Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ziggo HD recorder wegwerken – Aansluiten op een centrale AV Receiver?


28 december, 2014, Categorie:

Hi,

Mijn doel van informatie is het aanschaffen van een nieuw audio systeem om muziek mee te luisteren, speakers en versterker. Hierbij kijk ik zoveel mogelijk naar nieuwe technieken zoals spotify, internet radio en anderen. Aansluiten van TV en Blueray zijn gewenst.

Nu viel mijn oog op een functionaliteit bij Bose waarvan ik me afvraag of deze functionaliteit ook in andere AV receivers zit. Op de Bose Lyfestyle kan je de Ziggo HD recorder aansluiten en deze uit het zicht halen. Bijvoorbeeld wegwerken in een kast.

Nu is de Lifestyle niet mijn systeem qua geluid voor muziek (en de verkoper in de Bose store kwam er niet uit waar ik mijn speakers moest plaatsen …. Maar dat is een ander verhaal).

Maar kan dit ook met anderen AV receivers? Of is dit een specifiek Bose Unique Selling Point?

Antwoorden

Hoe zegt Bose dat dit kan?

Je kunt immers op de meeste moderne AV-receivers een infrarood-repeater (kabeltje) aansluiten waardoor je externe apparatuur kunt bedienen. Dit is een ‘standaard’ functie maar check het wel even bij elk model.

Hi,

Nu is mijn vertrouwen in de Bose verkoper al gedaald …

Volgens Bose gaat dit met de HDMI kabel en centrale universele afstandsbediening.

Uit je antwoord begrijp ik wel dat dit geen standaard functionaliteit is.

 

Ah, dan bedoelt hij waarschijnlijk HDMI-CEC (?). Leuk bedacht maar let wel dat hiermee verre van alle functies te bedienen zijn. Lees je wat dat betreft even goed in..