Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wisselend geluid home cinema set?


1 februari, 2014, Categorie:

Even een vraagje waar ik al een tijdje een antwoord op zoek.

ik heb een tv, een humax en een hcs. Als ik gewoon tv kijk moet wel de hcs aan en kijken we via hdmi1. Het geluid wordt geregeld via de afstandsbediening vd tv, je kan het geluid ook wel harder krijgen via de hcs (staat standaard op volume 58). Als ik echter een dvd afspeel moet ik het geluid vd hcs gelijk terugzetten op ongeveer 18 anders knalt het geluid uit de boxen. Je kan het geluid dan niet regelen via de afstandsbediening vd tv alleen met de afstandsbediening vd hcs. Er zitten alleen HDMI kabels aan alle apparatuur vast. Mis ik ergens een kabel of hoort dit zo? Ik hoop dat iemand het weet.

alvast bedankt

groeten ingrid

Antwoorden

Wat bedoel je precies? Je wilt het geluid van dvd middels de afstandsbediening van de tv bedienen? Zorg dat HDMI-CEC ingeschakeld staat. Dan heb je kans dat dit werkt. Echter is dit niet gegarandeerd. Dat de volumes afwijken is normaal, op sommige systemen kun je een standaard volume per input aangeven in de instellingen.

Ik dacht omdat de volumes vd tv en de dvd zo erg verschillen dat er iets niet goed ingesteld stond of dat er nog een kabel ergens tussen moest, maar dat hoort dus begrijp ik?

Dat het hoort zeg ik niet maar dat het kan is absoluut waar. Het hangt van veel factoren af en, als je het in de instellingen niet kunt aanpassen, doe je er weinig aan.