Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke merken leveren Homecinema systemen met draadloze (achter-) luidsprekers?


5 januari, 2018, Categorie:

Martin Chel (2014) schrijft op jullie website dat er homecinema (5.1) systemen zijn met draadloze (achter-) luidsprekers. Dit is voor mij erg van belang ! Welke merken zijn dat  in 2018 en liefst met type vermelding. U zou mij met deze informatie een groot plezier doen ! De voorspeakers mogen wel bedraad zijn maar de achter speakers niet anders moet ik mij n parketvoer open breken…

Ik heb thans een Sony home cinema 5.1  BDV-it 1000/BDV -IS 1000 met voor de achterspeakers een ontvangunit met versterker ( dus met stroom) en vanuit hier 2 draden naar de achterluidsprekers. Het zendgedeelte zit in het hoofdapparaat. De voorspeakers zijn wel bedraad.

Het systeem dateert vanaf 2010 en ik vrees dat hij kapot is en ik een nieuw systeem moet kopen

Antwoorden

Compleet draadloze systemen heb ik al even niet meer gezien. Tegenwoordig zie je wel diverse soundbar-systemen met draadloze achterluidsprekers. Zie onder meer de soundbar-systemen van Samsung, Philips, LG en Sony. In ons overzicht vind je alle modellen.

Hartelijk  dank voor Uw snelle reactie !  Ik ben een groot opera/muziek liefhebber en ik heb Uw advies opgevolgd en met name de Samsung soundbar HW-K950 gelezen. Toch denk ik voor mijn doel een goede reciever +blueray speler geschikter is. Dan moet ik ‘kabels’ maar voor lief nemen ! Ik gebruik overigens in mijn huidige 5.1. systeem niet de originele Sony speakers maar 5 Bowers&wilkins M-1 speakers en die kan ik toch houden ?  Bent U het mij eens ? Nogmaals dank voor Uw reactie want het gaat voor mij om een hoop geld !

De M-1’s van B&W kunnen ook op een andere versterker worden aangesloten: geen probleem. De speciaalzaak denkt graag mee voor een passende match 🙂

Dank Bart voor de informatie ! Ik heb inmiddels de HEOS AVR 5.1 aangeschaft. Deze installatie is de enige op de markt die draadloze achterspeakers vi WIFI kan verbinden met HEOS .1 speakers/ Vóór kan ik de B&W M-1 (bedraad) inderdaad blijven gebruiken !

Gr, hkb@live.nl