Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Zou je bij een curved tv ook voor een curved soundbar gaan?


21 augustus, 2017, Categorie:

Ik heb recent een 49 inch samsung curved tv gekocht en zoek daar nog een passende soundbar bij. Op het moment twijfel ik tussen de MS650 en de J6500/J7500 (curved). Ik neig naar de J6500 ipv de J7500 omdat het beter past bij mijn niet al te grote woonkamer (27 m2 in een flatgebouw) en een curved soundbar zou ideaal zijn voor het oog. Maar als ik gewoon een recht model neem, kan ik er dan niet veel kwaliteit voor terug krijgen? Zo is een voordeel van de MS650 dat er geen subwoofer bij hoeft wat weer ruimte scheelt en het is ook leuk om een iets moderne soundbar te hebben.

Verwarrend bij dit vraagstuk is dat de J7500, ondanks dat zijn leeftijd  (2015) op expertreviews.com nog steeds wordt aangeraden bij curved tv’s, en dat vind ik moeilijk te snappen aangezien  er veel nieuwe technieken ontwikkeld zijn in de tussentijd.

Graag uw mening, alvast bedankt.

Antwoorden

Qua kwaliteit doet het (zeker gezien de ruimte) niet voor voor elkaar onder. Pak gewoon wat jou het mooiste lijkt in de ruimte. Echter, een soundbar zonder subwoofer is wel een drastisch verschil. Als je niet veel om lage tonen geeft kun je er prima van genieten, maar als je wel wat bas gewend bent of wilt dan zou ik toch een soundbar met subwoofer kiezen.

Beste,

Esthetische keuzes zijn niet altijd de meest rationele wat geluidskwaliteit betreft. De ms 650 is een degelijke soundbar maar zonder subwoofer is het maar een mager beestje. Geen enkele soundbar is in staat voldoende diepgang aan het geluid mee te geven zonder de hulp van een degelijke sub.

Ik zou volgende set aan u aanraden :

–  Samsung Sound + hw-ms 750 & swa-700 5.1 soundbar

Deze combinatie zal u zeker niet teleurstellen.

Veel plezier !

Een antwoord toevoegen