Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vraagbaak

Samsung-F6200

Belangrijk

Reageren op deze vraagbaak is niet meer mogelijk. We hebben een nieuwe Vraag & Antwoord sectie geïntroduceerd waarin je vragen kwijt kunt, vragen van anderen kunt beantwoorden en middels een eigen account een overzicht van al je vragen en antwoorden houdt. Met de nieuwe Vraag & Antwoord bieden we ook een verbeterd overzicht van alle vragen, welke wederom per categorie ingedeeld worden.

Meer informatie

Meer informatie, verkoopadviezen en tips over home cinema systemen, LCD TV’s, plasma TV’s, receivers, luidsprekers, Smart TV’s, OLED TV’s digitale televisie en streaming technieken vind je in onze uitgebreide Home Cinema Informatie Gids

 • Delen:

Reacties

 1. Willem
  06 december, 2009 om 18:48

  Ik heb onlangs een nieuwe combinatie TV (Sony Bravia 40Z5500) Blu Ray (Sony 360) en Onkyo TX 607 reciever aangeschaft.
  Wat ik nog moet kopen is een setje goede luidsprekers, die zowel een goed TV geluid produceren en tevens mijn muziek collectie een prettig geluid bezorgen.
  Nu wordt ik een beetje dol van de vele adviezen. Natuurlijk weet ik dat ik veel setjes moet gaan beluisteren, maar dan nog blijft de keuze moeilijk.

  Graag hoor ik van jullie een advies wat enigszins richting gevend kan zijn. Ik wil als het enigszins kan onder de 500/600 euro blijven voor de luidsprekers.

  • Martijn
   06 december, 2009 om 19:24

   Beste Willem, Dank voor je vraag. Onze reactie vind je bovenaan de pagina. Succes!

 2. Jan
  14 januari, 2010 om 12:05

  Ook ik las dat jullie veel ervaring hebben op gebied van home cinema. Ik hoop dat jullie mij misschien met advies willen helpen? Ik heb de prachtige Panasonic TX-P46G15 staan waarvoor ik een ‘ home cinema(HC) ‘ set wil samen stellen. Overigens vind ik het raar dat de, let wel: (TC) het type TC-P46G15 niet in Nederland te koop is. Dit scherm heeft de THX certified screen feature er op zitten. Maar goed, zijn er HC sets of HC receivers, met harddisk recording mogelijkheid, te verkrijgen met WAN of WiFi aansluiting om internet radio stations te ontvangen? Dit dan gewoon geintegreerd in de HC systemen van de bekende merken als Denon, Panasonic, KEF, Harman Kardon, Sony, zoals bijvoorbeeld Yamaha MCX-2000 Digital Media Streamer(maar 2000,- is te duur)

  • Martijn
   14 januari, 2010 om 18:47

   Beste Jan, Dank voor je vraag. Onze reactie vind je bovenaan de pagina. Succes!

 3. Jan
  19 januari, 2010 om 10:30

  Hallo Martijn, Hartelijk dank voor je moeite mij een reactie te sturen. En inderdaad, ik moet er meer kennis van nemen, het merk LaCie timmert nogal sterk aan de weg.
  Dat ga ik bestuderen. Eens kijken wat dit merk te bieden heeft. De wens; een HC systeem, 5.1, ethernet/wi-fi aansluiting, waarin een dikke 1.5TB harddisk zit die de blue-ray speler(recorder, de Panasonic DMR-BS850 wow!) vervangt, waarin een menu-format zit zoals bij de Nintendo Wii console dat ” WiiFlow” heet, waarin je keuze kan maken uit film labels die voorbij schieten als je met de remote aan het zoeken bent. Geen gedoe meer met plastic blue-ray of DVD schijfjes en bewaren in een doosje. Dat lijkt me wel wat ;^))

  • Martijn
   19 januari, 2010 om 12:59

   Klinkt helemaal geweldig en ben ervan overtuigd dat dat niet lang meer zal duren. Veel succes!

