Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wil graag 5.1 geluid ipv 3.1?


7 januari, 2019, Categorie:

Hallo,

 

Ben vrij nieuw hier en ben hier komen omdat ik vandaag na 7jaar toch eigenlijk wel graag tv wil kijken over mijn philips hts9520 setje, die al enige tijd staat te verstoffen terweil had een geweldige set zou moeten zijn.

 

Vandaag heel veel aan geklooid en na 2a3 uur vloeken bleek het makkelijker dan vooraf gedacht (gewoon de easylink aan zetten en klaar, dat ik daar niet eerder aan heb gedacht).

En dan hoopje dat alles het doet maar dan kom je toch tot de conclusie dat alleen de front speakers links en rechts, sound bar en subwoofer hun werk doen maar achter dood en dood stil blijft. Is dit normaal met ‘gewone’ tv kijken?! Of heb ik ergens mijn instellingen niet goed staan? De tv is een philips 46pfl7605h.

Het is aangesloten met een HDMI aansluiting met ACR ondersteuning (zowel de hts als de tv ondersteunen dit). Via de tv instellingen vind ik wel een kopje surround maar hier kan ik niks aanvinken (waarschijnlijk omdat al het geluid via de hts gaat) en bij de hts kan ik wel ergens kiezen tussen automatisch of bitstream en hij staat nu op automatisch.

Hoop dat iemand me hier mee kan helpen,

Hoor graag,

Joeri

Antwoorden

heb je al een film afgespeeld? Met 5.1? Dan zou je iets moeten horen anders heb je de instellingen fout staan.

Bedankt voor de reactie,

Het is al enige tijd geleden dat ik via de hts een film heb afgespeeld, en moet ook zeggen dat de dvd/blue ray lade niet meer open gaat kan hem met een schroevendraaier wel open breken maar durf er dan geen disc in te doen.

Als ik in het menu van de HTS zit dan heb ik bij audio het volgende staan;

nachtmodus;

automatisch – activeert alleen bij afspelen van dolby truehd audio

aan – schakeld zachte geluiden in alleen voor dolby digital audio

uit – schakeld volledige dynamisch bereik van surround sound in

HDMI audio;

bitstream – selecteert de originele audio indeling als uitvoer voor de beste orginele hd audio

automatisch – selecteert de beste audio indeling voor het aangesloten hdmi apparaat

uit – schakelt audio uitvoer via hdmi uit

de koppen 360sound en luidsprekerinstellingen staan los ban het eufel zijn goed ingesteld.

Heb momenteel de nachtmodus en hdmi audio beide op automatisch staan!

Met test tonen hoor ik mijn achterspeakers wel dus ze werken wel gewoon naar behoren alleen niet tijdens tv kijken (bijv. Editie NL).

Bij de tv zijn de enige geluids instellingennwaar ik bij kan ‘volume hoofdtelefoon’ de rest is grijs en kan ik niet aanklikken.

 

Zie uw reactie graag tegemoed!

De meeste tv uitzendingen geven geen 5.1 door dus hoor je de achterspeakers niet. Zorg wel voor een digitale verbinding tussen tv en set zodat je evt nog dolby surround kunt aanzetten, dan zou je iets moeten horen. En anders wordt het tijd voor een nieuw setje want als de lade niet meer open gaat zal de rest ook wel niet meer geweldig zijn. Van Philips mag je geen wonderen verwachten.

Wederom dank voor de reactie, gister heb ik nog een stukje lord of the rings gekeken (uit mn hoofd op veronica) ook hierbij geen 5.1 geluid.

De set zelf is prima alleen de speler niet en die gebruik ik niet want kijk nooit een blueray/dvd met netflix/videoland tegenwoordig. Dus aan de set zal het zeker niet liggen!

Sorry ben nogal een leek op dit gebied u praat over een digitale verbinding zodat de achter speakers wel iets zouden moeten opvangen?! Wat bedoelt u daar precies mee? De aansluiting van HDMI ACR is niet voldoende?

Kan het evt ook nog liggen aan instellingen van Ziggo Horizon(digitale ontvanger)?

 

Mvg

 

joeri

Hoi Joerie, welke tv gebruik je? Heb je in het geluidsmenu van de tv audio op dolby staan en niet op PCM. Je Horizon box heeft geen invloed. Hdmi arc is digitaal geluid maar het moet wel op de juiste manier uit de tv komen. Check daar dus je instellingen!0

Via de tv kan ik geen instellingen veranderen alles op alleen de hoofdtelefoon instelling na. Kan kijken of ik dit wel kan wijzigen als de HTS uit staat want vermoed dat daarom alles op donker grijs staat (niet aan te passen). Type tv heb ik hierboven al benoemd het betreft een Philips 46pfl7605h.

