Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke TV? LG C9 of Samsung Q90R?


24 april, 2019, Categorie:

Beste,

ik zoek een topmodel voor een 65inch televisie en twijfel tussen Lg C9 en Samsung Q90R. Welke adviseren jullie? Of is er nog beter model momenteel? Mijn TV staat wel naast een raam en vraag me af of OLED wel genoeg helderheid heeft. Alvast bedankt!

Mvg, Kris

Antwoorden

Beste,

Wat is u voorkeur ? Film, Sport , Dwangmatig televisie kijken, Gaming ? Kijk u bij veel daglicht of liever s’avonds bij verduistering dus liefst wat meer toelichting ?

De Tv plaatsen naast een raam zorgt voor reflecties en daar is de samsung duidelijk in het voordeel dankzij een uitstekende filter.

Mvg,

 

Ik ben zelf ook aan het twijfelen tussen deze modellen en hopelijk kan iemand mij helpen. Ik heb de tv staan in een kamer met veel licht, maar gooi de shutters al snel dicht. Ik gebruik de tv voornamelijk voor Netflix en gamen.

Hoor het graag😁

 

Beste,

Best wel een moeilijke omdat heel veel afhangt van verschillende factoren.

Bij heel veel omgevingslicht is de Q90r duidelijk in het voordeel dankzij zijn hoge helderheid en uitstekende coating weert hij alle reflecties. Ook bij verduistering staat hij zijn mannetje maar moet de duimen leggen tegen de C9 met zij oneindig contrast. Zijn 2.1 aansluiitingen maken hem futureproof en vooral gameproof met de ps5 en xbox project scarlett op komst in de nabije toekomst.

Ook de Q90r heeft heel wat functies zoals vrr en low latency mode aanwezig op zijn one connect box  die het voordeel heeft van kabelspaghetti te vermijden. Hdr en HDR10+ zijn aanwezig met pieken tot 1600 nits in de meest accurate film modus.

De c9 heeft daarentegen Dolby Vision als pluspunt die toch flink te zien is op Netflix. Minpunt is de lagere helderheid bij hdr in daglicht maar eens de shutters naar beneden wordt dat dan zijn sterkste punt.

Moeilijk maar niet onoverkomelijk zelf heb ik ook een huis met heel veel licht en reflecties die op mijn lg E6 best wel hinderlijk waren en me mij momenten hoornsdol maakten.

Daarom heb ik  zelf de Q90r gekozen boven de C9 die aan het einde van de maand voor een uitgebreide testsessie van 30 dagen onder mijn hoede komt.

Succes !

 

 

Beste, ik heb zelf gekozen voor de Q90R i.p.v. de C9. Ik zit met een lichte kamer en de tv staat naast het raam. Waar we bij de vorige TV steeds de gordijnen moesten dicht doen als het licht was, is dit bij de Q90R niet meer het geval. Zogoed als geen reflecties en super helderheid. Ben heel blij met lijn keuze.

Beste,

Blij te horen dat je tevreden bent met je keuze misschien moet ik mijn pseudo naan wel aanpassen naar Sir Qled …

 

Mvg,

Een antwoord toevoegen