 4. Peter
  27 januari, 2010 om 22:11

  Heb sinds 5 dagen een Onkyo 607 en Panasonic BD 80 samen met Harman Kardon HK TS 11. Volgende probleem is nu aan de orde. Philips LCD TV maar helaas slechts met DVI. Heb alles via HDMI aangesloten en dan via HDMI out naar TV met verloop HDMI naar DVI. Alles in het OSD van de Onkyo toegwezen maar krijg het niet voor elkaar om beeld te krijgen op de TV. Geluid wel en als ik de blue ray speler rechtstreeks aansluit met HDMI op de DVI adapter op de TV krijg ik wel beeld. Wat doe ik verkeerd???
  Heb ook al overwogen om het via component aan te sluiten. Natuurlijk zou ik het best mogelijke beeld en natuurlijk geluid willen krijgen.

  Hopende op uw reactie.

  vriendelijke groet,
  Peter

  • Martijn
   27 januari, 2010 om 23:29

   Beste Peter,
   Bedankt voor je vraag. Zie ons antwoord bovenaan de pagina. Succes!

 5. Mark
  31 januari, 2010 om 15:35

  Ik ben voornemens de Samsung Led UE32b7020 aan te schaffen en ik zoek nog een mooi home cinema systeem (met blue ray en radio) in combinatie met deze tv. Zodat ik films van m’n pc draadloos af kan spelen op deze tv met het geluid over de boxen van een mooie 5.1 set. Welk setje zou het beste passen bij deze tv? Het liefst zoveel mogelijk draadloos…..

  • Martijn
   03 februari, 2010 om 22:07

   Beste Mark,
   Bedankt voor je vraag. Zie ons antwoord bovenaan de pagina. Succes!

 6. Ger
  06 februari, 2010 om 0:31

  Redactie,
  Zojuist een nieuwe BD (sony S357) met de HDMI kabel aan mijn Sony LCD verbonden. Volgens het boekje schakelt de tv automatisch naar de juiste ingangsbron van tv als ik de disk afspeel. wat doe ik verkeerd, ik moet steeds handmatig de juiste ingangsbron selecteren.
  Graag uw reactie, bvd

  • Martijn
   06 februari, 2010 om 1:26

   Beste Ger,
   Bedankt voor je vraag. Zie ons antwoord bovenaan de pagina. Succes!

 7. Erwin
  11 februari, 2010 om 15:00

  Hallo,

  Ik heb onlangs een receiver van Denon gekocht, de AVR-2310. Ik heb deze gekoppeld middels HDMI aan een blurayspeler, de Sony BDP-S560. De speakerconfiguratie staat op 5.1, dus zonder achterluidsprekers. Nu zijn beide apparaten geschikt voor TrueHD maar om een of andere reden licht de indicator op de receiver niet op. Op de BluRayspelr licht deze wel op. Nu heb ik zo’n beetje alles geprobeerd om dit voor elkaar te krijgen maar het lukt niet. Hebben jullie een sugestie waar dit aan kan liggen en hoe ik het wel voor elkaar kan krijgen? Alvast bedankt voor het meedenken.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin van der Wiel

  • Martijn
   11 februari, 2010 om 18:26

   Beste Erwin,
   Bedankt voor je vraag. Zie ons antwoord bovenaan de pagina. Succes!

 8. Wessel
  13 februari, 2010 om 17:21

  Ik ben van plan aan te schaffen een Panasonic tx-l37 s10 televisie en daarbij een sony str dh 800 av-amplifier wat raden jullie mij aan voor boxen te kopen — of misschien nog andere suggesties

  • Martijn
   13 februari, 2010 om 18:08

   Beste Wessel,
   Kijk eens naar onze sectie met de beste luidspreker merken. Het is natuurlijk erg lastig omdat het een smaak betreft. Ga vooral luisteren in hifi winkels. Wat meestal wel goed gaat met Sony zijn JBL en Canton.