Heb ook even in de mediabox (sorry zij eerst horizon maar het is een Mediabox Xl) gekeken hier in staat weinig bijzonders enkel de dolby degital staat op uit maar mocht ik deze aan zetten word het geluid juist minder dus die heb ik weer uit gezet.

Kreeg als tip van een ander forum mee dat ik de mediabox via een coax aan de HTS moet aan sluiten om te kijken of het dan werk. Maar dan heb ik (mocht dit werken) alleen bij tv kijken surround en niet bij evt game op een console.

 

mvg

Wat een geklooi allemaal !

Verwacht je nu echt met een setje van 6,5 cent dat die  werkelijk wauw geluid zal aanleveren.

De compressie die .tv uitzendingen gebruiken zal je hoogstens veredeld stereo geven.

Op Blue Ray en dvd staat meestal een degelijk 5.1 spoor die de tv uitzendingen en Netfix ver overtreft.

Blijf maar aanmodderen dit krijg je met degelijk materiaal nooit goed.

Amen .

 

 

 

Pardon maar producten afkraken vraag ik niet om evenmin als merken afkraken! Ik zoek een oplossing voor het krijgen van surround sound niet of het wel of geen goed geluid is! Ik kan u zeggen dat deze boxen een verdomd mooi geluid geven (mits ze werken) en werken doen ze bij muziek via usb / radio / blue ray maar nu nog met tv / ps4! Daar zoek ik een oplossing voor. Heb je die niet reageer dan niet! Want met het afkraken van merk / product heb ik niks!

 

mvg

Joerie, ik ben bang dat de tv het signaal terug zet naar stereo. Digitaal vanaf de mediabox naar je HTS is een optie, misschien ook digitaal vanaf je gameconsole naar je HTS. Dan zou het 5.1 kunnen zijn mits door de apparaten uitgestuurd. De set heeft zowel een coaxiale als optische digitale ingang.

Je HTS heeft een knopje om diverse surround versies te kunnen laten horen. (sound settings op je afstandsbediening)

ga naar surround en zet surround aan.

De Surround Sound-modus wijzigen
Ga helemaal op in het geluid met de Surround
Sound-modi.
1 Druk op SOUND SETTINGS/
(Geluidsopties).

2 Selecteer SURROUND en druk op OK

Druk op de Navigatietoetsen (omhoog/

omlaag) om de volgende instellingen te
selecteren:
• 360SOUND: 9.1 Surround Sound-
modus, beste bioscoopervaring.
• 360SOUND STEREO : verbeterde
4.1-kanaals stereomodus.
• STEREO: tweekanaals stereogeluid.
Ideaal voor het luisteren naar muziek.
• MULTI-CH: traditioneel 5.1-
kanaals voor meer ontspannen
bioscoopervaring.
4 Druk op OK om uw keuze te bevestigen
Dit staat in de handleiding, succes!

Mag ik u heel hartelijk bedanken.

Met uw uitleg is het mij gelukt om tv te kijken mer 9.1 geluid! Het is nu nog even zoeken naar de juiste instellingen zodat het geluid mooi word verdeeld maar dat is aan mij en daar zal ik morgen rustig voor gaan zitten.

Super bedankt voor de hulp!

9.1 man man da’s pas een goeie !!! De Philips HTS 9520 is vanaf nu helaas uitverkocht vanwege superieur geluid ,de volgende merken hebben bij dit nieuws er de brui aangegeven : Marantz, Luxmann , Denon en Pioneer. Mogen zij rusten in vrede.

Deze vraag is uitgelopen op een waar spektakel met een happy end. Met speciale dank aan de anonieme poster van de oplossing. Maak vooral een account aan hier: welkom 😉 Hallelujah!

Wat is serrieus je probleem? Lekker anoniem de stoere boy uithangen? Doe iets nuttigs met je leven! Word volwassen!

Daar de andere mr/mevr anoniem super geholpen! Bedankt voor de uitleg! Ik zal vandaag de boxen even optimaal instellen!

Dit topic kan dicht!

Dat account had ik al maar log vaak niet in. Ik heb je graag geholpen Joeri!