Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat is beter voor Home Cinema Sonos of Heos?


28 juli, 2017, Categorie:

Beste ik heb nu al een enige tijd de Acoustimass 10 maar heb het gevoel dat er beter geluid uit komt bij de Sonos en Heos.

Wij zijn dol op dolby surround in ons gezin omdat we veel films kijken , maar heb het gevoel dat Bosé niet voldoet pf wij hebben de instellingen niet goed staan.

 

Mvg Wim

Antwoorden

Beste,

Het aanbod is de laatste twee jaar snel uitgebreid in audiocodecs. Atmos , Dts-x en zelfs auro 3d winnen snel aan invloed op de film en audio wereld. Laten we een kat een kat noemen uw bijkomende suggesties met sonos en heos zijn niet het van het om optimaal van filmgeluid of soundtracks te genieten.

Persoonlijk vind ik ze prima voor muziek vooral dan toch de Sonos oplossing en er wordt vooral gewerkt met optische oplossingen waar het maximale haalbare Dolby Digital is. Het gebrek aan hdmi of slechts 1 aansluiting werpt je 10 jaar in de tijd terug en beknot behoorlijk je mogelijkheden.

Vergelijken we dit geluid tegenover een Atmos, Dts-x of zelfs dts hd master 7.1 wel ze komen er ietwat bekaaid vanaf. Voor film zijn er betere oplossingen. Welke ?

De Yamaha ysp 5600, de Samsung hw k 950 en 850  en de sony ht-st 5000 zijn allemaal prima soundbars met hun voor en nadelen maar stuk voor stuk betere keuzes voor film met een prima prijs -kwaliteit verhouding. Beter dan bovenstaande merken die vooral teren op hun respectievelijke naam dan op hun innovatieve kwaliteiten.

Dus huiswerk maken en kijken wat er precies voor u de beste keuze is. In ieder geval veel succes met de jacht !

Mvg,

Sir Oled

 

Dus het zou ook nog een kwestie kunnen zijn voor een vernieuwde receiver als ik het zo lees en dan met me Acoustimass 10 want heb een oude Onkyo staan.

 

Mvg

Beste,

Dat zou inderdaad ook een optie kunnen zijn. De nieuwste receivers ondersteunen alle nieuwe codecs en voor rond de 500 euro heb je al een prima exemplaar en dito geluid.  Op deze site heb je verschillende verwijzingen naar av-receivers check de review site maar eens keuze te over !

Nadeel natuurlijk is de bekabeling wegwerken waar meestal de vrouwelijke partner niet wild van wordt.

Hier geldt ook hetzelfde principe goed informeren en eventueel gaan luisteren met voorkeur tracks !

Succes!

Een antwoord toevoegen