 9. Frederiek
  13 februari, 2010 om 21:32

  Hallo,
  Nieuw aangeschaft door mijn zwager:
  Onkyo TXSR507
  Onkyo DVDB507
  Samsung LE32B650
  2 boxen (merk weet ik even niet) i.i.g. geen surround set
  Alles met elkaar verbonden via HDMI en extra optische kabel aangesloten tussen tv en receiver. Ook is alles geassigned. Radio werkt, maar geluid van tv en dvd over de receiver/boxen werkt niet. Bij DVD afspelen wel beeld, geen geluid. Allerlei combi’s geprobeerd, met tulpstekkers werkt het ook niet, zonder HDMI.
  DVD beeld en geluid via HDMI doet het wel als het rechtstreeks verbonden is met tv.
  De receiver is al een keer omgeruild en er zijn ook al nieuwe HDMI kabels geleverd.
  Enig idee wat er mis is? Wat wel vreemd is dat de tv aangeeft dat de receiver via Anynet verbonden is, terwijl de juiste HDMI poort geassigned is. Alvast bedankt!!

  • Martijn
   14 februari, 2010 om 1:44

   Beste Frederiek,
   Bedankt voor je vraag. Zie ons antwoord bovenaan de pagina. Succes!

  • Frederiek
   14 februari, 2010 om 11:37

   Goedemorgen Martijn,
   Bedankt voor je antwoord op zondagochtend. Mijn zwager heeft de instelling op stereo gezet, maar helaas geen geluid. Met ‘assignen’ bedoel ik het toewijzen.
   Er is ook een optische kabel geplaatst van de dvd speler naar de receiver zoals de handleiding van de dvd speler aangeeft. Hij zal alle instellingen nog eens nalopen en kijken hoe het geluid wordt aangestuurd. We hebben echt geen idee, het lijkt allemaal zo simpel en het zal vast ook iets simpels zijn. Evengoed bedankt voor je reactie. Fijne zondag.

   • Martijn
    14 februari, 2010 om 15:07

    Ja, er kan een heel klein element fout ingesteld staan dus het is even goed zoeken. In principe zou een HDMI kabel vanuit de DVD speler voldoende moeten zijn voor beeld en geluid. Dan heb je de optische kabel niet nodig. In de DVD speler moet je ook de keuze maken via welke uitgang je het geluid verstuurt.
    Succes.

 10. Erwin
  17 maart, 2010 om 8:39

  Hallo,

  Ik heb van het weekend deze set van Harman Kardon gekocht Cinefortune 7BQ ( Deze set bestaat uit de AVR138, DVD28 en de HKTS7BQ )

  Nou heb ik het volgende bij het afspelen van een DVD komt er in mijn beeld te staan het volgende:

  For audio over HDMI, set digital out to PCM.

  Heeft iemand hier ervaring mee, en hoe dit op te lossen? Heb alles aangesloten zoals voorgeschreven in de handleiding.

  Ben wat dat betreft een leek op dat gebied.

  Alvast bedankt
  MVG

  Erwin

  • Martijn
   17 maart, 2010 om 22:10

   Beste Erwin,
   Dat klinkt als een software foutje. Normaal gesproken zou een 5.1 digitaal DTS of Dolby signaal (ik neem aan dat je dit gebruikt) zonder problemen door de receiver verwerkt moeten kunnen worden. Alleen HD audio formaten, of een 7.1 signaal zouden voor problemen kunnen zorgen waarvoor je het signaal naar PCM moet omzetten. Werkt alles wel wanneer je het daadwerkelijk naar PCM omzet? En check even goed welk audio signaal (Dolby, DTS..) uitgestuurd wordt. Bekijk ook de algemene instellingen voor audio uitsturen goed. Wellicht dat daar iets niet goed ingesteld staat.

 11. Bram
  01 april, 2010 om 21:42

  Hallo,

  graag zou ik willen weten hoe ik het volgende het beste op kan lossen;

  TV + home cinema staan in de woonkamer. Graag wil ik ook boxen in mijn eetkamer ophangen. Mocht ik een film willen kijken en mijn vriendin in de andere kamer radio willen luisteren, kan dat dan op 1 7.1 versterker? Op internet heb ik de Sony SRT-DH700 versterker gezien. Zou ik dit hiermee voor elkaar kunnen krijgen?

  Ik ben een “leek” op dit gebied dus misschien zal het een domme vraag zijn…

  Alvast bedankt in ieder geval!

  • Martijn
   02 april, 2010 om 0:29

   Beste Bram,
   Bedankt voor je vraag. Zie ons antwoord bovenaan de pagina. Succes!

 12. Bram
  02 april, 2010 om 10:30

  Bedankt!

