Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha ysp 5600 soundbar of een andere?


14 juni, 2017, Categorie:

Ik overweeg een yamaha ysp 5600 soundbar aan te schaffen met het Dolby Atmos systeem. Nu kijk ik vooral content via de tv, dus niet via blueray oid,  en hier wordt  Atmos meestal nog niet gebruikt. Heeft het dan zin om voor deze  soundbar  te kiezen en levert hij toch nog een betere geluidservaring dan bijvoorbeeld een sounbar van Heos by Denon of een Sonos?

Antwoorden

Beste,

Nu heb ik de yamaha ysp 5600 al bijna een jaar in mijn bezit dus weet ik wel het een en ander ervan.

– Het is een hele goeie soundbar maar wel een met een paar serieuse minpunten.

– Liefst aan te schaffen met de subwoofer nsw -300(voor echt waw geluid) waardoor hij erg prijzig wordt .

reken maar op een prijs van samen 2200 euro.

– GEEN 2.0a hdmi aansluitingen dus geen 4k hdr enkel op aansluiting 1 2.0 dus enkel 4k maar geen hdr.

Aangezien  HDR meer en meer een dominate rol gaat spelen weing toekomst gericht dus.

– Ruimte indeling is ook erg belangrijk  maw heb je een mooi afgesloten vierkante ruimte weinig problemen daar maar heb je een L-vormige living met veel open ruimtes  dan wordt het heel wat moeilijker om atmos weer te geven . Zetels tegen de muur of raam geen geluid achter je dus toch wat aspecten om mee rekening te houden.

Qua geluid en geluidseffecten( enige soundbar die ook dts-x ondersteunt) zeer goed en kan zeer krachtig uit de hoek komen, ook voor muziek in stereo zeer overtuigend maar dan moet je wel de sub aanpassen.

Persoonlijk vind ik dat hij de soundbar van Heos en Sonos gewoon omver blaast , de Ysp 5600 is gewoon weg zoveel beter maar zoals ik hierboven beschrijf toch met een paar serieuze beperkingen.

Misschien een keer gaan luisteren naar  de Sony Ht-st5000 die heeft ook Atmos en kost toch beduidend minder en is naar ik lees en hoor wel goed voorzien voor de toekomst.

In ieder geval veel kies en luisterplezier !!

 

bedankt voor het uitgebreide antwoord

Graag gedaan !

Complimenten voor het uitgebreide en behulpzame antwoord sir oled. Wordt gewaardeerd 🙂

Het compliment wordt zeer ter harte genomen en voor de rest doe ik gewoon mijn best net zoals jullie.

 

grtz

Hallo.

Ik heb ook een ysp5600sw aangekocht. Nu wil mijn echtgenote toch nog dat ik mijn platenspeler aansluit. Daarom mijn vraag:

Hoe sluit ik het best, en betaalbaar, mijn Rega Planar 2 (jaren 80) aan?

Beste ,

De analoge verbindingen zullen wellicht de enige manier zijn om deze platenspeler te koppelen . De kleurtjes wijzen zichzelf wel uit.

Veel plezier !

Onlangs de ysp 5600 aangeschaft vanwege de goede recenties, nu is hij vorige week geleverd zonder sub (duurt nog 2 weken).

heb dus alleen de soundbar aangesloten, en gelijk wat muziek afgespeeld via spottify.

nu vind ik het geluid erg tegenvallen, het geluid is erg blikkerig en absoluut geen lage tonen, en dit terwijl de sub een optie is, dus niet noodzakelijk volgens yamaha !!!

de soundbars van heis en sonos klinken zonder sub al 100X beter !!!!

wellicht heb ik de instellingen niet goed staan (volgens mij wel), maar als iemand tips heeft hoor ik het graag,

gr richard

Beste,

Heb je de procedure van ruimte instelling goed doorlopen dus met microfoon om alles goed aan de ruimte in te stellen ? Deze is essentieel voor een evenwichtig geluid. Eventueel de procedure herhalen.

Is je verbinding met het ethernet bekabeld of niet ? Indien draadloos zorg voldoende bitsnelheid want halfslachtige wifi’s zorgen dikwijls voor audioproblemen.

Wat betreft de vergelijking met de Heos of Sonos soundbar daar moet ik toch van mening verschillen die klinken pas zielloos zonder sub.

Nu de eerste doelstelling van de Yamaha ysp 5600 is vooral film met de nadruk op Atmos en dts-x die klinken bij moment zeer indrukwekkend . Muziek is best ok maar ook niet meer dan dat .

Zonder sub is hij krachteloos maar zou hij toch niet blikkerig mogen klinken, dat doet hij in ieder geval niet bij mij.

Indien u toch vindt dat de soundbar u verwachtingen niet inlost terugsturen die handel en geld terug vragen.

Succes !

Bedankt voor je snelle antwoord sir oled,

heb hem momenteel draadloos aangesloten, en ook de ruimte instelling goed doorlopen.

momenteel zitten we nu tijdelijk in een huurhuis, krijgen 25 mei de sleutel van ons nieuwe huis, dit huis is nu dus best rommelig, maar dat moet niet het probleem zijn als ik muziek in stereo afspeel.

ik heb de soundbar gekocht puur op de goede revieuws, en die zijn allemaal lovend, en niet een hifi zaak had hem staan om te beluisteren.

ben toch wel benieuwd hoe hij op een ander klinkt, dan heb ik vergelijkings materiaal.

misschien toch maar ever terug naar waar ik hem gekocht heb (platte tv winkel breda), misschien dat ik dan wat verder kom.

iig nog bedankt voor de snelle reactie……..

gr richard.

Beste,

Nee dat zou het probleem niet mogen zijn , misschien eventjes de instelling music video uitproberen die zou toch wat beter moeten klinken.

Misschien moet uw ijkpunt wat bijstellen, de soundbar zal nooit voor muziek klinken als een paar goeie stereo speakers maar wat mezelf betreft voldoet hij meer dan voldoende.

Succes !