Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke 55 inch Smart TV?


19 maart, 2019, Categorie:

Goedenavond,

Ik ben op zoek naar een nieuwe 55 inch 4K android TV middenklasse. Momenteel heb ik het volgende toestel: Sony KD43XE8099BAEP 4K en deze bevalt uitstekend, maar door verandering van interieur en kijkafstand wil ik graag een grotere. Ik ben zelf een leek, maar wellicht kan iemand mij helpen….?

 

Mvg,

Martijn

Antwoorden

Android heeft 2 merken, Sony en Philips. De laatste raadt ik je niet aan vanwege onbetrouwbare software! Sony is stukken beter. KD55XF8599 is een topper met een 100hz scherm en mooie kijkhoek. Of ga voor Oled! Dan heb je het mooiste beeld.

Dank u, android is in dat geval geen must! Dacht dat alle merken op android draaiden (LEEK)……Samsung, Panasonic of LG nog toppers?

Beste,

Indien nog  verkrijgbaar en nog steeds de beste prijs/kwaliteit de LG oled C7 55 inch nu ergens rond de 1200 eur als ik mij niet vergis.

– https://tweakers.net/pricewatch/699701/lg-oled55c7v-zwart.html

succes !

Bedankt, maar deze ligt te ver boven budget a € 900,-

Neem anders even een kijkje bij dit dossier middenklasse tv’s van onze beeldspecialist Eric Beeckmans. De genoemde prijzen in het artikel zelf zijn wellicht niet helemaal actueel meer; die zijn mogelijk zelfs nog gunstiger op dit moment 🙂

Die had ik inderdaad reeds bekeken, maar dan wordt de keuze nog moeilijker.

U gaf KD55XF8599 aan als tip, maar volgens dit artikel is de Samsung of Philips beter in dit geval…..?

KD55XF8599 is een IPS paneel, een veel betere kijkhoek en mooiere kleuren als de Samsung.

Philips is een aflopende zaak, te veel software problemen. Hoogste uitval van alle tv merken.

Ook een Panasonic TX55FXW784 en een 55SK8500 is een aanrader.

Super, dan hou ik de volgende opties over:

 

Samsung UE55NU8000

SONY KD-55XF8599

SONY KD-55XF8505

 

Welke zou u nemen? Bedankt Alvast!!

beide zijn nagenoeg gelijk, 8505 is een specifiek model voor bepaalde winkels.

8599 staat voornamelijk in vakzaken. Kan ooit een verschil in afwerking zijn. Of een hdmi ingang meer.

en de Samsung UE55NU8000 ?? Of toch de Sony?

Als je een toestel zoekt met een bak licht waar je las ogen van krijgt en waar je schuin een flets beeld krijgt, koop dan een Samsung! Niet mijn keus, slechtste beeld van alle merken.

Sony maakt gebruik van een IPS paneel, mooi rustig van kleur. Android is toekomst bestendig.

Apps kun je blijven gebruiken door de ingebouwde chromecast.

laat maar, de Samsung valt af, ik hou de volgende over binnen budget:

 

LG 55SK8500

SONY KD-55XF8599

 

Welke zou u nemen? Bedankt Alvast!!

Beste,

Neem de Lg sk8500 is een prima keuze voor het budget en iets duurzamer dan de Sony maar een geluksfactor is ook altijd van toepassing.

Succes !

55sk zou ik doen als het budget het toelast. Full led met de magic remote. Top toestel! Sony is goed maar deze is beter!

Bij de expert even wezen kijken en daar zweren ze weer bij Sony t.o.v. de LG…………. denk er nog eens rustig over…..

Beste,

Verkoopcijfers van bepaalde merken moeten ook gehaald worden of einde stock … denk daar maar eens rustig over na.  Gelukkig heb ik daar als onafhankelijke reviewer geen last van .

Good luck !!

Nee, snap ik. Bij de Expert gaven ze aan dat LG nog wel eens sjoemelt met de pixels en dat hun eigen systeem t.o.v. android minder toekomstbestendig is etc……?

Vind ze allebei prachtig qua toestel overigens, maar wil uiteraard het mooiste beeld voor bijvoorbeeld voetbalwedstrijden….

en dat noemt zich Expert? Bullshit verhaal over de pixels. Door de verkoper is naar marge gekeken en wat het meeste opleverd. Op Kieskeurig heeft de LG een ruime 9.2 gehaald. Qua apps zit er in de Sony een chromecast. Toekomst bestendig omdat je dan over jaren vanaf telefoon/tablet kunt streamen. Maar stop je deze chromecast in een LG heb je hetzelfde.

Okay duidelijk, 1 vraagje nog: kan je met de LG de KPN afstandsbediening ook gebruiken? Ik lees heer en der dat dit niet mogelijk is en dat je dus altijd met 2 afstandbedieningen zit?

Met de KPN afstandsbediening kun je de tv aan/uit zetten en het volume regelen. Om de apps te gebruiken en de tv in te stellen gebruik je de LG magic remote. Mooi toestel. Zeer gebruiksvriendelijk. Full led techniek met uitstekende kijkhoek. In vergelijk met een Sony is dit de Mercedes en Sony een Opel. Goeie keus!