Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat te vervangen?


21 augustus, 2014, Categorie:

Hallo en allereerst mijn complimenten voor de site. Erg duidelijke info en uitleg! Top!

Nu beschouw ik mijzelf een filmliefhebber en niet echt een audiofiel. Ik kan eigenlijk mijn versterker nooit op een volume zetten dat alles “dreunt” vanwege kids en buren.

Ik ben snel tevreden ….tot kort geleden.

Ik ben in het bezit van een Jamo A 402 HCS 5 speaker systeem en een Onkyo TX-SR 507 receiver. Ik dacht altijd wel goed geluid te hebben. Ja ik zit vaak te stoeien met het volume van de speakers afzonderlijk. De ene keer dan is mijn center weer te zacht of dan hoor ik mijn rear speakers niet goed.

Ik speel alles via een windows systeem met XBMC. Recentelijk was ik bij mijn moeder en die had een Marantz 1604 met Klipsch HD Theater 500 speakers gekocht en was na het installeren direct onder de indruk. Zelf mijn vriendin zei het.

Sinds die tijd knaagt het en wil ik ook de Marantz.

Nu weet ik dus niet wat ik moet vervangen. Speakers of receiver?

Groeten,

Antwoorden

Hoi Tranzy,

Dank voor de complimenten!

Het is echter een nogal lastige en persoonlijke vraag. Beide elementen, de receiver en de speakers, zijn van invloed op het geluid. En dan hebben we het nog niet eens over de ruimte die waarschijnlijk ook anders is. Het is dus de combinatie die indruk heeft gemaakt, niet zozeer de receiver of de speakers an sich.

Ik denk dat je qua speakers een prima systeem hebt dus ik zou, als je toch wilt vervangen, beginnen met de receiver. Zorg dat je deze kalibreert (Audyssey) en goed kijkt naar de ruimte waarin alles staat.

Dank voor je antwoord Martijn,

Ik ben echter aan het vechten met Audyssey denk ik. Ik ben de laatste tijd té vaak aan het rommelen in de settings om het geheel goed te laten klinken. Ik vind bijvoorbeeld films met DTS te zacht in vergelijking met 5.1. Dan is spraak weer zacht of hoor ik rear niet veel. Kortom ik ben niet echt tevreden. Eigenlijk een beetje zat.

Twijfel zeer over de volgende systemen (maar toch een voorkeur voor de Marantz)

Marantz 1604

Onkyo TX-NR525

Denon X2000

Wat ze gemeen hebben is Airplay/stream mogelijkheden en een hoop HDMI aansluitingen incl ARC.

Persoonlijk denk ik dat elk van deze apparaten goed zal zijn voor mijn eisen maar wilde toch jouw mening graag weten. (ondanks dat ik denk ik het antwoord al weet gezien je eerdere antwoorden op diverse vragen)

Persoonlijk zou ik dat de Denon of Marantz kiezen. Onkyo is in mijn optiek meer van de features en mogelijkheden. Denon en Marantz komen van hetzelfde bedrijf maar hebben ieder wel een eigen klank.