Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha YSP 5600 geluid achteraan versterken?


2 maart, 2017, Categorie:

Beste Bart of Martijn,

Door het ontwerp van de woonkamer is het bijna onmogelijk geluid achter je te horen via de Yamaha soundbar 5600 .  Zou het mogelijk zijn en eventueel een meerwaarde hebben er een koppel wx-030 speakers achter mij draadloos aan te koppelen ?

Vriendelijke groet

Antwoorden

Wat leuk om een vraag te krijgen van iemand die vooral goede bijdrages levert qua antwoorden 🙂

Ja dat kan natuurlijk. Of het in jouw specifieke situatie de meerwaarde gaat geven die je zoekt is natuurlijk ongewis ivm de lokale omstandigheden. Een goede winkel zal bereid zijn om je het te laten proberen. Bij webshops heb je trouwens ook de mogelijkheid om het terug te sturen indien het niet aan de verwachting voldoet 😉

We doen ons best om vooral goede bijdragen te blijven leveren, alleen audio is niet mijn specialiteit maar alles die te maken heeft met beeld probeer ik bij te houden . Alleen gaat het de laatste tijd verschrikkelijk hard qua beeldtechnieken. Nu Bart bedankt voor je antwoord dan zal ik het zo uit proberen.

Prima artikel in begrijpbare taal  over Chroma sub  sampling en Auro 3d overigens . TOP!!!!

grtz

Beste Bart of Martijn,

 

Na enkele weken de twee wx-030 te hebben getest ben ik toch tot de conclusie gekomen dat ze een meerwaarde bieden in combinatie met de  ysp 5600.

Nu de installatie met Android is zeker niet van een leien dakje gelopen. De music cast app onder Android had last van kuren en was ondanks het zeer goede wi-fi netwerk zeer onstabiel. Na een uur of twee sukkelen( ja, je leest het goed) en een zenuw inzinking nabij met de boxen bijna richting Duitsland terug , was het systeem gekoppeld aan de ysp- 5600.

De eerste resultaten waren bevredigend maar zeken niet wauw. Nu de sterkte van de wx-30 is muziek afspelen ,dat is een feit. Het is slechts na de firm-ware update van 21 maart dat het systeem een hele grote stap vooruit heeft gezet inzake stabiliteit en geluidskwaliteit.

De leegte achteraan  wordt nu goed opgevangen door de 2 in stereo gekoppelde boxen dus voor mensen met eenzelfde probleem zeker het overwegen waard !

Grtz