Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Audio tegelijk via speakers én headphones op geen enkele receiver. Hebben jullie een oplossing?


3 januari, 2014, Categorie:

Beste,

ik heb inmiddels een aantal receivers geprobeerd. Bij alle typen schakelt de audio via de luidsprekers uit als er een koptelrfoon wordt ingeplugd. 

Nu heb ik het opgelost door vanuit alle randapparaten (horizon, BR, popcorn) de digitale audio naar een tweede receiver te leiden en daar de koptelefoon op aan te sluiten. Probleem hier is echter de latency. Mijn ‘hoofdreceiver’ vertraagt beeld en geluid  Gevolg is dat het geluid dat via de digitale uitgangen richting de ‘koptelefoonreceiver’ gaat eerder wordt weergegeven dan het beeld. Dit is teveel om te corrigeren. 

Mijn vraag: is er een receveiver (7.1, hd audio etc) bekend die simultaan over de luidsprekers al over de koptelefoon uitgang kan spelen? 

Ps. Ook andere uitgangen (ik heb nu een Onkyo) aan de achterkant zijn niet bruikbaar, zoals tape retour etc. 

Veel dank,

r

Ron

Antwoorden

Je zou eens kunnen kijken naar de A/B mogelijkheden van een receiver, of zelfs de multi-room mogelijkheden. Dan sluit je een aparte (simpele) versterker aan om daarop je koptelefoon aan te sluiten. Of dat de vertraging verhelpt durf ik niet te zeggen. Ik ken echter geen receiver die dit ondersteunt zoals je het wilt, helaas.