Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke receiver: Denon X2100W of de Onkyo Tx nr 727?


26 juni, 2014, Categorie:

ik ben op zoek naar een nieuwe receiver, na een tijdje aan het zoeken geweest heb ik er nog 2 over. en ik zou hier graag wat tips voor willen hebben voor welke receiver ik moet aanschaffen.

Het gaat om de Denon X2100W of de Onkyo Tx nr 727. beiden lijken mij goed maar welke heeft net dat ietsje meer..

 

de Onkyo heeft THX plus maar volgens mij geen hdmi 2.0, en de Denon heeft wel 2.0 beiden beschikken over wifi en bluetooth.

2.0 lijkt me dan voor later weer belangrijk als er een keer een tv aangeschaft moet worden

Ik heb zelf een speaker set van Quadral 6000 serie en een JBL es 250 subwoofer.

 

hoor graag jullie reacties

Antwoorden

Als 4K-content belangrijk is voor je dan mag HDMI 2.0 niet ontbreken. Daarmee ben je voorbereid en de TX-NR727 heeft dit inderdaad niet.

Qua audioweergave is er maar een advies; ga luisteren. Ga langs verschillende HiFi-zaken en laat ze je horen wat de verschillen zijn. Qua features maakt het vaak niet zoveel uit en geluid is toch een stuk belangrijker.

vandaag nog even aan het rondneuzen geweest, ik had eigenlijk nog nooit naar Pioneer gekeken. maar ben toch nieuwsgierig geworden. ik zag namelijk ook nog aantal modellen staan die mij ook wel aanspreken de VSX 1024/1124/924 en de VSX 80.   zijn er hier mensen die ervaringen heb met Pioneer, en ook misschien met deze serie.

Pioneer is een prima merk, maar wordt niet heel veel verkocht. De modellen die je noemt moeten nog verschijnen volgens mij.

ik heb vandaag bij de mediamarkt naar de ONKYO TX-NR636 geluisterd. was aangenaam verrast over het geluid (klonk wel mooi)

 

verder zit er alles op wat ik nodig heb,  dus dat valt ook weer mee. en de prijs is ook leuk 599 bij de mediamarkt

 

zijn er ook nog mensen die ervaring hebben met deze receiver ?? en die dat misschien willen delen met mij.

 

PS: nog wel een vraagje/probleem, hij is 17,3 hoog en dan heb ik in de hoogte ongeveer  2 a 3 cm over en zijkanten  4 cm aan elke kant.

 

komt je dan niet in de problemen met eventuele warmte. (kast is aan de voorkant gewoon open en achter zit ee gat voor de kabels.

 

hoor graag jullie reactie en bevindingen.

Qua warmte is dat niet optimaal, maar zorg er in ieder geval voor dat de voorzijde goed open blijft en maak de binnenzijde ook zo nu en dan goed stofvrij.

nu kan ik bij bol een receiver kopen (699 euro ) TX NR 737 (onkyo) maar deze komt uit Duitsland, (nagevraagd) zal dat geen problemen gaan geven ??????

anders ga ik voor de tx nr 636 via de mediamarkt (599 euro),.

maar de 737 heeft op mij de voorkeur en bij andere winkels is die gauw 200 duurder, vandaar dat ik vraag of als die uit Duitsland komt, dat er dan geen problemen gaan komen met eventuele licentie of zo iets..

 

 

 

Nee hoor, dat lijkt me niet. Wellicht een Duitse handleiding maar qua functionaliteit moet alles er opzitten.