Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wifi luidsprekers op TV aansluiten zonder soundbar?


1 mei, 2020, Categorie:

Ik wil graag 2 (slimme) ‘wifi’ luisprekers met subwoofer aanschaffen (bijv Citation van Harman en Kardon) en deze aansluiten op mijn samsung tv (UE55KS8000) om het geluid van de tv over de luidsprekers te laten gaan. En eigenlijk wil ik dat zonder een soundbar. Deze vind ik niet mooi genoeg voor onder de tv.

Iemand tips en  of tricks hiervoor?

Ben ik verplicht tot aanschaf van soundbar, of evt hele goedkope soundbar en deze gebruiken als doorlink station? Of hebben jullie tips voor andere merken?

Antwoorden

Icm een soundbar om door te linken worden het surround speakers. Komt dus amper geluid uit. Koop een Sonos amp of Bluesound Powernode, via hdmi naar tv en sluit er 2 compacte bedrade speakers op aan. Dit werkt. Blijf van de Harman rommel af, die snappen het nog steeds niet.

Slim betekent in dit verhaal “met het internet verbonden” en heeft niets te maken met de aansluit-mogelijkheden. Om die op een TV aan te kunnen sluiten zou Harman Kardon zo slim moeten zijn om ze te voorzien van een lijn-ingang of een apparaat moeten maken waar we onze bronnen op aan kunnen sluiten en het geluid kan over de aanwezig slimme luidsprekers en we dus als alternatief voor een balk kunnen gebruiken. Zo slim zijn de meeste fabrikanten niet en daarom zitten we nu opgezadeld met deze balken-ellende.

De meest simpele en slimme oplossing is dus om een balk of een PC-luidsprekersetje aan te sluiten en anders te gaan genieten van het geluid wat uit de TV komt.