Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat is de oorzaak van geluidverlies bij laptop via hdmi naar tv en tv via hdmi home cinema?


1 augustus, 2016, Categorie:

Hallo,

Een tijdje geleden heb ik een nieuw home cinema set gekocht (Philips 5.1 home theater HTB3550G). Mijn laptop (Acer Aspire) staat verbonden met mijn tv (Philips) dmv een hdmi kabel en de tv staat weer in verbinding met de nieuwe home cinema set. Dit werkt goed, ik heb goed beeld en tot voor kort dacht ik ook goed geluid.

Onlangs heb ik een platenspeler gekocht, welke ik mbv een jack tulp kabel heb verbonden aan de audio in functie van de home cinema set. Hier merkte ik meteen dat het geluid veel intenser werd, met name de bass was/is prominent aanwezig. Toen ben ik het internet gaan afspeuren naar hulp, maar kom er nog steeds niet uit.

Wat ik wel heb gevonden is dat wanneer ik de audio out van de laptop via een jack tulp kabel verbindt met de home cinema set, het geluid net zo goed klinkt als wanneer ik de platenspeler gebruik.

Nu is mijn vraag

Op het moment dat ik mijn platenspeler aansloot via een jack tulp kabel merkte ik dat met dezelfde instelling de bass vele malen intenser aanwezig was, dan wanneer ik geluid afspeel via mijn laptop (welke gelinkt staat aan mijn tv via een HDMI kabel, de tv staat via een HDMI kabel in link met het home cinema setje).

Antwoorden

Nu is mijn vraag wat kan ik doen aan het geluidverlies wat in deze situatie optreedt?

Excuses voor de spam