  Nog een klein vraagje: op welke aansluiting op de 7.1 versterker kan ik dan het beste de 2 losse boxen in mijn eetkamer aansluiten?

  Alvast bedankt weer!

  • Martijn
   02 april, 2010 om 20:54

   Dat staat bij de receiver aangegeven. Dit is de B zone. Meestal zijn dit de surround back luidspreker aansluitingen. Ook moet dit in de handleiding staan.

 13. Bauke
  07 april, 2010 om 20:55

  Hee ik sta op het punt een harman kardon avr 155 te kopen maar hij heeft geen dts HD formaat ?
  Is dts HD erg belangerijk ? ik begin mijn set met 2 zelfbouw visaton speakers en wil dit later uitbereiden naar 5.1.
  Maar ik zie steets veranderingen op de hk website dus ik gok dat er nieuwe modellen aankomen waardoor de avr 160 (7.1 en dts HD) waarschijnelijk goedkoper gaat worden waardoor hij betaalbaar word voor mij.

  Ik wil de receiver via een optical kabel op mijn macbook pro aansluiten voor itunes en om later blue-rays te kijken.

  • Martijn
   07 april, 2010 om 20:59

   Beste Bauke,
   Of het belangrijk is ligt echt aan wat je met je systeem wilt. Als je straks Blu-ray films wil afspelen dat is het aan te raden op het DTS HD model, zeker wanneer je gaat uitbreiden naar 5.1. Met DTS HD krijg je een stukken beter surround geluid. Succes!

   • Bauke
    07 april, 2010 om 21:05

    Hee bedankt maar denk je dat hk binnenkort met nieuwe modellen komt want dan wacht ik daar op dan word de avr 160 goedkoper 🙂 (waarschijnelijk)
    Ik zag dat ze net nieuwe speakers hebben en de volgorde op de receiver pagina op de website van hk is veranderd (de 2008 modellen staan nu onderaan en de 2009 boven aan) eerst was het op model nummer volgorde.

 14. Piet
  18 april, 2010 om 12:36

  Goedemiddag,

  Ik heb net een nieuwe NAS opstelling (synology ds210j) aangeschaft voor het delen van bestanden en muziek op mijn thuisnetwerk. Gezien ik verder nog steeds met een full HD-tv zit die via scart aangesloten is op een oude dvd hd-recorder leek het me ook eens tijd om de woonkamer onder handen te nemen.

  Nu heb ik al een week het internet, inclusief jullie zeer informatieve site, door zitten spitten naar informatie over een setup die films (blu-ray) kan spelen met 5.1 surround sound. En die tevens draadloos (of indien dit echt een te slechte performance geeft via een draadje) aangesloten kan worden op mijn NAS. Na wat zoeken kom ik uiteindelijk op een tweesprong, of een home cinema set kopen met DLNA (e.g. de LG HB865TZ) of los van elkaar een blu-ray speler, een versterker en een boxenset kopen (waarbij dan de speler of de versterker DLNA moet ondersteunen).

  Nu heb ik zelf liever losse componenten ipv een home cinema set. Gezien het gigantische aanbod kan ik alleen door de bomen het bos niet meer zien. Set zou voornamelijk voor films gebruikt worden blu-ray en streaming via het netwerk (met wat radio en mp3’s tussendoor, dit met name via het netwerk). Voor de rest wel een grote fan van een mooi design (a la de meeste componenten van Harmon Kardon, strak en simpel).

  Hebben jullie een goede suggestie voor een mogelijke combinatie? (richtprijs zou in ieder geval onder de 1000€ moeten liggen).

  Alvast bedankt voor de reactie,

  Met vriendelijk groet,

  Piet

  • Martijn
   18 april, 2010 om 13:19

   Beste Piet,
   Bedankt voor je vraag. Zie ons antwoord bovenaan de pagina. Succes!

