Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat is de beste 49 inch tv (prijs rond 900 – 1200 euro)?


13 augustus, 2018, Categorie:

Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar een nieuwe TV. Ik maak momenteel nog gebruik van 32 inch Philips tv, dus het leek me tijd voor een upgrade! Nu is een 55 inch tv net iets te groot voor mijn huiskamer en daarom ben ik op zoek naar een 49 inch model. Nu is echter de vraag: welke moet ik kiezen in het oerwoud van TV’s. Per merk heb ik nu wel zo’n beetje het model gevonden dat aansluit, maar welke moet ik kiezen?

  • LG 49SK8500
  • Philips 49PUS8303 / 8503
  • Sony KD-49XF9005
  • Panasonic TX-49FXW784
  • Samsung QE49Q6FN

Wat is wat jullie betreft het beste model van dit jaar, als je 49 inch als uitgangspunt neemt?

Ik gebruik de TV verder voor Netflix, Xbox One gaming en gewoon tv kijken.

Alvast bedankt!

Antwoorden

Zorg dat je tv beschikt over een echt 100 Hertz paneel. De rest is persoonlijke keuze. Ik heb momenteel een Samsung doch die is na anderhalf jaar reeds defect, gelukkig nog in garantie. Kan toeval zijn. Koop in ieder geval geen toestel met een 50 Hertz paneel, die zijn hun geld niet waard zelfs al gaat het om een 32 inch model, die zijn niet van deze tijd, ik kijk nu noodgedwongen naar een 40 inch 50 Hertz toestel. Zolang het geen snelle bewegingen zijn is het nog een beetje doenbaar maar voetbal wordt zeer slecht weergeven. Ik geloof dat de U aangehaalde toestellen over een echt 100 Hertz paneel beschikken

Veel succes met uw aankoop

Een tv freak

Panasonic zou de beste keuze kunnen zijn, prachtig design, 100hz panel, IPS kijkhoek, degelijke Japanse bouw.  Helaas een erg onderschat merk. Meeste denken te vlug aan Samsung of LG.

Beste,

Om aan je vraag te voldoen zou ik de Sony op de eerste plaats zetten en een gedeelde tweede plaats voor de Philips en de Panasonic 😁.

Succes !

 

Bij Philips is de kans op software fouten erg groot. Zeer onstabiel.

Ik heb een LG 49 SK 8500, betaalde hem nieuw 999 € en ben uiterst tevreden erover.

 

Succes met uw aankoop

Mijn lijstje voor een nieuwe tv is bijna hetzelfde maar ik wil nu een keuze maken tussen de LG 49SK8500LPA en Sony KD49-XF9005. Welke zou de betere keuze zijn van de twee? De Sony scoort erg goed op deze site maar helaas staat er (nog) geen review van de LG.

Beste,

Puur op beeldkwaliteit van externe bronnen(uhd of Blue-Ray disks-mediaspeler) zou ik  voor DE Sony xf 90 gaan alleen deze draait op android 6.0 of na de update 7.0 en dat gaat helaas niet zo soepel.  Kijk je veel Tv of wil je de interne apps gebruiken dan zou ik voor de Lg opteren die werkt heel wat soepeler.

Good Hunting gewenst !

Bovenstaande reactie van sir oled bevestigde wat ik al meer op internet las. De Sony TV is op beeldkwaliteit een hele goede TV maar over de bediening van de TV wordt geklaagd. De 49SK8500LPA kwam ik vorige week voor een hele mooie prijs tegen (1.099,-) dus sinds zaterdag staat er een LG TV in huis 🙂

De LG 49SK8500 is bij de Consumentenbond uitgeroepen tot beste tv. Deze tv heeft o.a. nano cello technologie en Atmos Dolby. Bioscoop idee dat het geluid ook van boven komt.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Panasonic TX-49FXW784, mede omdat deze 4K tv een IPS paneel heeft (grote kijkhoek) een schitterend beeld en ik meerdere Panasonic Full HD Panasonics in huis heb. Dit betekent met het Home 3.0 van Panasonic door het hele huis tv kijken via deze tv. En zoals hier al aangegeven een onderschat merk. Echter, Panasonic ondersteunt ook in Nederland de Stichting AAP, dus maatschappelijke ondersteuning voor een  goede zaak.

Beste,

De keuzes van beeldschermen zit inderdaad in de persoonlijke sfeer. Mijn ogen zijn de uwe niet en gelukkig maar. Nu de keuzes uit bovengenoemde schermen liggen dicht bij elkaar en worden mede bepaald door persoonlijke voorkeur.  Waar de één voor een ips paneel kiest is de één meer voor een Va paneel of kiest hij voor een edge lite. Keuzes te over dezer dagen prijs u gelukkig.

Wat betreft de steun voor maatschappelijke doeleinden kan ik dit alleen maar toejuichen met dit als kanttekening ,als man met zeer goede contacten in de branche kan ik alleen maar vaststellen dat dit hen alleen  goed uitkomt en goede reclame is.

Want als de cijfertjes niet worden gehaald  halen ze zonder scrupules de botte bijl boven…

Veel kijkplezier !