Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat heb ik nodig voor apparatuur?


10 augustus, 2018, Categorie:

Hoi,

 

Ik heb een Samsung qe55q9 gekocht. Mijn 4k films staan op mijn desktop pc (die aangesloten is met een ethernetkabel op mijn router). Nu wil ik deze films afspelen op de nieuwe tv met uiteraard 4k beeld en dolby atmos etc. Ik heb de receiver Sony str-dn 1080.

Is het voldoende als ik mijn ethternetkabel van de router naar de receiver laat gaan en de receiver met een hdmi 2.0 kabel naar de tv  laat gaan om zo het 4k beeld en dolby geluid te ontvangen?

Of heb ik nog een mediaplayer nodig zoals bijv nvidiashield tv?

Antwoorden

Zou in principe moeten werken, maar de praktijk is soms wat grilliger 😉 Ik heb er geen ervaring mee, maar ik vermoed dat het afhankelijk is van de specifieke set-up en besturingssyteem van de PC of je over bijvoorbeeld Dolby Atmos kunt beschikken. Als je de PC en de TV in huis hebt zou ik het gewoon proberen en kijken waar je eventueel tegenaan loopt.

mijn pc kan het geluid aan. maar is de setup goed om te doen wat ik wil, dus ethternet van router naar pc, andere kant van router met ethernet naar receiver en dan met hdmi van receiver naar tv.

dan kan het beeld en geluid van receiver naar de tv via ARC

lijkt me dat het moet lukken toch?

 

In principe wel. Maar de praktijk leert dat je regelmatig tegen issues aanloopt in dergelijke set-ups. Daarom: probeer het en kijk waar je eventueel tegenaan loopt 😉