Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welk surround systeem (2.1)?


26 april, 2016, Categorie:

Beste,

Ik heb een vraagje… ik heb nu een samsung surround systeem met 2 HDMI ingangen en 1 out naar me TV. Op deze twee ingangen heb ik een PS4 en een Humax 5050C aangesloten.

Nu is het geval dat mijn surround systeem is overleden. Ik ben dus op zoek naar een nieuwe. Ik had de Samsung HT-J4200 besteld en tot mijn verbazing zat er helemaal geen HDMI ingang op.

Nu vraag ik me af zijn er nog surrounds sets met HDMI ingangen? Of worden deze tegenwoordig op andere manieren met elkaar verbonden?
Heb ook gelezen dat je al je apparaten op je TV kan aansluiten en middels de audio optical out het geluid naar je surround set kan sturen, klopt dit?

Bedankt

Sander

Antwoorden

Dat laatste wat je zegt kan sowieso. Je kunt alles op de tv aansluiten en de audio doorsturen naar de set.

Maar, er zijn nog wel systemen met HDMI-inputs, met name de soundbars en grotere systemen. Kleinere systemen komen soms met alleen audio-ingangen. Het is dus even goed zoeken en vergelijken.

Thanks voor je snelle antwoord…

Ik ga van de week maar is even wat audio zaken af om te kijken!

Met een HEOS HomeCinema kun je al je apparaten inderdaad op je televisie aansluiten. Daarop selecteer je dan welke bron je wilt zien/luisteren. Vervolgens is je TV via HDMI (ARC) verbonden met de soundbar. Deze krijgt vervolgens het audiosignaal van je TV en speelt het af. Je kunt hier: http://www.denon-hifi.nl/nl/heos-homecinema meer info over deze soundbar vinden.