Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wifi en signaal bluray valt weg bij bronwisseling samsung tv?


31 augustus, 2014, Categorie:

Goedendag, ik heb thuis een samsung ue55f7000, via hdmi arc verbonden met harman kardon 580. Daarnaast nog de horizon upc box via hdmi aabgesloten op de tv hdmi1

Geluid werkt perfect maar er is iets mis met het wifi signaal en video out van de harman.

Als ik de tv zet op hdmi arc en de harman aan kan ik gewoon in het menu van de harman en werkt het wifi signaal van de harman prima. Zodra ik de tv overzet op hdmi1, om upc te kunnen kijken, valt wifi van de harman uit en als ik dan terugschakel naar de hdmi arc ingang geeft de tv aan dat er geen bluray signaal meer binnenkomt. Het is alsof de harman door het veranderen van de tv bron voor de helft uitvalt. Het geluid blijft het namelijk wel doen. Door de aan/uit schakelaar van de harman om te zetten lijkt hij ziichzelf te resettenen werkt alles weer, totdat ik dus weer de tv bron wijzig.

Kan het zijn dat de samsung tv een signaal uitzendt naar de harman waardoor deze software matig niet meer correct werkt?

Harmann al gebeld overigens maar die hebben het alleen maar over herinstalleren….dat al gedaan maar verhelpt probleem niet.

 

Antwoorden

Hoi,

Wat je zegt zou goed kunnen. Je kunt dit soms voorkomen door de HDMI-CEC functies van beide apparaten uit te zetten. Mogelijk wordt HDMI-ARC apart genoemd in de instellingen waardoor je dan deze optie niet verliest.