Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke setup voor mijn opstelling in huis?


17 oktober, 2017, Categorie:

Hallo,

Heb tijdens de verbouwing van mijn huis allerlei kabels klaargestoken voor luidsprekers in het huis en heb er hier en daar al enkele luidsprekers gestoken (speciale inbouwluidsprekers in plafond die waterdicht zijn) maar ken enkel de basis in de hele audio wereld dus heb wat hulp nodig voor de juiste toestelkeuze.

De opstelling bij mij in huis is als volgt:

In de living steekt alles klaar voor een 5.1 opstelling aan de tv dus dit is voor mij nog relatief duidelijk wat ik hiervoor moet kiezen. Graag had ik een versterker met een tweede zone, dat ik in andere ruimtes bv spotify of radio kan luisteren terwijl er in de living de surround opstaat. 5.1 luidsprekerset heb ik nog niet.

De ruimtes waar ik nog luidsprekers heb hangen of wil hangen:

– Keuken: 2 luidsprekers parallel op een kabel van 1.5mm² met max vermogen 100W en impedantie 8 ohm
– Badkamer: 2 luidsprekers parallel op een kabel van 1.5mm² met max vermogen 100W en impedantie 8 ohm
– Wasplaats: 1 luidspreker op een kabel van 1.5mm² met max vermogen 100W en impedantie 8 ohm
– Terras: 1 luidspreker op een kabel van 1.5mm² met max vermogen 100W en impedantie 8 ohm
-Computerhoek: liggen twee lijnen klaar van 1.5mm², nog geen luidsprekers voor gekocht

Graag had ik dan ook nog kunnen kiezen in welke ruimtes er allemaal de 2de zone van de versterker speelt. Concreet voorbeeld: in living de 5.1 setup en dan in keuken en badkamer de tweede zone op radio en in alle andere ruimtes niets van muziek.

Ik had al gedacht zoals het bij mijn ouders thuis al jaren het geval is: de versterker met daarachter een zone selector van artsound (bakje met 6 zones waarvan je geluid kan regelen) maar heb links en rechts al vernomen dat dit slecht is voor de versterker, wat dan ook verklaard waarom alle versterkers bij mijn ouders thuis rare dingen doen na enkele jaren.
Het geluid in de andere ruimtes dan de living hoeft trouwens ook niet de volle 100 watt te kunnen geven, dit zal gewoon dienen als achtergrondmuziek. In de living zelf waar de 5.1 setup komt hoef ik trouwens ook niet de pannen van het dak te spelen, alsook de kwaliteit hoeft niet subliem te zijn, zo kieskeurig ben ik niet, gewoon deftig is voldoende 🙂

Alvast bedankt!

Antwoorden

Als ik eerlijk ben denk ik dat je de flexibiliteit in deze het belangrijkst is. Dat je elke ruimte apart kunt aansturen en elke bron overal kunt laten horen. Is het Heos-systeem van Denon misschien iets voor je? Je hebt losse speakers, een soundbar en een versterker. Allemaal kunnen ze (draadloos) met elkaar communiceren en je in elke ruimte van audio voorzien.

heos

 

gebruik het heos systeem, kun je aansturen zoals je zelf wil, ikzelf heb heos soundbar met twee heos 3