlangs de BDS375 van Harman Kardon gekocht.
  Het valt mij op dat het systeem standaard in een dolby surround aangaat terwijl mijn voorkeur stereo is. Als ik het systeem op stereo zet, uitschakel en dan weer aanzet dat staat het systeem weer automatisch op dolby vs wide. Dit is volgens de handleiding de standaard instelling. Klopt dit of kan stereo ook de standaard instelling zijn. Ik kan niet vinden hoe ik dit dan kan instellen.

  Vriendelijke groet,

  Erik

  • Frans
   04 januari, 2013 om 22:14

   Ik heb er ook 1 en die van mij start gewoon wel op in stereo zit jeset aangesloten op hdmi op je tv krijg je dan ook acr op de harman kardon set

  • Martijn Chel
   05 januari, 2013 om 1:15

   Ik kan het fout hebben hoor, maar ligt dit niet aan het signaal wat de bron uitstuurt?

  • Stanley
   20 januari, 2013 om 19:13

   Hey Erik, kun je mij vertellen hoe je de speakers hebt aangesloten? Ik heb ook de BDS375 (receiver BDS275). Het is dat het aansluiten van de speakers niet lukt: waar die draden in moeten is niet zoals op de afbeeldingen in de handleiding en wat ik op internet vindt. Zeer vreemd. Het lijkt erop dat er echt een ander pinnetje in moet. Bij mij lijkt het wel zoals het op het plaatje op de doos staat. Thanks.

 158. Johan
  04 januari, 2013 om 23:50

  Hallo. Een paar dagen geleden kochten we een 5.1 homecinema van Pioneer&een nieuwe Hdmi kabel.
  Na aansluiten werkte hij perfect, ook vanavond en dan plots niet meer. (Hij is niet aangesloten op internet, weet ook niet of dat hoeft vooraleer hem te gebruiken). We krijgen de melding ‘geen signaal’ en een stilstaand zwart, daarna
  groen beeld met blokjes dat blijft hangen of stilstaand sneeuw. Geluid vd film horen we wel. Ik vind het vreemd dat alles perfect liep en nu plots niet meer zonder dat we iets veranderden aan de instellingen. Help!

  • Martijn Chel
   05 januari, 2013 om 1:17

   In de meeste gevallen is er toch ergens een instelling veranderd dus check deze even goed.
   Als dit niet het geval is dan is het proberen van een andere HDMI kabel (voor een paar euro) in 90 procent van de andere gevallen de oplossing. Ook is het verstandig de aansluitingspunten goed te controleren.
   Is het bij alle films?

   • Johan
    07 januari, 2013 om 8:18

    Hallo Martijn. Hartelijk dank voor je snelle reactie. We hebben gedurende het weekend enkele andere HDMI’s van vrienden uitgetest en het probleem bleef. We zijn gisteren met de Pioneer dan maar richting shop getrokken. Daar vermoedde men dat de HDMI uitgang van het apparaat zelf niet naar behoren functioneerde en we kregen een andere. Deze werkt momenteel perfect en met de oorspronkelijke kabel. Duimen maar. Groeten Johan

   • Martijn Chel
    07 januari, 2013 om 22:22

    Top. Succes!

 159. Pieter Louwe
  06 januari, 2013 om 20:37

  We hebben een Samsung 3D tv en een blue ray dvd recorder, via deze recorder willen wij ook cd’s luisteren maar dan gaat de tv aan en dat willen wij niet.
  We hebben er ook een receiver tussen zitten, daar willen we het geluid van de cd over laten gaan zonder dat de tv aangaat.
  Wat zou het kunnen zijn?

  • Martijn Chel
   06 januari, 2013 om 21:09

   zoek even naar een instelling als HDMI-CEC, ook wel Anynet genoemd volgens mij. als je deze uitzet zouden de apparaten niet meer op deze manier moeten communiceren.

  • Alfons
   07 januari, 2013 om 23:19

   Hallo
   De hdmi kabel niet op de hdmi2 aansluiten dit is de arc(autoreturn cannel)

 160. Peter
  07 januari, 2013 om 13:03

  Ik heb een JVC home cinema set en die werkte altijd goed. Nu kijken wij vaak via usb de nieuwste films van Internet maar nu werkt het geluid niet optimaal meer, terwijl het altijd goed heeft gedaan. Het stem geluid horen wij helemaal niet en de achtergrond muziek wel. Nu heb ik gewone dvd’s afgespeeld en daar is het precies hetzelfde mee, met muziek dvd’s loopt hij niet meer synchroon. Wie kan mij vertellen wat hier aan de hand is, is mijn home cinema set nu kapot???

  • Martijn Chel
   07 januari, 2013 om 22:22

   Werkt de center speaker nog wel?

 161. Ruben
  08 januari, 2013 om 19:26

  Hallo Homecinema magazine,

  Ik heb van het weekend een Blue Ray Home cinema set gekocht van Samsung, de HT-E5500, voor mijn Samsung tv, de Samsung UE32EH6030. Mijn tv heb ik aangesloten op een receiver (Samsung Digital Cable Receiver DCB-B27OR). Toen ik mijn Home Cinema set wilde aansluiten kwam ik al snel tot de ontdekking dat ik geen geluid had omdat ik, na wat googelen, een optische geluidskabel nodig moet hebben. Mijn beeld doet het wel door middel van de composiet kabel. Ik heb al gelezen dat als ik een HDMI tussen mijn tv en home cinema set plaats, dat ik dan het best mogelijke beeld heb. Ik heb met een vriend van me, die aardig wat over tv’s en home cinema sets weet nou gepraat hoe ik mijn home cinema set het beste aan kan sluiten op mijn tv en receiver. Het is een beetje ingewikkeld allemaal en hij weet ook niet wat ik het beste kan doen. Misschien kunnen jullie mij helpen hoe ik nou alles het beste aan kan sluiten zodat ik heb best mogelijke geluid en beeld heb? Omdat ik mijn receiver heb aangesloten op mijn tv door middel van een scart kabel, heb ik niet de allerbeste kwaliteit zegt die vriend. Het probleem is, is dat ik geen HDMI aansluiting op mijn receiver heb. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen wat ik allemaal moet verbinden met elkaar en met welke kabels enzovoort want zelf kom ik er niet uit.. 🙁

