Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welk merk en wat is wijsheid?


23 april, 2017, Categorie:

Hallo.

 

Ik zit een klein beetje met dilemma aangezien ik geen verstand heb van audio.

Deze vragen zullen ook al wel 100x gesteld zijn maar ieder heeft toch zijn eigen voorkeur en behoeftes.

ik had een home cinema set van harman kardon maar heb deze aan mijn broer gegeven en heb daar wel spijt van na een aantal winkels bezocht te hebben maar het word tijd voor iets anders.

Nu ben ik in de winkel wezen luisteren naar diverse soundbars en wat viel me dat tegen kwam het volume en geluid wat daar uit komt, de enige die redelijk klonken waren bose en sonos.

Aangezien ik niet van plan ben om 800 voor de soundbar 800 voor de woofer en dan ook nog wat geld uit te geven voor achterspeakers had ik zitten denken om iets gebruikt te lopen van marktplaats en hier komen jullie van pas kwa advies.

ik zie nogal wat verschillende modellen van bose en ik weet natuurlijk niet wat goed is.

ik wil ongeveer 1000 euro met uiteraard een marge uitgeven voor een set en het mag gerust een aantal jaar oud zijn als het audio is uit het hogere segment.

De eisen die ik heb is dat hij perfect werkt met mijn 65ue9000 samsung, dat er toch wel wat volume inzit en het liefst achterspeakers draadloos of een optie daarop ook zou het fijn zijn dat ik bv met bleutooth de muziek van mijn telefoon kan afspelen.

Er hoeft geen dvd/cd en radio tuner in te zitten.

Wat zijn jullie meningen hierover en misschien is er wel een ander merk in het hogere segment waarvan ik nog nooit gehoord heb ik kom namelijk niet verder dan bose en bang en olufsen.

 

Alvast bedankt voor jullie tijd

 

Mvg.

Antwoorden

Beste,

Voor het genoemde bedrag moet het vast lukken om iets moois te vinden wat gebruikt is.  Mijn advies is om lekker te gaan snuffelen op de tweedehandssites. Wanneer je iets ziet wat je interesse wekt, google het aangeboden product en lees de ervaringen. Een aantal merken om wellicht mee te nemen in je speurtocht: Focal, hoger segment spullen van Teufel en Yamaha. Zomaar 3 suggesties; dit lijstje is natuurlijk niet compleet.

Wat ik wel wil meegeven is dat apparatuur van Bose en B&O vaak wel werkt met een relatief gesloten gebruiksomgeving. Hiermee bedoel ik dat het niet altijd even eenvoudig is om randapparatuur van andere merken aan te sluiten als je in de toekomst uit wilt breiden.

Hoihoi

 

Allereerst dank voor je reactie, het is mij inderdaad ook opgevallen dat bose en andere all in one systemen een vrij gesloten gebruikersomgeving heeft en het daarmee ook snel oud en gedateerd lijkt. Er staan bv best wel mooie setjes op marktplaats maar dan zit er een ipod dock bij.

 

Het fijne van bose vond ik de kleine speakers die je mooi op kunt hangen en niet echt aanwezig zijn.

Nu zit ik te denken aan een versterker (receiver) en speakers aangezien ik de rest niet nodig heb, maar aangezien ik er geen verstand van heb ben ik bang de verkeerde match te kiezen kwa speakers en receiver. Want klopt de ohm waarde en het wattage en klinkt bose dan nog steeds als bose bv.

Net weer in het centrum van oss geweest en geluisterd naar soundbars maar nee dat word hem niet.

De bose soundtouch 300 lijkt me wel wat maar ik weet dat ik de soundbar kan uitbreiden met de woofer en satelliet speakers.maar kan ik ook een opstelling maken met soundbar, woofer, en dan nog voor 2 satelliet en achter.

Dan kom ik uit op ongeveer 2200 euro nieuw en dat terwijl een gebruikt setje van bose wat enkele jaren oud is ook nog 1500 kost.

Het word wel iets maar moet gewoon veel lezen en me er even in verdiepen en niet denken dat het in 1 dag kan.