 15. Lex
  24 april, 2010 om 22:30

  Hallo, ik wil een BDP-S357 BLU Ray speler koppelen aan een LOEWE TV. Een wat ouder model, dus het moet met de component video kabel. Ik krijg echter met geen mogelijkheid beeld op mijn TV. Mijn oude DVD speler was op precies dezelfde manier aan mijn TV gekoppeld en dat werkte prima. Ik zie nu wel dat de blu ray speler begint af te spelen, maar na een seconde of 20 schiet hij terug naar 0 en springt hij op pauze. Op de TV vindt ik nergens het signaal terug. Heeft iemand tips?
  Alvast bedankt.

  • Martijn
   24 april, 2010 om 23:05

   Beste Lex,
   Het klinkt alsof de Blu-ray speler in de instellingen nog steeds als HDMI uitvoer ingesteld staat. Kijk even goed in de handleiding want bij sommige spelers kun je met een knoppen combinatie overschakelen op component. Anders kun je de speler op een HDMI monitor of TV van iemand anders aansluiten via HDMI en de instelling veranderen. Als laatste optie kun je Sony bellen hoe je overschakelt naar component. Succes!

 16. Stefan
  27 april, 2010 om 19:22

  Ik heb op dit moment een CRT tv, maar ik wil binnenkort een LCD tv gaan kopen. Ik kijk vooral naar voetbal. Waar moet ik op letten bij het kopen van een LCD tv ivm de snelle beelden? Reactietijd en/of frequentie en is het verstandig om een LED tv te kopen? Ik las hier op de site dat LED’s een snellere response tijd hebben.

  • Martijn
   27 april, 2010 om 23:22

   Beste Stefan,
   Kijk vooral naar de refresh rates. Deze moeten wel op boven de 100Hz liggen, wat de meeste TV’s van bijv. Samsung en Sony wel hebben. Een LED TV heeft een snellere responsetijd dus dat is dan zeker aan te raden. De ledjes kunnen sneller aan en uit en geven betere zwart waarden. LED is dus zeker een verbetering ten opzichte van het ‘oude’ LCD. Succes!

 17. Lieuwe
  30 april, 2010 om 15:28

  Hallo, goede site met informatie!

  Ben hier zelf bezig met bepalen wat er zoal nodig is en hoe alles aangesloten kan worden. Daar kan ik echter wel wat hulp bij gebruiken..

  Het enige wat ik nu heb is een Samsung UE32C6740 TV (met DLNA en wifi mogelijkheid).

  Dit wil ik graag uitbreiden met:

  – receiver + 2.1 (of evt als de rears draadloos kunnen 5.1) boxen
  – mediaplayer (Ryan Playon bv..)

  Wat ik graag wil is via de mediaplayer video, film en muziek afspelen. Daarnaast ook blueray films kunnen afspelen (via een aparte speler of via pc?) en eigenlijk kunnen internetten op de tv via mijn eigen pc (kamer ernaast..) op de TV

  Waar ik vooral mee zit is, waar zet ik de receiver neer (moet die bij tv of kan die ook in kast in kamer ernaast..) en hoe verbind ik alles met elkaar. Als er iets draadloos kan zou dat mooi zijn, maar het moet wel vlekkeloos werken. Kan dit?

  Is er een site waar in schema’s HT setups staan ? Dat zou al behoorlijk helpen, maar hoor graag hoe jullie deze setup zien. Als ik receiver niet bij TV zet dan moet t geluid van de TV nog wel naar de receiver getrokken worden en moet er 1 hdmi kabel van de receiver naar de TV gaan voor bronnen als mediaspeler en eventueel PC en blueray speler..klopt dit?

  Bedankt alvast!

  • Martijn
   30 april, 2010 om 16:45

   Beste Lieuwe,
   Bedankt voor je vraag. Zie ons antwoord bovenaan de pagina. Succes!

 18. Mootje
  10 mei, 2010 om 10:46

  Ik heb een 5.1 Onkyo HT-S3200 tijdje geleden gekocht. Ben verhuisd alleen vind ik de surroundsets niet echt passen mijn kamer nu. Is het mogelijk om van een originele 5.1 set naar 2.1 te maken? En dat bv mijn Playstation 3 het ook herkend als 2.1?