  Mijn tv heeft het volgende:
  2x HDMI in
  1x Digital Audio Out
  1x Component AV in
  1x ANT in
  1x Ext RGB (Scart aansluiting)
  1x Lan

  Mijn receiver heeft:
  1x Digital Audio out
  1x AV 1 TV
  1x AV 2 ext.
  1x Cable in
  1x Loop

  Mijn Blue-ray Home Cinema set heft:
  2x HDMI in
  1x HDMI out
  1x Aux in
  1x Video out (de composiet kabel zat al bij de home cinema set inbegrepen)
  1x Digital Audio in

  Alvast bedankt!!! 😀

  • Martijn Chel
   08 januari, 2013 om 21:28

   Het enige wat je kunt doen is dat wat je nu doet. Een betere beeldkwaliteit dan SCART of composiet is niet mogelijk namelijk. Geluid loopt inderdaad via de digitale kabel.
   En volgens mij stuurt jouw home cinema set een SCART signaal niet via HDMI richting je TV dus kun je ook weinig anders. Het ligt dus puur aan de bron, dat is de zwakste schakel en dit kun je niet middels een ander apparaat verbeteren.

 162. Hans
  09 januari, 2013 om 19:51

  Ik heb een LG HX552 Home Cinema System.
  Als ik een film vanaf een USB device afspeel dan kan dat alleen door de afzonderlijke VIDEO_TS.VOB files af te spelen. Hoe kan ik een hele VIDEO_TS map in een keer afspelen?
  Hetzelfde geldt voor BluRay bestanden waarvan er meerdere in een map zitten.
  Graag advies.
  Groet
  Hans

  • Martijn Chel
   10 januari, 2013 om 0:26

   Helaas heb ik hier geen ervaring mee, maar het zou kunnen dat er simpelweg geen ondersteuning voor is.

 163. Rino
  11 januari, 2013 om 21:58

  Beste Martijn,
  Sinds deze week heb ik een Samsung HT-E5500 Home cinemaset. Alle aansluitingen zijn in orde, dat is het probleem niet. Het punt is dat ik mijn bestaande bose speakers apart wil aansluiten op deze set. De speakers staan in een ander deel van de woonkamer als waar ik TV kijk en luister. Dus als ik een cd wil afspelen op de set wil ik het geluid via de bose speakers laten lopen. Hoe gaat het me lukken dit voor elkaar te krijgen? Ik denk er zelf aan om een mini versterker aan te schaffen en die dan op de set aan te sluiten, maar…..ik heb geen audio uitgang beschikbaar op de set. Er zitten er slechts 2 op een HDMI en een Optical, die beide heb ik in gebruik. Er is nog wel een HDMI out over maar daar kan ik niets mee richting een versterker. Ook is er een USB aansluiting waarvan ik nog niet goed begrijp wat ik daar mee kan, waarschijnlijk alleen input.
  Graag je advies of het beslissende antwoord dat het gewoon niet kan. Dan kan ik me erbij neerleggen.
  Groetjes en alvast bedankt,
  Rino

  • Martijn Chel
   11 januari, 2013 om 22:51

   Beste Rino,
   Zonder audio uitgang gaat dat helaas niet lukken. Voor dat soort opties is een receiver echt aan te raden.

  • Tag
   27 januari, 2013 om 22:46

   hoi, heb jij (en hoe heb je dat gedaan) ook bestaande of langere luidsprekerkabels moeten gebruiken? En hoe heb je het met die luidsprekerpluggen (die niet zo makkelijk te krijgen zijn) gedaan?

 164. Frans
  13 januari, 2013 om 12:54

  Ik moet mijn home cinema set en mijn ddd recorder vervangen zijn beide stuk. Ik heb een samsing ledtv en ben voor nemens voor de samsung hhrecorder met 3 d blue ray speler te gaan de bd-e8500. Daar zit geen home cinema set in. Als ik nu een hcs aanschaf van samsinug bv de ht s 5500 dan zit daar ook weer een blueray speler in, dus een beetje zonde. Echter wel weer een fm tuner die ik uiteraard ook wil hebben.

  Wie kan mij adviseren?

  Thx
  Frans

  • Martijn Chel
   13 januari, 2013 om 19:55

   Als je per se een HDD recorder wilt dan heb je die keuze of je kunt een receiver met losse speakers aanschaffen. Die tweede optie is wel wat duurder maar geeft je meer flexibiliteit, gaat langer mee, is vaak voorbereid op de toekomst en levert betere kwaliteit.
   Zie ook; http://www.homecinemamagazine.nl/2012/06/de-voordelen-en-nadelen-van-een-alles-in-een-home-cinema-systeem/

  • rene
   16 januari, 2013 om 10:15

   hallo ik heb een home cinema gekogd en vond de bas wat wijnig dus heb ik er bij op aan geslooten nu slaat de bas weg wat kan ik hier aan doen iemand idee ???

   • Martijn Chel
    16 januari, 2013 om 17:59

    Zat die subwoofer bij de set of heb je die los gekocht?
    En waar heb je die op aangesloten (op welke poort van de home cinema set)?
    Normaal gesproken is het niet mogelijk een (extra) subwoofer op een alles-in-een home cinema set aan te sluiten.

 165. Hans
  16 januari, 2013 om 18:15

  Hallo!

  Ik heb net als jullie ook een probleem met m’n surround set. Het betreft de subwoofer JVC SP-DWF31. De subwoofer gaat constant aan en uit. Ik heb de stekker er opnieuw in gedaan, geluid aan en uit, auto power aan en uit gezet, zonder effect.

