Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Waar gaat de voorkeur naar uit tussen de Yamaha RX-V681 of de RX-A660?


23 januari, 2017, Categorie:

Hallo,

 

ik wil graag een nieuwe receiver aanschaffen en dan heb ik van horen zeggen dat de Yamaha receivers aanbevolen worden. Nu heb ik 2 receivers op het oog echter welke is nu kwalitatief beter. Het betreft de RX-V681 of de RX-A660.

Graag hoor ik uw mening.

 

met vriendelijke groet,

 

Richard

Antwoorden

Beste Richard,

Qua mogelijkheden komen ze grotendeels overeen. Het kenmerkende verschil is het vermogen dat de AV-receivers maximaal kunnen leveren. De RX-V681 is wel wat krachtiger dan de RX-A660. Even een vergelijking tussen 2 auto´s. Met zowel een compacte auto als een grote middenklasser kun je 130 rijden op de snelweg. Toch is er een verschil in comfort.

Een ander  verschil is dat de RX-V681 2 extra HDMI aansluitingen heeft ten opzichte van de RX-A660. Mocht je veel apparatuur aan willen sluiten, is dat toch wel heel prettig. Wat wellicht ook belangrijk is, is dat de RX-V681 ongeveer 20% goedkoper is dan de RX-A660.

Kijkende naar bovenstaande punten zou onze voorkeur uitgaan naar de RX-V681 op basis van een snelle vergelijking.

Vergelijk nog even goed ALLE specificaties. Wellicht zijn er toch nog zaken die in jouw geval de keuze voor de RX-A660 rechtvaardigen. Verder is het niet duidelijk welke speakers je gaat aansluiten. Overtuig jezelf er van dat de receiver een goede match is met je luidsprekers.. Tip: ga ze beiden eens beluisteren en vertrouw op je oren.

Succes met het maken van je keuze!

 

Hallo Bart,

Bedankt voor je reactie. De verschillen tussen beide receivers zijn er wel wel echter minimaal. Het valt mij echter op dat de V681 in prijs inderdaad een stuk goedkoper is dan de A660.

Ik heb de Oh by Tutondo satelliet boxen. Weet niet echt of dit een plus of min punt is indien ik kies voor de V681 of A660. Ik heb te weinig kennis in huis om daar een oordeel over te veilen. Misschien dat jij de voorkeur kan aangeven aan de hand van mijn boxen.

 

Groet,

Richard

 

 

Hi Richard,

De Oh by Tutondo’s zijn een niet alledaagse verschijning. Mogelijk loop je er tegenaan dat deze speakers geen goede match zijn met een van de Yamaha’s. Eerlijk gezegd zou ik eens te rade gaan bij een dealer die ervaring heeft met een integreren van deze speakers in een homecinema setup. Het zou zomaar kunnen zijn dat deze je op mogelijkheden/alternatieven wijst die je zelf nog niet hebt overwogen.

Hallo Bart,

Wederom bedankt voor je reactie. Ben recentelijk bij een hifi speciaalzaak geweest en deze liet mij de grotere broer versie van A660 horen. Deze is wat geluid betreft vergelijkbaar met de A660. Ik heb toen ook aangegeven dat ik de Oh boxen bezit. Daarop heeft hij geen specifiek commentaar gegeven dat deze boxen niet geschikt zouden zijn voor een Yamaha receiver. Ik ga er dus maar vanuit dat de boxen geen probleem hoeven te zijn. Desondanks ga ik voor de zekerheid toch nog extra navraag doen.

 

 

 

Hallo Bart,

 

ik heb nog een vraagje. Ik wil graag mijn boxen gaan uitbreiden met de Yamaha NS-F350 speakers. Passen deze boxen bij de Yamaha AV RX-V681 receiver? Wil voorkomen dat ik de boxen aanschaf terwijl deze misschien niet geschikt zijn voor deze receiver.

Hoor het graag van je.

Groet

Richard