  • Martijn
   11 mei, 2010 om 0:05

   Beste Mootje,
   Je kunt inderdaad gewoon 2 speakers aansluiten, alleen zat het geluid niet als surround geprojecteerd worden. De receiver zal je set-up zien als stereo. De Playstation zal niks herkennen aangezien deze alleen met je receiver communiceert. De PS3 zal dan gewoon 5.1 (wanneer mogelijk) doorsturen. Je receiver maakt er dan een stereo signaal van. Echte 2.1 sets werken vaak met surround projectie. Hier kun je er meer over lezen. Succes!

 19. Bram
  26 mei, 2010 om 15:18

  Hallo,

  ik zit met volgend probleempje: bij het bouwen van ons huisje heb ik bekabeling aangebracht in de huiskamer, met de bedoeling om de geluidsinstallatie en het homecinemasysteem (in één configuratie) langs één zijde van de huiskamer te plaatsen. Wat ik vergeten ben is dat de televisie aan de andere zijde staat en nu vraag ik mij af of ik een draadloze verbinding kan maken tussen geluidssysteem en homecinema enerzijds en de televisie anderzijds. Is dat waar zo’n draadloos hdmi-systeem van Gefen me uit de nood kan helpen ?
  Moet ik ook op iets letten wanneer ik mijn nieuwe televisie aankoop (een specifieke aansluiting of zo ?)

  Groet en bedankt!

  Bram DB

  • Martijn
   26 mei, 2010 om 15:44

   Beste Bram,
   Voor de draadloze verbinding tussen bron (home cinema/DVD/Blu-ray) en TV kun je inderdaad gebruik maken van het systeem van Gefen. Dit werkt zeer goed en levert een goede kwaliteit. Voor de draadloze overdracht van audio (voor de speakers) is het lastiger (ik ga er hier even vanuit dat je geen kabels wilt tussen speakers en home cinema systeem). Canton heeft zo’n systeem, maar dat werkt voor zover ik weet alleen met Canton speakers. Wellicht dat het merk van je speakers een draadloze oplossing heeft? JBL heeft ook een universele draadloze oplossing, maar over de kwaliteit durf ik niks te zeggen.
   Bij de aankoop van een TV hoef je niet te letten op andere of extra aansluitingen hiervoor. De meeste systemen werken gewoon met een zender/ontvanger die op de standaard aansluitingen past. Succes!

 20. Simon
  29 mei, 2010 om 9:46

  Hallo iedereen,

  ik zit met het volgende probleem, gister een nieuwe samsung c6000 led televiesie aangeschraft inclusief een dtv module voor in de tv.

  hiervoor hadden wij een phillips lcd tv en aangezien die geen dtv module had werd hierbij gebruik gemaakt van een samsung receiver (decoder).

  De manier waarop alles was aangesloten is als volgt: De decoder ging met een scart naar de dvd recorder vanuit daar ging er een hdmi kabel naar de tv en een coax kabel naar de suround set.

  Door alles op deze manier aan te sluiten kan je optimaal gebruik maken van de timeshift/opneem functie van de dvd recorder.

  Nou is mijn vraag, is he mogelijk op zon soort opstelling weer te maken met de samsung c6000 aangezien daar het signaal niet op een decorder binnenkomt maar rechtstreeks op de tv. ik zelf heb nog geen aanduiding van een video out ingang op de tv gevonden maar mischien dat ik ergens overheen kijk of iets vergeet.

  Hopelijk zouden jullie me hierin kunnen adviseren.

  Met vriendelijke groeten,
  Simon

  • Martijn
   29 mei, 2010 om 14:28

   Beste Simon,
   Helaas is dit niet mogelijk. Wel kun je een extra kaart aanvragen voor de decoder en deze dan gebruiken voor opnamen. Ook kun je op de Samsung TV een USB harddisk aansluiten en deze gebruiken als PVR (Personal Video Recorder). Dezelfde opstelling of direct doorkoppelen naar de decoder is niet mogelijk.
   Succes!

 21. Kenneth
  01 juni, 2010 om 9:01

  Iik heb onlangs de LG blue ray home cinema set HB650SA gekocht. Gisteren probeerde ik de boxen aan te sluiten maar ik stuitte op iets vreemds. De subwoofer werkt perfect, maar als ik bijvoorbeeld de midfront speaker aansluit op de aangegeven aansluiting, werkt deze niet. Wanneer ik van de kabel van de midfrontspeaker echter 1 uiteinde in de aansluiting van deze frontspeaker laat zitten, en het andere uiteinde in de aansluiting van bijv. de box rechtsvoor doe, werkt de midfrontspeaker wel..

