Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vervangen LED TV van 200HZ?


29 december, 2015, Categorie:

Momenteel hebben wij een LG 42LE8500, dit is een 200HZ LED TV, zo’n 5 jaar terug best bijzonder en hij was ook aardig aan de prijs. Maar het beeld is echt haarscherp, ik verbaas me er telkens weer over. Nu moet deze TV helaas vervangen worden vanwege een nare beschadiging. Wij willen weer een mooi helder beeld en graag wat groter ivm verhuizing en een grotere woonkamer. Maar we verdwalen in het aanbod van TV’s en komen er echt niet uit. Winkeliers adviseren ook bijzonder, ze weten het volgens mij zelf niet zo goed. Ze spreken elkaar ook nog eens erg tegen over de diverse modellen.

Ik heb de diverse artikelen doorgelezen, we komen ook best veel Ultra HD TV’s tegen met een 50HZ beeldscherm. Wat zegt dit nu eigenlijk en wat doet dit ten opzichte van de helderheid. Ook over quantum dot weten ze ons nauwelijks iets te vertellen en doe ik het met uitzoeken op het www, maar ook de diverse benamingen van de fabrikanten, daar word ik echt niet blij van.

Wie kan ons wat op weg helpen? We willen graag een 55″ TV, prijs tot ongeveer 1500 euro. We hebben satelliet ontvangst.

Antwoorden

Lees onze tips en advies sectie even door. Daar proberen we uit te leggen wat de verschillende termen precies inhouden. Ook hebben we onlangs geschreven over de nieuwe features waar je op kunt letten.

Martijn heeft het al gezegd maar ik heb misschien wel een type voor je, de Samsung ue55ju7000, nieuwste model 4k met prima beeld. 1399 bij art en craftt. Geen quantom dot of hdr. Dat kost echt meer. Je hebt trouwens al voor 1500 een 60 inch, de 6450.