Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke 55 inch (OLED of LCD) voor mijn eisen en budget?


28 oktober, 2019, Categorie:

Hoi,

Ik ben ‘in the market’ voor een 55 inch smart TV.

Hoe meer ik rond surf naar reviews, hoe minder ik het echter nog weet.

Ik ben van plan met Black Friday een mooie deal te proberen doen, dus ik zou wachten met de aankoop tot eind november.

Budget: een 1300 euro voor een OLED, maximum 1000 euro voor een LCD.

Als ik OLED’s zie staan in de winkel zegt mijn hart om hiervoor te gaan, maar ik ben wat bang voor de duurzaamheid van OLED. Ik koop een TV om 10 jaar te gebruiken, minder is een teleurstelling. Ik hoor echter veel verhalen over inbranden en verlies van kwaliteit na verloop van tijd.

Criteria:

– mooie beeldkwaliteit met veel contrast

– goede kijkhoek (ik wil vanuit mijn keuken kunnen kijken terwijl de tv in de woonkamer hangt)

– duurzaam

– design: zo slank mogelijk, met zo weinig mogelijk rand rond het scherm

– geluid is minder belangrijk, geluid komt toch via een AV-receiver langs twee floor standing speakers

Ik heb momenteel volgende modellen in gedachten van LG en Philips. Sony spreekt mij ook wel aan maar ben ik minder in thuis. Om de één of andere reden wil ik geen Samsung:

– LG 55 OLEDC9PLA

– Philips OLED803

– LG SM9010PLA

– Philips The One

Iemand een mening over wat hier de beste keuze is?

En zijn er modellen die ik zeker ook moet overwegen?

Heel erg bedankt voor de hulp alvast!

Antwoorden

Beste,

Om toch enkele van de criteria in te vullen prijs , contrast en design is enkel de LG C9 degene die alle vakjes kan invullen. Duurzaam ja als je het toestel regelmatig in standby laat staan zodat het zijn cyclussen(reiniging van retentie en verversing van pixels) kan laten doorgaan en voldoende van content wisselt. Het toestel is ook voorzien van 2.1 aansluitingen voor u is de earc waarschijnlijk de meest voor de hand liggende feature  aangezien het gebruik van een receiver voor geluid. Dit maakt het toestel ook meer future proof.

De Philips gebruikt hetzelfde  LG oled paneel maar is toch iets duurder , software matig toch minder consistent , geen 2.1 aansluitingen maar wel ambilight.

De LG en the one zijn goede toestellen maar toch van een andere orde en situeren zich in het middensegment en zijn geen partij voor de twee bovenste toestellen.

Sony en Panasonic gebruiken ook het LG paneel maar met eigen input van nieuwe processors en beeldverwerking. Top maar aanzienlijk duurder.

In ieder geval veel shopping plezier !

Houdt blackfridayshops.nl in de gaten voor de laatste Black Friday deals!

Hoi,

Bedankt voor de antwoorden alvast.

Philips spreekt mij aan door het design en voor Ambilight, maar ik lees veel over onbetrouwbare software? Krijgt nochtans overal goede reviews, zeker de OLED’s maar beeldkwaliteit komt er bij de LCD’s ook steeds goed uit. De OLED803 (is wel een 2018-model) vind je momenteel voor ongeveer dezelfde prijs als de LG OLEDC9 (is dan wel model 2019).

Qua duurzaamheid bij OLED maak ik mij vooral een beetje zorgen omdat ik twee kleine kinderen heb, die momenteel veel Baby-TV (felle kleuren, fel logo om in te branden) kijken, en die ergens in de levensduur van het toestel ook zullen beginnen gamen op het toestel. Blijkbaar zouden de felle HDR-beelden hiervan de levensduur ook niet ten goede komen, of is dit allemaal stemmingmakerij?

Je noemt de LG SM9010 en de Philips The One middensegment, is het dan niet zo dat deze voor LCD al in het hogere segment zitten met hun adviesprijzen van rond of boven de 1000 euro?

Ik heb het zeker voor OLED, maar de duurzaamheidsvraag doet mij toch twijfelen om voor ‘the next best thing’ te gaan en dus een zeer goede LCD te zoeken voor rond de 1000 euro. Wat zijn tips in dit segment?

Beste,

Als je de stap niet durft of wil richting oled  dan is de Sony XF 9005 een goede keuze. Ook weer dit jaar in het middensegment een top toestel.

Maar de top toestellen in lcd land zijn niet deze die u opnoemt daar ga ik je tegenspreken. De Samsung Q90r en 85 , misschien de Panasonic gxw 904 maar daar zal je toch een stuk contrast opofferen. De Sony xg9505 en Zf9 is er ook één maar die heeft nog al fel last van reflecties en laag contrast. Wat betreft Lg en lcd die hebben dat voor een groot stuk losgelaten om alles op oled te zetten. Een keuze die hun wereldwijd zuur opbreekt met in het derde kwartaal een verlies van een 300 miljoen dollar.

Punten die u tegen oled heeft zijn weerlegd in eerste antwoord en wat betreft uw kinderen : opvoeden is ook leren omgaan met techniek.

Succes !

’t Is uiteindelijk de Sony XG9505 geworden en er zeer tevreden mee!

Uitstekend ! Veel plezier ermee!