Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vraag voor experts over zwervende ruis pixels bij nieuwe tv’s en niet bij mijn crt tv?


9 oktober, 2019, Categorie:

Hallo, Ik zag bij tv’s in de winkel, waar je dan wat dichter op de tv’s loopt een vreselijk slecht beeld.. Ik zie dan allemaal zwervende pixels rondom de letterranden of andere randen als neuzen of zeg het maar wat randen heeft.. De witte letters sloegen als vlammende ruispixels uit. Ik dacht dat het signaal met al die tv’s te zwak of slecht was. Maar zag het bij mijn broer op de samsung ks9000 ook.. Het waren natuurlijk allemaal gewoon hd beelden.

Maar dicht op de tv is zijn het meer zwermen van pixels dan gewoon stilstaande pixels. Bij mijn eigen sony trinitron  CRT tv van 28 inch.. zie ik thuis komende gewoon strakke pixels. Ik weet niet of je gewoon over pixels kunt spreken maar het ziet er wel als stilstaande “pixels”uit. Niks geen walemende zwervende uit lijnen/randen brekende pixels uit..

 

Ik vindt de beelden van deze lcd’s/oleds van dichtbij treurig.. Walmende beelden.. Op (kijk)-afstand is het minder zichbaar. Maar ik snap nu dat ik mijn eigen beeld gewoon zo goed vindt.. Het formaat zal meetellen.. Maar het is een totaal rustig pixel-beeld.

Het zou interessant zijn.. Of er een verklaring is van wat ik zag/zie ?????

 

 

Antwoorden

De meeste tv’s in de winkel staan in demo stand, te veel contrast dus en dat zie je. Helaas lopen er weinig vaklieden rond die een toestel in de winkel goed kunnen afstellen. Laat staan dat ze normaal tv signaal kunnen laten zien. Vaak zijn het die winkels die dat wel hebben die zich onderscheiden van de rest.

Ja, vaak laten ze geen normaal tv-uitzending zien.. maar kijk naar mijn reactie op als ze dat wel doen..

Hoe dan ook.. Op mijn pc-monitor (1440 p) waar ik dicht op zit.. Zijn video’s van hd of lager ook gewoon zonder swirls van pixels. Nu is deze maar 24 inch.. Maar daar kan het hem niet in zitten. Die is gewoon 100 % strak.. En het is niet alleen in de winkel ook bij mijn broer..

Beste,

Jan met de pet zal weinig aan deze opmerkingen gevolg geven, Belangrijker zaken zijn 4K ,8K  en een zeer gunstige prijs. Winkeldemo’s zijn eenmaal geen referentie materiaal . Meestal gaan deze signalen door een splitter van geen al te hoge kwaliteit en geven deze artefacten, kartelingen, wazige randen  dus allesbehalve goed beeldmateriaal. Er is online genoeg materiaal voorhanden als je een bepaald product zoekt , wil je bevestiging van je gemaakte keuze vraag een demo bij een gespecialiseerde zaak.

Spijkers op laag water zoeken door met je neus op en scherm te gaan zitten zoeken naar fouten en dan stellen dat je.beeld.op een crt beeldscherm beter is dan een OLED of top LCD is heel kort door de bocht.

Er is niets zoals de perfecte televisie 😉

Mvg,

Wil beslist geen betweter zijn, maar er kan nog een oorzaak zijn.

Het nadeel van de betere schermen, is evenals met audiofiele apparatuur gevoeliger voor storing veroorzaakt door https://nl.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetische_straling

Betere randapparatuur kabels en dergelijke kan dit euvel vaak verhelpen 😎