Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat voegt DAB+ nu eigenlijk echt toe aan mijn Yamaha RX481?


26 oktober, 2018, Categorie:

Beste mensen,

heel toevallig las ik uw recensie over de Yamaha RX481, ik was van plan deze vandaag aan te schaffen, maar de hele tijd word ik ietwat aan het twijfelen gebracht, omdat er zo ontzettend geschermd wordt met DAB+.

is dit nu echt nodig als ik normaal mijn installtie gebruik als radio en versterker voor cd, tv, en hd-speler? Ik heb wel een kleine radio in de logeerkamer met DAB+ die ontvangt uit ether en dat is erg mooi.

Totnutoe heeft niemand mij als 76-jarige vrouw kunnen overtuigen dat de DAB+ een serieuze toevoeging is voor de aan te schaffen Yamaha en voor mijn luistergenot, want ik heb fantastische Klipschboxen alsook de subwoofer en de 2 rear.

Antwoorden

Mijn ervaringen met DAB+ binnenshuis zijn heel wisselend, maar als de ontvangst goed is vind ik het wel van zeer goede kwaliteit. Als ik geld zou moeten investeren in een versterker, zou DAB+ voor mij in ieder geval niet direct een hele hoge prio hebben als feature indien dat een hoge meerprijs heeft. De kwaliteit van het radiosignaal via de kabel vind ik daarvoor voldoen. Deze keuze is voor eenieder wel persoonlijk en die heb jij reeds gemaakt zo te lezen 😉