Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wel of geen Blu-ray-speler?


9 mei, 2017, Categorie:

Momenteel ben ik mij aan het oriënteren op een Homecinema systeem.

Nu vraag ik mij af of ik nu ook een Blu-ray player moet aanschaffen?

Er zijn de dag van vandaag veel steaming diensten. Ook al voor 4K Ultra TV??

met vriendelijke groet, Geert

Antwoorden

Hi Geert,

Of je een blu-rayspeler aan moet schaffen hangt een beetje af welk gebruik je voor ogen hebt. Blu-rayspelers moet je tegenwoordig ook een beetje zien als het schaap met de 5 poten. Ze kunnen veel meer dan alleen schijfjes afspelen; ze fungeren steeds meer als volwaardige mediaspelers. Netlfix biedt idd steeds meer 4K content en ook andere streamingdiensten zullen in de toekomst met 4K content komen. Wellicht dat dit artikel je ook verder kan helpen bij het maken van een goede afweging.

Succes!

Beste Geert,

Bij een blu-ray speler  is de beeldkwaliteit tussen het schijfje  en de streaming diensten vrij klein bijna nihil dus. Qua audiokwaliteit wint het schijfje nog altijd ruim van de streaming diensten.

Gaan we echter naar 4K content dan zijn de verschillen veel groter zowel op beeld en audio dat heeft dan weer te maken met de compressie van het beeld en geluid. Dus hier wint de fysieke drager met groot gemak van de streaming diensten.

Afwegingen zijn dikwijls budgettair gericht dus hier is de investering wel groter maar je krijgt er heel wat voor terug als liefhebber !

Succes !