Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke frequentie is het beste ?


22 oktober, 2013, Categorie:

Mijn vrouw en ik zijn op zoek naar een nieuwe TV met 3D. We twijfelen tussen 40 en 46 inch (maar dat is meer persoonlijk) en wat de frequentie moet zijn.

Een verkoper vertelde dat 200 hz wel wat weinig is voor 3D (waarom maken fabrikanten dan een 3D tv met deze frequentie vraag ik me af ?) en dat dit minimaal 400 hz moet zijn. Wat het lastig maakt is dat ik ook gelezen heb dat het TV signaal werkt met 50 hz en dat (hoe hoger de frequentie wordt) de TV meer beelden moet ‘verzinnen’ om tot het aantal hz te komen wat ook tot minder scherpe beelden kan leiden.

Kortom. wat is het beste ?

Antwoorden

Dat is een lastige en daarom is het verstandig eerst even de artikelen over het verschil tussen frame rate en refresh rate, en de zin en onzin van refresh rates te lezen.

Ter conclusie zou ik zeggen dat je met een paneel dat origineel 100Hz is prima uit de voeten kunt. Daarna komen alle technieken van fabrikanten er overheen waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet en je op getallen van 400Hz uitkomt. Gelukkig kun je in de meeste gevallen  dat van 100Hz tot 400Hz dan uitzetten.