Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke dolby atmos enabled speakers?


6 juni, 2017, Categorie:

Sinds kort ben ik overgegaan op de Marantz SR6011 versterker met de mogelijkheid tot Dolby Atmos. Speakers aan het plafond is geen optie dus ik ben aan het kijken voor “upfiring” speakers.

Wat is jullie ervaring, wat is een goede speaker die een redelijk resultaat bereikt daar ik me kan voorstellen dat speakers aan het plafond het beste resultaat opleveren.

Ps moet zeggen dat ik met de uhd blu rays die al DTS-X hebben al goed verschil hoor met gewone DTS bv met deze fijne Marantz versterker.

Groet,
Edior

Antwoorden

Helaas hebben we zelf nog maar weinig ervaring met upfiring Atmos-speakers. Er zijn er verschillende te koop, onder meer van Definitive Audio en KEF. Beiden hebben we kort beluisterd en dat klonk zeker aardig.

Uiteindelijk zelf een antwoord gevend: nadat ik op internet en (duitse) magazines allerlei testen etc gelezen had besloot ik voor de Klipsch 140 Dolby atmos speakers te gaan. Niet de duurste (beste?) en zeker niet de goedkoopste maar betaalbaar en volgens verschillende informatie een goede keuze.

Martijn, je gaf aan dat wat je hebt kunnen beluisteren zeker aardig klonk maar ik moet bekennen dat ik echt niet verwacht had dat het het surround gevoel-geluid zon grote stap voorwaarts kon maken. Ik heb enkel twee, front, atmos speakers maar het resultaat is echt “wow”.. (heb twee grote Focals Front en center, twee achter surround. De Fronts op de (voor) versteker Marantz KI pearl-Lite)

De Marantz sr 6011 maakt van het geleverde atmos beeld door de Panasonic uhd 900 een extra beleving. Zelfs wat oudere (goed gemixte) blu rays lijken geheel nieuw en ik hoor dingen, en voel, die ik voorheen niet bemerkte. Batman “.. Rises” 5.1 DTS HD verraste en vermoedelijk de buren ook 🙂

De Klipsch zijn zwaar uitgevoerd en geven een warm geluid wat echt de “bovenruimte”vult. Ze lijken geen probleem te hebben met al de geluidseffecten (groot of subtiel) die ze voorgeschoteld krijgen.

Voor degene, zoals ik, die geen plafond (inbouw) speakers kwijt kan (huurhuis) of wil kan ik echt atmos enabled speakers aanbevelen. Ik wil nu al niet meer zonder..

(ps Martin, misschien een idee om een test te doen zodat gebruikers die niet zoveel speakers, al dan niet aan het plafond kwijt kunnen, ook een beeld van een specialist krijgen over Dolby Atmos enabled speakers krijgen)

Een antwoord toevoegen