Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke eindversterker gebruiken?


22 november, 2018, Categorie:

hallo , ik ben aan het kijken naar een  eindversterker , ik gebruik klipsch reference premiere 280 en 450 c luidsprekers samen met de reference r-15m als surround , ik gebruik een onkyo tx-rz800, nu vroeg ik me af , de luidsprkers hebben een gevoeligheid van 98 en 97 db , ik kijk nu naar de emotiva bas x 700 , deze geeft 7x 80 watt rms op 7 kanalen bij 8ohm , is dit goed en ga ik een verschil horen in geluid of is het de aankoop niet waard ? heeft de onkyo kracht genoeg ? bedankt alvast . ik stuur alvast wat links mee 👍

de versterker die ik nu gebruik

https://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-rz800-125710.html

bedankt

Antwoorden

Als je geen sub woofer gebruikt. zou ik je geld in een goede tweede hands eindversterker steken. Wel thuis uitproberen omdat je balans gaat flink veranderen. je surroundversterker hoeft dan enkel de suround aan te sturen. Maar op je front maak je een flinke kwaliteit sprong. Ik heb het ook gedaan. voor 800 a 1000 piek kun je soms op marktplaats een densen b320 vinden een b310 is denk ook al een vooruit gang bij je. veel kracht en finesse.

maar het moet wel goed passen. Een meer eindversterkers kopen kan altijd nog. Voor de surround en center heb je nooit zoveel vermogen nodig als op je front.