Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha WXAD–10 maakt geen verbinding met WiFi netwerk?


29 januari, 2018, Categorie:

Mijn Yamaha WXAD10 maakt geen verbinding met WiFi netwerk. Wat zou daar de oorzaak van kunnen zijn?

Antwoorden

Lastig te zeggen zo, kan aan veel oorzaken liggen. Wat is de melding die gegeven wordt? En heb je geprobeerd met een ander netwerk te verbinden (buren bijvoorbeeld) of je eigen netwerk tijdelijk open te maken en te verbinden?

Als ik hem aan zet knippert het middelste ledlampje. de 2 andere blijven uit.

op dat moment moet ik de connect knop 5 seconden ingedrukt houden en dan zou je verwachten dat er iets gebeurt met de led lampjes maar alleen de middelste blijft gewoon knipperen.

als ik vervolgens bij instellingen op mijn iphone WiFi kijk komt MusicCastSetup niet in beeld.

 

Beste,

De app verwijderen , de handleiding goed doorlezen en de router eens afleggen en opnieuw opstarten.

Music cast app opnieuw downloaden en opnieuw beginnen. Zelf bezit ik de Wx-30 en weet dat dit bij mij ook niet van een leien dakje liep. Dit was wel met de Android versie en normaal zou de Ios versie iets soepeler moeten lopen.  Zorg ook voor voldoende Wi-fi sterkte want zelf heb ik een versterker met accespoint moeten bijplaatsen het signaal was te zwak met uitval tot gevolg.

Eens je connectie hebt loopt het als een trein dus geduld en succes !

 

ok, dank voor de reactie! het gekke is dat ik hem direct heb aangesloten op een utp kabel op mijn netwerk en dat werkt ook niet. normaal moet de utp aansluiting een groen licht geven maar dat geeft hij niet.

 

Hoi, ik heb het modem gereset en de app verwijderd. vervolgens modem weer aan en Yamaha weer aangesloten met een ethernetkabel direct op het modem. de ap geinstalleerd maar geen sjoege.

Vervolgens alles weer gereset, ap opnieuw geinstalleerd, Yamaha aangesloten op stroombron maar via de app kom ik ook niet aan een wifi signaal.

De yamaha blijft alleen in het midden knipperen.

ik denk dat hij gewoon stuk is………

Beste,

Als hij al niet werkt op de netwerkkabel klopt er iets niet. Gewoon terugsturen die handel en vervanging of geld terug.

Succes !

denk dat hij uit staat… aan zetten via de app

HEB OOK SINDS VANDAAG GEEN INTERNETRADIO VERBINDING EN ER BLIJKT EEN CONFLICT TE ZIJN TUSSEN YAMAHA EN DE PRODUCENT DIE DE INBOUW VERZORGD OM INTERNETRADIO TE ONTVANGEN (HET GAAT OM HEEL VEEL GELD DENK IK ZO ) WERELDWIJD IS DIT PROBLEEM AL BEKEND BIJ YAMAHA EN DEZE MOET SNEL ZORGEN DAT WIJ BEZITTERS VAN YAMAHA PRODUCTEN EEN NIEUWE UPDATE KUNNEN UITVOEREN OM WEL INTERNET RADIO ONTVANGST TE ONTVANGEN  ,HET ZOU WEL ZO PRETTIG ZIJN DAT DE FABRIKANT YAMAHA DIT AAN HAAR KLANTEN BEKEND ZOU MAKEN ,AANGEZIEN IK DIT HEB VERNOMEN VANEEN TECHNISCH ONDERLEGD PERSOON DIE IK GEVRAAGD HEB OM MIJN INTERNET RADIO WEER TE ONTVANGEN ,ECHTER NA ENKELE UREN ONDERZOEK OF HET AAN DE SOUNDBAR ZOU LIGGEN HEEFT HIJ DEZE MELDING ZO ALS BOVEN OMSCHREVEN ONTDEKT EN BEN NU BENIEUWD WANNEER YAMAHA NU ZAL REAGEREN MET UPDATES ETC

SUCCES ERMEE  m.kALAFUSZ

BOVENSTAANDE PROBLEMEN (OM DE HAVERKLAP GEEN NETWERKVERBINDING EN GEEN INTERNETRADIO SOMMIGE ZENDERS BIJ MIJN RX-V481) HEB IK OOK,  MAAR YAMAHA SCHIJNT ER WEINIG MEE TE WILLEN DOEN. ELKE KEER HOOP IK DAT EEN UPDATE HET  HEEFT VERHOLPEN, MAAR DAT IS IJDELE HOOP.

Ik ben in het bezit van een Yamaha RD v 481 en sinds een week in het bezit van een nieuwe router Expedia V10a. En wat ik ook probeer, verbinden wil maar niet lukken. Nog een week prutsen en dan drie hoog het raam uit.

De router of de Yamaha ?

Hmmm…. installeren van de MusicCast gaat bij mij ook niet vanzelf 🤔

Krijg steeds foutmelding ‘Setup mislukt. Herstart setup a.u.b.(-10316)’. Gebeurd als ik kastje wil koppelen aan mijn eigen Wifi netwerk. Kan over deze foutmelding niets vinden op internet. Iemand een geweldige tip wat te doen?
Groet, Nienke

wat is ” vandaag ”  ????

heb nu dus ook geen internet radio of tidal en is al de tweede keer !

Was steeds fan van YAMAHA (waar voor je geld). Ik heb nog een hifiketen uit de jaren 90 met een stel 3-weg boxen van kef.

Logischerwijs musiccast om het geheel af te maken. Begonnen met de actieve speaker MC 20. (Om het later uit te breiden). Dag na aansluiting geen wifiverbinding, ook na ettelijke pogingen. Ingeruild en idem… Alles netjes teruggedragen. Jammer maar sorry YAMAHA, klant en fan kwijt.

 

Ook Marantz geeft geen internet radio weer. Bij mij sinds 17-01-2020. Op de site waar naar verwezen wordt op het display staat te lezen dat je voor elk apparaat vTuner moet betalen. Dit geldt ook voor Denon producten.

Had ik dit eerder geweten dan had ik de Marantz CR611 en Denon serie 2400/2600 niet gekocht.

Let dus op wat u koopt.

Ik heb een WX 030 in de keuken en die doet het goed. Ook de Yamaha internet radio / versterker doet het goed. Alleen de WX 030 op kantoor boven krijg ik niet meer aan de praat. Heeft het overigens wel gedaan, maar dan viel wifi verbinding regelmatig weg. Piet.