Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Verschil LG B7 LG C7?


1 mei, 2018, Categorie:

Er is nogal een flink prijsverschil tussen de LG OLED 65 B7 en de LG OLED 65 C7. Wat men mij verteld bij “ B “ verkopers is dat het verschil alleen de voet is.

Kennelijk is er geen kwaliteits verschil in beeld en/of geluid….is dit juist?

Antwoorden

Beste,

Dit klopt gedeeltelijk, de verschillen zitten hem in het design waar de B serie er iets ‘goedkoper uitziet’ , en ook een iets minder audio systeem aan boord heeft.

Bekijk deze link en de verschillen worden meteen duidelijk met dien verstande de beeldkwaliteit is net hetzelfde.

– https://www.youtube.com/watch?v=3JIlhzhzYok

Veel kijkplezier !

Ik heb ook getwijfeld tussen deze 2 modellen, bij mijn uiteindelijke keuze heb ik naar mijn vertrouwde handelaar dhr Sammy van Alpha High End waar ik al mijn toestellen (surround en vorige tv) geluisterd en heb het 55c7 gekocht. En die doet het prima met de instellingen voorgesteld  door Homecinemamagazine.

Een vraagje toch : ik heb mijn telenetrecorder op 720p ingesteld. Doch 1080i kan ook maar ik vraag me af of mijn Lg oled dit signaal zonder problemen doorgeeft, ik vond er niets van terug in de test van homecinemamagazine. Mijn Samsung Ks 8000 qled vond ik beter spelen met 720p dan met 1080i. Hier in België is geen enkele provider die een decoder met een uitgang van 1080 p aanbiedt. Volgens Telenet zit er een nieuwe decoder aan te komen maar wat,hoe,wanneer konden ze niets zeggen.

 

Ik vroeg naar een goede soundbar en dhr Sammy stelde de Cambridge Audio TV5tv speaker base voor. Aangesloten via de optical kabel aan mijn  tv. Bij het gebruik van deze  soundbase  zonder extra subwoofer ben ik verkocht. Geluidsmatig worden mijn verwachtingen ver overtroffen. Goed hoog, prima midden en een degelijke bas. Stemmen worden prima weergegeven en muziek via u-tube wordt vol energie met het geluid loskomend van de soundbase, voor Netflix via mijn tv geldt hetzelfde. Enig nadeel, een display ontbreekt. Het toestel geen streaming en  andere moderne snufjes aanboord, dus vrij basic maar als je een geluidsmatig zeer goed toestel wilt : niet twijfelen.

groetjes Ludo

Beste,

Misschien is het overwegen van een C+ kaart een betere optie dan een decoder van telenet en daar denk ik dat signaal van 1080 p wel goed aankomt al weet ik dat niet zeker. Misschien eventjes checken bij hun klantendienst. wat het 1080 i signaal betreft de Tv zal die wel goed up scalen maar uw ogen zijn de beste scheidsrechter. Als uw 720 p beter vindt spelen waarom niet ?

Over de soundbase van Cambridge  kan ik weinig vertellen maar uw klinkt heel tevreden dus dat is het voornaamste.

Veel kijk en luisterplezier !