Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Volledige lijn over heel de breedte tv scherm?


5 augustus, 2018, Categorie:

Ik heb een Samsung KS 8000 QLed 49 inch, nog geen 2 jaar oud

Gisteren bij het aanzetten van de TV verscheen een volledige horizontale lijn over de hele breedte van het scherm.

Vanmorgen deed ik een test en ik kon zien dat de lijn precies op de hoogte ligt en plaats waar het scherm zich sluit bij het uitschakelen van het toestel. Het scherm sluit zich langs boven naar beneden en langs onder naar boven. De lijn is zeer storend bij het kijken. Ik heb de HDMI kabels verwisseld zonder resultaat.

Heeft iemand hier al ervaring mee gehad?

Hopelijk valt dit onder garantie. Ik neem morgen contact op met mijn leverancier.

Bedankt voor Uw reacties

Ludo

Antwoorden

Ik denk dat je de juiste move hebt gemaakt door contact op te nemen met de verkoper. Hier moet even naar gekeken worden en duidt wellicht op een defect…

Toestel is door leverancier opgehaald.

Als Samsung nog zo een paneel zullen dat vervangen anders doet Samsung een voorstel om mijn toestel te vervangen.

Daar ik nog geen ervaring heb met dit merk zou ik graag enkele ervaringen horen, kan er mij iemand helpen aub? Dit is eerste toestel van dit merk, geen smartphone of ander product.

Met dank Ludo

Ks8000 is geen Qled maar een normale led, wel 100hz panel. Helaas komt dit probleem vaker voor, Samsung verkoopt veel panels dus percentage ligt hoger ivm concurentie. Sony en Panasonic hebben een zeer laag uitvalpercentage. Beide zijn Japans en blijkbaar ligt daar de kwaliteitsnorm hoger dan in Korea.

Beste,

Het is al wel een aantal jaren maar herstellingen  of vervanging van schermen gaat in het algemeen vrij vlot in de garantie periode. Zelf nog maar één maal voorgehad en dat is vrij vlotjes en netjes afgehandeld.

Dus duimen maar dat nog altijd hetzelfde is.

Mvg