Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Waar vind ik een receiver van minder dan 40cm breed?


7 februari, 2017, Categorie:

Ik ben op zoek naar een nieuwe receiver, echter veel modellen zijn net iets te breed voor de plaats waar hij moet gaan staan. Via diverse websites heb ik gezocht naar smallere modellen maar ik kom niet tot resultaten. Hopelijk kan iemand mij vertellen wat te doen: verder zoeken of een nieuwe kast kopen… Wat zoek ik ongeveer qua specificaties:

Minimaal 5.1 kanaals
Minimaal 4x HDMI in
Voorkeur HDMI 2.0
Airplay en bluetooth connectiviteit
Budget max circa 750 euro

Alvast veel dank voor het meedenken/advies.

Michiel

Antwoorden

Hoi Michiel,

Wellicht zijn er AV receivers die voldoen aan alle wensen van je verlanglijst, maar er schiet er bij mij geen een te binnen. De breedte van 43 cm is een standaardmaat en wordt dus gehanteerd voor hoegenaamd alle modellen. Apparaten met dergelijke mogelijkheden hebben ook gewoon simpelweg ruimte nodig om dit alles in een component te huisvesten. Mocht je er al een vinden,  loop je wellicht tegen hitteproblemen aan, aangezien het waarschijnlijk allemaal dan wat krap in het meubel zal zitten.

Ik zou mezelf niet beperken en het formaat als belangrijkste uitgangspunt nemen. Je beperkt jezelf enorm qua mogelijkheden. Voor 750 euro kun je een hele leuke middenklasse AV receiver kopen.

 

Hoi Bart,

Dank voor je snelle reactie. Ik ga bedenken hoe ik mijn vrouw kan overtuigen van de noodzaak van een nieuwe kast 😉