  Heeft iemand een oplossing?

  Groetjes,

  Hans

 166. Petrol
  16 januari, 2013 om 19:01

  Sinds kort heb ik een samsung ps43e450 tv met een sony bdve-190 home cinema set. Geluid is aangesloten via een optische kabel en beeld via hdmi. Regelmatig heb ik het probleem dat het geluid wegvalt tijdens het zappen. Het gebeurt voornamelijk met zappen van rtl4 naar ned1, 2 en 3. Het geluid krij ik alleen terug als ik de home cinema set uitschakel en weer inschakel. Graag wil ik weten of er een oplossing is voor mijn probleem.

  • Martijn Chel
   16 januari, 2013 om 21:13

   Je bedoelt het beeld van de digitale tv decoder via HDMI op de set of op de tv? En geluid van de decoder of direct van de tv op de set via de optische kabel?

   • Petrol
    17 januari, 2013 om 22:21

    Klopt geluid via tv ( met ci+ module) d.m.v. optische kabel en beeld via hdmi.

 167. Henk
  16 januari, 2013 om 21:05

  Hallo,
  Ik heb een vraag: Is het mogelijk een video te draaien op de pc en het geluid via DLNA te redirecten naar mijn HomeCinemaSet?
  Alleen muziek lukt wel, beeld én geluid lukt ook wel, maar mijn vraag is dus: beeld op de pc, geluid op de HomeCinema

  Bij voorbaat dank

  Henk

  • Martijn Chel
   16 januari, 2013 om 21:18

   Naar mijn weten alleen als ze ook als aparte bronnen afgespeeld worden en dat is lastig. Ik heb weinig ervaring met pc’s maar voor zover ik weet is het niet mogelijk.

 168. Angelaw
  18 januari, 2013 om 12:04

  Wij hebben een bose cinema set met draadloze boxen, van die hoge palen. maar deze gaan steeds aan en uit. ik word er gek van. wat kan ik hier aan doen??

  • Martijn Chel
   18 januari, 2013 om 13:43

   Even door een expert laten checken die fysiek kan kijken. Is lastig te zeggen zo.

 169. John
  23 januari, 2013 om 23:10

  Mensen,

  Ik heb even een vraagje waar jullie me natuurlijk snel mee kunnen helpen, maar waar ik ff niet uit kom!

  Ik heb een homecinema set gekocht (Samsung HTE5500). Deze wil ik aansluiten op mijn tv (LG LM760)..
  Ik kijk momenteel televisie via glasvezel (KPN experia box) en er zit een digitaal kastje van Motorola tussen.

  Hoe kan ik dit het beste aansluiten??
  De tv heeft 4 HDMI ins
  de home cinema heeft 2 HDMI ins en 1 HDMI out
  de digitale ontvanger heeft alleen 1 Scart en 1 HDMI.

  De HDMI van de digitale ontvanger is al met een kabel verbonden met die van de TV .

  Help?

  • Martijn Chel
   23 januari, 2013 om 23:45

   Wat wil je precies bereiken John?
   In principe kun je gewoon alles via HDMI doorkoppelen. Dus HDMI van digibox naar home cinema en dan van home cinema naar tv. Dat is volgens mij alles dat je nodig hebt.

   • john
    24 januari, 2013 om 11:23

    Martijn,

    Ik heb alles gedaan zoals je zei maar krijg het niet voor elkaar.
    Krijg wel geluid via de boxen vd home cinema maar het beeld wordt groen, sneeuw, dan weer beeld etc.

    Heb nu hdmi kabel van digitale kastje naar home cinema hdmi 1.
    Van home cinema via hdmi out naar tv in hdmi 1

    Heb al verschillende hdmi kabels geprobeerd maar lukt niet?
    Iemand!?

   • Martijn Chel
    24 januari, 2013 om 14:45

    Groen beeld en sneeuw? Krijg je dit ook als je de mediabox direct op de TV aansluit?
    Zo nee, dan probeer je de andere HDMI input op de home cinema set even. Als dat geen verschil maakt is er waarschijnlijk iets fout met de HDMI uitgang van de home cinema set.

 170. Perry
  24 januari, 2013 om 0:37

  Hey,

  Wij hebben nu sinds 1 week een BDS 477 maar snappen maar niet
  hoe DLNA werkt.

  Op mijn computer (dat met zelfde netwerk verbonden staat)
  heb ik in Windows Media Player het vakje in de bibliotheek
  aangevinkt dat ik mijn media deel.

  Als ik dan naar het menu van de BDS 477 ga staat er DLNA,
  maar als ik hier OK op druk, gebeurd er niets.
  Er opent niets, er gebeurd gewoon helemaal niets.

  In de handleiding staat het ook niet erg uitgebreid beschreven
  en op internet kan ik moeilijk iets vinden.

  Het doel wat ik wil bereiken is:
  Ik wil de muziek die ik op mijn computer heb staat afspelen via
  de BDS 400.

  Wie kan mij helpen???

  Alvast suuuuuperveel bedankt voor de hulp!!

  Gr, Perry

  • JR
   26 februari, 2013 om 9:40

   Hoi,
   Ben van hetzelfde gedacht en heb hetzelfde probleem: dlna geeft niets weer !
   Vindt het instellen van de afstandsbediening (in combinatie met die aansluitingsmogelijkheden) ook maar flauwtjes uitgelegd. Een code voor een Telenet digicorder is ook niet te vinden .
   Rest wel piekfijn.

 171. Anja
  24 januari, 2013 om 9:32

  ik heb gisteren een Harman Kardon 2.1 BDS 370 gekocht, nu zit er in de doos een BDS 270 is dat normaal?

  • Martijn Chel
   24 januari, 2013 om 9:36

   Je weet wel wat je koopt toch? 🙂
   De BDS 370 is namelijk een set, bestaande uit de BDS 270 + SAT-T11 + HKTS-210SUB.

