Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke TV? LG C9 of Samsung Q90R?


24 april, 2019, Categorie:

Beste,

ik zoek een topmodel voor een 65inch televisie en twijfel tussen Lg C9 en Samsung Q90R. Welke adviseren jullie? Of is er nog beter model momenteel? Mijn TV staat wel naast een raam en vraag me af of OLED wel genoeg helderheid heeft. Alvast bedankt!

Mvg, Kris

Antwoorden

Beste,

Wat is u voorkeur ? Film, Sport , Dwangmatig televisie kijken, Gaming ? Kijk u bij veel daglicht of liever s’avonds bij verduistering dus liefst wat meer toelichting ?

De Tv plaatsen naast een raam zorgt voor reflecties en daar is de samsung duidelijk in het voordeel dankzij een uitstekende filter.

Mvg,

 

Ik ben zelf ook aan het twijfelen tussen deze modellen en hopelijk kan iemand mij helpen. Ik heb de tv staan in een kamer met veel licht, maar gooi de shutters al snel dicht. Ik gebruik de tv voornamelijk voor Netflix en gamen.

Hoor het graag😁

 

Beste,

Best wel een moeilijke omdat heel veel afhangt van verschillende factoren.

Bij heel veel omgevingslicht is de Q90r duidelijk in het voordeel dankzij zijn hoge helderheid en uitstekende coating weert hij alle reflecties. Ook bij verduistering staat hij zijn mannetje maar moet de duimen leggen tegen de C9 met zij oneindig contrast. Zijn 2.1 aansluiitingen maken hem futureproof en vooral gameproof met de ps5 en xbox project scarlett op komst in de nabije toekomst.

Ook de Q90r heeft heel wat functies zoals vrr en low latency mode aanwezig op zijn one connect box  die het voordeel heeft van kabelspaghetti te vermijden. Hdr en HDR10+ zijn aanwezig met pieken tot 1600 nits in de meest accurate film modus.

De c9 heeft daarentegen Dolby Vision als pluspunt die toch flink te zien is op Netflix. Minpunt is de lagere helderheid bij hdr in daglicht maar eens de shutters naar beneden wordt dat dan zijn sterkste punt.

Moeilijk maar niet onoverkomelijk zelf heb ik ook een huis met heel veel licht en reflecties die op mijn lg E6 best wel hinderlijk waren en me mij momenten hoornsdol maakten.

Daarom heb ik  zelf de Q90r gekozen boven de C9 die aan het einde van de maand voor een uitgebreide testsessie van 30 dagen onder mijn hoede komt.

Succes !

 

 

Beste, ik heb zelf gekozen voor de Q90R i.p.v. de C9. Ik zit met een lichte kamer en de tv staat naast het raam. Waar we bij de vorige TV steeds de gordijnen moesten dicht doen als het licht was, is dit bij de Q90R niet meer het geval. Zogoed als geen reflecties en super helderheid. Ben heel blij met lijn keuze.

Beste,

Blij te horen dat je tevreden bent met je keuze misschien moet ik mijn pseudo naan wel aanpassen naar Sir Qled …

 

Mvg,

Zijn jullie nog steeds gelukkig met de qled ? ik twijfel nl ook tussen de lg c9 en de q90r.

Altijd voor de LG Oled gaan, alle fabrikanten brengen Oled, er is slechts weinig Qled te koop, Samsung pompt gigantisch veel geld in de marketing om mensen op andere gedachten te brengen.

De kenner weet beter: kies Oled. Zet ze maar langs elkaar in een normaal verlichte ruimte en de winnaar is….

 

Ik heb de Qled nu bijna een jaar. Wat een fantastisch toestel. Tv staat naast een raam, dus veel lichtinval. Kleuren spatten er af, geen weerkaatsing. Ik kies onmiddellijk voor de Qled!

Hallo, ik zit nu ook te twijfelen tussen deze 2. Ik maak me bij de Qled vooral zorgen omtrent blooming bij ondertiteling op Netflix. Ik zit daarnaast wel door de dag in een ruimte met veel licht.

Welk advies geven jullie mij?

Alvast bedankt!

Beste,

Blooming is er zeker bij Netflix content alleen ligt dat niet aan de Q90r zelf. De blooming is veel minder aanwezig bij amazon en Apple Tv en al geheel onbestaande bij een  high end mediaspeler. Je kan één en ander bijregelen in je account setting bij Netflix – profielen – weergave van ondertitels – lettertype blokkeren blok ernaast kruis je semi transparent aan – schaduw geen- blok ernaast aan vinken wit .

Zo kan je  de blooming bij subs heel sterk reduceren het is eventjes wennen maar dat lukt wel.

Bij ruimtes met heel veel lichtinval en weinig of geen kans op verduistering gaat de voorkeur uit naar de Q9o alle andere opties de oled.

– https://www.youtube.com/watch?v=d4tzlB2Zgj8&t=3s

Succes !

 

Bovenstaand antwoord is van mij,  vergeten in te loggen maar is wel duidelijk ,denk ik.lol

beste kris

Bij mij staat de tv ook naast een groot raam met veel lichtinval , ook met het opzoeken

wat het beste zou passen bij mij heb ik bewust gekozen voor een samsung tv de q80r  die ik dit jaar heb

aangekocht, hij kan gemakkelijk tegenwicht bieden tegen het dag-licht, dus ik ben heel tevreden over mijn

aankoop

Met vriendelijke groet Marc