Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke subwoofer bij mijn B&W CM8 S2 fronts, CMC S2 en CM1 S2 rears?


9 augustus, 2016, Categorie:

Ik ben op zoek naar een subwoofer en wilde graag ook deze van B&W (waarschijnlijk niet de beste prijs/kwaliteit, maar ik hecht veel waarde aan consistentie). Welke subwoofer kan ik het beste nemen? De DB1 vind ik te duur, maar de ASW10CM S2, PV1D, ASW610XP en ASW610 leken mij goede opties.

Mijn woonkamer is ongeveer 40m2 en ik wil dat de subwoofer naast films ook vooral muziek goed moet kunnen weergeven. Duurder is wellicht vrijwel altijd beter, maar hoop door de onderlinge verschillen te weten wat beter te kunnen kiezen tussen de verschillende prijzen.

Groet,

Dennis.

Antwoorden

Voor films en de grootte van de woon kamer heb je voor het laagste octaaf, belangrijk voor films, flink wat luchtverplaatsing nodig. Kleiner dan een 15inch conus zou ik niet gaan. Met een Xmax van 12-16 mm. B&W maakt meerendeels gesloten subs met flinke class-D versterkers zodat er voldoende vermogen over is om de allerlaagste frequencies omhoog te trekken om zo een vrijwel rechte frequentiekaraktiristiek te krijen. Op de behuizing valt bij B&W niets aan te merken. Stevig als een huis.

Kost dus wat, maar dan heb je ook wat.

 

 

6