Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Waarom worden Panasonic Blu-ray recorders zoals DMR BCT730 niet gecertificeerd en aangeboden?


17 juli, 2014, Categorie:

Ik bezit sinds negen maanden een Panasonic DMR BCT820 twin tuner blu-ray recorder. Dit apparaat kan alles wat je maar bedenken kan! Een paar kanttekeningen heb ik elders bij het apparaat zelf geplaatst op deze site.(en ook bij Kieskeurig, Zie ook DMR BCT720)

Er zijn wat “bugs” omdat dit apparaat niet door Ziggo ondersteund wordt.

 Ziggo en UPC hebben niets wat vergelijkbaar is!

Waarom worden deze prachtige apparaten alleen bij ons (en waarschijnlijk de hele Benelux) niet verkocht????

Wat is er mis met de wil om ze te certificeren voor Nederland?

Sporen die marketing en “sales” mensen niet helemaal zowel bij onze twee grote providers als Panasonic Benelux?  Denken ze er te weinig van te verkopen? Een DMR BCT730 koop je al voor 389 Euro in Duitsland. De in vergelijking “niks”-kunners van Samsung en Humax komen ook al aardig in die richting van prijs.

De Panasonics kunnen TV programma’s verknippen, reclame eruit, enz. én je kunt het dan op Blu-ray zetten (tenzij er een copyright-ingegeven verbod op zit). Op hetzelfde apparaat zet je ook je eigen HD videocameraopnames en foto’s en kunt die vervolgens in pseudo 3D weergeven op TV. De nieuwe Panasonics hebben ook al upscaling naar Ultra HD oftewel 4K.

Wanneer wordt men wakker en certificeert deze DMR BCT serie voor ons…?  Zo nee…. wat is in vredesnaam het argument??? Ziggo en UPC kunnen ze aanbieden voor 399 Euro zou ik denken!

 

Antwoorden

Je hebt helemaal gelijk maar ik denk dat het de tv-providers zijn die het tegen willen houden. Zij willen de controle over hun diensten houden en weigeren dus een apparaat als dit te certificeren.

Mijn 730 geeft heel veel Ziggo kanalen niet door met als foutmelding No Signal. Welke CI+ module gebruiken jullie dan? Ik heb een secure plus @smit en Quantis module die het beide in de Panasonic TV prima doen

vwbde  Ziggo kanalen met “no signal” ik had dat begin deze week ineens met de nieuwe BBC 1 en 2 in HD. Ik heb eerst een update van de Channel List geprobeerd. Dat duurt altijd twintig lange minuten. Dat hielp niet.

Daarna maar rigoureus alle kanalen opnieuw laten opzoeken (als installatieproces). Toen deed alles het weer. Je moet dan wel je lijst favorieten opnieuw maken. Dat gaat gelukkig vrij gebruiksvriendelijk en kostte me misschien 15 minuten. Daarbij mooi vanaf zender 11 eerst alle natuur- en discovery kanalen gezet, daarna Eurosport 1 en 2 mooi na elkaar, vervolgens 2x België en BBC 1 & 2. enz.

Nog even een andere opmerking voor potentiële kopers van deze alleskunners: Soms lukt het niet om twee programma’s tegelijk op te nemen. Dit gaat vooral mis als een timeropname-start al staat te knipperen 3 minuten van te voren. Als ik dán van zender wil wisselen ben ik de klos en is die zender ineens “encrypted”.

Officieel wordt  ’s nachts een programma ontsleuteld  dat je versleuteld opnam,maar dat gebeurt dan nooit. Ook een handmatige poging  gaat altijd fout. 

Het is één van de ergernissen die ontstaan doordat Panasonic deze apparaten met Blu-Ray brander niet wil of mag importeren in Nederland en ze niet voor ons land dus gecertificeerd zijn.

Gewoon absurd!

(Ik heb de Panasonic DMR BCT820)

Hallo    ik bezit sinds 2010   2 panasonic bluray recorders    beide via internet gekocht daar ze officieel niet in NL leverbaar zijn   maar  conrad  en zelfs  otto….doen wonderen…de 1e kocht ik in 2010  nu dus 9 jaar!!!geleden.. zondet ci slots  dus alleen freetoair zeders..maar niet erg  op dit toestel zit nog het complete arsenaal aan analoge aansluitingen op zoals 2x scart..met rgb !!  svhs in  en voorop nog  composiet en stdreo in.    Ik gebruik.m vooral om analoog te digotalliseren op dvd of bluray    nog steeds..perfect  !! Geen enkele misl7kte disc    de ad convertors van panaso ic zijn subliem…de beeldkwaliteit idem   ook de bouwkwaliteit  ..verder kocht ik een tweede   ergens in 2013    met 2 ci sloten..    en 2  Tundrs en dubbele aansluuting voor schotelontvanst  ..dus GEEN kabelaar  in mijn geval…hier gaat jiist erg goed   icm canalplus   inzake de versleuteling   hierbij kon ik de pana 1 op 1 vergelojken met de standdaatx baggerboxen lees  rebadged philips..pace    rotzooi   …zelfs na al die jaten verbaasd me nog elke keer de beeld en geluidskwaliteit   momenteel kijk ik naar een door 3sat  in full hd uigezonden live concert van Sting..live in Berlin 2010…nu dus al 9.jr op de harde schijf   alsof t gistdr is opgenomen…kijkend..bijna   uiteraard..op mojn 50 insch plasma….indeed  ook van Pamasonic  …ik kijk en luister lkkr even verder ..en ga binnenkort de meest recente  toper bluraurecorder van pana kopen….zal ook wel de laatste zijn die pana maakt  …soms is live   nice    gr  pana adopt