Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke speakers 5.1 zijn ook goed voor audio?


8 augustus, 2014, Categorie:

Hallo,

Ik heb hier een Pioneer VSX-C300 set met de standaard spreakers en wil die gaan vervangen.

Omwille van de inbouwruimte komt ik uit op een “moetje” de Pioneer VSX-S510 en die lijkt me heel prima.

Issue momenteel is dat de standaard set van de C300 voor audio en radio eigenlijk beroerd klinken en ik er niets beters van weet te maken dan het is en die speakers dus ook denk te (moeten?) vervangen.

Het werkt allemaal en ziet er nog knap uit “maar” is wel een jaar of 10 oud dus of ze “op” zijn of altijd al matig geweest?

Anyway.

Wie o wie kan me vertellen welke set ik in combi met de nieuwe versterker zal moeten kopen om zowel audio als 5.1 knap geluid te hebben? Prio is audio overigens, ik gebruik 5.1 zelden wat wellicht ook komt doordat het nu allemaal gebrekkig is en met de nieuwe set veel beter.

Graag advies en dank daarvoor

Groeten

Frederik

Antwoorden

Hoi Frederik,

Het aanraden van bepaalde speakers is iets dat we niet veel doen omdat dit echt persoonlijk is. Het beste kun je gaan luisteren bij een HiFi-zaak en ze je dingen laten adviseren.

Speakers zijn meestal niet echt op, daar gaat weinig aan kapot of slijt weinig aan. Ik denk dat je lat simpelweg hoger is komen te liggen 🙂

Kijk eens naar de speakersets van onder andere Canton, Teufel en JBL. Die hebben leuke en betaalbare setjes.

Hallo Frederik,

het klopt wel het is voor iedereen weer anders maar bose heeft ook een komplete speaker set zoals de Acoustimass® 10 home cinema speaker system er zit geen receiver bij dus je kunt hem zo op een andere receiver aansluiten een vriend van me heeft hem ook en hij is al een jaar of 8 en doet het nog steeds een heel helder vol geluid.