Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha rxv557 koppelen aan een nieuwe receiver met hdmi?


11 oktober, 2014, Categorie:

Hallo.

Een vraag omtrent het koppelen van 2 receivers om over te gaan naar 7.2 of 9.2 met 3d.

Persoonlijk denk ik dat er meer met dit probleem zitten die dit als hobby hebben en alles willen aansluiten zonder stekkers te switchen en aansluitingen te vernielen en dat alles perfect werkt.

De receiver die we nou in het bezit hebben is de Yamaha rxv557,enorm veel in en uit gangen maar geen hdmi 3d.

Nu we willen overgaan op 3d met hdmi en wat meer bioscoopgeluid in de kamer willen vinden wij het zonde om deze receiver weg te doen en vragen ons af of we deze kunnen koppelen met een nieuwe.

De reden daarvoor is dat we nu al veel problemen hebben met allemaal apparaten en spelcomputers die we nu allemaal gekoppeld hebben met composite av switchen,Marmitek connect 236 (3 stuks),marmitek connect 421 (2 stuks) en 4 toslink schakelaars.

Wat hier ondermeer staat:

Super Nintendo,Nintendo Gamecube,Nintendo 64,Nintendo WII,Nintendo WII U,X.box,Playstation 2,Playstation 3,Playstation 4,cd speler,blu ray speler,3d blu ray speler,5 oude Philips cd recorders,5 Panasonic dvd recorders,2 laserdisc spelers,Philips cd-i speler,HD media player,platenspeler,Sony koptelefoon mdr-rf6500 en er zal nog wel iets bijkomen in de toekomst.

Het enigste probleem is op dit moment de digitale toslink uitgang van de receiver,1 uitgang die naar 6 ingangen moet,de Sony koptelefoon en de 5 Philips cd recorders,die schakelaars zij er gewoonweg niet,maximaal met 1 ingang en 4 uitgangen is op dit moment op de markt.

Nu is onze vraag,kunnen we twee receivers koppelen om alle in en uitgangen te benutten van de Yamaha samen met  de nieuwe reciever en dan uit te sturen over de nieuwe receiver met 7.2 of 9.2 opstelling van boxen die dan mischien de oude signalen van stereo en surround uitstuurd over de nieuwe receiver.

Dit scheelt ons veel in de aansluitingen die we dan extra winst hebben doormiddel van de twee recievers en weer een extra toslink uitgang  erbij.

Daarbij komt nog een probleem,bij het zoeken naar een nieuwe 60 inch 3 d tv kwamen we tot de conclusie dat er tegenwoordig nog maar 1 scart aansluiting ingang zit en dat we straks weer een bakje moeten koppelen om alles naar die ene ingang te krijgen.

Ik hoop dat u hier een antwoord aan kan geven wat betreft de receivers,het merk van de nieuwe zijn we ook nog niet uit want veel merken,ook de vlaggeschepen van alle merken hanteren maar 1 of geen toslink uitgang wat bij veel mensen een enorm groot gemis is.

 

Mvg Ronnie

 

 

 

Antwoorden

Ik zou zeggen ga eens kijken bij de professionele receivers want een bioscoop heeft ook 8 apparaten aangesloten op een versterker maar kijk ook eens naar de kleuren kabels zoals L R en video met die 3 kan je ook een apparaat aansluiten en als je een 3d tv wilt kopen kijk ook even of hij wel 3d ondersteunend is of 3 ready want anders moet alle anderen apparatyen ook beschikken over de 3d functie.

 

Een antwoord toevoegen