  Het zelfde geldt voor de rechtse front- en rearspeaker: wanneer ik beide kabeluiteinden in de juiste uitgang steek werken deze niet, doe ik een van de uiteinden in de uitgang van een andere box, werkt het wel…

  Ik vind het vreemd, omdat dus zowel de boxen, de kabels als de aansluitingen op zich lijken te werken, alleen dus niet wanneer ik de juiste box, met de juiste kabel op de juiste uitgang aansluit… Wie kan hier iets zinnigs over zeggen

  bvd

  mvg Kenneth

  • Martijn
   01 juni, 2010 om 19:44

   Beste Kenneth,
   Dat klinkt heel vreemd. Weet je zeker dat je de juiste aansluitingen gebruikt? En verder dat je de juiste polen aan elkaar aansluit (zwart op zwart, rood op rood)? In principe werkt elke speaker op elke aansluiting, dus het zou kunnen dat een front speaker op de center aansluiting werkt, maar de speaker is er niet voor gemaakt. Mocht dit niet het geval zijn zou ik de winkelier/fabrikant even om hulp vragen. Succes!

 22. Harold
  02 juni, 2010 om 12:39

  Ik lees hier dat de nieuwe Sony HT-CT-350 in Nederland te koop zou zijn. Weet iemand waar en tegen welke prijs??

 23. Hans
  03 juni, 2010 om 20:43

  Hallo ik heb een samsung Digital home Cinema Systeem gekocht HT-C550 nu is er nieuwe software maar hoe zet je dit er op in de handleiding staat er niets over samsung weet het ook niet precies die zei iets met coax kabel of de update op cd zetten en dan er in doen maar het doet niks heeft er iemand een idee

  • Martijn
   03 juni, 2010 om 23:33

   Beste Hans,
   Er zijn twee manieren; 1. Ga naar de Samsung website en zoek daar naar het type van je set. Waarschijnlijk kun je daar een update downloaden. Brand deze update (puur het bestand) op een CD en stop deze in het apparaat. De update zou vanzelf dan moeten starten. 2. Sluit een ethernetkabel (kabel die bijvoorbeeld van je modem af komt) aan aan het home cinema systeem. Of de set zoekt dan zelf automatisch naar updates, of je moet in het menu het zoeken naar updates selecteren. De update wordt ook dan automatisch gedownload en geïnstalleerd. Succes!

   • Hans
    04 juni, 2010 om 0:30

    Beste Martijn bedankt voor je reactie de sofware had ik al gedownload ik had hem uitgepakt en de map op cd gebrand maar het ging niet lnstalleren op jouw advies enkel het bestand op cd gebrand maar er gebeurt niets er zit geen ethernet aansluiting op in het menu zit niks van update of zo als nog bedankt Gr Hans

   • Martijn
    04 juni, 2010 om 0:54

    Beste Hans,
    Waar haal je dan de informatie vandaan dat er een update is? Als de set geen ethernet aansluiting heeft lijkt me dit sterk namelijk.

   • Hans
    04 juni, 2010 om 17:42

    hallo Martijn ik haal het hier vandaan http://www.samsung.com/nl/support/download/supportDown.do?group=tvaudiovideo&type=hometheater_systemen&subtype=hometheatersystemen&model_nm=HT-C550&disp_nm=HT-C550&language=&cate_type=all&dType=D&mType=FM&vType=&prd_ia_cd=03030100&model_cd=&menu=download
    ik heb zelf versie 1003 er op staan en nu zijn ze bij versie 1006.2 ik heb ook een email naar samsung gestuurd met de vraag hoe ik het moet doen krijg ik als antwoord ja u moet versie 1006.2 gebruiken dat weet ik ook wel maar ik vroeg hoe ik dat moest doen dus geen antwoord er op en ik was toch duidelijk Gr Hans

   • Martijn
    04 juni, 2010 om 19:06

    Beste Hans,
    Het .ROM bestand op een CD zou absoluut moeten werken. Als de set de CD niet accepteert of de update niet installeert rest je niks anders dan contact op te nemen met de winkelier of Samsung helaas..