   • anja
    24 januari, 2013 om 12:14

    dank je Martijn,

    ja, maar ik dacht dat een bds 370 ook een bds 370 receiver was, er staat nergens op de verpakking of waar dan ook dat er een bds 270 inzit. nu weet ik dat en hoef ik geen flater te slaan in de winkel waar ik hem gekocht heb.

   • Martijn Chel
    24 januari, 2013 om 14:43

    Geen probleem hoor!

 172. Tag
  26 januari, 2013 om 22:18

  Ik heb thuis in de muren luidsprekerkabels laten wegwerken maar de samsung home cinema luidsprekerkabels hebben een aparte stekker die niet hergebruikt kunnen worden. Zijn die stekkers ergens te kopen en aan te sluiten op mijn standaard luidsprekerkabels?

  • Martijn Chel
   27 januari, 2013 om 0:08

   Niet dat ik weet. Je zou het via Samsung zelf kunnen proberen.

 173. frans
  26 januari, 2013 om 22:32

  ik heb een home cinema set gekocht van harman kardon. Kan iemand mij vertellen hoe de bedrading naar de kleine speakers verbonden moet worden aan de schroefbare stekkertjes????

  • Anja
   26 januari, 2013 om 22:41

   Als je ze losdraai dan zitten er gaatjes in waar je kale kabel door heen moet, daarna gewoon weer vastdraaien !,

   • frans
    26 januari, 2013 om 22:51

    maar als ik ‘m losdraai draai ik de gehele plug los, en dat gaatje zit dan achter het plastic omhulsel
    zodat ik daar geen draad doorheen kan steken…….

   • Martijn Chel
    27 januari, 2013 om 0:08

    Niet helemaal los draaien. Zover draaien dat de opening toegankelijk is en je daar de draad in kunt leggen (gedeeltelijk er doorheen kunt halen).

  • Anja
   26 januari, 2013 om 23:03

   Dan weet ik het niet, bij mijn harman kardon was dat wel op deze manier!!

 174. martijn
  27 januari, 2013 om 21:33

  beste mensen

  ik heb zojuist een home cinema set gekocht van samsung de samsung home cinema set 5.1 blu ray en het is een super mooie set alles functioneert maar ik krijg hem niet zover dat ik het geluid van me tv (philips) kan afspelen via de cinema set kan iemand mij helpen ?

 175. Ruben
  29 januari, 2013 om 21:16

  Hallo Martijn,

  Ik heb een klein vraagje over mijn samsung home cinema set. Als ik tv kijk met mijn home cinema set, dan maakt mijn blu ray speler een raar geluid (brommend/zoemend geluid). Net alsof er een dvd rond draait in de blu ray speler wat niet het geval is want ik heb nog geen dvd’s gekeken op mijn blu ray speler. Het is geen extreem hard geluid of iets het is alleen hinderlijk omdat ik 3 meter van mijn blu ray speler afzit als ik tv kijk. Weet jij toevallig of dit zo hoort en of dit bij andere home cinema sets ook het geval is?
  Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Ruben

  • Martijn Chel
   29 januari, 2013 om 23:42

   Hoi Ruben,
   Zit de speler in de home cinema set?
   Het kan zijn dat je de koeling hoort maar dit zou het andere geluid zeker niet mogen overstemmen. Als dit wel gebeurt zou ik ermee terug naar de winkel gaan.

 176. Bertus
  30 januari, 2013 om 11:34

  Goededag Martijn;

  Heb een Harman Kardon BDS 370 aangesloten op een Philips HD tv van 1 jaar oud, alles werkt prima alleen start het geluid v/d tv over de Kardon ong 3 sec later dan het beeld, het geluid loopt wel syngroon.
  Dus elke keer bij een nieuwe reclame of wanneer men overschakeld naar een intervieuw in een programma komt het geluid pas na 3 a 4 sec.

  • Martijn Chel
   31 januari, 2013 om 9:54

   Dat is op zich niet heel apart, heb ik wel vaker gehoord.
   Maar er is weinig dat je er aan kunt doen.

  • Bertus
   31 januari, 2013 om 19:10

   Martijn;

   Wat als ik de Ziggo HD recorder aansluit op HDMI2 van de HK BDS 370 en vervolgens ik de HK via HDMI/ARC doorkoppel naar de HDMI/ARC van de tv ? werkt dat ook ?

   • Martijn Chel
    31 januari, 2013 om 19:14

    Wat wil je dan laten werken?
    Qua geluid over je speakers moet dat zeker lukken. Alleen krijg je dan geen geluid over je TV.

 177. Monique
  02 februari, 2013 om 14:34

  Hallo,

  Ik heb een vraag over mijn LG HDD/DVD Recorder receiver systeem
  model LH-RH5000S

  Als een dvd wil laten afspelen dan geeft ie aan schijf wordt niet herkend controleer schijf?

  Ik snap er niks van het is een nieuw dvd film die ik gekocht heb in de winkel.

  Heeft iemand enig idee wat het kan zijn en wat ik er aan kan doen?

  Alvast bedankt

  • Martijn Chel
   03 februari, 2013 om 15:00

   Gebeurt dit bij alle DVD’s of één DVD?

 178. marja
  03 februari, 2013 om 14:52

  hi we hebben een harman karbon cinema home set maar hij geeft iedere keer als je hem aam wil zetten protect en gaat uit, we hebben alle kabels getest en de boxen werken, ook als we een dvd willen kijken geeft hij wel geluid maar geen beeld, we hebben een samsung tv en een harman karbon dvd, wat doen we fout en waarom geeft hij protect. help weet iemand raad

  • Martijn Chel
   03 februari, 2013 om 14:59

   Protect staat meestal voor verkeerd aangesloten speakers. Ook kan de communicatie tussen TV en set een fout bevatten. Probeer de HDMI-CEC functies op beide apparaten eens uit te zetten. Bij Samsung heet dit Anynet, bij Harman Kardon weet ik niet zeker hoe ze het noemen.

