Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat gebeurt er met een een test tone welke buiten bereik van een sub valt?


25 september, 2014, Categorie:

Reeds lange tijd discussie met anderen over hoe een “standaard” (dus geen Rel G1) Subwoofer omgaat met een Test tone welke buiten het formele bereik van de sub valt. Op het Internet is er echt geen enkele antwoord hierop te vinden. In mijn beleving zal het aanbieden van een Test tone van bijv. 20Hz aan een Subwoofer welke echt maximaal start bij 35Hz, leiden tot niets. Kortom geen  “reactie / geluid”! In het beste geval misschien een klikje.

Mijn discussiepartners beweren dat in dit geval de Subwoofer wel “reactie/geluid” zal laten horen. Men zegt dat in een dergelijk geval de Subwoofer de Test tone van 20hz zal afspelen op de eerste Frequentie (35hz in voorbeeld) welke wel binnen het bereik van de sub valt.

Ik ben van mening dat dit onmogelijk is omdat iets wat technisch simpelweg niet kan worden verwerkt/herkend ook nimmer kan worden “ge-upscaled” naar iets anders? Tevens leert de logica mij dat als dit anders zou zijn, geen enkele Test tone een zinvolle is. Immers dan hoor je altijd wat maar je weet niet wat?

Bij voorbaat dank,

 

 

 

 

 

 

Antwoorden

Hallo Adrianus,

Das een behoorlijke vraag want de frequentie heeft alles te maken met de hoogte en in dit geval de laagte van de tonen en de lengtes, ons menselijk gehoor is heel slecht vergeleke met die van dieren maar in het geval van jou met de sub is de diepte van de bass ligt ook aan de sub maar een beetje sub kan tot 15 hz laten horen maar dan gaat ie wel tekeer en die toon horen wij niet dus hopelijk heb ik je een beetje geholpen en even een sub moet je voelen en niet horen.