Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Waarom geen geluid uit home cinema met upc mediabox?


26 januari, 2016, Categorie:

Hallo,

Mijn Sony tv KDL-42W656A en het home cinema systeem Sony BDV-EF1100 zijn via een HDMI-kabel aangesloten op de HDMI 1 (ARC) ingang  van de tv. Dat werkte altijd prima voor de weergave van het geluid via de externe luidsprekers en de subwoofer van het BDV-systeem. Sinds ik een UPC mediabox van Ziggo heb, werkt dat niet meer. Het geluid kan alleen nog maar via de tv-speakers worden weergegeven. Ik vraag mij af of het signaal van het BDV-systeem nu naar de mediabox moet (via tulpstekkers) in plaats van direct naar de tv. Wie weet raad?

 

Antwoorden

Kan beide kanten op. Hoe is het nu aangesloten?

Je kunt de mediabox direct met de home cinema-set verbinden zodat de audio altijd via de speakers verloopt. Het beeld wordt dan doorgestuurd naar de tv via de hdmi-uitgang.

Dank voor je antwoord, Martijn. Op dit moment heb ik het BDV-systeem via een hdmi-kabel op de hdmi-ingang 1 (ARC) van de tv aangesloten. De Ziggo UPC-mediabox zit op hdmi-ingang 2. Ik zag dat zowel het BDV-systeem als de mediabox van Ziggo een cinch-aansluiting hebben. Dus vandaar mijn veronderstelling. Ik begrijp dat in dat geval de hdmi-kabelverbinding overbodig wordt (?).

Hartelijke groet,
Adriaan

 

Trouwens, moet de mediabox dan niet op ingang 1 (ARC) van de tv worden aangesloten? Er moet via dezelfde hdmi-kabel immers geluid terugkomen om via de mediabox aan het BVD-systeem te kunnen worden doorgegeven. Hoor graag van je of dat klopt.

Hartelijke groet,
Adriaan

Hallo Martijn, inmiddels heb ik mediabox en bdv systeem met cinck-kabel verbonden.  Ook de hdmi-kabel van de mediabox op hdmi- ingang 1 (arc) van tv aangesloten. Maar dat heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd, helaas. Weet nu niet meer wat ik over het hoofd zie. Graag hoor ik van jou welke opties overblijven. Dankjewel

Nee, HDMI heeft altijd de voorkeur. Waarom zou je nog andere kabels gebruiken als alles via HDMI loopt?

Het is heel simpel; hdmi van decoder naar de set en vanuit de set naar de tv. Als dit geen geluid oplevert ligt het aan een instelling waarschijnlijk. Staat de juiste input op de set geselecteerd en staat de decoder qua audio-uitvoer correct ingesteld?

Hallo Martijn, dank voor je geduld. Ik fungeer slechts als intermediair. Vandaar de pauzes tussen mijn reacties op jouw suggesties. Excuses daar voor.

TV, mediabox en BDV-systeem staan bij mijn vriendin. Thuis heb ik precies dezelfde installatie, echter met een CI+-kaart van Ziggo. Probleemloos. Dat was aansluiten, instellen en klaar.

De Sony BDV-EF1100 heeft slechts één HDMI-aansluiting (uit). Die verbindt nu de BDV met de tv (HDMI-ingang 1 arc). Resteert op de BDV slechts een optische tv-ingang (digital in). De mediabox met de BDV verbinden, zou alleen maar kunnen via de optische aansluiting. Een andere mogelijkheid is er volgens mij niet. Nu wordt de mediabox zelf via HDMI aangesloten op ingang 2 van de tv. Alle instellingen staan overigens goed. Via onderstaande link is te zien welke aansluitingen het Sony BDV-systeem heeft.

 

http://download.sony-europe.com/pub/manuals/consumer/4446737111_NL.pdf

Vriendelijke groet,

Adriaan

 

 

Hallo Martijn, erg jammer dat ik geen reactie meer van je mocht ontvangen. Inmiddels heb ik de upc mediabox teruggestuurd  naar Ziggo. Daarvoor in de plaats heb ik de CI+ kaart geïnstalleerd. Geen gezeik meer met extra kastje, afstandsbediening en aansluitingen. Alles werkt nu naar behoren. Schakelen tussen zenders verloopt weliswaar wat trager dan met de mediabox, maar daar staat tegenover dat de beeldkwaliteit aanzienlijk is verbeterd.

Adriaan