   • marja
    03 februari, 2013 om 18:43

    hi nu doet hij wel thanks protect is weg maar we hebben kunnen nog steeds geen dvd afspelen we hebben wel geluid maar geen beeld.

   • Martijn Chel
    03 februari, 2013 om 23:41

    Als deze via HDMI aangesloten is, kijk dan even naar de HDMI/beeld instellingen. Probeer hier wat te veranderen en kijk of het werkt.

  • Tag
   03 februari, 2013 om 15:10

   Dit had ik gisteren ook toen k voor het eerst m’n samsung e6500 aansloot. Omdat ik in de muren al luidsprekerkabel had laten wegwerken moest ik met kroonsteentjes (!) de geleverde kabels daaraan vastmaken, lang verhaal. Hierin maakte ik kennelijk een fout want toen ik het nog eens naliep kreeg ik geen protect melding meer.
   Maar iets anders is dat ik geen geluid krijg over de home cinema als ik naar een tv zender kijk, alleen geluid over de home cinema bij bluray. Dit komt blijkbaar door de eenzijdige Hemiksem kabel. Maar het toch van de gekke dat ik nog een andere verbinding met de tv moet maken?

   • Tag
    03 februari, 2013 om 15:10

    Hdmi

   • Martijn Chel
    03 februari, 2013 om 15:16

    Ja, dat kan kloppen. Dan moet je een audiokabel terug leggen.

  • bert able
   23 februari, 2013 om 14:53

   Ik had het zelfde probleem, heb zelfs een nieuwe reciever gekregen maar bleek aan een van de boxen te liggen.

  • bert able
   23 februari, 2013 om 14:56

   Het beste kun je de microfoon aansluiten en dan zie/hoor je bij welke box hij in de protect modem valt, ik had het zelfde probleem, lag toch aanbox.

 179. Jeroen
  03 februari, 2013 om 16:38

  Ik zag eerder een vraag over de Pioneer BCS FS525.

  Deze start automatisch op bij dvd. Er is mij geen instelling bekend om dit standaard op HDMI 1 te zetten. Graag wil ik weten of ik een instelling over t hoofd heb gezien.

  Daarnaast heb ik mijn logitech harmonie dusdanig ingesteld dat TV kijken zou resulteren in TV aan, humax ontvanger aan, Pioneer aan op HDMI.

  Maar standaard blijft de Pioneer op dvd geopend worden.

  Ik zie uw reactie graag tegemoet.

  • Martijn Chel
   03 februari, 2013 om 17:14

   Ik snap niet precies wat je bedoelt. Is DVD niet hetzelfde als HDMI? Een DVD wordt toch via HDMI getoond?
   Of bedoel je de Humax ontvanger die op de Pioneer aangesloten zit?

 180. marja
  03 februari, 2013 om 19:50

  we hebben haram kardon cinema set en dvd nu hebben we wel geluid als we de dvd aanzetten maar geen beeld, we hebben geprobeerd verschillende kabels te veranderen maar nog steeds geen beeld, wie weet raad aub

 181. Tag
  04 februari, 2013 om 11:55

  Auto Kalibratie speakers samsung HT-E6500

  Ben nog niet tevreden met het 5.1 geluid. De waarden (afstand en db) die de auto kalibratie van set geeft begrijp ik niet. De linker en rechterspeaker vóór staan op gelijke afstand de kijker maar geven -3db en +6 db (verschil 9db) verschil in automatisch ingestelde db waarden. Tevens wordt de afstand naar de surround speakers niet goed gemeten. Hoe is de verhouding afstand-DB waarden? hoe >> de afstand hoe >> de DB waarde moet zijn?

 182. Joost
  04 februari, 2013 om 16:56

  Wij overwegen om een Home cinema set te kopen (2.1). Hebben de Harman Kardon (bij mediamarkt) gezien en gehoord en een Loewe bij een speciaalzaak. Weegt het prijsverschil op tegen de kwaliteit?
  Wij zijn absoluut geen deskundigen en worden gek van alle vergelijkingen.

  • Martijn Chel
   04 februari, 2013 om 16:59

   Bij Loewe betaal je aan de ene kant voor de naam en het design en aan de andere kant de kwaliteit. Het is lastig zo te zeggen of de een beter is dan de andere maar je kunt er vanuit gaan dat je een flinke premium voor naam en kwaliteit betaalt bij Loewe. Ook ligt het eraan wat je wilt. Wil je echt een hoge kwaliteit systeem dan zal de Loewe daar dichterbij in de buurt komen dan de Harman Kardon.

 183. Kristof
  05 februari, 2013 om 20:41

  Hallo,

  Ik heb een home cinema http://www.samsung.com/be/function/s…d_stjpGzRYKFI_
  en deze week kocht ik een smart/led tv http://www.samsung.com/be/consumer/t…UE40ES6100WXXN

  Nu heb ik alles aangesloten maar zit ik met een probleem.
  Alles van home cinema (geluid suround 5.1) werkt met alles wat ik via de home cinema (dvd, usb stick, belgacom decoder enz…) afspeel.
  als ik iets kies wat op mijn computer staat en dus deel naar mijn tv via All share dan heb ik geen surround geluid. enkel geluid via tv toestel zelf.
  Hoe komt dit? Werkt het niet als ik via samsung all share ga of komt het door de aansluitingen.
  Ik heb mijn tv aangesloten aan de home cinema via hdmi de belgacom decoder zijn via hdmi ook aangesloten aan het tv.
  De home cinema is ook via optische kabel aangesloten aan de belgacom decoder.
  Ik denk dat het probleem komt doordat er geen optische aansluiting is tussen tv en home cinema. Kan dit kloppen? Ik zit wel met een probleem dat de home cinema maar 1 optische aansluiting heeft.
  zou dit helpen als ik een soort splitter heb voor een optische aansluiting? of bestaat dit niet?
  wie weet raad?