 24. Esmerald
  07 juni, 2010 om 21:57

  Ik heb een Samsung HT-C550 set gekocht en aangesloten. Nu krijg ik alleen geluid over alle 5 boxen wanneer ik een dvd afspeel via de set. De volgende apparaten heb ik ook aangesloten op de set: TV via scart (wordt morgen aangepast naar HDMI), Settopbox van Tele2 via tulpaansluiting, Rapsody N35 (mediacenter) via optische kabel. In de handleiding staat aangegeven dat je de set uit moet zetten en de 0 minimaal 5 seconden ingedrukt moet houden om RGB in te stellen echter gebeurd er niks wanneer je dit doet.

  Het is erg storend om een 5.1 surround set te hebben en alleen bij het afspelen van DVD ook 5.1 geluid te hebben. Via de andere apparaten heb ik alleen geluid uit de voorste 2 boxen en de subwoofer.

  Heeft iemand enig idee wat ik wellicht verkeerd gedaan heb (verkeerd aangesloten)? Ik heb ook al een bericht naar Samsung gestuurd maar na een week heb ik nog steeds geen reactie ontvangen.

  Alvast bedankt!

  • Martijn
   07 juni, 2010 om 22:15

   Beste Esmerald,
   Het is logisch dat de andere apparatuur geen 5.1 surround doorstuurt. Dit zit niet in het bronmateriaal opgeslagen. Om 5.1 surround geluid te krijgen uit deze apparaten moet je een instelling veranderen om de HT-C550. Wat je dan krijgt is een softwarematig gevormd surround geluid. Zo kun je in de surround instellingen op de set bijvoorbeeld kiezen voor Meerkanaals modus (multi channel), Game modus, of films modus (Elke set heeft andere benamingen). Kies dus een van deze surround instellingen wanneer er stereo weergegeven wordt. De set zelf zet dit dan om een een soort van surround geluid (nooit echt surround, want dat moet de bron weergeven). RGB heeft trouwens niks te maken met surround, dit is puur de aansluiting en beeldweergave. Succes!

   • Esmeralda
    08 juni, 2010 om 19:37

    Beste Martijn,
    Dank voor je reactie. Helaas helpt dit niet. Ik kan deze modus namelijk alleen aanpassen vanuit de input DVD en niet vanuit de Aux 2 input waar de settopbox op aangesloten is. Normaal zou je dit moeten kunnen aanpassen vanuit de afstandbediening met de knop Pro Logic maar deze werkt alleen in de dvd functie. Mocht je nog andere suggesties hebben dan hoor ik het graag!

   • Martijn
    09 juni, 2010 om 11:13

    Beste Esmeralda,
    Staat er ook letterlijk in de handleiding dat je de ProLogic knop niet kunt gebruiken met andere aansluitingen? Als dat zo is dan denk ik dat het lastig wordt om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn altijd al sets geweest die analoge stereo inputs niet omzetten naar surround.

   • Esmeralda
    10 juni, 2010 om 22:53

    Hoi Martijn,
    Er staat inderdaad in dat dit alleen via de analoge aansluiting zou werken, echter werkt ook dan deze knop niet op de afstandbediening. Er staat in de handleiding: “Sluit uw externe apparaat voor de modus Pro Logic II aan op de AUDIO-ingangen (L en R) van het product. Als u alleen links of rechts aansluit, is surroundgeluid niet mogelijk.”

    Daarnaast kan ik maar 1 apparaat via tulp aansluiten en ik heb 2 apparaten waarbij ik geen surround heb dus dit gaat een probleem opleveren vermoed ik.

    Bij de pagina’s probleem oplossen staat wel het symptoom “Er wordt geen Dolby Digital 5.1 CH surroundgeluid geproduceerd.” vermeld maar de geboden oplossingen gelden alleen voor bij het kijken van dvd en daar heb ik nou net geen problemen mee 🙂

 25. Martijn Chel
  19 oktober, 2013 om 21:43

  Let op: Deze vraagbaak is gesloten. Stel je vragen in de nieuwe Vraag & Antwoord sectie.