Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke stereoreceiver kan de Kef LS 50 goed aansturen?


1 februari, 2019, Categorie:

Ik heb meermaals de Kef LS beluisterd doch met een voor mij onbetaalbare versteker.  Ik ben echt dol op deze speakers maar ze zijn zeer moeilijk aan te sturen. Daar ik weinig plaats heb in mijn stereomeubel zou ik een stereoreceiver willen vinden die dat kan voor betaalbare prijs die in verhouding staat met de aankoopprijs van een setje LS 50. Heeft er iemand een idee of is het een utopie. Ik zou nog enkele jaren kunnen wachten en mijn Arcam AVR 600 surround receiver die nu in mijn living mijn AudioPhysic  Tempo’s aanstuurt zowel in cd weergave als in mijn surround opstelling. Nu staan er Kef’s Q100 aangedreven door een Marantz stereo receiver die ook cd’s kan afspelen(compact toestel). Zeker niet slecht doch geen LS 50.

met dank,

Ludo

Antwoorden

koop geen stereo receiver, binnen 1 jr gaat analoge radio vd kabel af. Investeer in een goed versterker, bijv NAD of Cambridge audio. Betaalbaar en beter als de huidige Marantz/Denon versterkers. Deze liggen onder prijsdruk waardoor er steeds vaker goedkopere onderdelen worden gebruikt.

Versterker CX-A60 aangevuld met netwerk-speler Pioneer N50-A (of Cambridge CX-N).

 

 

Mooie combi van boven buurman!

Hegel versterkers + KEF LS50 is een gouden combinatie.

KEF LS 50 599,00 MONITOR

Kleur: zwart

NAD T758GR V3 RECEIVER

deze combi zojuist gekocht, dit ook ivm 30% korting op de KEF speakers tot en met 31-12

Ludo,

Ik kom terug op mijn vraag over de LS50 Kef speakers.

Hier in België gaat telent inderdaad het analoge fm signaal van de kabel halen, dit al in de maand februari. Om toch een stereoreiver te gebruiken kun je gewoon aan je digirecorder een analoge rood-zwarte kabel aansluiten en die dan weer op een aux ingang van je receiver aansluiten. Je kiest via je digirecorder (even de tv aanzetten) de zender die je wilt horen en je hebt terug klassieke radio. Je Tv kun je rustig afzetten.

Ik heb ondertussen via mijn nieuwe Ipad spotify  geïnstalleerd  en beluister die met mijn hoofdtelefoon van Grado (het basis model type 60 impedantie van 35  ) Zeer goede geluidskwaliteit over diverse soorten muziek.

Ondertussen heb ik ook de gelegenheid gehad om de Bower en Wilkens 606 speaker te mogen beluisteren via deezer en met een Cambridge Audio 60 versterker. Zwaar onder de indruk doch ook hier speelt de impedantie weer een rol. Betaalbare speaker doch versterking weer duur, Ik ben van zin de Dynaudio Emit 20 te beluisteren.

De zoektocht gaat verder

groetjes

Ludo

 

 

 

De Yamaha R-N803D stereo netwerkreceiver (Eisa award) matcht bij mij perfect bij de Kef LS50. Een genot om naar te luisteren als je van natuurgetrouw warm (lees Engels) geluid houdt.

Ik ben ondertussen de Yamaha receiver ook op het spoor gekomen en ga hem in het kort beluisteren. Het toestel beantwoord kwa streaming mogelijkheden volkomen aan mijn wensen, maar mijn cd speler krijgt toch nog plaatsje.

Ludo