  • Martijn Chel
   05 februari, 2013 om 21:14

   Dat klopt inderdaad. Er moet een audiokabel terug gelegd worden, maar dan heb je alsnog geen surround geluid van de bestanden die op je PC staan.
   Deze zul je direct naar de home cinema set moeten streamen in het juiste formaat. Dan pas wordt surround geluid weergegeven.

   • Kristof
    06 februari, 2013 om 19:35

    Wil dit zeggen dat het nooit zal lukken? k kan niet streamen naar mijn home cinema omdat deze geen netwerkkaart heeft.
    Al bedankt voor de reactie

   • Martijn Chel
    06 februari, 2013 om 23:18

    Dan zie ik helaas niet direct een oplossing behalve en optische kabel voor de TV gebruiken.
    Kun je de decoder niet met HDMI koppelen aan de home cinema en deze het beeld laten doorsturen naar de TV middels HDMI?

   • Kristof
    07 februari, 2013 om 16:28

    reactie die normaal hier wat lager moest staan. ik kon daar niet op reageren.

    Je vroeg of ik mijn decoder niet kon aansluiten via HDMI aan tv. Dit is zo al aangesloten. Of bedoelde je iets anders??
    Ik dacht eigenlijk al het geluid dat uit mijn tv komt het surround ook zou afspelen.

   • Martijn Chel
    07 februari, 2013 om 19:53

    Nee, via de home cinema set. Dus HDMI van decoder naar set en dan van set naar de TV.
    Om geluid van de TV weer te geven over de speakers moet er een audiokabel tussen de TV en set liggen.

  • Tag
   18 februari, 2013 om 11:30

   Ik heb een samsung tv es7000 en samsung ht- e6500 homecinema. Met een enkele Hdmi kabel via de arc aansluiting op de tv en cinema set heb ik aan 1 kabel genoeg voor geluid tv over set en de home cinema zelf. Kan jij geen arc gebruiken?

 184. Steven VK
  16 februari, 2013 om 17:30

  Beste,
  Ik heb een soundbar van Loewe die gekoppeld is aan een Loewetv.
  Ik heb me laatst een Samsungtv gekocht. Ik zou nu graag de soundbar van Loewe aan mijn Samsungtv koppelen kan dat. De soundbar van Loewe is wel 5 jaar oud. Alvast bedankt voor de info.

  • Martijn Chel
   16 februari, 2013 om 17:53

   Wat voor aansluitingen zitten er op de soundbar? Als die ook op de tv zitten kun je ze koppelen.

 185. Marco Boon
  17 februari, 2013 om 12:56

  Onze pionier home cinema set BD521fsw valt na ongeveer 6 Uur aan te hebben gestaan ineens uit. Moet ik misschien een instelling veranderen? Ik vind hierover nergens wat terug. ik hoor het graag…

  • Martijn Chel
   17 februari, 2013 om 16:55

   Je zou bij de eco instellingen kunnen kijken. Het lijkt me dat daar ingesteld staat dat het apparaat automatisch uitschakelt na een bepaalde periode.

 186. Marcel
  17 februari, 2013 om 18:22

  Hallo,
  Mijn televisie is een Philips 37PFL7403d/10. Die werkt nog prima en daar wil ik een Samsung HT-E5500 Home Cinema Set bijkopen. Dit moet samen met een Humax iHDR-5200c 1 geheel worden.

  Als ik de Humax straks met een HDMIkabel verbind met de Samsung, en die weer met een HDMIkabel met de Philips TV, wordt het geluid van zowel TV kijken als van een DVD kijken dan via de Samsung set weergegeven? Of moet ik om TV geluid via de Samsung set te krijgen n dat geval de TV ook nog verbinden met de Samsung set (met de bekende rood/witte tulp stekkers)?

  • Martijn Chel
   17 februari, 2013 om 18:44

   Als je de Humax met HDMI op de set aansluit en de set met de TV koppelt middels HDMI dan krijg je alles over de speakers van je set en hoef je dus geen aparte kabel tussen TV en set te leggen. Maar, wanneer je ook geluid van bijvoorbeeld analoge TV en Smart TV apps over je speakers wilt is deze kabel wel nodig.

   • Marcel
    17 februari, 2013 om 22:03

    THNX Martijn! Nog een vraagje: We zullen denk ik niet altijd de Samsung set aan willen hebben als we gewoon TV kijken. Dan voldoen voor ons de TV speakers. Moet in bovenstaande situatie dan wel de Samsung aanstaan om überhaupt te kunnen kijken? Ik weet nog van vroeger met de videorecorder dat die niet aan hoefde te staan omdat die het signaal gewoon doorgaf. Werkt dat ook nu met dit? Anders moet ik denk ik vanaf de Humax met HDMI naar de TV en alle geluid via de tulpkabels terug laten lopen alsik wél geluid over de Samsung set wil hebben. Toch?

   • Martijn Chel
    17 februari, 2013 om 22:08

    Of de set ook geluid door zal sturen naar de tv durf ik niet te zeggen.. Dat zou je even in de online handleiding moeten checken. Maar, mocht dit niet het geval zijn dan kun je de Mediabox middels HDMI koppelen met de tv en een audiokabel terugleggen naar de set, of een audiokabel van de mediabox naar de set leggen.

 187. Nys Michiel
  17 februari, 2013 om 22:59

  Hey,

  Ik heb met nieuwjaar een blue ray home cinema system cadeau gekregen. Het is een pionieer bus 222. Nu bleek dat dus de boksen met kabels naar de speler verbonden moeten worden dus dwz dat de kabels over de vloer moeten lopen ofzo . Dit is natuurlijk geen zicht. Wij zijn nu ons huis aan het verbouwen is het verstandig om de kabels in de muren te leggen ??? onder de vloer of onder de plinten is geen oplossing want vloer wordt niet vervangen. Zijn hier oplossingen voor dat je je toch alles optimaal kan aansluiten en dat de kabels niet zichtbaar zijn. Hopelijk kunnen jullie mij helpen want heb er niet veel verstand van 😉

  Gr Michiel

  • Nys Michiel
   17 februari, 2013 om 23:01

   pioneer bcs 222 dus 😉

  • Martijn Chel
   17 februari, 2013 om 23:02

   Je kunt de kabels inderdaad in de muur leggen, heb ik toevallig ook zo gedaan. Let wel goed op dat ze niet direct naast stroomkabels lopen. Dat moet dus prima kunnen maar de kans is groot dat de lengte van de kabels niet voldoende is en dat je, wanneer je een ander systeem koopt, waarschijnlijk ook andere kabels moet trekken.

