Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Zijn er ook geluidsproblemen met de Panasonic gzw954 in Nederland?


24 september, 2019, Categorie:

Ik overweeg al langere tijd om de panasonic oled gzw954 te kopen maar wilde de praktijkervaringen afwachten of toch een philips 804/854 of lg c9 of samsung Q90r kopen.

Nu volg ik al even de avsforum website waar een speciale gebruikservaring met de pansonic meteen vanaf lancering van deze tv loopt en meteen werden er daar over de daar gz950 i.p.v. 954 gemeld door meerdere personen/eigenaren… En daar komen er steeds meer bij.. Crackles noemen ze het. En dit wordt door panasonic niet opgelost. Nu werd ook al geclaimd dat dit niet opgelost kon worden met een software-update misschien.. Of wel.. Panasonic reageerd zo goed als niet.. Er wordt ook aangeraden om misschien de tv gewoon niet aan te kopen. Dit probleem wordt daar ook gemeld bij de dure variant 2000 oled..

 

Mijn vraag is of in nederland met de 954 ook deze problemen zijn.. De 950 die in engeland verkocht wordt word misschien ergens anders in elkaar geschroefd…

Antwoorden

Beste,

Die problemen met het crackle sound heb ik gevolgd op het Av forum in de Uk en daar zijn inderdaad meldingen van gemaakt en helaas (nog) niet opgelost. Als je van plan bent de interne luidsprekers te gebruiken is het een berekende gok maw je kan geluk hebben indien niet zit je met de gebakken peren.

Voor gebruikers met een extern geluidssysteem is er niets aan de hand en voor zover ik weet is de assemblage Tv Panasonic gesitueerd in Duitsland en een tweede fabriek in Tsjechië.

Misschien kan je met de verkoop iets regelen  op papier indien het oled scherm toch het irritante geluid weergeeft en dan voor de genoemde concurrentie te gaan die stuk voor stuk elkaar waard zijn.

Succes !

#sir Oled bedankt voor je antwoord. Toch heb ik ook reacties gezien die wel ook een probleem met een aangesloten soundbar hebben/heeft. Maar dan moet ik het nogmaals allemaal bij langs gaan…

 

Ik heb ook gelezen dat iemand uit ervaring stelde dat het lag aan coderingen van dolby stereo doorgifte of nou ja,. ik kan het zo niet meer zeggen,. Moet ik ook opzoeken.. Ik blijf het nog even aankijken.. Philips 804/854 is ook nog weinig ervaring mee.. En nu zakt de samsung q90r ook wat in prijs.. Ik dacht dat expert 20 % korting geeft op een  55 inch q90r van 2800 euro.. dus 560 euro eraf.. Alleen ik zag deze tv er net niet tussen staan in de folder?? 2800 – 560 =2.240 euro.. En dan nog 300 euro cash-back.. Is 1.940 euro..

Dus richting het eind van het jaar kan de concurrentie mee zakken.. Met een qled ben ik ook af van die dunne oled schermen.. die te kwetsbaar zijn om nog eens te verhuizen.. in mijn auto..

 

 

Beste,

Over die problemen met externe geluidsbronnen had ik nog niet gehoord , een collega over het kanaal heeft de 954 oled en geen enkel probleem met geluid noch beeld dus toch ergens een loterij.

Wat betreft die Qled Q90r dat zit wel goed mits goede afstelling …

Kan ook nooit geen kwaad eens een prijsbestek te vragen bij Platte Tv.nl .. je weet maar nooit welke korting je daar kan krijgen.

Succes !

platte tv bood de samsung q90r mij aan voor 2.079 euro.. 300 euro cashback zou 1.779 euro zijn.

Echter expert heeft de samsung q90r nu voor 2499 op de website. 20 % korting die ze nu geven geeft 2.000 euro – 300 = 1.700 euro..

Panasonic oled zou op 1.900 – 380 = 1.520 euro komen

 

Maar goed.. Het gaat niet om een paar euro.. Het gaat om de keuze, welke tv. Die geluidsproblemen over het kanaal, blijft elke dag nieuwe ‘slachtoffers’ geven.. Maar misschien andere versie..