Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welk merk/ type dolby atmos speakers geschikt voor plafond montage?


13 april, 2018, Categorie:

hallo, ik heb als speaker setup (5.1) momenteel de verouderde 700 serie focal chorus. (2x front, sub , center) en 2 x monitor audio rx silver serie als rear. ik heb de yamaha rx-a2060 av receiver en wil dolby atmos ervaring thuis. 7.1.2 of 7.1.4. dus 4 speakers op plafond en nog 2 speakers aan L-R zijden. de speakers zijn aangesloten met silver serie audioquest bekabeling.

1. welke speakers zouden geschikt zijn qua merk/type voor aan het plafond te hangen?  er zijn zoveel merken en type dolby atmos speakers te koop..ik weet echt niet welke te kiezen. zowel voor aan het plafond montage als ‘surround’ aan links en rechts zijde. open budget, hoeft niet duurste te zijn lol.

2. een audio/ home cinema specialist vertelde dat ik ‘beter’ als upgrade de klipsch serie kon neerzetten (nieuwe center en 2x front) voor een dolby atmos ervaring?? naar mijn weten en logisch nadenken zijn speakers aan het plafond een stuk beter qua dolby atmos ervaring. toch?  ipv dolby atmos speakers bovenop de front speakers?

hopelijk kunt u mij adviseren hierin.

cordialement, John