Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke speakers paren het best met de Yamaha A s501?


18 april, 2017, Categorie:

Ik heb besloten om de Yamaha A s501 en aan te schaffen als versterker. Deze biedt een heldere klankkwaliteit en kan dus best gecombineerd worden met speakers die warmte en detail als kwaliteit hebben. Ik ben hier in op zoek naar vloerstaande speakers en twijfel tussen onderstaand aanbod.

Dus, welke speakers paren het best met de Yamaha A s501:

  • Monitor Adio MR4
  • Dali zensor 5
  • Yamaha NS 555
  • Jamo S626

Alvast bedankt!

Antwoorden

Beste,

Dank voor je vraag. Je hebt zelf al het nodige vooronderzoek gedaan. Toch kunnen we voor jou niet beslissen welke speaker jou het meest zal aanspreken. Alle suggesties die je doet zijn een optie. Ga ze beluisteren en vertrouw op je oren. Het liefst natuurlijk in combinatie met de Yamaha. Neem je favoriete muziek mee. Daarnaast kun je meenemen welk ontwerp je het meest aanspreekt en natuurlijk houd je rekening met je budget.

Succes!

Dag Bart,

Bedankt voor je reactie.

Nu enkel vinden waar ik deze op eenzelfde plaats én op een yamaha A s51 zou kunnen beluisteren. Niet voor de hand liggend. Daarom laat ik me online ook graag adviseren.

Kan u me toevallig detail-info geven over de verschillen en/of gelijkenissen tussen de MA MR4 en de Dali Z5 uit eigen ervaring?

De Dali’s ken ik en heb ik ook gehoord. Het zijn speakers met een rijk en warm geluid en zijn niet erg kieskeurig qua versterking. Ze worden vaker gebruikt icm Yamaha en de resultaten zijn iha prima. De Monitor Audio’s die je noemt heb ik geen ervaring mee. Maar als je al hebt beslist om voor de Yamaha versterker te gaan, dan zal elke speciaalzaak graag de Yamaha voor je aansluiten op de speakers van je keuze mochten ze de Yamaha niet kunnen leveren 🙂 Even een telefoontje vooraf en een afspraak maken hiervoor en elke goede winkel gaat met je aan de slag.

 

En wat is je bevinding van de MA bronze 5 en de wharfedale diamond 240?