Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat is in mijn geval de beste luidsprekeropstelling?


13 november, 2013, Categorie:

hallo,

ik las een artikel op deze site over luidsprekeropstellingen.

er wordt gezegd in het artikel dat als je bank tegen de muur staat  een 5.1 opstelling weinig zin heeft.En een 2.1 systeem heeft geen echt surround gevoel of zoiets

Mijn bank staat tegen de muur dus wat is nou de beste optie als ik toch een surround ervaring wil?

en heeft iemand misschien ervaring met de MAGIQUE QUADRAL speakers( 3 afzonderlijke 2 weg systeem  )2 stuks dus?

 

mvg jermaine hato

Antwoorden

Een 5.1-systeem met bank tegen de muur is niet onmogelijk maar maakt het lastig omdat je de speakers aan de achterzijde niet echt achter je kwijt kunt. Je zou ze iets verder naar buiten kunnen plaatsen en naar binnen kunnen richten. Dan kom je al een heel eind.

Qua 2.1-systemen; de meesten zijn inderdaad niet echt surround maar geven middels verschillende technieken virtueel surround weer. De audio zal dan ook nooit echt van achteren komen, wat fabrikanten ook zeggen. Er zijn soundbar / 2.1-kanaals systemen die beter zijn dan het gemiddelde systeem maar daar betaal je ook wel minimaal 1.000 euro voor.

Met de speakers die je noemt heb ik helaas geen ervaring.

Beste Jermaine en Martijn,

Ook ik heb de bank tegen de muur en heb mijn surround speakers iets naar binnen richting voor zitpositie geplaatst.

Nu denk ik er over om de Jamo A510 wall speaker aan te schaffen en deze tegen de muur naar voren gericht te plaatsen.

Is dit een goede optie? Of kan ik ze beter als front speakers gebruiken?

Ga vooral door met deze website, altijd goede reviews en nieuwtjes, TOP !

Mvg, Berend

hallo ook ik heb de bank tegen de muur maar toch moet ik zeggen dat het surround bij mij best goed klinkt maar ik denk ook dat het licht hoe de instelingen op de receiver zijn ik heb iemand van de firme helder audio winkel in meersen laten komen en die hebben de set opnieuw ingeregeld en het lag inderdaat  aan de instelingen maar het is altijd beter als de achter luidsprekers achter de bank zouden kunnen groet jo.

Je kan de speakers het beste op hoogte van je oren naar binnen gericht plaatsen. Of tegen het plafond en dan omlaag gericht. Een goed systeem kun je afstellen zo kun je door bv het volume van je achter speakers wat lager zetten. Somige systemen kunnen zelfs zichzelf afstellen doormiddel van een mic.

Zoek eens met Google en je zult veel nuttige tips vinden hoe toch een goede 5.1 opstelling te verkrijgen met bank tegen de muur.

 

Zelf heb ik in de hobby kamer een 5.2.4 opstelling met bank tegen de muur en dat werkt meer dan prima. Netjes ingemeten op de Denon 6500 met audyssey xt32.