Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke receiver past bij mijn wensen?


25 juni, 2018, Categorie:

Ik heb de volgende apparatuur:
TV: Panasonic TX-55CX700E
Receiver: Marantz M-CR511
Speakers: Teufel T 500 Mk2
TV-ontvanger: KPN

 Hulp gevraagd bij het volgende:

Zowel radio als TV ontvang ik via de ontvanger van KPN. Ik heb de ontvanger rechtstreeks via een analoge verbinding aangesloten op de Marantz, zodat de TV niet aan hoeft als ik radio luister.
De ontvanger is via HDMI aangesloten op de TV. Het geluid van de TV kan via de rechtstreekse analoge aansluiting van de ontvanger op de Marantz (zelfde als radio), maar kan ook via een optische verbinding van TV naar Marantz. Ik hoor geen verschil tussen optisch of analoog.
Het “probleem” is dat ik twee afstandsbedieningen moet gebruiken. De AB van KPN om de ontvanger te bedienen en de AB van Marantz om het geluid te regelen.
Wat ik nu wil is dat ik slechts één AB hoef te gebruiken. Dus de AB van KPN voor zowel ontvanger, TV (kan geprogrammeerd worden) als receiver.
Als ik het allemaal begrijp kan dat door de receiver via HDMI (ARC) te verbinden met de ontvanger en de TV. Punt is dat de Marantz geen HDMI aansluitingen heeft.
Ik ben dus op zoek naar een oplossing.
Het meest vergaand is het aanschaffen van een andere receiver/versterker. Welke is dan aan te bevelen. Mijn wensen zijn dus HDMI zodat het geluid van de TV er over kan, ook speel ik wel eens muziek af vanaf mijn laptop, dus WiFi is ook handig. Het hoeft niet per se een receiver te zijn, ik gebruik hem slechts als versterker.
Wie kan mij van advies dienen.
ps. Ik ben wel enigszins, maar niet heel erg, technisch.

Antwoorden

Even een hele andere invalshoek qua oplossing: al gedacht om een goede universele afstandsbediening aan te schaffen? Wanneer de set-up je an sich goed bevalt zou ik niet direct kiezen om apparatuur aan te schaffen voor dit doel. Lees dit artikel voor meer info en achtergrond.

Hoi Bart,
daar heb ik inderdaad aan gedacht en inmiddels de logitech Harmony 350 besteld. Ben benieuwd hoe dat bevalt. Is inderdaad een stuk goedkoper dan een nieuwe receiver (maar minder leuk!).

Goede move. Ga je geen spijt van krijgen vermoed ik. En ja iets minder spannend allemaal dan een nieuwe versterker, maar denk je eens in wat je nu qua budget overhoudt om iets anders te kopen. In zo´n situatie heb ik meestal al snel spontaan van alles nodig hahaha.