 188. joh
  20 februari, 2013 om 9:21

  ik heb een jvc th-a9r home cinema maar wat ik ook doe ik kan het geluid van de tv niet over de boxen krijgen maar wel als ik een dvd draai kan iemand me daar over informeren gr joh

 189. Anneke
  21 februari, 2013 om 14:33

  panasonic home theater SA-pt 90 blijft op remote 1 staan
  Wat we ook proberen we kunnen helemaal niets meer met de homecinema set. De batterijen zijn nieuw in de afstandbediening
  In de gebruiksaanwijzing staat: druk op oke op de afstansbediening en dan op toets 1 en 2 seconden vast houden, maar dit haalt het niet weg.
  Weet u wat er mis kan zijn?

  • Martijn Chel
   21 februari, 2013 om 14:42

   Dat wat Panasonic in de handleiding aangeeft is normaal gesproken de oplossing daarvoor. Probeer dichtbij het infrarood oogje te gaan zitten en het nogmaals te proberen.

   • Anneke
    21 februari, 2013 om 15:09

    nee dat lukt niet.

 190. Joyce
  24 februari, 2013 om 18:53

  Hallo,
  Wij hebben en Lg 32CS460 televisie. Wij hebben een LG home cinemaset gehaald, de HX522.

  Wij hebben alles aangesloten met 1 HDMI aansluiting. De HDMI kabel zit van de Blu ray naar de TV. We hebben ook nog tulpstekkers die ok van de blu Ray naar de tv gaan.

  Nou doet alles het, het geluid van een dvd en de radio maar wij krijgen de gewone tv, digitale tv via HUMAX, het geluid niet over de speakers???

  Ik wacht op uw reactie,
  mvg

 191. Ed
  03 maart, 2013 om 14:12

  Hi Martijn,
  Heb de inmiddels aangeschafte Teufel impaq 300 met een HDMI-kabel met een audio return- en ethernetkanaal op mijn Samsung Smart tv UE46ES7000 aangesloten.
  Goed radio geluid, dvd afspelen gaat goed, kan goed e.e.a. instellen via het menu op de tv, maar het geluid van de tv uit de boxen van de impaq 300 krijgen wil maar niet lukken.
  De tv zelf is op de Horizon box van UPC aangesloten op HDMI 1, de Impaq 300 op de tv op HDMI 2.
  Wat zou ik verkeerd hebben gedaan? Heb dus alléén een HDMI-kabel aangesloten tussen tv en impaq 300.

  Kun jij me uit de brand helpen?

  Mvg,
  Ed

 192. Coen Altewischer
  07 maart, 2013 om 12:32

  Ik heb een Samsung LED TV en een Harman Kardon HCS. Alles werkt prima, maar ik zit met een vraag: Kan ik CD’s op mijn HCS afspelen zonder dat ik de TV aan heb?

  • Martijn Chel
   08 maart, 2013 om 13:00

   HDMI-CEC uitzetten, bij Samsung ook wel Anynet genoemd.

 193. Samuel
  11 maart, 2013 om 14:07

  ik heb een tijdje gelden een 5.1 systeem van Philips gekocht van iemand.
  maar ik vind de bas niet goed genoeg dus ik dacht ik sluit een andere subwoofer aan.
  de subwoofer kan niet direct aan het stroom dat moet via een kastje.
  maar is het überhaupt mogelijk om dat met een compleet systeem te doen?
  gr. Samuel

  • Martijn Chel
   12 maart, 2013 om 20:18

   Nee, dat is helaas niet mogelijk. Je kunt het theoretisch via omwegen altijd wel doen maar de kans is groot dat je set of speaker vernielt. Een alles-in-een set is daar simpelweg niet voor gemaakt.

 194. Marieke Pot
  12 maart, 2013 om 11:08

  Ik heb een Samsung Home cinema 2.1 blu ray gekocht, hij is nu een jaar in gebruik. Als je de home cinema aan doet springt hij na enkele seconden op D-in, je moet hem dan aan de hand van source weer op HDMI 1 zetten, het kan zijn dat hij dit 1 a 2 keer doet. Hoe kan ik dit probleem verhelpen?

 195. Marleen
  12 maart, 2013 om 13:25

  Ik heb een probleem. Ik heb een Samsung Home Cinema Set HT-C450 en deze is meerdere keren opgestuurd voor reparatie, omdat het geluid regelmatig weg valt, hoor dan alleen de bas nog en de lage tonen. Ik kan hier zelfs niks aan doen om het weer terug te krijgen, behalve geduld hebben. Steeds kreeg ik em terug met de melding dat er niks mis was. De laatste keer kreeg ik zelfs de mededeling dat ik eigenlijk maar dom was, want kreeg er een olifantenformaat foto bij met hoe het aangesloten moest worden. Ik ben redelijk audiotechnisch en weet 100% zeker dat het goed zit aangesloten en alle kabels zijn nieuw of vernieuwd. Inmiddels is de garantie verlopen en zit ik nog steeds met hetzelfde probleem. Overigens zijn inmiddels wel alle boxen vernieuwd. Het rare is ook dat ik er soms maanden geen last van heb en dan ineens weer continu. Het probleem ondervind ik bij zowel het afspelen van CD’s/DVD’s als het kijken van interactieve tv. Er is me verteld dat het mogelijk is dat de digitale ontvanger van KPN (die ernaast staat) kan storen, maar ik heb al mijn derde verschillende KPN-kastje en dit maakt geen verschil, ook niet als deze op een andere plaats gezet wordt. Het is op dit moment dus gewoon geen genot om tv te kijken. Het probleem lijkt mij eerder in het moederbord van de speler te zitten, daar ik ook steeds vaker rare foutcodes krijg als regio error en no disc. Dit is overigens ook onzin volgens de leverancier. Ik vraag me af wat ik nu moet doen. Als ik het apparaat elders laat repareren, dan worden de kosten hoger dan een nieuw home cinema systeem. Weet hier iemand wat er aan de hand kan zijn en of dit goedkoop gefixt kan worden, of dat ik beter een nieuwe kan kopen? Nu levert het gigantisch veel frustraties op.

