Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat voor receiver/versterker zoek ik?


22 februari, 2015, Categorie:

Beste iedereen,

Lange tijd heb ik gebruik gemaakt van een receiver die mijn vader nog gekocht heeft toen hij thuiswoonde.

Het gaat om een receiver van Realistic (hij werkte vroeger voor radioshack) met 4×35 watt Rms en 4×100 watt max. Werkelijk waar een beest.

hier heb ik al 2 staande speakers van Mission (50 watt Rms 8 ohms) en 2 boekenplank speakers van Philips (50 watt Rms origineel, conussen vervangen voor 65 watt Rms toen de oude conussen na 30 jaar uitgedroogd waren) aan hangen.

Echter na 30 jaar heeft de versterker de geest gegeven, na een half jaar nog maar 1 kanaal te kunnen versterken(Tape mon) is ook dat voorbij, enkel nog gebrom.

Nu ben ik dus eigenlijk op zoek naar een versterker/ receiver die 4 speakers aan kan sturen, of desnoods een surround versterker die met de speakers die ik al heb overweg kan.

Voor zover ik gehoord heb van surround sets valt bij muziek weergave vaak de helft weg en is de weergave in ‘2.1 stereo’ treurig..

 

wat voor apparaat kan ik er nu het beste weer tussen zetten? deze set liet bij zware films de ramen trillen en gaf muziek vol weer

 

mvg en alvast bedankt,

Doj

Antwoorden

Dit zijn altijd lastige vragen omdat het heel subjectief is. Heb je al eens overwogen contact op te nemen met een HiFi-zaak? Dan kun je wellicht je speakers een keer meenemen en kunnen ze je verschillende versterkers laten horen.

Dat is best een goed idee, dit had ik nog niet echt overwogen omdat eigenlijk de versterker net 2 dagen dood is.

Eigenlijk zat ik stiekem te denken aan een upgrade naar een surround versterker/receiver. maar ik vroeg me af of dat kan samenwerken met de boxen die ik heb, ben persoonlijk geen fan van een losse woofer.

Ben alleen bekend met wat ‘oudere’ surround systemen waarin delen van muziek ‘zoek’ raakten. De techniek is nu natuurlijk wat verder. Dan nog blijft voor mij de vraag hoe een surround versterker omgaat met de verdeling van een stereo aansturing (lees laptop is nooit direct verbonden met versterker maar via een USB zender + losstaand ontvangertje die stereo geluid doorzet.)

luister zelf nooit naar de radio, mijn vriendin echter wel, voor haar staat nu bovenop mijn receiver een surround setje met dvd speler, een Panasonic SA-HT850. het geluid daarvan is echt abominabel (koud/schel)

Als ik de handleiding hier op de site lees is een AV versterker een goede optie.

alvast bedankt voor de informatie.

ikzelf luister veel stereo maar heb wel een surround receiver. Prima te doen hoor, als je een beetje kwaliteit koopt. Wil je echt puur stereo dan zou ik inderdaad een stereoversterker aanschaffen. Gewoon voor pure audio. Ikzelf gebruik ook een systeem zonder subwoofer overigens.