  • Martijn Chel
   12 maart, 2013 om 20:23

   Als ik heel eerlijk ben denk ik dat je beter een nieuwe kunt kopen. Dit kost je veel tijd en vooral frustratie en ik ben bang dat je er geen oplossing voor kunt vinden aangezien je waarschijnlijk afhankelijk bent van Samsung.

   • Marleen
    12 maart, 2013 om 22:20

    Dank voor de reactie! Morgen maar eens even naar de winkel dan… *zucht*

 196. rob puts
  14 maart, 2013 om 18:20

  Hallo,

  Ik heb sinds gister een nieuw home cinema set, pioneer bcs-323. Gelijk aangesloten en uitgeprobeerd. Nu heb ik het volgende probleem om een of andere reden heb ik soms ruis over de speakers en dan is het weer weg en dan is het er weer op eens. Heel irritant bij het tv kijken. Wie kan mij hier mee verder helpen. Alvast bedankt voor de hulp.

  • Martijn Chel
   14 maart, 2013 om 19:18

   Check goed of alle speakers juist aangesloten zijn. Daarnaast kan het zijn dan bijvoorbeeld een stekkerblok interfereert met de speakers. Leg deze dan wat verder weg.

   • rob puts
    14 maart, 2013 om 19:58

    Speakers gechecked. Pioneer heeft stekkertjes, omdat ik de draden weg gewerkt heb in de muur moest ik deze doorknippen en heb ze opnieuw met kabelschoentjes verbonden. De draden in de muur zijn wel een stuk dikker dan de originele van Pioneer, zou dit ook een oorzaak kunnen hebben? Verder heb ik nu het stekkerblok verder weg gelegd.

   • Martijn Chel
    14 maart, 2013 om 19:59

    Het zou kunnen, maar dat is erg lastig zeggen vanaf hier 🙂
    Ik zou zeggen test het met andere kabels, maar dat wordt erg lastig als ze in de muur liggen. Zijn het bepaalde speakers of allemaal?

   • rob puts
    14 maart, 2013 om 20:11

    Het zijn alle speakers en heb het stekkerblok nu ongeveer een halve meter verder liggen als de kast maar hij stoort nog steeds
    🙁

    Idd lastig zeggen vanaf daar 😛 maar zou me voor kunnen stellen als het aan de kabels zou liggen dat het specifieke speakers zouden zijn. 1speaker heeft zelfs de originele kabel en deze stoort ook….

   • Martijn Chel
    14 maart, 2013 om 21:27

    Daar heb je inderdaad gelijk in. Dan zou het in de versterker kunnen zitten. Heb je het probleem ook bij een dvd of via een andere bron?

 197. Huibert
  21 maart, 2013 om 9:55

  Hoi Martijn,

  Ik heb sinds enige tijd een LG722 Home cinema set met cd/blueray speler ingebouwd. Daarop zitten aangesloten de kpn-tv-box en een tv van Philips. Alles zit met HDMI aan elkaar vast. Als we nu een cd-tje willen beluisteren, dan verschijnt er ook een menu met de disc-inhoud op het tv-scherm. Tot zover geen probleem. Maar heel irritant vaak (eigenlijk altijd) schakelt het systeem spontaan over naar de optische ingang (op het LG-schermpje staat nu “optical”) met de melding “U kunt het audiosignaal van externe apparaten weergeven via de Optische ingang.”. Hoe kan ik er voor zorgen dat ik die melding niet meer ele keer krijg? Wat mij betreft wordt die hele optische ingang gedisabled. In de handleidingen en op internet vind ik helemaal niks op deze melding. Graag uw licht in deze duistere zaak.

  • Martijn Chel
   21 maart, 2013 om 12:41

   Hoi Huibert,
   Volgens mij is dat de HDMI-CEC communicatie. Deze kun je als het goed is uitzetten.
   http://www.homecinemamagazine.nl/2013/03/wat-is-hdmi-cec-simplink-anynet-bravia-sync-easy-link-etc/

  • Bjorn
   12 april, 2013 om 14:51

   Beste,

   Ik heb net hetzelfde probleem!
   Alles aangesloten met HDMI.
   Maar telkens het systeem uitgezet is moet ik de ingang van de blu ray terug van ‘optical’ naar ‘HDMI 1of2’ plaatsen.

   Heb jij misschien al een oplossing gevonden?

 198. Guy
  21 maart, 2013 om 13:34

  Beste Martijn,

  Ik heb een JVC HOME CINEMA CONTROL CENTER RX-E100RSL. Sinds kort een LG CS46 LCD tv gekocht. Bij de oude televisie liep al het geluid wat uit de tv kwam ook automatisch over de speakers van de home cinema set (of het geluid nu oorspronkelijk afkomstig was via tv, XBOX, Wii of dvd-speler). Met de nieuwe televisie echter blijft het geluidsignaal van de televisie zenders afkomen, ook als ik een USB direct in de tv steek of via een console een game aan het spelen ben. Uit de tv komt dan dus het geluid van wat ik op dat moment heb aanstaan maar uit de speakers via de home cinema set hoor ik het geluid van een tv zender. Enig idee hoe ik dit kan oplossen?